Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Електромобілі-2.

irina1969

Рекомендовані повідомлення

3 минуты назад, allanek сказал:

Доповідаю, як і обіцяла. Платіжка за лютий -  спожито 192 кВт( включно з зарядкою) , сплатити 20 євро.  За березень, коли прийде платіжка, то скажу. Окремо тарифи за ніч та день не вказані, тільки кількість спожитих кВт і загальна сума.

З приводу, чи правильне рішення було, що вирішили не міняти електричку на гібрид чи ДВЗ. Цілком правильне. В теплому кліматі зовсім інші показники у електрички на споживання нею заряду. Відповідно і зарядка споживає значно менше, ніж в Україні. Якщо все влаштовувало, коли їздили на неї в Україні чи в Польщі, то тут і мови нема про те, що цілком задоволені.

Дякую! Тобто орієнтовно десь 10 з малим хвостом центів за кВт. Як і передбачалось. Що ж, віритиму і в хорватські цінники, як і те, що ближчим часом вдасться туди переїхати і матиму хатню зарядку) Ще раз вітаю з переїздом. Не знаю як Вам, а мені на адріатиці краще дихається.

• Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 хвилин тому, Gonchik сказав:

Не знаю як Вам, а мені на адріатиці краще дихається.

Так само))) Хто живе тут давно чи місцеві кажуть, що головне, це пережити серпень- спека та навала туристів.

12 хвилин тому, Gonchik сказав:

Тобто орієнтовно десь 10 з малим хвостом центів за кВт.

Так, фактично 10 центів, бо там було трохи менше 20 євро, то я вже округлила.

14 хвилин тому, Gonchik сказав:

Що ж, віритиму і в хорватські цінники,

А в Хорватії тарифи на світло такі самі? Ми ще не їздили, не впевнена , що поїдемо в Дубровник раніше осені, бо їхати туди в сезон нема сенсу, а в Чорногорії стільки красивих місць, що потрібен час познайомитись  з країною, де живемо. Тож поки не квапимось.

Стосовно цін на продукти, то хто живе в Херцег Нові їздять в Хорватію в супермаркети. Кажуть там дешевше. Але порівняти зможу, коли самі поїдемо.

19 хвилин тому, Gonchik сказав:

що ближчим часом вдасться туди переїхати і матиму хатню зарядку)

Бажаю, щоб ваші плани та сподівання справдились. Це  гарне рішення. Балкани...все, що можу сказати- не жалкую за свій вибір.

Електричка тут - це задоволення на ній їздити, особливо по серпантинам)))

• Лайк 1
Посилання на коментар

26 минут назад, allanek сказал:

Так само))) Хто живе тут давно чи місцеві кажуть, що головне, це пережити серпень- спека та навала туристів.

Так, фактично 10 центів, бо там було трохи менше 20 євро, то я вже округлила.

А в Хорватії тарифи на світло такі самі? Ми ще не їздили, не впевнена , що поїдемо в Дубровник раніше осені, бо їхати туди в сезон нема сенсу, а в Чорногорії стільки красивих місць, що потрібен час познайомитись  з країною, де живемо. Тож поки не квапимось.

Стосовно цін на продукти, то хто живе в Херцег Нові їздять в Хорватію в супермаркети. Кажуть там дешевше. Але порівняти зможу, коли самі поїдемо.

Бажаю, щоб ваші плани та сподівання справдились. Це  гарне рішення. Балкани...все, що можу сказати- не жалкую за свій вибір.

Електричка тут - це задоволення на ній їздити, особливо по серпантинам)))

В Хорватії - 14 центів. Самі хорвати нещодавно бойкотували торгівельні мережі через високі ціни. Мовляв в сусідніх Словенії, Угорщині, Сербії, БІГ дешевше. Хоча в Чорногорії також дорого, і, як на мене, гірший асортимент. Хвалили БіГ, але якось поїхав, і не був приємно вражений. Пальне суттєво дешевше в БІГ, але нам це байдуже) Ще у хорватів є тема купити щось в сусідніх Сербії та БіГ і отримати taxfree. Але Ви навпаки можете отримати відшкодування на куплене в Хорватії, оскільки Чорногорія не є членом ЄС. В Дубровнику аншлаг вже починаючи з травня. 

Посилання на коментар

15 хвилин тому, Gonchik сказав:

Хоча в Чорногорії також дорого, і, як на мене, гірший асортимент

Багато залежить від мережі супермаркетів. В них асортимент може дуже відрізнятися .

18 хвилин тому, Gonchik сказав:

Хоча в Чорногорії також дорого,

Про ціни ми були в курсі, тож це не стало несподіванкою. Вже мовчу про нерухомість, ціни летять догори зі швидкістю літака.

Ціни, звісно, це важливо, але важливо і те, яку країну обираєш і не маєш потім розчаруватись  у виборі. Компроміс завжди буде. Головне, чи можемо ми собі дозволити ту чи іншу країну, щоб не зубожити потім. Ні  БІГ чи Сербія взагалі не розглядались нами.

29 хвилин тому, Gonchik сказав:

Пальне суттєво дешевше в БІГ, але нам це байдуже)

Це точно))) І повторюю, що Чорногорія для власника електрички, це гарний варіант.

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Нарешті все ж визначився з маркою електрички.  

Замовив всліпу з Норвегії Skoda Enyak IV80 2021 року з пробігом 80к. Десь на наступному тижні має приїхати. 
Може тут хто має, як воно? Бо мені видалося по оглядах досить добротна машина.

Основний критерій був (ну крім того щоб не від маска) місце на задньому дивані для дитячих крісел і загалом для сім'ї щоб було зручно. Кінські сили і розгін до сотні - це останнє що мене турбувало так як набавився з гонками в молодості )))

Глянув так по швидких зарядках - якби не мав гаража і розетки з нічним тарифом - то це якось дорого (15-20грн за кіловат) і незручно (треба заздалегідь планувати зарядки, бо навіть година заряду це все ж дофіга, потрібно напрацьовувати звички).

• Хаха 1
Посилання на коментар

Как минимум для представления "как оно" не хватает информации о итоговой стоимости на Украинских номерах, а лучше еще и ссылку на ФИН.

Посилання на коментар

1 час назад, seksinika сказал:

Как минимум для представления "как оно" не хватает информации о итоговой стоимости на Украинских номерах, а лучше еще и ссылку на ФИН.

Для мене основний критерій отого «як воно» - це масовість автомобіля, бо мільйони мух…, і все таке. Але комусь навпаки не хочеться бути як всі. Так чи інакше - бажаю vovarpd щоб той Еньяк виправдав, а ще краще перевершив очікування!

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, Gonchik сказав:

Для мене основний критерій отого «як воно» - це масовість автомобіля, бо мільйони мух…, і все таке. Але комусь навпаки не хочеться бути як всі. Так чи інакше - бажаю vovarpd щоб той Еньяк виправдав, а ще краще перевершив очікування!

в Норвегії чи Німеччині їх досить немало. Продавець купив новий еньяк з салону, ну так по його легенді а цей продавав.
Це в нас воно недуже популярне м'яко кажучи, бо дороге а це все ж таки шкода. 

Короче ризикнув навіть не сидівши в такій машині (їх реально мало на ріа), понадіявся що то щось типу кодіака які в нас пара сусідів купило новими в минулому році і нахвалюють.

Головна задача це розмістити 3 дитячі крісла на задній ряд. Задача мабуть непроста, але скоро побачим.

• Дякую 1
Посилання на коментар

5 годин тому, seksinika сказав:

www.finn.no/mobility/item/398568592

Ціну в $ скажу як приїде.  Є там пара нюансів по фото але для мене некритичних. Зате є свіже ТО.
З Норвегії сподобалося що є запасний комплект коліс на 19 дисках з зимовою резиною. Звик мати 2 комплекта, і вони нормально грошей коштують. З Німеччини такої халяви нема.

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 минут назад, vovarpd сказал:

www.finn.no/mobility/item/398568592
Зате є свіже ТО.
З Норвегії сподобалося що є запасний комплект коліс на 19 дисках з зимовою резиною. Звик мати 2 комплекта, і вони нормально грошей коштують.
Ціну З Німеччини такої халяви нема.

Прямо разрываете некоторых участников данной ветки :o

Посилання на коментар

26 хвилин тому, seksinika сказав:

А от Маска чем вам не зашли варианты, не Шкода конечно), немного распространённые?

Як варіант, людина має громадянську позицію. В нинішніх умовах українцям купувати тесли - ганьба.

• Лайк 2
Посилання на коментар

43 хвилини тому, vovarpd сказав:

Головна задача це розмістити 3 дитячі крісла на задній ряд. Задача мабуть непроста, але скоро побачим.

щось я ДУЖЕ сумніваюся, дивлячись на фото, що туда влізе 3 крісло (якщо що, то я в цій задачі передивився машин ну дуже багато). там 2 ізофікси тільки, посередині щось може і влізе на штатний ремінь, але якесь неповноцінне крісло

• Лайк 2
Посилання на коментар

Ну такое, он покупал на у Маска а б/у у гражданина Норвегии который скажем так ее приобретал в то время когда Маск Украине Старлинки давал.

С таким подходом вообще ни чего Американского покупать Украинцам нельзя.

• Лайк 1
Посилання на коментар

37 хвилин тому, seksinika сказав:

А от Маска

31 хвилину тому, seksinika сказав:

Прямо разрываете некоторых участников данной ветки :o

От накличете ж. Тут і без "некоторьіх" при згадуванні Тесли досить цирку.

1 хвилину тому, seksinika сказав:

Ну такое, он покупал на у Маска а б/у у гражданина Норвегии который скажем так ее приобретал в то время когда Маск Украине Старлинки давал.

Щоб це розуміти, треба вмикати голову. Не всі на це здатні.

• Дякую 1
Посилання на коментар

Якщо той весь мотлох буде залишатися в Норвегії/США, то автоматично впаде продаж нових автомобілів, адже їх не купуватимуть на вторинному ринку.

Вмикайте мозок. Мова йде не про американські товари, як такі. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

19 хвилин тому, shneider_vova сказав:

щось я ДУЖЕ сумніваюся, дивлячись на фото, що туда влізе 3 крісло (якщо що, то я в цій задачі передивився машин ну дуже багато). там 2 ізофікси тільки, посередині щось може і влізе на штатний ремінь, але якесь неповноцінне крісло

мені здається що для 3 дитячих крісла на другому ряді то не євродроч, а буси чи щось типу toyota sienna. електричні буси вже є якщо це так принципово

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, vovarpd сказал:

Головна задача це розмістити 3 дитячі крісла на задній ряд

Паранойя какая то!?

Плохо ездите?

Посилання на коментар

29 хвилин тому, shneider_vova сказав:

Так, я підібрав максимально вузькі крісла. Так , одне на штатний ремінь. Передивився купу оглядів, і це справді проблема в багатьох авто, в model y наче як три стають, а тут ширина ніби +- та сама.  Блогери ці нюанси майже не описують.

На крайняк поки що одне можна спереді проти руху ставити, на щастя подушка легко відключається ключем. Але то таке.. ненадовго. Побачим.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Только что, shneider_vova сказал:

А ви теж не пристибаєтесь?

Пристегиваюсь, а что?

"Пункт назначения" смотрели?

Змінено користувачем DimaF
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Тільки що, vovarpd сказав:

Так, я підібрав максимально вузькі крісла. Так , одне на штатний ремінь. Передивився купу оглядів, і це справді проблема в багатьох авто, в model y наче як три стають, а тут ширина ніби +- та сама.  Блогери ці нюанси майже не описують.

На крайняк поки що одне можна спереді проти руху ставити, на щастя подушка легко відключається ключем. Але то таке.. ненадовго. Побачим.

Є британська компанія, що робить зтроєні крісла на загальній рамі, що кріпляться до 4 ізофіксів. Там негуманний цінник, але якщо немає варіантів - то спрацює

Посилання на коментар

13 хвилин тому, DimaF сказав:

Паранойя какая то!?

Плохо ездите?

Ну.. взагалі то є правила дорожнього руху. А як інакше? На передньому сидінні можна тільки проти руху. А там обмеження по віку.

Ладно ще в нас (хоча то безпека, я і сам пристібаюсь, ну по місту деколи халявлю не без того), а в Європу виїхати, там штрафи огого.

Змінено користувачем vovarpd
  • Лайк 4
Посилання на коментар

5 хвилин тому, shneider_vova сказав:

Є британська компанія, що робить зтроєні крісла на загальній рамі, що кріпляться до 4 ізофіксів. Там негуманний цінник, але якщо немає варіантів - то спрацює

Я дивився ці огляди. Спочатку подумав що їхній диван йде взамін штатного і прям загорівся тим )))) Але потім виявилось що це по суті накладка, і там треба якось ще кріпити до підлоги, знайти якісь кріплення, може навіть щось сверлити, я наразі щось я до того не готовий. Але як запасний варіант то так, бачив таке. Ну і цінник так.. серйозний.

Змінено користувачем vovarpd
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...