vovarpd Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня 35 хвилин тому, kruchenik сказав: тобто в якийсь момент. авто вирішить що пора закінчувати з їздою накатом чи агресивним стилем їзди, нічними переїздами, і заблокує водію можливість їхати або перевищувати швидкість. і тоді треба буде шнурок обд і кулібіна щоб все це розблокувати видаляєте додаток і спите спокійно. Опція суто інформативна. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tochkin Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня (змінено) 8 часов назад, allanek сказал: Tochkin, зробіть приємне однодумцю, відкрийте тему "Чому я ніколи не куплю електричку" і викладайте там все, що напилисосите в інеті. ЗрОбите послугу іспанському пожирачу хамону, бо він, нарешті, зможе там божеволіти скільки завгодно. Дивно, що він сам до цього не додумався. Тут люди обмінюються думками і практичним досвідом володінням електричок та висновками, чи воно того було варто - купити електричку. Наскільки я бачу, ви не маєте такого досвіду. Тоді навіщо сюди нести оце "просветітельство"? Невже ви думаєте, що той, хто їздить на електричкі, не знає про те, що "батарейка" має термін роботи? Я можу зрозуміти, якби ви залишили тут статистику - кількість проданих електричок до кількості отакого, як ви сюди принесли. А так ви наче сіамський близнюк персонажу, схибленого на ненависті до електричок. Тю. В мене немає ніякої "класової ненависті" такої що "кушать не могу" до електричних авто. ))) Тільки цинічні розрахунки витрат та ін. )) Менше ніж рік тому я обирав авто та електричні авто були в short list. Я маю друзів та колег що мають електричні авто, тож база особистого опитування користувачів велика. Сусід мав MX-30 (якої до речі позбувся нещодавно на користь бензинового Х3 )) ) та має декілька електричних бусів для бізнесу (до речі невдоволений, каже краще б взяв дизель бо взимку дуже падає запас ходу, а ціни на зарядках зросли за три роки в рази, тож бус витрачає час на зарядку вдень, тобто не працює, а вартість зарядки вже дорівнює баку дизеля). Особисто для себе я вирішив - електричне авто може буте варіантом лише як друге авто в родині. Єдина перевага це коли ти заряджаєшь його вночі вдома. Якщо заряджати не вдома, то якщо рахувати вартість зарядки / км vs бензин / км, то те на те й вийде (в Канаді). У нас були субсидії 12 тис повертала держава за придбання електричного авто (і то я порахував що для мене особисто воно все одно не вигідно), зараз їх часткого відмінили - тепер лише 4 чи 5 тис, тож продажи електричних миттєво впали. According to AutoTrader, in 2022 about 68 per cent of drivers were interested in getting an electric vehicle. That dropped to 56 per cent in 2023 and then to 46 per cent in 2024. So far in 2025, about 42 per cent of drivers are considering electric. www.ctvnews.ca/atlantic/nova-scotia/article/why-fewer-canadians-are-considering-buying-an-electric-vehicle/ Офіційна статистика за лютий 2025: New motor vehicle sales totalled 125,402 units in February 2025, a decrease of 8.1% compared to the year prior. In February, 8,531 zero-emission vehicles (ZEVs) were sold in Canada, representing a decline of 41.3% compared to the previous year. ZEVs accounted for 6.8% of new motor vehicle sales, in terms of units sold. www150.statcan.gc.ca/n1/daily-quotidien/250414/dq250414c-eng.htm Тому більше доводити нічого не буду та піду. Змінено 30 квітня користувачем Tochkin 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня 3 часа назад, kruchenik сказал: а якщо буду їхати як зараз 140-180 км/год то не буде і того да? Где-то в Ютубе видел, как человек в Киеве тест сделал на Етроне : проехал один и тот же маршрут на круизе со скоростью 110км, 120км и 130км, так каждые 10км скорости добавляли в расход 5-7 кВт, т.е. грубо 5% запаса енергии. Вот и посчитайте: едешь 90км/час запас например 400км, поехал 140-150 - запас упал примерно до 250км... електричка это не про гонку со скоростью 150-160 на расстояние 500км, да и например у меня на Айди4 ограничение на 165км/час. Все електрички разные и запас хода тоже, на него влияют ёмкость батареи, енергоеффективность, вес авто, напичканость дополнительными електрофункциями, термоменеджмент батареи, банально физические свойства батареи отдавать енергию зимой и летом.... Для примера китайский Айди4 с батареей Катл, а европеец с ЛЖ и уже запас хода будет отличаться. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня 12 хвилин тому, Tochkin сказав: Тому більше доводити нічого не буду Начебто я і не прохала довести щось. Але, якби я не відреагувала на ваш перший допис, не почула б розгорнуту відповідь, чому ви не дивитесь в бік електрички. 15 хвилин тому, Tochkin сказав: Особисто для себе я вирішив - електричне авто може буте варіантом лише як друге авто в родині. Я вже звикла до такого погляду на електрички. В нас це єдина автівка в родині. І на початку повномасштабки, коли всі ДВЗ годинами стояли в черзі на АЗС, ми їхали ( в Польщу). З зарядками не було проблем. Що в Україні, що в Польщі. 22 хвилини тому, Tochkin сказав: Якщо заряджати не вдома, то якщо рахувати вартість зарядки / км vs бензин / км, то те на те й вийде (в Канаді). В Україні заряджались вдома, з урахуванням нічного тарифу та СЕС, це копійки. В Чорногорії теж заряджаємось вдома. Я тут розповідала, що прийшов рахунок за місяць на 20 євро. За все, включаючи зарядку електрички. Ще 20 євро витратили на СТО. Перестала світити фара, тож з'ясувалось, що там відійшов проводок. Це всі проблеми з автівкою. Тож у кожного свій резон та погляд купляти чи ні електричку. 32 хвилини тому, Tochkin сказав: According to AutoTrader, in 2022 about 68 per cent of drivers were interested in getting an electric vehicle. That dropped to 56 per cent in 2023 and then to 46 per cent in 2024. So far in 2025, about 42 per cent of drivers are considering electric. www.ctvnews.ca/atlantic/nova-scotia/article/why-fewer-canadians-are-considering-buying-an-electric-vehicle/ Офіційна статистика за лютий 2025: New motor vehicle sales totalled 125,402 units in February 2025, a decrease of 8.1% compared to the year prior. In February, 8,531 zero-emission vehicles (ZEVs) were sold in Canada, representing a decline of 41.3% compared to the previous year. ZEVs accounted for 6.8% of new motor vehicle sales, in terms of units sold. www150.statcan.gc.ca/n1/daily-quotidien/250414/dq250414c-eng.htm Останнє посилання не відкривається в мене, інша статистика про продажі, а не про те, скільки випадків повної деградації батареї приходиться на Х куплених електричок. Але дякую. Почитати було цікаво. 37 хвилин тому, Tochkin сказав: та піду. Це вже ваш вибір- залишатись чи ні в цій темі🙂. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня (змінено) 19 хвилин тому, Игорь Long сказав: да и например у меня на Айди4 ограничение на 165км/час. в мене в шкоді 160 максималочка. Але зі Львова недуже навіть є де так розігнатися. Тупо доріг нема. Практично всі в одну смугу з купою трафіку, там 110-120 вже за щастя ))) Якби я часто катався умовно Рівне-Київ чи закордон по автобанах, тоді так, там неприкольно їхати 90-110. Але ще крім того незнаю як в айді, но в шкоди є обмеження по потужності довготривалій. Тобто довго на максимальній потужності не сильно і поїдеш. Недавно вони додали віджет з температурою акумулятора в систему, треба буде понаблюдати як міняється при 90 і при 130 наприклад. Змінено 30 квітня користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня (змінено) По ID4 є такий тест на 90, 100 і 130. Шкода буде десь +- те саме. Змінено 30 квітня користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seksinika Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня 47 минут назад, Tochkin сказал: Тю. В мене немає ніякої "класової ненависті" такої що "кушать не могу" до електричних авто. ))) Тільки цинічні розрахунки витрат та ін. )) Менше ніж рік тому я обирав авто та електричні авто були в short list. Я маю друзів та колег що мають електричні авто, тож база особистого опитування користувачів велика. Сусід мав MX-30 (якої до речі позбувся нещодавно на користь бензинового Х3 )) ) та має декілька електричних бусів для бізнесу (до речі невдоволений, каже краще б взяв дизель бо взимку дуже падає запас ходу, а ціни на зарядках зросли за три роки в рази, тож бус витрачає час на зарядку вдень, тобто не працює, а вартість зарядки вже дорівнює баку дизеля). Особисто для себе я вирішив - електричне авто може буте варіантом лише як друге авто в родині. Єдина перевага це коли ти заряджаєшь його вночі вдома. Якщо заряджати не вдома, то якщо рахувати вартість зарядки / км vs бензин / км, то те на те й вийде (в Канаді). У нас були субсидії 12 тис повертала держава за придбання електричного авто (і то я порахував що для мене особисто воно все одно не вигідно), зараз їх часткого відмінили - тепер лише 4 чи 5 тис, тож продажи електричних миттєво впали. According to AutoTrader, in 2022 about 68 per cent of drivers were interested in getting an electric vehicle. That dropped to 56 per cent in 2023 and then to 46 per cent in 2024. So far in 2025, about 42 per cent of drivers are considering electric. www.ctvnews.ca/atlantic/nova-scotia/article/why-fewer-canadians-are-considering-buying-an-electric-vehicle/ Офіційна статистика за лютий 2025: New motor vehicle sales totalled 125,402 units in February 2025, a decrease of 8.1% compared to the year prior. In February, 8,531 zero-emission vehicles (ZEVs) were sold in Canada, representing a decline of 41.3% compared to the previous year. ZEVs accounted for 6.8% of new motor vehicle sales, in terms of units sold. www150.statcan.gc.ca/n1/daily-quotidien/250414/dq250414c-eng.htm Тому більше доводити нічого не буду та піду. А чего бы вам где то на Канадском форуме вопрос не обсудить у меня 100км. пробега на Тесле с недорулем стоят 35грн.(это меньше 1 Канадского доллара) по то топливу и меня все устраивает. Наверно лучше вам ни чего и не доказывать а пойти), потому как просто не чего. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня 27 хвилин тому, Игорь Long сказав: у меня на Айди4 ограничение на 165км/час. Tesla Model Y Performance - 257км/год 34 хвилини тому, Игорь Long сказав: електричка это не про гонку со скоростью 150-160 на расстояние 500км, В січні, коли чоловік переганяв Теслу з Польщі до Чорногорії, коли проїхав відрізок дороги з Хорватії до Чорногорії (250км) заряду батареї залишилось ще на 270км. Але це при швидкості 70-80км/год. Там така дорога, що швидко краще не їхати. По Чорногорії взагалі водії швидкістю не розважаються - тут дороги вузькі і часто зустрічаються сліпи повороти. Вже мовчу про серпантини. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня 17 хвилин тому, seksinika сказав: Наверно лучше вам ни чего и не доказывать а пойти), Вступлюся за Точкіна. Не помічала за ним якихось крайнощів. Мені сподобався його останній допис і з його розповіді зрозуміло його погляд на електрички. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня 3 минуты назад, allanek сказал: Але це при швидкості 70-80км/год. Така швидкість для електрички просто ідеал, розхід буде мінімальний, як і їзда по місту. Але всіх же цікавить порівняння траса, швидкість за 150, скільки піде на підзарядку часу і грошей... бо з тим, що електричка топ при зарядці вдома по нічному та поїздках до 100-200км в день вже ніхто не сперечається 🙂 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня (змінено) 9 хвилин тому, Игорь Long сказав: скільки піде на підзарядку часу і грошей... На жаль, не пам'ятаю скільки коштувала зарядка по Україні ( хоча начебто я в Електричках-1 казала скільки), коли їхали до Польщі в жовтні того року, а ось коли повертались з Польщі навесні 2022 року, то зарядка обійшлася нам в 146 грн. Тоді Маск ще не схибився та українцям суперчарджер був безкоштовний, як і автобани по Польщі. Тож перший раз заплатили за зарядку вже в Україні і всі витрати на зарядку нам обійшлись в 146 грн. Навіть зараз зарядка на суперчарджерах для Тесли вполовину дешевша ніж на інших мережах зарядок. Змінено 30 квітня користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня 1 час назад, allanek сказал: На жаль, не пам'ятаю скільки коштувала зарядка по Україні ( хоча начебто я в Електричках-1 казала скільки), коли їхали до Польщі в жовтні того року, а ось коли повертались з Польщі навесні 2022 року, то зарядка обійшлася нам в 146 грн. Тоді Маск ще не схибився та українцям суперчарджер був безкоштовний, як і автобани по Польщі. Тож перший раз заплатили за зарядку вже в Україні і всі витрати на зарядку нам обійшлись в 146 грн. Навіть зараз зарядка на суперчарджерах для Тесли вполовину дешевша ніж на інших мережах зарядок. Зараз на ТОККО наприклад швидкісна 18,5грн за квт, у інших максімум на 1-2 грн менше... це вже десь 40 євроцентів, майже як в Європі. Якщо постійно заряджатися на швидкісних - економічного сенсу не бачу, але чим частіше вдома і по нічному - тим вище зиск... якщо тільки вночі вдома, то різниця з бензинкою десь десятикратна. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seksinika Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня Не 10 кратная не получается), ну или совсем уже дрыщевый ДВС должен быть с расходом до 7 литров по городу, у меня разве что у Таврии 98 года такой был и то если сильно не газовать, а так как то все 15-25 переваривало и вместо спасибо на ТО ездило). Если уже с ДВС сравнивать, так с чем то приличным пусть и не таким резвым но все же не с Гольфом на палке. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня 7 минут назад, seksinika сказал: Не 10 кратная не получается), ну или совсем уже дрыщевый ДВС должен быть с расходом до 7 литров по городу, у меня разве что у Таврии 98 года такой был и то если сильно не газовать, а так как то все 15-25 переваривало и вместо спасибо на ТО ездило). Если уже с ДВС сравнивать, так с чем то приличным пусть и не таким резвым но все же не с Гольфом на палке. Стоит пока ещё Санта фе во дворе, съездить мне на нём в Киев и обратно 100км это 12л 95го или приблизительно 650грн. Поездка на Айди это сейчас максимум 20квт по 2,16грн ночью равно 43грн. 650грн/43грн = 15-тикратная разница.... если зарядиться на скоростной по 18,5грн х 20квт = 370грн, почти двухкратная разница в пользу електрички. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seksinika Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня C 15 кратной согласна, но не с 10. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня наприклад є Санта фе з розходом 650грн на 100км. щоб економити купляється айді за ???грн. скільки км проїзду Санта фе буде дорівнювати купівля айді? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seksinika Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня Начинается), а Санта Фе значит покупать не нужно было), можно же было и не аЙдИ покупать а что другое, у меня например перед Теслой крайняя бензика была РР ВОГ она на 100км. 12 литров брать не хотела а по городу так вообще 20 просила + ТО с сервисами жаждала регулярно , пробег мой годовой +- 40000км., у меня та Тела с недорулем на которой я сейчас езжу реально за разницу по топливу получилась, а я то ее продам а не выброшу и тут вот такое дело что если дольше года на ней ездить не буду то еще и в плюс продам от того что купила, ну надо же экономии те те как то корректно сравнивать, а то за цену Теслы моно было всю жизнь на велосипедах с маршрутками ездить и еще осталось бы . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня Я здається конкретно запитав у людини, у якої вже була Санта фе і яка не була чомусь продана після купівлі айді. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seksinika Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня А я вроде как на перед ответила, что говоря об чем то, к примеру экономии, нужно хоть как то сопоставить сравниваемое). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня 7 хвилин тому, seksinika сказав: А я вроде как на перед ответила, что говоря об чем то, к примеру экономии, нужно хоть как то сопоставить сравниваемое). Де я про економію? Я про пробіг питав Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
seksinika Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня (змінено) Где тут про пробег "наприклад є Санта фе з розходом 650грн на 100км. щоб економити купляється айді за ???грн. скільки км проїзду Санта фе буде дорівнювати купівля айді?" ведете же к тому что экономии не получается. Змінено 30 квітня користувачем seksinika 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 30 квітня Поділитись Опубліковано: 30 квітня 1 час назад, US7IGN сказал: Я здається конкретно запитав у людини, у якої вже була Санта фе і яка не була чомусь продана після купівлі айді. Дочекався Айді, поставив на номера, трохи покатався, зрозумів що це моє, віддав Санту в детейлінг і на днях вона вже піде в продаж. Тепер по питанню заміни авто: я міняю велике 7-мимісне бензинове авто 2017р на немаленьку електричку 2021р і це по грошах мені приблизно виходить 1 до 1, точніше скажу після продажу. Причин для переходу на електрику декілька, майбутня економія тільки одна з них. Наприклад вас не лякає цей перехід на біоетанолові бензини з завтрашнього дня? Вони і раніше були бодягою, а зараз ще й законно 5% відсотків спирту будуть доливати... впевнений що турбовані двигуни та з прямим вприском дуже скоро поїдуть по СТОошкам на ремонти.. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kruchenik Опубліковано: В п'ятницю в 13:40 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 13:40 30.04.2025 в 22:07, Игорь Long сказав: Дочекався Айді, В якому плані дочекався? Пвд замовлення? Розкажіть чим вам він сподобався (китаєць?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kruchenik Опубліковано: В п'ятницю в 13:42 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 13:42 30.04.2025 в 22:07, Игорь Long сказав: Наприклад вас не лякає Яка бодяга? Заправляюсь роками майже де попало (ну крім явно палевних азс) нічого страшного не сталося. І чого повинно лякати нововведення, це ж норма з ЄС, який резон бодяжить якщо є конкуренція і який не який контроль якості теж Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: В п'ятницю в 14:20 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 14:20 (змінено) 27.04.2025 в 20:13, vovarpd сказав: Розраховую на те що гарантія буде якось працювати, але це питання я заздалегідь до уваги не дуже брав. Буде інформація то повідомлю. 23.04.2025 в 13:13, kruchenik сказав: vovarpd скажіть а якщо з автомобілем щось станеться та потребуватиме професійного сто, ну наприклад щось програмно станеться, чи з акб, ітд чи можливо звернутись на офіційне сто шкоди? Щодо гарантії по Шкоді отримав відповідь від офіціалів. Гарантія діє. Є нюанси, але з ними можна жити. Змінено В п'ятницю в 14:23 користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз