Куркуль Опубліковано: 15 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2024 (змінено) Задумався над тим яке фінішне оздоблення стін обрати в будинку. Шпалери точно не хочу. Хочеться чогось і красивого і практичного і не дорогого. От дивлюся відео як роблять стіни у США, принаймні в масовій забудові, на гіпсокартоні замазали шви, пирснули нокдаун текстуру, пройшлися фарбою з пульверизатора і вуаля. І ніхто не париться і не бігає з правилом і проявичною лампою. На днях бачив відео української блогерки до дизайну, яка критикувала марнотратні підходи в українських ремонтах (трекові світильники, двері прихованого монтажу і тд) - її порада щодо стін була: фарбуйте відразу стартову штукатурку і буде вам щастя - текстура справжньої стіни, трендова природність,а не штучна вилизаність. А що ви думаєте про це? Змінено 15 вересня 2024 користувачем Куркуль 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 15 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2024 Красиво практично и недорого так не бывает. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 6 часов назад, Куркуль сказал: А що ви думаєте про це? Скандинавский стиль как бы намекает) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 8 годин тому, Куркуль сказав: На днях бачив відео української блогерки до дизайну, яка критикувала марнотратні підходи в українських ремонтах (трекові світильники, двері прихованого монтажу і тд) - Ох ці ж блогери , вона мабуть і не стрижеться та нігті не обрізає. 8 годин тому, Куркуль сказав: фарбуйте відразу стартову штукатурку і буде вам щастя - Десь я це вже бачив , а... згадав , в лікарнях совка та , мабуть , ще в громадських вбиральнях. Як на мене , виглядає так собі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 16 вересня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 1 година тому, andrey_ka сказав: Ох ці ж блогери , вона мабуть і не стрижеться та нігті не обрізає. Десь я це вже бачив , а... згадав , в лікарнях совка та , мабуть , ще в громадських вбиральнях. Як на мене , виглядає так собі. А мені туалети нагадує сучасна плитка під мармур.. А що скажете про американський підхід до стін? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 16 вересня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 4 години тому, DimaF сказав: Скандинавский стиль как бы намекает) Ну стіни я і так планую максимально наближені до білого. А от по покриттю щось не можу знайти іформацію, що там в скандинавів.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 (змінено) 12 минут назад, Куркуль сказал: Ну стіни я і так планую максимально наближені до білого. А от по покриттю щось не можу знайти іформацію, що там в скандинавів.. Скорее всего какая то краска, хотя допускаю какой то суперсовременный аналог побелки. А может и то и другое возможно. Змінено 16 вересня 2024 користувачем DimaF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yull Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 Ми так гіпсову штукатурку просто пофарбували в котельні. В гаражі ще так зробимо😃) В білому кольорі справді виглядає як побілка. В гаражі спробую сірий. Зробити можна все що завгодно, якщо вам ок, але сказати що це прям гарно і практично я не можу. І я не фанатка ідеальних стін. В решті будинку ми клеїли шпалери прямо на погрунтовану гіпсову штукатурку, цим рішенням цілком задоволені. Варіантів не так аж багато насправді. Ще роблять декоративну штукатурку і фарбують, кажуть що практично. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 Тут все зависит от того , что хотите увидеть по итогу. Теоретически можно сложить кирпичи и сразу занести мебель. Все остальные действия связаны с расходом денежных средств. Пока я вижу посыл как этих денежных средств потратить поменьше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 4 години тому, Куркуль сказав: А що скажете про американський підхід до стін? Думаю все там рівно і під правило і при візуальному сприйнятті. Якщо ви спроможні зробити з гіпсокартону рівні стіни то можете точно так же замастити шви та фарбувати. Правда і матеріали мають бути не гірші по якості ніж в америці , а в нас з цим біда , ну якщо не за дурні гроші. ПС.. Якщо у вас вже є стіни то ліпити гіпсокартон то , ІМХО , економічно недоречно. Дешевше вже поштукатурити , буде той самий гіпс тільки без швів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 16 вересня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 (змінено) 43 хвилини тому, Vitaliy67 сказав: Тут все зависит от того , что хотите увидеть по итогу. Теоретически можно сложить кирпичи и сразу занести мебель. Все остальные действия связаны с расходом денежных средств. Пока я вижу посыл как этих денежных средств потратить поменьше. 24 хвилини тому, andrey_ka сказав: Думаю все там рівно і під правило і при візуальному сприйнятті. Якщо ви спроможні зробити з гіпсокартону рівні стіни то можете точно так же замастити шви та фарбувати. Правда і матеріали мають бути не гірші по якості ніж в америці , а в нас з цим біда , ну якщо не за дурні гроші. ПС.. Якщо у вас вже є стіни то ліпити гіпсокартон то , ІМХО , економічно недоречно. Дешевше вже поштукатурити , буде той самий гіпс тільки без швів. Вже є чорнова цементно-вапняна штуктурка. Думаю що робити далі. І звісно хочеться отримати максимальний результат вклавши мінімум счасу і коштів. Дивлюся відео як пропонується робити в нас - 2 шари стартової шпаклівки, склополотно, фінішна шпаклівка.. А потім автори відео додають "ну для шпалер отак підійде, для фарбування пройдемося ще разок фінішем". А якщо ще сюди додати і декоративну шпаклівку то взагалі здається що по затратам простіше коробку збудувати ніж зробити перехід "штукатурка -> фарба". Я вважаю це ту мач, тому і привів приклад США, де все на багато простіше. Досліджую що пропонує Пінтерест. От наприклад, текстура Наче красиво, але в мене так бюджетний під'їзд 10 років тому зроблений. І чи не вийде так, що я нанісши таке лише зіпсую стіни.. Або ось іще приклад протилежний проявочній лампі Це круто, чи сарай? Змінено 16 вересня 2024 користувачем Куркуль Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 У каждого свои представления о красоте. У Вас две вводные бюджет и результат. Так и определяйтесь в этих параметрах. Сразу скажу, декоративные штукатурки, из правильных материалов и исполненные именно декоративщиками это ой как недешево. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 37 минут назад, Куркуль сказал: Це круто, чи сарай? Я вам недаром написал про скандинавский стиль. Зависит что вы к стенам приложите. Если этот волосатый ковролин и уебищный пластиковый плинтус, то да, сарай. А если так, то вполне) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 16 вересня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 4 години тому, Vitaliy67 сказав: У каждого свои представления о красоте. У Вас две вводные бюджет и результат. Так и определяйтесь в этих параметрах. Сразу скажу, декоративные штукатурки, из правильных материалов и исполненные именно декоративщиками это ой как недешево. Та ясно, тому бюджет є лише на зробити самому. А якщо декор, як на наведених мною картинках імітує нерівності,то може просто достатньо зробити не ідеально рівно!?)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 4 години тому, DimaF сказав: Я вам недаром написал про скандинавский стиль. Зависит что вы к стенам приложите. Если этот волосатый ковролин и уебищный пластиковый плинтус, то да, сарай. А если так, то вполне) А потім при вимкненому верхньому світлі вмикається ото бра, і в боковому світлі стає видно, які "рівні" стіни. В мене виконані стіни по принципу ТС (правда, там було багато кривих рук, і повне нерозуміння з мого боку, як приймати роботу і що повинно бути). Я часом жалкую про такий підхід. А часом - просто сприймаю стіни як стіни, розуміючи, що так чи інакше їх треба оновлювати періодично. Зараз би я робив по іншому (за наявності фінансового ресурсу) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 Самое тяжёлое это красиво сделать "не идеально ровно". Декоративка на этом и построена. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 16 вересня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 22 хвилини тому, shneider_vova сказав: А потім при вимкненому верхньому світлі вмикається ото бра, і в боковому світлі стає видно, які "рівні" стіни. В мене виконані стіни по принципу ТС (правда, там було багато кривих рук, і повне нерозуміння з мого боку, як приймати роботу і що повинно бути). Я часом жалкую про такий підхід. А часом - просто сприймаю стіни як стіни, розуміючи, що так чи інакше їх треба оновлювати періодично. Зараз би я робив по іншому (за наявності фінансового ресурсу) Якраз перечитую вашу тему) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 6 хвилин тому, Куркуль сказав: Якраз перечитую вашу тему) Ну от для прикладу, зараз сфоткав. Ще й масовість, яка затирається там, лапають чи сідають, вносить свої нюанси. Звісно, в денному світлі та з перпендикулярним видом - картинка зовсім інша 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 1 година тому, Куркуль сказав: Та ясно, тому бюджет є лише на зробити самому. А якщо декор, як на наведених мною картинках імітує нерівності,то може просто достатньо зробити не ідеально рівно!?)) Тут ключове "імітує" . Для нанесення декоративки стіну виготовляють , її роблять ідеально рівною , і тільки після цього починають творити (імітувати нерівності) + потрібно бути трохи художником . Тому воно і коштує дорого. Якщо ви зробите зразу трохи криво то буде сарай. ПС... Якщо ви в цьому не спеціаліст , краще за таке не братись. Або хоча б спочатку спробуйте десь у тихому темному кутку. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 В квартирі зроблена декоративна штукатурка. Частину стін робив декоративщик. А частину я запропонував зробити тим хто стіни під декоративку готував. Так як декоративщик був не супер, а інші хоч і не декоративщики, проте на змаганні робили якнайкраще, то різниця вийшла суттєвою лише в ціні. Ну і взагалі через декілька років сім'я додає свої "візерунки" на стіни та й взагалі вони розмиваються від щоденного спостерігання особливо після ковідних часів. Загалом декоративна штукатурка мені сподобалась тим, що покриття стійке до пошкоджень, забруднень і вологи. І виглядає пристойно навіть при непрофесійному виконанні. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
мастерок Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 (змінено) 7 часов назад, andrey_ka сказал: Думаю все там рівно і під правило і при візуальному сприйнятті. Якщо ви спроможні зробити з гіпсокартону рівні стіни то можете точно так же замастити шви та фарбувати. Правда і матеріали мають бути не гірші по якості ніж в америці , а в нас з цим біда , ну якщо не за дурні гроші. ПС.. Якщо у вас вже є стіни то ліпити гіпсокартон то , ІМХО , економічно недоречно. Дешевше вже поштукатурити , буде той самий гіпс тільки без швів. Ви абсолютно не вірно думаєте,там просто піздец які криві стіни,стелі,підлоги,ужасні шпаклівки та покраска,якби хоча б десяту частину такого ужаса зробити в Україні,то як мінімум замовник би поламав руки і ноги виконцям.Я там жив і працював на будівництві,тому знаю про що говорю.Місцеві абсолютно цим не паряться,я до сих пір не можу себе нормально почувати в будинку дочки,тому з кожним приїздом довожу до ума по одній кімнаті. Змінено 16 вересня 2024 користувачем мастерок 3 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 32 хвилини тому, мастерок сказав: Ви абсолютно не вірно думаєте,там просто піздец які криві стіни,стелі,підлоги,ужасні шпаклівки та покраска,якби хоча б десяту частину такого ужаса зробити в Україні,то як мінімум замовник би поламав руки і ноги виконцям.Я там жив і працював на будівництві,тому знаю про що говорю.Місцеві абсолютно цим не паряться,я до сих пір не можу себе нормально почувати в будинку дочки,тому з кожним приїздом довожу до ума по одній кімнаті. Ну халтурщиків та пох....їстів всюди вистачає. не думаю що це прям національна риса. В іншому разі там би всі будинки стояли облуплені , а дороги в колдобинах. Все ж таки будівництво є будівництво , і їхні норми , думаю , мало чим відрізняються від наших. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 16 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2024 1 година тому, мастерок сказав: Місцеві абсолютно цим не паряться Дивився різні ролики і багато хто з наших хлопців-будівельників, що працюють там постійно акцентують на цьому увагу. мабуть воно і правильно, навіщо паритись з тим, що всеодно не можуть зробити як треба? )) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 17 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 вересня 2024 10 годин тому, мастерок сказав: Ви абсолютно не вірно думаєте,там просто піздец які криві стіни,стелі,підлоги,ужасні шпаклівки та покраска,якби хоча б десяту частину такого ужаса зробити в Україні,то як мінімум замовник би поламав руки і ноги виконцям.Я там жив і працював на будівництві,тому знаю про що говорю.Місцеві абсолютно цим не паряться,я до сих пір не можу себе нормально почувати в будинку дочки,тому з кожним приїздом довожу до ума по одній кімнаті. Який дохід в Канаді штукатура і, наприклад, продавця в магазині? Він відрізняється в рази (якщо не кратно) як в Україні? Моя подруга живе у Франції, її чоловік інженер, отримує 3000 євро, штукатур там більше не заробляє. Але так, живуть не з ідеально рівними стінами. Про з/п українського інженера годі й казати. Напевно тому й вимоги до будівельників вищі (суб'єктивно). P.S. Порадьте штукатурів, Київ, 2-к квартира. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
мастерок Опубліковано: 17 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 вересня 2024 Продавець в магазині 12-18 баксів в годину,любий будівельник,окрім сантехніків та єлектриків,30-50.Так як оплата погодинно,то ти пашеш як віл кожну секунду,я жодного разу не бачив щоб хоч один будівельник закурив чи просто став побалакати з колегою,усі наради ДО початку робочого часу.У каркасніку на 200 м2 усі стіни та стелі зашиваються ГК за 2 дні,за день він шпаклюеться,за день краситься,за тиждень заїджають хазяї.Про яку якість роботи можно говорити при таких темпах?Там максімум якщо між плінтусом і стіною влазять пальці,то підтягнув шпаклівкою на пів метра і через годину підкрасив ту пляму.І це я говорю про нові будинки з ціною від 500 000 баксів. П.с.нема кого радити,більшість хлопців воюють,а ті що залишились і так мають повно роботи і на такій малий заказ не підуть. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз