standov Опубліковано: 25 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 42 минуты назад, ЯД сказал: вентсовский сифон "с шариком Я про то куди втикається трубка/шланг від того конденсатоприймача в каналізацію. Якщо так то виткніть заради цікавості та спрямуйте просто у відро (так щоб кінець шлангу висів у повітрі) - буде зливати конденсат чи ні, якщо буде йти нормально то справа з надлишковому тиску у вашій каналізації Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 4 хвилини тому, МакДо сказав: Дуже дивно, бо в мене останні кілька днів добряче води з того патрубка стікає Ну вы живете, а у меня там пусто, только отопление работает и всякие мелкие фичи делаю перед тем как зашить потолок мансарды Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 25 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 При вологості 35-40% конденсату настільки мало, що при нормальній роботі навіть не буде видно чи він стікає. Можна перевірити включивши на 2-3 хв витяжку на 100% і подивитися на кількість конденсату. В мене вологість більше 50%, ТО правда трохи інший і більшого розміру, при звичайній роботі на 150-160 кубів навіть не видно чи стікає конденсат, тому що там буквально декілька капель в секунду. Але коли включаю на 100%, то по прозорому шлангу помітно як конденсать тече річкою. Тобто конденсат затримується між пластинами і повільно капає в піддон, але це не заважає нормальному теплообміну. По датчиках виходять якісь дивні показники. Якщо орієнтуватися на калькулятор від виробника хоча б для звірки, то при вологості 37% і -2°C/18°C на виході показує 15,5°C в будинок і ~3°C викид на вулицю. А в пана в хату дує чуть більше 10°C, а на вулицю майже 6°C. Тому як може бути на викиді на вулиці 6°C, якщо по розрахунках показує десь 3°C, тут тоже питання. То при вологості 60% з будинку могло би бути приблизно 6°C, але пан каже що повітря сухе. Попробуйде розвернути ТО на 180 градусів, тобто вверх дном, і поспостерігати день-два, чи буде так само. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 25 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 А ще цікаво яка в кого відстань між ламелями теплообмінника. Бо чим менше відстань, тим більше сила поверхневого натягу буде заважати усуненню конденсату. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 25 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 1 хвилину тому, Dmode сказав: яка в кого відстань між ламелями теплообмінника HU-EX6 366 - 2.2 мм В пана здається HC-EX6 366 - 2.6 мм 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 А какой есть из недорогих гигрометр, так чтобы хоть +-3-5% можно было верить и без глюков?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 25 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 грудня 2024 9 хвилин тому, ЯД сказав: А какой есть из недорогих гигрометр, так чтобы хоть +-3-5% можно было верить и без глюков?) Придбайте кілька не дорогих для визначення «правди». В мене що аптечний психрометр, що дешевий годинник з гігрометром показують однакову вологість 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 (змінено) В 25.12.2024 в 12:13, TaurosRMK сказал: При вологості 35-40% конденсату настільки мало, що при нормальній роботі навіть не буде видно чи він стікає. питання не вологості як такий, а в тому чи відбувається конденсація і яка площа пластин охолоджена до точки роси, 30% відсотків при 18 градусах це 36! літрів вологи на добу якщо постійно продувати 300 кубів на годину та конденсувати всю, просто питання в тому що коли вхідне повітря тепле то пластини прогріті і воно не буде конденсуватися глобально на ТО а буде більше видуватися, а отак то може і конденсувати, як раз десь там точка роси буде на ТО якщо термометри не вруть. ПС 30% при 18 це таки сухе повітря, бо 30% при 24 то вже 50+ літрів. Змінено 26 грудня 2024 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 (змінено) В 25.12.2024 в 12:13, TaurosRMK сказал: Тому як може бути на викиді на вулиці 6°C, якщо по розрахунках показує десь 3°C бо конденсація виділяє трошки тепла?) Це звичайно якийсь екстремальний кейс але тепла так нормально Змінено 26 грудня 2024 користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 (змінено) 1 годину тому, standov сказав: бо конденсація виділяє трошки тепла?) Це звичайно якийсь екстремальний кейс але тепла так нормально А звідки цифра така в 30 л на добу? Може то тепло якраз і йде на підігрів приточного повітря, тобто відбувається теплообмін між приточним і витяжним повітряними потоками? Калькулятор показує температуру повітря вже на виході, думаю що з урахуванняв всіх фізичних процесів, тобто температуру повітря яке вийде з ТО і видується на вулицю, котре вже ніяк не взаємодіє з ТО. Ось мій кейс в даний момент, трохи більше 0.5 л конденсату в годину при 160 кубах, 0°C з вулиці, 21°C і 54% з будинку. Виділяється ~1 кВт тепла і якраз ця енергія витрачається на обігрів приточного повітря з 0°C до 20°C. А на виході з витяжки ~8°C, по датчиках приблизно це і показує. Тому як повітря там може ще додатково нагрітися на 3°C незрозуміло, якщо воно просто видувається по повітроводу. 1 годину тому, standov сказав: питання не вологості як такий, а в тому чи відбувається конденсація і яка площа пластин охолоджена до точки роси, 30% відсотків при 18 градусах це 36! літрів вологи на добу якщо постійно продувати 300 кубів на годину та конденсувати всю, просто питання в тому що коли вхідне повітря тепле то пластини прогріті і воно не буде конденсуватися глобально на ТО а буде більше видуватися, а отак то може і конденсувати, як раз десь там точка роси буде на ТО якщо термометри не вруть Щось я тут не дуже зрозумів як ви то рахуєте. Той самий калькулятор теплообмінника при 300 кубах, 0°C з вулиці і 18°C/30% з будинку показує що конденсату не буде зовсім 🤔 Точка роси 18°C/30% приблизно 0°C і саме така температура поступає в ПВУ, але на вході в ТО температура починає збільшуватися, тому що починаєтсья теплообмін, холодне повітря зустрічається з теплими пластинами ТО. Тому щось там конденсувати наче не має, ну може зовсім трохи, декілька крапель, але точно не 36 л на добу, як ви написали. При 20°C/30% також далеко не 50+ літрів конденсату, а лише ~0.5 л/год. Змінено 26 грудня 2024 користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 (змінено) 15 минут назад, TaurosRMK сказал: Щось я тут не дуже зрозумів як ви то рахуєте я це рахую як ябсолютну кількість вологи в 18 градусах 30% відносної вологості при 300 кубах. Я хз шо і як рахують оті калькулятори, при таких умовах конденсація на металевому ТО буде полюбому, в цьому проблема металевих ТО, саме тому вони обмезають і саме тому в них і дренаж, бо якась частина пластин має температуру достатню для цього процесу, чим меньший прогрів ТО повітрям з будинку *при інших рівних* (рівна *абсолютна* волога) тим більше буде конденсату, в пределе (все конденсується) буде десь 30 літрів на добу (але в дійсності звісно то недосяжні умови, в реалі будуть якісь половинка на серединку). Саме тому в будинках треба підтримувати взимку температуру якусь не низьку бо почнеться конденсація тупо на всьому. ПС. 0.5 літрів (кг) НА ГОДИНУ, це 12 кг на добу, при ваших 160 кубах. Це і буде під 25-30 на 300 кубах, математика зійшлася. ваш калькулятор рахує просто кількість абсолютну. Змінено 26 грудня 2024 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 18 хвилин тому, standov сказав: ПС. 0.5 літрів (кг) НА ГОДИНУ, це 12 кг на добу, при ваших 160 кубах. Це і буде під 25-30 на 300 кубах, математика зійшлася. ваш калькулятор рахує просто кількість абсолютну. То не мій калькулятор, всі питання до виробника теплообмінників, це їх розробка ))) Рахує він багато чого, але я не вдавався в деталі, звіряюся тільки по температурах (на скріні розширені розрахунки). Дійсно, при 300 кубах приблизно 1 л в годину і 25 л на добу набіжить. Але є нюанс, це при вологості 54% і 21°C, а ви говорили про 30% і 18°C, при таких умовах калькулятор показує що буде без конденсату. На скільки зрозумів ви про абсолютну вологість з будинку, то у випадку 54%/21°C видно що абсолютна вологість з будинку яка поступає в ТО і на виході з ТО відрізняється, значить частина вологи конденсує. У випадку 30%/18°C абсолютна вологість яка на вході, така і на виході, значить таки нічого не конденсує. І ще один нюанс, це не металеві ТО, а полістирольні, з високою ефективністю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 (змінено) Я рахував суто з тези що в начебто "сухому" повітрі, а 30/18 це справді "сухе" насправді досить дофіга води, якщо почне конденсуватися за якихось умов то може щатгпити так нормально) чи це відбувається в якомусь сценарії і в який мірі я не беруся рахувати, як і не уявляю як то можно просто порахувати в рамках "калькулятора", але загнати низькою температурою рекуператор в такий режим імхо запросто. Змінено 26 грудня 2024 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 26 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 Ну "сухо" у меня - это ж не точно. Это принимая во внимание что небыло работ с водой достаточно давно, никто не живет и не хекает, и вода не течет, кроме как по трубам отопления, и "работал" рекуператор, который все таки сушит воздух. Куплю какую то фишку для этого дела. А по ПВУ - что то я расстроился в итоге) мойка не помогла. Кучу времени уже потратил, а результата нема. Ну кроме того, что гораздо тише работает, на улице тоже гораздо тише выхлоп. Тыкать пальцем больше некуда, потому решил пройтись снова. Ну первое - это выравнять потоки. Выровнял в +- 200 кубов, для этого вентилятор вытяжной пришлось забрать на + 15%. Измерения делал отключив каналы, которые на улицу идут, тк они самые короткие и только один угол. Хз, правильно ли это) Пока что пол дня крутится, чуть лучше, но не как "калькулятор" пишет)) утром посмотрю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 4 хвилини тому, ЯД сказав: Ну "сухо" у меня - это ж не точно. Это принимая во внимание что небыло работ с водой достаточно давно, никто не живет и не хекает, и вода не течет, кроме как по трубам отопления, и "работал" рекуператор, который все таки сушит воздух. Куплю какую то фишку для этого дела. А по ПВУ - что то я расстроился в итоге) мойка не помогла. Кучу времени уже потратил, а результата нема. Ну кроме того, что гораздо тише работает, на улице тоже гораздо тише выхлоп. Тыкать пальцем больше некуда, потому решил пройтись снова. Ну первое - это выравнять потоки. Выровнял в +- 200 кубов, для этого вентилятор вытяжной пришлось забрать на + 15%. Измерения делал отключив каналы, которые на улицу идут, тк они самые короткие и только один угол. Хз, правильно ли это) Пока что пол дня крутится, чуть лучше, но не как "калькулятор" пишет)) утром посмотрю Не партеся. В мене ніколи не сходилося із калькулятором, і кпд більше за 80% я не бачив 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 (змінено) 1 годину тому, standov сказав: Я рахував суто з тези що в начебто "сухому" повітрі, а 30/18 це справді "сухе" насправді досить дофіга води, якщо почне конденсуватися за якихось умов то може щатгпити так нормально) чи це відбувається в якомусь сценарії і в який мірі я не беруся рахувати, як і не уявляю як то можно просто порахувати в рамках "калькулятора", але загнати низькою температурою рекуператор в такий режим імхо запросто. Я таки довірюся калькулятору, ніж видумовуватиму як самому це розрахувати. Думаю розробили його не першокурсники як курсову роботу, а все ж таки інженери які щось знають і не виключно що проводили якісь випробовування. Тому якщо по розрахунках показує що конденсату не буде, то може його дійсно і не буде. Інша справа що це ідеальні умови, тобто стабільний баланс потоків приток/витяжка і точні показання датчиків. Якщо десь буде дизбаланс, то це вже змінить результати в ту чи іншу сторону. Наприклад трохи більше притоку охолодить пластини більше в глибину ТО, відповідно температура витяжки в цій зоні знизиться і можливо наблизиться до точки роси. В такому випадку конденсат почне по трохи осідати між пластинами в найхолоднішій зоні і збільшувати опір витяжного потоку, що вплине на ефективність рекуперації, а це може знизити температуру на виході витяжки і холодна зона почне по трохи збільшуватися, а з нею і кількість конденсату між пластинами, яку витяжний вентилятор не зможе виштовхнути, бо можливо вже почнеться процес кристалізації. Також якщо подивитися на форму ТО і прийняти за умову що вентиляція працює, а не запускається вперше при таких умовах, то отримаємо наступне. Нехай з вулиці температура від +5°C опускається до 0°C, з будинку +18°C стабільно, потоки рухаються назустріч один одному. І в момент коли з вулиці буде 0°C повітря поступає на прогріті пластини ТО. Зверху вони більш нагріті, а сама холодніша зона (приблизно) обведена жовтим. При 0°C з вулиці на виході з витяжки температура опуститься до +2°C (по калькулятору), а в автора датчик взагалі показує майже +6°C. Датчик знаходить скоріш за все не біля самого ТО, а напевно десь дальше, але думаю максимум на відстані 30-40 см. Але навіть якщо орієнтуватися на калькулятор і його +2°C, то така температура не є точкою роси для вхідного повітря 18°C/30%, а +6°C у автора тим більше. Тут одна загадка, як дачтик витяжки на виході показує майже +6°C, якщо при вхідних 0°C і 18°C/30% (сухе повітря) вихлоп наближається до +1°C (довіримося калькулятору). А де +1°C, там недалеко 0°C, а це вже точка роси і випадання конденсату. Якщо не помиляюся то захист від обмерзання (підігрів вуличного повітря) спрацьовує при +5°C (по замовчуванню), а якщо датчик показує майже +6°C, то система думає що все добре і не вмикає підігрів повітря, а можливо там вже почався процес обмерзання. Хоча пан каже що не бачить обмерзання і датчики наче перевірив, але ТО весь у воді, що трохи суперечить одне другому, тому якась містика 😁 Ставлю на то, що або проблема з датчиком на виході з витяжки, відповідно не спрацьовує захист від обмерзання, або проблема з ТО, можливо розгерметизація і є перетік вуличного повітря прямо між пластинами, де витяжне повітря успішно конденсує. Змінено 26 грудня 2024 користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 26 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 7 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Я таки довірюся калькулятору, ніж видумовуватиму як самому це розрахувати. Думаю розробили його не першокурсники як курсову роботу, а все ж таки інженери які щось знають і не виключно що проводили якісь випробовування. Тому якщо по розрахунках показує що конденсату не буде, то може його дійсно і не буде. Інша справа що це ідеальні умови, тобто стабільний баланс потоків приток/витяжка і точні показання датчиків. Якщо десь буде дизбаланс, то це вже змінить результати в ту чи іншу сторону. Наприклад трохи більше притоку охолодить пластини більше в глибину ТО, відповідно температура витяжки в цій зоні знизиться і можливо наблизиться до точки роси. В такому випадку конденсат почне по трохи осідати між пластинами в найхолоднішій зоні і збільшувати опір витяжного потоку, що вплине на ефективність рекуперації, а це може знизити температуру на виході витяжки і холодна зона почне по трохи збільшуватися, а з нею і кількість конденсату між пластинами, яку витяжний вентилятор не зможе виштовхнути, бо можливо все почнеться процес кристалізації. Також якщо подивитися на форму ТО і прийняти за умову що вентиляція працює, а не запускається вперше при таких умовах, то отримаємо наступне. Нехай з вулиці температура від +5°C опускається до 0°C, з будинку +18°C стабільно, потоки рухаються назустріч один одному. І в момент коли з вулиці буде 0°C повітря поступає на прогріті пластини ТО. Зверху вони більш нагріті, а сама холодніша зона (приблизно) обведена жовтим. При 0°C з вулиці на виході з витяжки температура опуститься до +2°C (по калькулятору), а в автора датчик взагалі показує майже +6°C. Датчик знаходить скоріш за все не біля самого ТО, а напевно десь дальше, але думаю максимум на відстані 30-40 см. Але навіть якщо орієнтуватися на калькулятор і його +2°C, то така температура не є точкою роси для вхідного повітря 18°C/30%, а +6°C у автора тим більше. Тут одна загадка, як дачтик витяжки на виході показує майже +6°C, якщо при вхідних 0°C і 18°C/30% (сухе повітря) вихлоп наближається до +1°C (довіримося калькулятору). А де +1°C, там недалеко 0°C, а це вже точка роси і випадання конденсату. Якщо не помиляюся то захист від обмерзання (підігрів вуличного повітря) спрацьовує при +5°C (по замовчуванню), а якщо датчик показує майже +6°C, то система думає що все добре і не вмикає підігрів повітря, а можливо там вже почався процес обмерзання. Хоча пан каже що не бачить обмерзання і датчики наче перевірив, але ТО весь у воді, що трохи суперечить одне другому, тому якась містика 😁 Ставлю на то, що або проблема з датчиком на виході з витяжки, відповідно не спрацьовує захист від обмерзання, або проблема з ТО, можливо розгерметизація і є перетік вуличного повітря прямо між пластинами, де витяжне повітря успішно конденсує. Ну считает то калькулятор правильно, не дураки его делали. Но, при определенных условиях, типа воздух движется равномерно по всему ТО, например. В данной ПВУ вряд ли так будет, вентилятор с одной стороны на задней стенке, с другой на передней и потоки сильнее с одной стороны и по диагонали с другой. Потому уже не будет сходится с калькулятором имхо. Было ли обмерзание где-то внутри ТО - я хз, но где можно было посмотреть - замечено не было. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 26 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 То что датчики "не врут" я проверил тем что отключив воздуховоды и на сухом ТО комнатной температуры двт поработать пол дня. Все 4 температуры были +- 0.2 градуса Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 Якщо ще раз надумаєте витягнути ТО, витягніть обережно і поверніть в сторону приточного потоку і залиште на декілька хвилин, може до пів години. Якщо з приточного каналу почне стікати конденсат, то цілком можливо що є розгерметизація між пластинами. По нормальному потоки ніяк не мають пересікатися і відповідно конденсат ніяк не перетікає в приточні канали ТО. Чисто моя думка, може хибна, але я б спробував. Приблизно ось так. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 8 хвилин тому, ЯД сказав: В данной ПВУ вряд ли так будет, вентилятор с одной стороны на задней стенке, с другой на передней и потоки сильнее с одной стороны и по диагонали с другой. Потому уже не будет сходится с калькулятором имхо Думаю це не має значення, в ТО відстань між пластинами однакова і створюють вони однаковий опір, тому не може повітря проходити між одними пластинами більше/швидше, ніж між другими. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 26 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 2 хвилини тому, TaurosRMK сказав: Якщо ще раз надумаєте витягнути ТО, витягніть обережно і поверніть в сторону приточного потоку і залиште на декілька хвилин, може до пів години. Якщо з приточного каналу почне стікати конденсат, то цілком можливо що є розгерметизація між пластинами. По нормальному потоки ніяк не мають пересікатися і відповідно конденсат ніяк не перетікає в приточні канали ТО. Чисто моя думка, може хибна, але я б спробував. Приблизно ось так. Проверю, пока выходные - туда езжу почти каждый день) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 26 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 Тільки що, TaurosRMK сказав: Думаю це не має значення, в ТО відстань між пластинами однакова і створюють вони однаковий опір, тому не може повітря проходити між одними пластинами більше/швидше, ніж між другими. Ну если верить тепловизору, то с одной стороны пластины сильно холоднее чем с другой, и как раз с той стороны, где сильнее поток. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 26 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 (змінено) @TaurosRMK Это подача после ТО в дом Змінено 26 грудня 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 26 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 6 хвилин тому, ЯД сказав: Ну если верить тепловизору, то с одной стороны пластины сильно холоднее чем с другой, и как раз с той стороны, где сильнее поток. А в процесі роботи, тобто при закритій ПВУ, є можливість подивитися тепловізором з боків (зліва/справа)? На скільки точно тепловізор показує інформацію? Тобто якщо на виході з ТО датчик показує +6, то тепловізором можна якось це перевірити? Якось звірити чи на виході витяжки дійсно те, що показує датчик. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 26 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 26 грудня 2024 (змінено) 13 хвилин тому, TaurosRMK сказав: А в процесі роботи, тобто при закритій ПВУ, є можливість подивитися тепловізором з боків (зліва/справа)? На скільки точно тепловізор показує інформацію? Тобто якщо на виході з ТО датчик показує +6, то тепловізором можна якось це перевірити? Якось звірити чи на виході витяжки дійсно те, що показує датчик. Ну там погрешность по показанию температуры по мануалу до 2 градусов (хотя из того, что я замерял, было достаточно рядом с показаниями, например температура воды отопления), но в нем то самое основное это разница в температурах, и это видно до 0.1 градуса. Потому как термометр - хз, надо найти достоверную температуру, типа кипятка, посмотреть что покажет. А через корпус видно немного, но крышка ТО ж с каучуком, корпус - пенопласт Вот как пример, это установка, видно приток с улицы и сам ТО, но температура крышки уже 13 Змінено 26 грудня 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз