Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ПВУ Вентс

ЯД

Рекомендовані повідомлення

21 хвилину тому, ЯД сказав:

Вот как пример, это установка, видно приток с улицы и сам ТО, но температура крышки уже 13

А, ну тобто фіксується температура поверхні, але видно як розподіляється тепло. Тобто при закритій кришці температуру самих пластин ТО нереально дізнатися через тепловізор?

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тільки що, TaurosRMK сказав:

А, ну тобто фіксується температура поверхні, але видно як розподіляється тепло. Тобто при закритій кришці температуру самих пластин ТО нереально дізнатися через тепловізор?

Да, именно так 

• Сумно 1
Посилання на коментар

12 годин тому, ЯД сказав:

Это подача после ТО в дом

Дивно що така нерівномірність. Чи є фільтри  перед входом потоків у теплобмінник? Саме при теплообміннику як на схемі нижче... 

image.png.5b87064834302a1c3efcc19bd890fc14.png

Посилання на коментар

5 хвилин тому, Dmode сказав:

Дивно що така нерівномірність. Чи є фільтри  перед входом потоків у теплобмінник? Саме при теплообміннику як на схемі нижче... 

image.png.5b87064834302a1c3efcc19bd890fc14.png

Да, как на картинке, фильтра на "входах" прям на ТО

Думаете это фильтры под замену?

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

15 хвилин тому, ЯД сказав:

Да, как на картинке, фильтра на "входах" прям на ТО

Думаете это фильтры под замену?

Я би спробував або замінити на нові, або взагалі без них на час експерименту. В любому випадку, якщо через компактність конструкції приточний канал має вектор направлений на частину фільтру, то ця частина може забиватись раніше ніж решта фільтру, і звідси можливе виникнення нерівномірності.

Змінено користувачем Dmode
Посилання на коментар

2 хвилини тому, Dmode сказав:

Я би спробував або замінити на нові, або взагалі без них на час експерименту. В любому випадку, якщо через компактність конструкції приточний канал має вектор направлений на частину фільтру, то ця частина може забиватись раніше ніж решта фільтру, і звідси можливе виникнення нерівномірності.

Я думал с новыми чистыми проверить, только засада, фильтры в инете аут оф сток везде))

Без них попробую 

Посилання на коментар

2 хвилини тому, ЯД сказав:

Без них попробую 

Взагалі в міру чистий фільтр перед ТО окрім самого фільтрування, також вирівнювнює потік на вході в ТО. Тому без них при сильному зміщенні вектору каналу по відношенню до площі ТО, може теж може бути певна нерівномірність. Щоб знизити цей вплив робіть експерименти без фільтрів на низах потужності ПВУ. 

• Дякую 1
Посилання на коментар

Дивно що така сама ПВУ є ще у декількох людей, але показники температур/ефективності точно відрізняються в кращу сторону.

• Лайк 1
Посилання на коментар

31 хвилину тому, ЯД сказав:

Я думал с новыми чистыми проверить, только засада, фильтры в инете аут оф сток везде))

Без них попробую 

Замовляйте в того ж контакту, де ви брали ПВУ ;-). Він казав, що їх в основному завозять для складання нових ПВУ, бо таких ще мало у людей і вони просто лежали без руху. Я замовляв здається за 350грн/пара.

Посилання на коментар

19 хвилин тому, МакДо сказав:

Замовляйте в того ж контакту, де ви брали ПВУ ;-). Він казав, що їх в основному завозять для складання нових ПВУ, бо таких ще мало у людей і вони просто лежали без руху. Я замовляв здається за 350грн/пара.

Он меня игнорит, после того, как я спросил про "почему установили 125 канал вместо 150, как было в проекте?" ))

Ну написал, может ответит)

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 1
Посилання на коментар

11 годин тому, TaurosRMK сказав:

Дивно що така сама ПВУ є ще у декількох людей, але показники температур/ефективності точно відрізняються в кращу сторону.

То все тому, що в декількох людей мануальна система керування. У Юрія вже автоматизована, але кастомно. В мене досі спокійно мене задовільняє методом «увімкнув і забув». Тому тут або недолік конструктивний, або ж монтажний. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

22 години тому, Dmode сказав:

Без фильтров на минимальной (20% приток, 30% на вытяжном) мощности (обороты вентилятора) за полтора суток 

Screenshot_20241228-110240.thumb.png.263b1833ed22eab5bab86e62f22977ae.png

Посилання на коментар

22 години тому, TaurosRMK сказав:

різні підходи і концепції. 

Я проповідую безперервний процес. Може бути автоматична швидкість, можна в ручну поставити мінімально необхідну. Як результат, ми маємо відсутність розповсюдження запахів і максимальний ККД. Вірю що і для двигуна такий режим більш приємний.

image.thumb.png.e4fbfcd28d08b75c37f1f4ec10ff27a7.png

Щоб зменшити активність керування вентиляцією, я використовую пропорційне управління з мінімальним коефіцієнтом регулювання, мені до  вподоби плавне регулювання. Це не той випадок, коли обовязково треба досягнути якогось там РРМ, тут важливий просто процес заміни повітря.

Змінено користувачем yur43
Посилання на коментар

43 хвилини тому, ЯД сказав:

Без фильтров на минимальной (20% приток, 30% на вытяжном) мощности (обороты вентилятора) за полтора суток 

Screenshot_20241228-110240.thumb.png.263b1833ed22eab5bab86e62f22977ae.png

Як на мене, тут чудова ефективність. В мене зараз гірша

Посилання на коментар

47 хвилин тому, ЯД сказав:

Вода була злита з ТО перед експериментом?

Якщо почнете писати логи по параметрам ПВУ стане легше щось зрозуміти в динаміці. Ніби у явас вже є homeassistant, то може подружіть його з ПВУ.

Змінено користувачем Dmode
Посилання на коментар

1 година тому, ЯД сказав:

20% приток, 30% на вытяжном

А при таких обертах є баланс? Бо вигладає що скоріш за все перевага витяжки над притоком, відповідно і температура подачі в будинок буде вища, ніж при +/- балансі потоків.

Посилання на коментар

3 години тому, Dmode сказав:

Вода була злита з ТО перед експериментом?

Якщо почнете писати логи по параметрам ПВУ стане легше щось зрозуміти в динаміці. Ніби у явас вже є homeassistant, то може подружіть його з ПВУ.

Слил и потом выдувал что мог из пылесоса, потом день на "досохнуть" и картинка на второй день.

ХА я то поставил, но пока руки не доходят, я тут в доме только на выходные/отпуск. Договариваться за белый ИП и пробрасывать порты - пока в планах. Я думал может проще будет 5 баксов в месяц за облако/доступ по удаленке в ХА. 

Но тот девайс, на который я поставил ХА - это попробовать, старый нетбук с атомом 32 бит на борту и 2гб ОЗУ. 

Но идея у меня как раз и была - сбор статистики по вентиляции/отоплении, чтобы понимать, как все работает 

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, TaurosRMK сказав:

А при таких обертах є баланс? Бо вигладає що скоріш за все перевага витяжки над притоком, відповідно і температура подачі в будинок буде вища, ніж при +/- балансі потоків.

Ну на сколько это было возможно, на данных оборотах там около 50 кубов/ч, и то +-. Может и ниже надо.

Посилання на коментар

Пока что поставил фильтры назад, дождусь новых, повторю эксперимент и попробую максимально выровнять потоки

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, ЯД сказав:

Договариваться за белый ИП и пробрасывать порты - пока в планах. Я думал может проще будет 5 баксов в месяц за облако/доступ по удаленке в ХА. 

Можна без того всього. Через cloudflared. Але треба домен. Якщо у вас вже є якийсь домен то це ідеальний варіант. А як немає то на pp.ua дають безплатний.

Screenshot_2024-12-28-15-13-03-087_io.homeassistant.companion.android-edit.thumb.jpg.7bcd208d76654e43a55337ef694fdbc1.jpg

• Дякую 1
Посилання на коментар

Бажано напевно робити спостереження на певних обертах, щоб були однакові умови. А то ви спостерігаєте сьогодні на 50 кубах, раніше на 200 кубах, до того може ще інший розхід був. Від цього всі показання можуть плавати туда-сюда і легко вийти на дизбаланс. Хіба що ви постійно перемірюєте анемометром 😁

Я б зупинився на якісь одній швидкості, напевно тій, яка має бути розрахункова для будинку, і вже на ній порівнював результати. Бо при 50 кубах може бути одне, а при 200 кубах зовсім інше.

• Лайк 1
Посилання на коментар

на данных оборотах там около 50 кубов/ч, и то +-. Может и ниже надо.

А сенс при такому розході робити заміри, якщо швидкість повітря через ТО буде дуже низька і скоріш за все не зможе виштовхнути конденсат? Той самий калькулятор на сайті виробника для вашого ТО пише що мінімальний розхід 100 кубів, при цьому швидкість повітря через ТО 0.5 мс. Відповідно при 50 кубах швидкість буде ще нижчою і конденсат буде важко виштовхуватися або й взалалі не буде. Тому при малих об'ємах ще більша ймовірність випадання конденсату прямо в ТО.

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 3 місяці потому...

По предыдущим проблемам решилось чистыми фильтрами. И все было гуд.

На неделе в ХА увидел что нет данных от вентиляции. И вентустановку не видно в сети.

Сегодня заехал посмотреть, что же такое 

Автоматы целы, сеть интернет есть, напряжение есть - но не работает. И кнопка включения не светится на блоке 

Снял установку, открыл крышку автоматики и увидел причину 

IMG_20250419_144640200.thumb.jpg.d6a75e8d6bdad20d41115d50412a6259.jpg

Что могло быть причиной - хз. И что могло еще потянуть за собой?

IMG_20250419_144635188.jpg

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

Что могло быть причиной - хз. И что могло еще потянуть за собой?

З приходом великого сонця почала горіти електроніка. Банальна причина - СЕС поруч.

Може крім ШІМ чипа нічого і не згоріло, якщо від лабораторного БЖ буде працювати, поставити свічечку боженьку.

Змінено користувачем yur43
Посилання на коментар

5 хвилин тому, yur43 сказав:

З приходом великого сонця почала горіти електроніка. Банальна причина - СЕС поруч.

Може крім ШІМ чипа нічого і не згоріло, якщо від лабораторного БЖ буде працювати, поставити свічечку боженьку.

Я так понимаю это по причине высокого напряжения? 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...