Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Гаврилов не выжигает сажу

fimasawina

Рекомендовані повідомлення

12 хвилин тому, andrey_ka сказав:

чи можливо в принципі у великих топках добитись очищення скла  таким чином. Як би в кожній рекламі вихваляють систему чистого скла

Доведеться почекати, я вже два тижні спеціально для вас не мию, але топлю раз-два у тиждень на вихідних, тож залишається ще десь місяць-два, поки стан такий, пляма видно де є, але ще нашаровується до закопченого стану ))

1.jpg

• Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Отвечу всем в одном сообщении. 
1. Скотина, которая ставила топку надеюсь уже не с нами. 
2. Залезть уже никуда нельзя - зашито, зашпаклевано, поклеили обои. 
3. Действительно растапливаем иногда даже двумя поленами и 3-4 кубиками под ними - занимается через пять минут аж гудит. И те три полена горели 3.5 часа кстати, огонёк был как большая комфорка на плите. 
Никогда никто не учил и это ппрвый камин в семье )

4. Залила стекло пеной Bref для грилей, так вся сажа со стекла пошла хлопьями. Сейчас топлю 6 большими поленьями, потом кину очистительное для дымохода на угли и посмотрю выгорит ли хотя бы со стекла. 

• Дякую 1
Посилання на коментар

С закрытой дверцей горит еще лучше чем с открытой кстати, видно что там хорошая тяга

Посилання на коментар

21 хвилину тому, fimasawina сказав:

через пять минут аж гудит. И те три полена горели 3.5 часа

А може ваш чоловік просто прикрутив потім подачу, чи керуєте ви?

• Хаха 1
Посилання на коментар

Сижу перед камином пью чай весь вечер обычно грею ноги. А тогда холостяка смотрела 4 часа и так засекла. Дверца была открыта кстати, из комнаты тянуло. 

Посилання на коментар

1) не використовуйте хімію для чистки, спортите шнур

2) не відкривайте дверку. В вас закрита топка, так вона і повинна використовуватися. Бо скло холодне тоді, сажа не вигорає

3) номінальний режим вашої точки - 11 кВт. 4 години на номінальному режимі - 40 кВт*год в одне приміщення, там буде сауна. Тож топка явно працює не в номіналі, і не може не вкриватися сажею

4) в мене невеликий досвід, плюс подвійне скло (що збільшує температуру внутрішнього скла), але за 10 протопок скло чисте

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

9 минут назад, shneider_vova сказал:

1) не використовуйте хімію для чистки, спортите шнур

2) не відкривайте дверку. В вас закрита топка, так вона і повинна використовуватися. Бо скло холодне тоді, сажа не вигорає

3) номінальний режим вашої точки - 11 кВт. 4 години на номінальному режимі - 40 кВт*год в одне приміщення, там буде сауна. Тож топка явно працює не в номіналі, і не може не вкриватися сажею

гостиная 260 кубов + приточная вентиляция работает. На улице прохладно. 

9 минут назад, shneider_vova сказал:

4) в мене невеликий досвід, плюс подвійне скло (що збільшує температуру внутрішнього скла), але за 10 протопок скло чисте

Посилання на коментар

Прогорело в закрытой топке все хорошо, чисто, только там где брызгалось брефом - грязные разводы остались 😂

IMG_5118.jpeg

Посилання на коментар

І так воно повинно бути кожного разу. Сажа зникає при температурі на поверхні 300 градусів. Якщо скло буде холодним - то закоптиться

Посилання на коментар

11 годин тому, andrey_ka сказав:

Можна , я слово "додумала" , буду заміняти на слово "висновок" ?

Краще не треба. Навіщо щось за мене додумувати з висновками, коли можна  запитати та почути мою точку зору? Дякую за розуміння)))

так запалював декілька разів , і він ще на стадії , так сказати  експериментальної розробки.

Зрозуміло. Теорію вивчили, переходите до підтвердження теоретичних знань практичними діями)))

А якщо топка була встановлена не тими хто продав. Тоді постає проблема у знаходженні відповідного майстра. І у ТС , мабуть, іменно така ситуація. В іншому разі вона б в першу чергу звернулася б до організації , яка проадала та встановила їй топку.

Це звична річ, коли купуєш в одного, встановлює інший, а проблеми вирішувати потім самому треба якимось чином.

Посилання на коментар

Привіт! Скажіть, а для топки Saven, де тільки один регулятор перекриття повітря в топку, потрібно робити самому якись додатковий шибер на перекриття подачі повітря з надвору?

Посилання на коментар

9 годин тому, allanek сказав:

Зрозуміло. Теорію вивчили, переходите до підтвердження теоретичних знань практичними діями)))

Та ні , практику також  вивчив/вчу , там скоріше втілення в життя нестандартної задумки. Поєднання вужа з гадюкою. Відкритий камін з закритою топкою. 

4 години тому, Андрій Миколайович сказав:

Привіт! Скажіть, а для топки Saven, де тільки один регулятор перекриття повітря в топку, потрібно робити самому якись додатковий шибер на перекриття подачі повітря з надвору?

Не треба. 

А чого раптом в голову прийшла така ідея ?

Посилання на коментар

30 хвилин тому, andrey_ka сказав:

Та ні , практику також  вивчив/вчу , там скоріше втілення в життя нестандартної задумки. Поєднання вужа з гадюкою. Відкритий камін з закритою топкою. 

Не треба. 

А чого раптом в голову прийшла така ідея ?

бо в того ж kawmet чи defro тих заслон мільйон а тут одна... а я не орієнтуюсь в цій темі, тому і питаю. Дякую )

Посилання на коментар

53 хвилини тому, ks6 сказав:

Это как?

Мета , спростувати ось таку тезу:

Цитата

Закрита топка дуже легко одним рухом перетворюється на відкритий камін, а от перетворити навпаки: відкритий камін на потужний опалювальний прилад - неможливо...

Залишити всю красоту відкритого вогню і за потреби , перетворити на "потужний опалювальний прилад".

Ось тут є фото:

https://www.stroimdom.com.ua/topic/239903-proekt-kaminu/

Посилання на коментар

50 хвилин тому, Андрій Миколайович сказав:

бо в того ж kawmet чи defro тих заслон мільйон а тут одна... а я не орієнтуюсь в цій темі, тому і питаю. Дякую )

У вашої топки так , в інших по іншому. Це спроба щось покращити в конструкції і не більше. В приципі додаткової засувки не потребує ніяка. Головне повітря підвести тим же діаметром , що зазначений у паспорті топки.

Посилання на коментар

25 минут назад, ks6 сказал:

В чем смысл?

треба питати тих, хто так робить, я хз. типу для теплоакумуляції може

Посилання на коментар

25 минут назад, andrey_ka сказал:

шляпа повна така реалізація, якщо чесно

Посилання на коментар

1 час назад, andrey_ka сказал:

Залишити всю красоту відкритого вогню і за потреби , перетворити на "потужний опалювальний прилад

На кирпичную топочную часть приспособить дымосборник с метала и от него трубу нерж. Предусмотреть конвекцию. У кацапов такое видел. Греет хуже чем  закрытый .

Посилання на коментар

39 хвилин тому, ks6 сказав:

На кирпичную топочную часть приспособить дымосборник с метала и от него трубу нерж. Предусмотреть конвекцию. У кацапов такое видел. Греет хуже чем  закрытый .

Не зовсім так.  В димозбірнику лише фасадна частина з металу (для швидкого нагріву конвекційного повітря)  все інше цегла. Димохід з цегли і також не зовсім стандартного виконання (круглий). /І підвод зовнішнього повітря буде , і максимальну герметичність спробую забезпечити.

Схематично це ось так виглядає:

207.png.ee1c38961c01323cd788752953844bc9.png

ПС.. Взагалі то я не намагаюсь підійти до ККД якоїсь закритої топки. Просто хочу зняти та зберегти максимально можливу кількість тепла.

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 минут назад, andrey_ka сказал:

ПС.. Взагалі то я не намагаюсь підійти до ККД якоїсь закритої топки. Просто хочу зняти та зберегти максимально можливу кількість тепла.

якось ви самі собі протирічите. хочете опалювальний прилад, а не мангал і не пічку для піцци - відмовтеся від відкритого каміну, якщо ще не пізно. потім подякуєте.

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, newbee2020 сказав:

якось ви самі собі протирічите. хочете опалювальний прилад, а не мангал і не пічку для піцци - відмовтеся від відкритого каміну, якщо ще не пізно. потім подякуєте.

Ніякого протиріччя. 

Закрив скло , придушив подачу повітря. І чим тоді мій "відкритий камін" буде відрізнятись від вашої закритої топки?

ПС.. Про піццу гарна ідея  треба спробувати , тільки купити таку шамотну круглу приблуду. А мангал виходить чудовий , вже тестував.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...