k.dmutriy Опубліковано: 11 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 11 листопада 2024 Вітаю. Купив ділянку на якій стоїть недобудований будинок в 1,5 поверхи. Використовувався як сарай близько 15 років. Будинок на схилі фундамент зверху схила 40см в глубину по середині 60 см а внизу 80см. підкопав під фундамент і з сторони 80см під фундаментом чорнозем і заглиблений він на 10 см в землю. Тобто 70 виглядає назовні. Не утоплений пошкоджень (тріщин чи щось типу цього нема). Чи можу я розвалити все до фундамента і побудувати будинок з газобетону? Будинок який зараз є побудований в 1 кірпіч Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 13 часов назад, k.dmutriy сказал: Чи можу я розвалити все до фундамента і побудувати будинок з газобетону? Будинок який зараз є побудований в 1 кірпіч Почему нет!? Можете, но всегда есть риск чего нибудь вылезет. Новый дом в 1 или 2 этажа? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 15 часов назад, k.dmutriy сказал: Вітаю. Купив ділянку на якій стоїть недобудований будинок в 1,5 поверхи. Використовувався як сарай близько 15 років. Будинок на схилі фундамент зверху схила 40см в глубину по середині 60 см а внизу 80см. підкопав під фундамент і з сторони 80см під фундаментом чорнозем і заглиблений він на 10 см в землю. Тобто 70 виглядає назовні. Не утоплений пошкоджень (тріщин чи щось типу цього нема). Чи можу я розвалити все до фундамента і побудувати будинок з газобетону? Будинок який зараз є побудований в 1 кірпіч а что в нормах? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 12 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 1 час назад, DimaF сказал: Почему нет!? Можете, но всегда есть риск чего нибудь вылезет. Новый дом в 1 или 2 этажа? Планується в 2. Я переживаю за те що фундамент одною граню стоїть на чорноземі. Це ж не ок коли під фундаментом плодородний грунт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 12 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 29 минут назад, Dendnepr сказал: а что в нормах? Я так розумію це іронія. Так, те що фундамент не заглиблений це не ок але я планував його утеплювати тому це не буде проблемою як на мене + тепла підлога по грунту його буде гріти. Тут більше питання по несучій спроможності і що можна зробити щоб виправити те що під підошвою фундаменту чорнозем. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 16 годин тому, k.dmutriy сказав: Чи можу я розвалити все до фундамента і побудувати будинок з газобетону? Будинок який зараз є побудований в 1 кірпіч Чим цегла невлаштовує чи немає куди гроші діти? 33 хвилини тому, k.dmutriy сказав: переживаю за те що фундамент одною граню стоїть на чорноземі Скоріше за 15 років просто змило верхній шар та залишилось тільки 10см і з-за цього материковий грунт під фундаментом поступово перетворився на родючий та почорнів (але краще раз побачити фото), якщо воно так досі простояло без відмостки і немає тріщин, то ще не встигло підмити фундамент - робіть підпорну стінку, досипайте\трамбуйте втрачене, утеплюйте цоколь, ставте відмостку і далі за планом (яким?) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 12 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 26 минут назад, normal сказал: Чим цегла невлаштовує чи немає куди гроші діти? Цегла влаштовує. Але в один кірпіч мало. Я думаю про те щоб залиши тільки переробити проєми для більших вікон. А взагалі хотів зробити 2 стіни із газобетону і засипати всередину 150мм перліту. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 12 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 33 минуты назад, normal сказал: Скоріше за 15 років просто змило верхній шар та залишилось тільки 10см і з-за цього материковий грунт під фундаментом поступово перетворився на родючий та почорнів (але краще раз побачити фото), якщо воно так досі простояло без відмостки і немає тріщин, то ще не встигло підмити фундамент - робіть підпорну стінку, досипайте\трамбуйте втрачене, утеплюйте цоколь, ставте відмостку і далі за планом (яким?) План я ще не знаю сам. Спочатку треба вирішити питання з фундаментом. Грунт той що там є не чіпати? Він не почне просідати коли вага виросте? Будинок 7*12 м планів багато але вони поки не чіткі. Як варіант залишити кірпіч (він там білий) і добудувати з газобетону 2 поверх. Хоча в ідеалі було б добре якби будинок був трохи більший щоб не будувати 2 поверхи. Я подивився як роблять добудови до існуючого фундаменту і там у всіх проблеми в примиканні. Буду радий якщо хтось запропонує свої варіанти . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 (змінено) 2 часа назад, k.dmutriy сказал: Планується в 2. Ну тут я бы не рисковал. 1 этаж точно без проблем, а 2 лотерея. Фото бы выложили для представления о чем речь. Змінено 12 листопада 2024 користувачем DimaF Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 Згадується анекдот про різницю між порадою та консультацією). Раджу заказати експертизу. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 12 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 1 час назад, BugS сказал: Згадується анекдот про різницю між порадою та консультацією). Раджу заказати експертизу. Я зараз в пошуках. Але знайти експерта а не блогера не так і легко. Може у когось є контакти тих хто може провести таку роботу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 12 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 1 час назад, DimaF сказал: Фото бы выложили для представления о чем речь. Як буду на ділянці зроблю фото і викладу тут Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ПГС-Проект Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 Де Ви територіально знаходитесь? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 12 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 38 минут назад, ПГС-Проект сказал: Де Ви територіально знаходитесь? Київ. Ділянка в області Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ПГС-Проект Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 Трохи далекувато від Дніпра... Були б Ви ближче, допоміг би! Робіть фото, та викладайте- будемо радити. Але то будуть лише поради, таким не ризикують... 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 12 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 (змінено) І що там з комунікаціями і техпаспортом? Бо добудувати мансарду і перенести кухню у прибудову це зовсім інші речі (наприклад для газовиків та БТІ), а так в нас тут вже повно саманних будинків (на МЗЛФ) з другим поверхом з газоблоку, я сам жалкую що побоявся і зробив каркасну мансарду, замість газобетонної... Точніше думав обійдусь одним поверхом, а коли накрили дах, то виявились зайві 80м2 висотою 2.5м, стало шкода їх і зробили мансарду Змінено 12 листопада 2024 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 12 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 3 часа назад, normal сказал: І що там з комунікаціями і техпаспортом? Бо добудувати мансарду і перенести кухню у прибудову це зовсім інші речі (наприклад для газовиків та БТІ), а так в нас тут вже повно саманних будинків (на МЗЛФ) з другим поверхом з газоблоку, я сам жалкую що побоявся і зробив каркасну мансарду, замість газобетонної... Точніше думав обійдусь одним поверхом, а коли накрили дах, то виявились зайві 80м2 висотою 2.5м, стало шкода їх і зробили мансарду Там нічого нема по документах. Навіть нема дозволу на початок будівництва. Газу не буде світло в процесі. Я хочу подати документи на будівництво вже по існуючому будинку. На рахунок 2 поверху хочу повноцінний другий поверх там просто красивий вид відкривається з першого не буде видно. Я ще подивився про часто ребристі перекриття заповнені газобетоном. Прям сподобалось як для плоскої криші. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 12 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 листопада 2024 5 часов назад, ПГС-Проект сказал: Трохи далекувато від Дніпра... Були б Ви ближче, допоміг би! Робіть фото, та викладайте- будемо радити. Але то будуть лише поради, таким не ризикують... А скажіть що саме фоткати? Підкласти фундамент і там схотквти? Чи взагалі будинок? Може на щось звернути більшу увагу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 13 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 8 годин тому, k.dmutriy сказав: там просто красивий вид відкривається Красивий вид не замінить постійню біготню по сходах, якщо є можливіть зробити одноповерховий, то треба нею користуватись і зробити прибудову 8 годин тому, k.dmutriy сказав: що саме фоткати? Фундамент де його найбільше видно 70см, стіну і фронтон, щоб оцінити якість кладки, щоб видно з чого перемички, можна і внутрішню несучу стіну 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ПГС-Проект Опубліковано: 13 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 13 листопада 2024 Також вузол спирання\примикання стін на фундаменти, чи є там гідроізоляція... Чи армувалась кладка цегли, армопояси? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 17 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 В 13.11.2024 в 07:36, normal сказал: Красивий вид не замінить постійню біготню по сходах, якщо є можливіть зробити одноповерховий, то треба нею користуватись і зробити прибудову Фундамент де його найбільше видно 70см, стіну і фронтон, щоб оцінити якість кладки, щоб видно з чого перемички, можна і внутрішню несучу стіну Передивився уважно весь фундамент і знайшов тріщину. Вона там де примикає маленька добудова. Фундамент у будинку і прибудови різний але кладка трохи лягає на фундамент будинку Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 17 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 В 13.11.2024 в 10:11, ПГС-Проект сказал: Також вузол спирання\примикання стін на фундаменти, чи є там гідроізоляція... Чи армувалась кладка цегли, армопояси? Там на фото я пальцем показую де закінчується фундамент. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 12.11.2024 в 13:28, k.dmutriy сказав: Буду радий якщо хтось запропонує свої варіанти . Знести все до фундаменту . Зробити зворотню засипку з ущільненням , зверху залити армовану плиту 150мм. І будувати будинок той , який вам хочеться. А не прив`язуватись до існуючого. Ви собі навіть не уявляєте , який це геморой відновлювати старе. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 17 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 1 минуту назад, andrey_ka сказал: Знести все до фундаменту . Зробити зворотню засипку з ущільненням , зверху залити армовану плиту 150мм. І будувати будинок той , який вам хочеться. А не прив`язуватись до існуючого. Ви собі навіть не уявляєте , який це геморой відновлювати старе. Прив'язка то всеодно буде до фундаменту. Ну і я не планував плиту а хотів по грунту робити. Для чого плиту? В принципі в будинку тільки зовнішні стіни але тонкі і їх треба добре утепляти. А якщо будувати зразу з газобетону то утепляти треба буде меньше. Ну і знести все до фундаменту це робота і затрати. Але насправді спочатку я тільки такий варіант розглядав. Але це і довше і дорожче Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 46 хвилин тому, andrey_ka сказав: нести все до фундаменту . Зробити зворотню засипку з ущільненням , зверху залити армовану плиту 150мм. І будувати будинок той , який вам хочеться. А не прив`язуватись до існуючого. Ви собі навіть не уявляєте , який це геморой відновлювати старе. 100%, я б теж саме так і робив, тут купа переваг. 0 ризику від просідання основи під підлогою, не потрібні фундаменти під перестінки, заливаючи одразу всю плиту набагато простіше добитись рівної чорнової основи у всьому будинку. Ну і плита буде таким собі армопоясом для існуючого фундаменту. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз