Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Відновлення фундаменту

k.dmutriy

Рекомендовані повідомлення

Вітаю. Купив ділянку на якій стоїть недобудований будинок в 1,5 поверхи. Використовувався як сарай близько 15 років. Будинок на схилі фундамент зверху схила 40см в глубину по середині 60 см а внизу 80см. підкопав під фундамент і з сторони 80см під фундаментом чорнозем і заглиблений він на 10 см в землю. Тобто 70 виглядає назовні. Не утоплений пошкоджень (тріщин чи щось типу цього нема). Чи можу я розвалити все до фундамента і побудувати будинок з газобетону? Будинок який зараз є побудований в 1 кірпіч 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 часов назад, k.dmutriy сказал:

Чи можу я розвалити все до фундамента і побудувати будинок з газобетону? Будинок який зараз є побудований в 1 кірпіч 

Почему нет!?

Можете, но всегда есть риск чего нибудь вылезет.

Новый дом в 1 или 2 этажа?

Посилання на коментар

15 часов назад, k.dmutriy сказал:

Вітаю. Купив ділянку на якій стоїть недобудований будинок в 1,5 поверхи. Використовувався як сарай близько 15 років. Будинок на схилі фундамент зверху схила 40см в глубину по середині 60 см а внизу 80см. підкопав під фундамент і з сторони 80см під фундаментом чорнозем і заглиблений він на 10 см в землю. Тобто 70 виглядає назовні. Не утоплений пошкоджень (тріщин чи щось типу цього нема). Чи можу я розвалити все до фундамента і побудувати будинок з газобетону? Будинок який зараз є побудований в 1 кірпіч 

а что в нормах?

Посилання на коментар

1 час назад, DimaF сказал:

Почему нет!?

Можете, но всегда есть риск чего нибудь вылезет.

Новый дом в 1 или 2 этажа?

Планується в 2. Я переживаю за те що фундамент одною граню стоїть на чорноземі. Це ж не ок коли під фундаментом плодородний грунт. 

Посилання на коментар

29 минут назад, Dendnepr сказал:

а что в нормах?

Я так розумію це іронія. Так, те що фундамент не заглиблений це не ок але я планував його утеплювати тому це не буде проблемою як на мене + тепла підлога по грунту його буде гріти. Тут більше питання по несучій спроможності і що можна зробити щоб виправити те що під підошвою фундаменту чорнозем. 

Посилання на коментар

16 годин тому, k.dmutriy сказав:

Чи можу я розвалити все до фундамента і побудувати будинок з газобетону? Будинок який зараз є побудований в 1 кірпіч 

Чим цегла невлаштовує чи немає куди гроші діти?

33 хвилини тому, k.dmutriy сказав:

переживаю за те що фундамент одною граню стоїть на чорноземі

Скоріше за 15 років просто змило верхній шар та залишилось тільки 10см і з-за цього материковий грунт під фундаментом поступово перетворився на родючий та почорнів (але краще раз побачити фото), якщо воно так досі простояло без відмостки і немає тріщин, то ще не встигло підмити фундамент - робіть підпорну стінку, досипайте\трамбуйте втрачене, утеплюйте цоколь, ставте відмостку і далі за планом (яким?)

• Дякую 1
Посилання на коментар

26 минут назад, normal сказал:

Чим цегла невлаштовує чи немає куди гроші діти?

Цегла влаштовує. Але в один кірпіч мало. Я думаю про те щоб залиши тільки переробити проєми для більших вікон. А взагалі хотів зробити 2 стіни із газобетону і засипати всередину 150мм перліту. 

Посилання на коментар

33 минуты назад, normal сказал:

Скоріше за 15 років просто змило верхній шар та залишилось тільки 10см і з-за цього материковий грунт під фундаментом поступово перетворився на родючий та почорнів (але краще раз побачити фото), якщо воно так досі простояло без відмостки і немає тріщин, то ще не встигло підмити фундамент - робіть підпорну стінку, досипайте\трамбуйте втрачене, утеплюйте цоколь, ставте відмостку і далі за планом (яким?)

План я ще не знаю сам. Спочатку треба вирішити питання з фундаментом. Грунт той що там є не чіпати? Він не почне просідати коли вага виросте? Будинок 7*12 м планів багато але вони поки не чіткі. Як варіант залишити кірпіч (він там білий) і добудувати з газобетону 2 поверх. Хоча в ідеалі було б добре якби будинок був трохи більший щоб не будувати 2 поверхи. Я подивився як роблять добудови до існуючого фундаменту і там у всіх проблеми в примиканні. Буду радий якщо хтось запропонує свої варіанти .

Посилання на коментар

2 часа назад, k.dmutriy сказал:

Планується в 2.

Ну тут я бы не рисковал.

1 этаж точно без проблем, а 2 лотерея.

Фото бы выложили для представления о чем речь.

Змінено користувачем DimaF
Посилання на коментар

Згадується анекдот про різницю між порадою та консультацією). Раджу заказати експертизу.

• Лайк 3
Посилання на коментар

1 час назад, BugS сказал:

Згадується анекдот про різницю між порадою та консультацією). Раджу заказати експертизу.

Я зараз в пошуках. Але знайти експерта а не блогера не так і легко. Може у когось є контакти тих хто може провести таку роботу

Посилання на коментар

1 час назад, DimaF сказал:

Фото бы выложили для представления о чем речь.

Як буду на ділянці зроблю фото і викладу тут

Посилання на коментар

38 минут назад, ПГС-Проект сказал:

Де Ви територіально знаходитесь?

Київ. Ділянка в області

Посилання на коментар

Трохи далекувато від Дніпра...

Були б Ви ближче, допоміг би!

Робіть фото, та викладайте- будемо радити.

Але то будуть лише поради, таким не ризикують...

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

І що там з комунікаціями і техпаспортом? Бо добудувати мансарду і перенести кухню у прибудову це зовсім інші речі (наприклад для газовиків та БТІ), а так в нас тут вже повно саманних будинків (на МЗЛФ) з другим поверхом з газоблоку, я сам жалкую що побоявся і зробив каркасну мансарду, замість газобетонної... Точніше думав обійдусь одним поверхом, а коли накрили дах, то виявились зайві 80м2 висотою 2.5м, стало шкода їх і зробили мансарду

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

3 часа назад, normal сказал:

І що там з комунікаціями і техпаспортом? Бо добудувати мансарду і перенести кухню у прибудову це зовсім інші речі (наприклад для газовиків та БТІ), а так в нас тут вже повно саманних будинків (на МЗЛФ) з другим поверхом з газоблоку, я сам жалкую що побоявся і зробив каркасну мансарду, замість газобетонної... Точніше думав обійдусь одним поверхом, а коли накрили дах, то виявились зайві 80м2 висотою 2.5м, стало шкода їх і зробили мансарду

Там нічого нема по документах. Навіть нема дозволу на початок будівництва. Газу не буде світло в процесі. Я хочу подати документи на будівництво вже по існуючому будинку. 

На рахунок 2 поверху хочу повноцінний другий поверх там просто красивий вид відкривається з першого не буде видно. 

Я ще подивився про часто ребристі перекриття заповнені газобетоном. Прям сподобалось як для плоскої криші. 

Посилання на коментар

5 часов назад, ПГС-Проект сказал:

Трохи далекувато від Дніпра...

Були б Ви ближче, допоміг би!

Робіть фото, та викладайте- будемо радити.

Але то будуть лише поради, таким не ризикують...

А скажіть що саме фоткати? Підкласти фундамент і там схотквти? Чи взагалі будинок? Може на щось звернути більшу увагу?

Посилання на коментар

8 годин тому, k.dmutriy сказав:

там просто красивий вид відкривається

Красивий вид не замінить постійню біготню по сходах, якщо є можливіть зробити одноповерховий, то треба нею користуватись і зробити прибудову

8 годин тому, k.dmutriy сказав:

що саме фоткати?

Фундамент де його найбільше видно 70см, стіну і фронтон, щоб оцінити якість кладки, щоб видно з чого перемички, можна і внутрішню несучу стіну

• Лайк 1
Посилання на коментар

Також вузол спирання\примикання стін на фундаменти, чи є там гідроізоляція...

Чи армувалась кладка цегли, армопояси?

Посилання на коментар

В 13.11.2024 в 07:36, normal сказал:

Красивий вид не замінить постійню біготню по сходах, якщо є можливіть зробити одноповерховий, то треба нею користуватись і зробити прибудову

Фундамент де його найбільше видно 70см, стіну і фронтон, щоб оцінити якість кладки, щоб видно з чого перемички, можна і внутрішню несучу стіну

Передивився уважно весь фундамент і знайшов тріщину. Вона там де примикає маленька добудова. Фундамент у будинку і прибудови різний але кладка трохи лягає на фундамент будинку

IMG20241117143953.jpg

IMG20241117143917.jpg

IMG20241117143323.jpg

IMG20241117143441.jpg

IMG20241117143300.jpg

Посилання на коментар

В 13.11.2024 в 10:11, ПГС-Проект сказал:

Також вузол спирання\примикання стін на фундаменти, чи є там гідроізоляція...

Чи армувалась кладка цегли, армопояси?

Там на фото я пальцем показую де закінчується фундамент. 

IMG20241117144337.jpg

IMG20241117143953.jpg

IMG20241117143917.jpg

IMG20241117143731.jpg

IMG20241117143649.jpg

IMG20241117143647.jpg

IMG20241117143511.jpg

IMG20241117143538.jpg

IMG20241117143430.jpg

IMG20241117143415.jpg

IMG20241117143351.jpg

IMG20241117143441.jpg

IMG20241117143323.jpg

IMG20241117143300.jpg

IMG20241117143106.jpg

IMG20241117143057.jpg

IMG20241117143047.jpg

IMG20241117143039.jpg

IMG20241117142933.jpg

IMG20241117143015.jpg

IMG20241117142931.jpg

IMG20241117142920.jpg

IMG20241117142905.jpg

IMG20241117142903.jpg

IMG20241117142901.jpg

IMG20241117142850.jpg

IMG20241117142845.jpg

IMG20241117142839.jpg

IMG20241117142832.jpg

IMG20241117142826.jpg

IMG20241117142820.jpg

Посилання на коментар

12.11.2024 в 13:28, k.dmutriy сказав:

Буду радий якщо хтось запропонує свої варіанти .

Знести все до фундаменту . Зробити зворотню засипку з ущільненням , зверху залити армовану плиту 150мм. І будувати будинок той , який вам хочеться. А не прив`язуватись до існуючого. Ви собі навіть не уявляєте , який це геморой відновлювати старе.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, andrey_ka сказал:

Знести все до фундаменту . Зробити зворотню засипку з ущільненням , зверху залити армовану плиту 150мм. І будувати будинок той , який вам хочеться. А не прив`язуватись до існуючого. Ви собі навіть не уявляєте , який це геморой відновлювати старе.

Прив'язка то всеодно буде до фундаменту. Ну і я не планував плиту а хотів по грунту робити. Для чого плиту? 

В принципі в будинку тільки зовнішні стіни але тонкі і їх треба добре утепляти. А якщо будувати зразу з газобетону то утепляти треба буде меньше. 

Ну і знести все до фундаменту це робота і затрати. Але насправді спочатку я тільки такий варіант розглядав. Але це і довше і дорожче

Посилання на коментар

46 хвилин тому, andrey_ka сказав:

нести все до фундаменту . Зробити зворотню засипку з ущільненням , зверху залити армовану плиту 150мм. І будувати будинок той , який вам хочеться. А не прив`язуватись до існуючого. Ви собі навіть не уявляєте , який це геморой відновлювати старе.

100%, я б теж саме так і робив, тут купа переваг. 0 ризику від просідання основи під підлогою, не потрібні фундаменти під перестінки, заливаючи одразу всю плиту набагато простіше добитись рівної чорнової основи у всьому будинку. Ну і плита буде таким собі армопоясом для існуючого фундаменту. 

• Лайк 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...