Humanite Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 8 годин тому, ЯД сказав: Закроется фирма и в саппорте никого не будет Тут каждый вправе выбирать то, что больше нравится. Кому то нравится KNX, кому то алишные приблуды по баксу за канал, кто то готов поэкспериментировать и купить "отечественного производителя", а кто то под себя сам паяет Smart ION-ы всякие. 8 годин тому, Polll сказав: - Захист від затоплення. Колись думав його зробити, тому у ваннах проклав виті пари. Тепер це можна реалізувати на раз два. Наразі багато датчиків затоплення на зігбі і нема потреби в дротах. Дроти в вологому місці не найкращий вибір. Гниють. Особливо коли на них є рльенціал. А от до кранів підвести живлення потрібно. Доречі, шарові крани треба проганяти на закриття хоча б раз на місяць, бо при потребі можуть просто не закритися бо закиснуть. Як на мене, то система протипотопу повинна бути самостійною і не залежити від будь яких інших систем. Ну, може, видавати при спрацюванні сигнал назовні. 8 годин тому, Polll сказав: - Нічне (димоване) світло в коридорах та ванній. Знову ж, жодних проблем. - Підсвітка сходів. Кабелі закладені, але сходи ще не обшиті, тому пізніше. Для цього не потрібне дороге обладнання. Достатньо туйї по пару баксів за канал де налаштовується по сходу/заходу сонця. 8 годин тому, Polll сказав: - Автоматизоване відкриття воріт при в’їзді та в гаражі. Причому в апку можна підключити камери та додати кнопку закриття воріт прямо на зображення з камери — зручно! Користуватися цим будете кілька разів і закините. Треба взяти смартфон в руки, включити додаток, дочекатися поки загрузиться, з"єднається, натиснути на кнопку... А одо автоматичного відкриття, то це до першого глюку, коли ви у відрядження, а сусіди телефонують о ворота відкриті і по подвір"ю ходять якісь типи... 8 годин тому, Polll сказав: - Освітлення на вулиці. Так само туйя за бакс. 8 годин тому, Polll сказав: - Майстер-вимикач. Не ідеальний (бо на одній з ліній разом із холодильником є ще кілька розеток). Нічого складного, якщо використовувати релюшки що вмонтовуються в підрозетник, або вставляються в розетку. Тако туйя, але баксів за 5. 8 годин тому, Polll сказав: - Полив. Нема нічого кращого за спеціалізовані системи автополиву. 8 годин тому, Polll сказав: Робота без інтернету - через Локал конект. Хомасіст в допомогу. Все о перераховано вами реалізується "за три копійки" з туйєю та хомасістом без жодних проблем. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Polll Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 9 часов назад, standov сказал: це багато пояснює, наприклад ціну - відсутність екосистеми та комьюніті компанія компенсує людьми на зряплаті які в телегу відповідають на однотипні питання ) Незалежності від фірм вам то не дає, бо наприклад є беларуський (тьфу) овен, який в нас був кратно популярніний, і шо де він зараз, контрабас і розмова з власним сумлінням? Це моновендорна екосистема, це вже за визначенням не є незалежність від фірм. Це не компенсація за відсутність екосистеми, а частина якісного сервісу. Мені простіше запитати в підтримці, ніж шукати рішення в мережі, особливо якщо питання нестандартне. Якщо ж воно типове, то тим більше круто, що є можливість отримати швидку відповідь від техпідтримки, а не витрачати час на пошуки. Припустити найгірший сценарій, у випадку закриття компанії достатньо буде замінити лише контролер або перейти на альтернативу. (І це у випадку якщо гикне сам контролер. Бо працювати може локально самостійно). Чи я це розумію? Так. Чи вважаю це високим ризиком? Сумніваюся, особливо враховуючи їхню присутність на європейському ринку. Монобрендовість — це коли виробник закриває екосистему та не дає інтегрувати стороннє обладнання. i3 Engineering цього не робить. А ось залежність від конкретного інсталятора — це дійсно аргумент, який я зустрічав проти систем розумного будинку. Особливо коли було щось самописне і глюкаве. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Polll Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 9 часов назад, ЯД сказал: Закроется фирма и в саппорте никого не будет, а за пределами саппорта - коммюнити минимальное по причине имхо ацки высокой цены. Это в тему независимости А по цене дивана настроить отопление при наличии датчиков и пр вместо ХА или тому подобное по цене тапок - круто. Усі компанії можуть закритися — то що, нічого не купувати? Якщо говорити про високу ціну, то за вашою логікою все дорого: пральна машина — дорого, посудомийка — дорого, телевізор — дорого. Але я хочу користуватися пральною машиною, посудомийкою та телевізором, навіть якщо це дорожче, ніж просто дивитися у вікно (що, до речі, теж приносить задоволення, не заперечую). І так, це певна "залежність" від брендів на кшталт самсунга, електролюкса чи вірпула (якого треба викинути і купити щось надійніше). Це нормальна річ у сучасному світі. Проте я не хочу залежати від людини, яка мені підключила телевізор чи пральну машину — і саме тут, на мою думку, криється більше ризиків. Щодо налаштування опалення за ціною дивана — Ви відверто лукавите, адже я писав не лише про опалення. Тож питання до вас - чому Ви це робите? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Polll Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 1 час назад, sirglund сказал: Так купите другий контролер іншого виробника. Ми зараз замінюємо контролери нашого виробництва на і3 без проблем! І відразу відповім на питання стосовно ціни контроллера на яку буде "пападос". Це ціна флагмана умовного самсунга або айфона, який можна розбити чи загубити... А кому дорого купувати флагман, - як правило не дивитися на повну автоматизацію житла. Крапка! Відповідав на повідомлення по черзі. Дійшов до Вашого й по інерції вже приготувався відбиватися від чергового закиду. Читаю… і не можу зрозуміти, бо це десь саме те, про що я щойно писав. Аж видихнув, все ж є однодумці) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Polll Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого (змінено) 2 часа назад, Humanite сказал: Наразі багато датчиків затоплення на зігбі і нема потреби в дротах. Дроти в вологому місці не найкращий вибір. Гниють. Особливо коли на них є рльенціал. А от до кранів підвести живлення потрібно. Доречі, шарові крани треба проганяти на закриття хоча б раз на місяць, бо при потребі можуть просто не закритися бо закиснуть. Як на мене, то система протипотопу повинна бути самостійною і не залежити від будь яких інших систем. Ну, може, видавати при спрацюванні сигнал назовні. Для цього не потрібне дороге обладнання. Достатньо туйї по пару баксів за канал де налаштовується по сходу/заходу сонця. Користуватися цим будете кілька разів і закините. Треба взяти смартфон в руки, включити додаток, дочекатися поки загрузиться, з"єднається, натиснути на кнопку... А одо автоматичного відкриття, то це до першого глюку, коли ви у відрядження, а сусіди телефонують о ворота відкриті і по подвір"ю ходять якісь типи... Так само туйя за бакс. Нічого складного, якщо використовувати релюшки що вмонтовуються в підрозетник, або вставляються в розетку. Тако туйя, але баксів за 5. Нема нічого кращого за спеціалізовані системи автополиву. Хомасіст в допомогу. Все о перераховано вами реалізується "за три копійки" з туйєю та хомасістом без жодних проблем. Також думав над бездротовими рішеннями. Можливо, не до кінця вник, але інтернет, який постійно відвалюється в дальніх кімнатах (по відношенню до роутера), мене напрягає. Туя за кілька баксів — її можна використати як якийсь елемент, але будувати всю систему на ній, вважаю, не варто. Це не вартує нервів. Ком’юніті на 4PDA цьому підтвердження, і цього я не хочу. Прошу вибачення за цитату мордорською з того ж таки 4PDA: "Вообще туя эта такая странная штука, которой доверять такие ответственные вещи, как отопление, вряд ли стоит. При том, что если даже оно работает сейчас — будет ли работать завтра и насколько сбой — неизвестно. Есть же просто градусники автономные, которыми можно вкл/выкл отопления осуществлять. Или просто термостат? А туей — просто контролировать и оповещать удалённо, не вовлекая её в управление процессом. Имхо." Тобто краще лише термостатами, ніж Туя. Але, як я писав у своєму першому пості, моя задумка — не лише про опалення. Ви ж також це розумієте. За 7 років у ванні з витою парою нічого не сталось. На відміну від корпусу пралки вірпул. Щодо воріт — смартфон завжди зі мною, на відміну від брелків інших систем (і скільки таких брелків треба вдома?). Щодо глюків - так власне тому і відмовився від Туї. Час завантаження апки... Ви серйозно? Мене напрягатиме затримка вмикання світла в безпровідних системах, але не завантаження апки. Щодо систем автополиву — не заперечую, що окремі рішення можуть бути кращими. Але для моїх потреб цілком достатньо того, що реалізовано в i3. Питання - навіщо мені ще щось інше, якщо я вже маю цей функціонал. І все це — в одній апці. Мінус такого рішення в тому, що все зав’язано на один контролер. Але це й плюс - не треба мати 10 апок, брелків чи пультів. З’явилося питання — є одна і та ж техпідтримка. І мені це реально подобається, не лише в i3. Признаюся, мені деколи шкода свого часу на пошуки якихось налаштувань, тому завжди в першу чергу пишу або телефоную виробнику чи представнику. Мені ЗУБР після гарантії виробник відремонтував за 50 грн. Вони більше витратили на Нову пошту! Просто подзвонив і запитав, що можна з цим зробити, а не розбирав і не ремонтував самостійно. І всі задоволені, бо я цю історію вже десятьом розповів. Змінено 1 лютого користувачем Polll Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 14 хвилин тому, Polll сказав: Також думав над бездротовими рішеннями. Можливо, не до кінця вник, але інтернет, який постійно відвалюється в дальніх кімнатах (по відношенню до роутера), мене напрягає. Зігбі робить власну мережу, де проміжні реле, що мають зовнішнє живлення працюють як ретранслятори. Та і щодо вайфаю... Краще зробити бесшовну вайфай сітку на мікротику, наприклад, за допомогою кількох точок доступу. 19 хвилин тому, Polll сказав: Туя за кілька баксів — її можна використати як якийсь елемент, але будувати всю систему на ній, вважаю, не варто. Це не вартує нервів. Ком’юніті на 4PDA цьому підтвердження, і цього я не хочу. Наразі екосистема покриває майже будьякі потреби. У мене кілька років як встановлені та налаштовані перші пристрої. Частково я вже не пам"ятаю о і як налаштовувалось. Нема потреби в цьому. Я не умовляю і не стверджую що нема інших варьянтів. Кожен вирішує самостійно. 23 хвилини тому, Polll сказав: Тобто краще лише термостатами, ніж Туя. Але, як я писав у своєму першому пості, моя задумка — не лише про опалення. Ви ж також це розумієте. Якщо добре налаштовано спочатку, то проблем не виникає в будьякій системі на мікроконтролері. Але що опалення, що інші безпекові системи НЕ МОЖНА будувати на хмарних рішеннях. Для запобіганню перебоїв доступу до хмари треба мати власний мервер, наприклад той самий хомасіст. 27 хвилин тому, Polll сказав: Час завантаження апки... Ви серйозно? Мене напрягатиме затримка вмикання світла в безпровідних системах, але не завантаження апки. Так. З власного досвіду. У мене так реалізовувалась система керування тепловим насосом. А стосовно затримки включення світла не використовуйте радіоканал як основний. Дротовий канал керування не має затримок. 30 хвилин тому, Polll сказав: І все це — в одній апці. Слушне рішення. Городити зоопарк з кількох систем і намагатися їх потім якось разом використовувати - дурна справа. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 1 час назад, Polll сказал: Це не компенсація за відсутність екосистеми, а частина якісного сервісу. Мені простіше запитати в підтримці, ніж шукати рішення в мережі, Це шлях до зникнення компанії, що вам зручніше - не ввжливо, в індустрії є два склавшихся підходи. Або це сичтема з комьюніті - умовний опенсорс, або це системи які ствлять інсталятори і самк вони відповідають на питання своїх клієнтів та потенційних клієнтів. Якщо уомпанія обирає якийсь трктій шлях (мова конкретно про цю нішу) то ймовірність що вона не витримає конкуренцію - збільшується кратно, і івм буде дуже кльово мати проприєтарну сиемткму не існуючох компанії, супалрт до якої ви не ссожете отримати навіть за гроші. Це не сервіс, ринок давно все порішав. Якщо виробник хоче відповідати сам на питання то він має ьо закласти в ціну, ось вам і звідки шалений не конкурентний оверпрайс Далі не читав вибачте бо дуже якось багато тексту, якийсь форбс пішов, вибачте. Ісхо комунікація провалена Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 11 годин тому, standov сказав: беларуський (тьфу) овен Бачив це все під німецьким брендом akytec.de, тільки не дізнавався чи то дійсно німецький, чи... Українська компанія також після 2022 була з таким самим логотипом як німецька тільки приставка UA здяється була, але потім логотип і назва чуть-чуть змінилася на AQTeck. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 2 минуты назад, TaurosRMK сказал: Бачив це все під німецьким брендом akytec.de, тільки не дізнавався чи то дійсно німецький, чи... Українська компанія також після 2022 була з таким самим логотипом як німецька тільки приставка UA здяється була, але потім логотип і назва чуть-чуть змінилася на AQTeck. Ці відомі беларуські креветки 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Polll Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 27 минут назад, Humanite сказал: Зігбі робить власну мережу, де проміжні реле, що мають зовнішнє живлення працюють як ретранслятори. Та і щодо вайфаю... Краще зробити бесшовну вайфай сітку на мікротику, наприклад, за допомогою кількох точок доступу. Наразі екосистема покриває майже будьякі потреби. У мене кілька років як встановлені та налаштовані перші пристрої. Частково я вже не пам"ятаю о і як налаштовувалось. Нема потреби в цьому. Я не умовляю і не стверджую що нема інших варьянтів. Кожен вирішує самостійно. Якщо добре налаштовано спочатку, то проблем не виникає в будьякій системі на мікроконтролері. Але що опалення, що інші безпекові системи НЕ МОЖНА будувати на хмарних рішеннях. Для запобіганню перебоїв доступу до хмари треба мати власний мервер, наприклад той самий хомасіст. Так. З власного досвіду. У мене так реалізовувалась система керування тепловим насосом. А стосовно затримки включення світла не використовуйте радіоканал як основний. Дротовий канал керування не має затримок. Слушне рішення. Городити зоопарк з кількох систем і намагатися їх потім якось разом використовувати - дурна справа. Як не дивно, майже з усім погоджуюсь. Майже, бо все ж це виглядає трохи складніше, ніж кілька пристрїв за пару вічнозелених. Та попри це, все виглядає життєздатним. Описав лише власний досвід та роздуми, бо явно не погоджувався з деякими твердженнями. Це те, що підійшло мені за певних умов, знань та вимог. Разом із тим, не відкидаю можливості інших варіантів. Просто прикро, коли нагло закидають тапками та маніпулюють. Це один із нюансів ком'юніті. Коли читав форум з інших питань, то сформувалося розуміння, кому можна довіряти без застережень, навіть якщо це дорожче. Наприклад, п. Пропеллеру довіряю безумовно, використовував деякі його засоби – задоволений на всі 110%. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 3 години тому, sirglund сказав: Це ціна флагмана умовного самсунга або айфона, який можна розбити чи загубити... Ну вы ж не будете покупать условный ламбо чтобы возить сено? Приведенная автоматизация очень простая, и самолёт для нее не нужен Устройство берется под задачи. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 2 години тому, Polll сказав: Якщо говорити про високу ціну, то за вашою логікою все дорого: пральна машина — дорого ... Ну если стиралка как подставка для цветов - да, можно купить подставку и она дешевле стиралки. Мой коммент был о том, что для ваших задач это покупка атомных часов для будильника. ПС. Не хочу вас в чем то убеждать и пр. Я высказал свое мнение. Вы поступили как вам было удобно, и все работает 2 години тому, Polll сказав: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Polll Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 5 минут назад, ЯД сказал: Ну если стиралка как подставка для цветов - да, можно купить подставку и она дешевле стиралки. Мой коммент был о том, что для ваших задач это покупка атомных часов для будильника. ПС. Не хочу вас в чем то убеждать и пр. Я высказал свое мнение. Вы поступили как вам было удобно, и все работает Описав ряд задач, а не лише одну. Але Ви не хочете це бачити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого (змінено) 32 минуты назад, Polll сказал: Але Ви не хочете це бачити. Розумієте, ви накидали варіантів в яких вам пристрій підійшов згідно заявленого ф-лу, але тут не обговорюють що пристрій не робить те що заявлено виробником, тут обговорюють те що пристрій пропрієтарний та оверпрайс, ні то ні інше не заважає йому виконувати заявлений функціонал(то би було зовсім інша історія). Тобто ви навели доводи які ніяк не релевантні обговоренню і чогось вважає що комьюніті винно в тому що ви не почули *суті* зауважень. Я можу помилятися, бо останні пару дні по діагоналі читав, вле мені здається тут не було жодного зауваження до суті функціонала. Пристрій проприєтарний - це факт. Комьюніті нема - це факт Документації глибокої нема (бо нема комьюніті) - це фвкт Є ціна яка в 10-2 рази вище за інші рішення на ринку (які мають комьюніті та переважно не пропрієтарні) - не знаю чи факт, але протилежного поки не довели. Тобто мені як користувачу не зрозуміло ціноутворення взагалі. Мова була саме про це, в не тк що ви на цьому зробити змогли за допомогою супорту в телеге з третього разу. Я можу по інструкції в неті на умовній маліні зробити сигналізацію, чи це шось доводить про адекватність цього рішення для інших? Змінено 1 лютого користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Polll Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 1 час назад, standov сказал: Розумієте, ви накидали варіантів в яких вам пристрій підійшов згідно заявленого ф-лу, але тут не обговорюють що пристрій не робить те що заявлено виробником, тут обговорюють те що пристрій пропрієтарний та оверпрайс, ні то ні інше не заважає йому виконувати заявлений функціонал(то би було зовсім інша історія). Тобто ви навели доводи які ніяк не релевантні обговоренню і чогось вважає що комьюніті винно в тому що ви не почули *суті* зауважень. Я можу помилятися, бо останні пару дні по діагоналі читав, вле мені здається тут не було жодного зауваження до суті функціонала. Мова була саме про це, в не тк що ви на цьому зробити змогли за допомогою супорту в телеге з третього разу. Я можу по інструкції в неті на умовній маліні зробити сигналізацію, чи це шось доводить про адекватність цього рішення для інших? Мабуть, проблема в тому, що читали по діагоналі (це ваші ж слова) Тема ж не про керування і3 освітленням. Чомусь тема відразу до цього звелась, що погодьтесь не об'єктивно. Адже для світла є інші, дешевші рішення, про які тут же, на форумі, є окремі теми. Так само як і Ваш закид в сторону автоматизації лише вентиляції. Тому написав багато тексту, описавши власний досвід і пояснивши, чому все ж вибрав контролер i3. Благо, форум – це не TikTok із 15-секундними відео. У Вас же є особисті образи (переглянув тему з початку). Тут на жаль нічого не можу сказати. Погоджуюсь, що це не приємно. Також писав про плюси та мінуси ком'юніті vs техпідтримки. І при цьому брав до уваги не лише конкретно i3, а й інші випадки, які траплялися зі мною. Так, вирішив питання з третього разу. Бо, по факту, підтримка не налаштовувала мені систему, а лише надавала відповіді на конкретні запитання. Було б дивно очікувати від неї чи від ком’юніті чогось більшого. Вам це не підходить — це нормально. Лише не звужуйте картину до окремих деталей. Захищав і обґрунтовував свій вибір. Захищав право обирати щось, навіть якщо це комусь не підходить. Тому також погодився з Humanite, що його підхід має сенс. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Polll Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 1 час назад, standov сказал: Пристрій проприєтарний - це факт. Комьюніті нема - це факт Документації глибокої нема (бо нема комьюніті) - це фвкт Є ціна яка в 10-2 рази вище за інші рішення на ринку (які мають комьюніті та переважно не пропрієтарні) - не знаю чи факт, але протилежного поки не довели. Тобто мені як користувачу не зрозуміло ціноутворення взагалі. Пропрієтарність - не бачу в тому проблеми. Ми користуємось безліччю пропрієтарних систем. Ком'юніті не завжди кращий варіант. Для мене в ідеалі коли є і ком'юніті, і підтримка. Та знову ж, ми користуємось безліччю пристроїв, які не потребують наявності ком'юніті, але потребують наявності техпідтримки. Глибока документація - мені особисто не потрібна. Я не зможу ремонтувати чи модифікувати пристрій. І ніколи не буду цього хотіти, так само як і з іншими пристроями. Якщо брати до уваги все разом, то це вже не оверпрайс. Це певне рішення зі своїми особливостями. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 10 годин тому, Polll сказав: Це не компенсація за відсутність екосистеми, а частина якісного сервісу. Мені простіше запитати в підтримці, ніж шукати рішення в мережі, особливо якщо питання нестандартне. Якщо ж воно типове, то тим більше круто, що є можливість отримати швидку відповідь від техпідтримки, а не витрачати час на пошуки.. На типове питання поширеної системи ви за хвилину знайдете відповідь в інтернеті. А тут будете чекати робочого часу підтримки. Наприклад спробуйте отримати питання прямо зараз. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 7 часов назад, Polll сказал: Пропрієтарність - не бачу в тому проблеми. Ми користуємось безліччю пропрієтарних систем. Ком'юніті не завжди кращий варіант. Для мене в ідеалі коли є і ком'юніті, і підтримка. Та знову ж, ми користуємось безліччю пристроїв, які не потребують наявності ком'юніті, але потребують наявності техпідтримки. Глибока документація - мені особисто не потрібна. Я не зможу ремонтувати чи модифікувати пристрій. І ніколи не буду цього хотіти, так само як і з іншими пристроями. Якщо брати до уваги все разом, то це вже не оверпрайс. Це певне рішення зі своїми особливостями. Ви намагаєтеся натягнути сову на глобус. Це оверпрайс, багато кому не потрібна документація, багато хто хоче завершене коробочне рішення яке просто працює, а коли не працює то приїздят навчені люди та воно починає працювати, це цивілізація, це то як воно має бути в ідеаьному світі, це нормально, це коштує грошей, великих грошей, це називається послуги інсталятора, і це абсолютно нормально. А чат в телеге виробника це хрень, вибачте за мій французький та прямоту. Це робить продукт в каналі абсолютно не конкурентноздатним, про це і мова, бо це вартує дохєра для виробника але абсолютно не ефективно бо менеджер виробника це попка, який йде по сценарію і не формує додаткову вартість, про це і мова коли я говорю що виробник має дуже дивні, нічим не підтверджені, амбіції. Такий сценарій., суто теоретично, може існувати коли продукт абсолютно над ринком, черкз принципово понад конкуренті переваги, тут це взагалі не так, це звичайний пропрієтарний плк. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого (змінено) Функція технічного супорту виробника - розрулювати кейси поза документацією та поза штатними режимами (і ескаліровать процес уточнення документації/кейсів по інсталяторам по результатам), розрулування тривіальних кейсів має брати на себе рівні *під* виробником - або комьюніті або інсталятори, це схема яка напрацьована роками, ви або в ній або вас нема Змінено 1 лютого користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Polll Опубліковано: 2 лютого Поділитись Опубліковано: 2 лютого (змінено) 13 часов назад, standov сказал: Ви намагаєтеся натягнути сову на глобус. Це оверпрайс, багато кому не потрібна документація, багато хто хоче завершене коробочне рішення яке просто працює, а коли не працює то приїздят навчені люди та воно починає працювати, це цивілізація, це то як воно має бути в ідеаьному світі, це нормально, це коштує грошей, великих грошей, це називається послуги інсталятора, і це абсолютно нормально. А чат в телеге виробника це хрень, вибачте за мій французький та прямоту. Це робить продукт в каналі абсолютно не конкурентноздатним, про це і мова, бо це вартує дохєра для виробника але абсолютно не ефективно бо менеджер виробника це попка, який йде по сценарію і не формує додаткову вартість, про це і мова коли я говорю що виробник має дуже дивні, нічим не підтверджені, амбіції. Такий сценарій., суто теоретично, може існувати коли продукт абсолютно над ринком, черкз принципово понад конкуренті переваги, тут це взагалі не так, це звичайний пропрієтарний плк. Намагаюся поділитися своїм досвідом і розповісти, що мені сподобалося в системі. Ви ж говорите про бізнес-моделі, форбс та амбіції, згадуючи їх у кожному повідомленні. Не знаю, у мене як користувача такого досвіду з i3 не було. Це зауваження може підтвердити або спростувати топікстартер чи хтось інший, хто співпрацює з i3. Зі свого досвіду - автоматизувати окремі процеси можна й самостійно. Але для повноцінної системи без спеціаліста чи фірми, що займається встановленням, буде складно. Наприклад, я без досвіду тричі перепаював один давач температури, за що Ви мене взяли на кпини. Так само, коли постало питання з багетами, я довірив цю роботу майстру, бо, уявивши всі скоси на мансарді, зрозумів, що це займе в мене пів року по суботах — перспектива, яка мене не влаштовувала. Водночас усвідомлення того, що в цій системі можна розібратися самостійно, мене заспокоює. Це означає, що якщо спеціаліст/фірма почне займатись чим іншим, буде на нулі або смикне за кордон, я не залишуся сам на сам із проблемами. І саме в таких випадках технічна підтримка — це чудове рішення. Ніхто ні в техпідтримці, ні в ком'юніті не буде налаштовувати Вам усю систему, але допомога у вирішенні конкретних питань — безцінна. Крім того впевнений, що якщо і це мені буде заскладно, то порадять підрядників з якими вони співпрацюють. Змінено 2 лютого користувачем Polll Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smartdom Опубліковано: 2 лютого Поділитись Опубліковано: 2 лютого Овен изначально из рф. он такой же белорусский как и украинский или немецкий. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 лютого Поділитись Опубліковано: 2 лютого 2 часа назад, smartdom сказал: Овен изначально из рф. он такой же белорусский как и украинский или немецкий. Ну в цілому пофіг, шо то шо то - вже стопслово, коли я років надцять дивився то мпні здалося що белараша. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз