Marat Мiftachov Опубліковано: 27 лютого Поділитись Опубліковано: 27 лютого Всім привіт,в цьому році плануємо утеплювати будинок.Будинок цегляний,80-х років,поштукатурений і пофарбований,штукатурка бухтить і місцями відвалюється,планується утеплення фундаменту 50мм еппс і фасаду 100 мм пінопластом,прихована відмостка.Питання таке-чи є різниця з чого починати,з фундаменту чи з фасаду? Утеплювати фундамент і робити відмостку планую самостійно,фасад наймати бригаду. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 27 лютого Поділитись Опубліковано: 27 лютого 43 хвилини тому, Marat Мiftachov сказав: Всім привіт,в цьому році плануємо утеплювати будинок.Будинок цегляний,80-х років,поштукатурений і пофарбований,штукатурка бухтить і місцями відвалюється,планується утеплення фундаменту 50мм еппс і фасаду 100 мм пінопластом,прихована відмостка.Питання таке-чи є різниця з чого починати,з фундаменту чи з фасаду? Утеплювати фундамент і робити відмостку планую самостійно,фасад наймати бригаду. Робіть підготовчі роботи по вимощеню , щоб під час роботи не пошкодити фасад. Далі зробите фасад , і на завершення покладете вимощення. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 27 лютого Поділитись Опубліковано: 27 лютого (змінено) 3 години тому, Marat Мiftachov сказав: цегляний,80-х років,поштукатурений і пофарбований,штукатурка бухтить і місцями відвалюється Шось тут є підозріле, навіщо цеглу було штукатурити і чого перед утепленням залишати шо бухтить... 3 години тому, Marat Мiftachov сказав: чи є різниця з чого починати,з фундаменту чи з фасаду Теж якась херня, навіщо потім відкопувати фундамент якщо він заливається і утеплюється навіть ще до стін... Планується утеплення фундаменту і цоколя чи цоколя і відмостки? Яка глибина фундаменту та висота цоколя і ширина відмостки? Змінено 27 лютого користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 13 годин тому, normal сказав: Шось тут є підозріле, навіщо цеглу було штукатурити а які технології в 80-х використовували? Більшість будинків тоді будували з цегли і штукатурили 13 годин тому, normal сказав: Теж якась херня, навіщо потім відкопувати фундамент якщо він заливається і утеплюється навіть ще до стін... Очевидно, в 80-х роках про ЕППС в нас ніхто і не чув, і фундаменти ніхто не утеплював, власне, як і фасади 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого (змінено) 39 хвилин тому, Maryan_bhfz сказав: Більшість будинків тоді будували з цегли і штукатурили З якої цегли? В нас я бачив тільки червону і силікатну, інколи зустрічається пофарбована червона цегла, а штукатурили будинки з глини чи ракушняка, але не з цегли... 39 хвилин тому, Maryan_bhfz сказав: Очевидно, в 80-х роках про ЕППС в нас ніхто і не чув, і фундаменти ніхто не утеплював, власне, як і фасади Так я і кажу: навіщо відкопувати фундамент для утеплення, щоб потім по новій трамбувати і робити відмостку, може малось на увазі утеплення цоколя чи відмостки... Змінено 28 лютого користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 52 минуты назад, Maryan_bhfz сказал: Більшість будинків тоді будували з цегли і штукатурили Очень редко. Кирпич ложили под расшивку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 40 хвилин тому, normal сказав: З якої цегли? В нас я бачив тільки червону і силікатну, інколи зустрічається пофарбована червона цегла, а штукатурили будинки з глини чи ракушняка, але не з цегли... 24 хвилини тому, DimaF сказав: Очень редко. Кирпич ложили под расшивку. Думаю від традицій регіонів залежить, в Тернопільській області, де я виріс, переважна більшість будинків тих часів штукатурилась, не залежно з якого матеріалу був будинок. І більшість в той час була з червоної цегли, на другому місці - силікатна цегла (силікатну деколи клали під розшивку ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 28 лютого Поділитись Опубліковано: 28 лютого 3 години тому, normal сказав: Так я і кажу: навіщо відкопувати фундамент для утеплення, Ну як навіщо , для утеплення ж. У будь-якому разі для улаштування вимощення буде зніматись верхній шар мінімум на 20см вглиб. Ну а потім ще додатково вздовж фундамента заглибитись на 30см і не обов`язково навіть на ширину штикової лопати , можна чимось і вужчим. От і буде необхідне (50см) утеплення фундамента+цоколь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Marat Мiftachov Опубліковано: 1 березня Автор Поділитись Опубліковано: 1 березня 16 годин тому, andrey_ka сказав: Ну як навіщо , для утеплення ж. У будь-якому разі для улаштування вимощення буде зніматись верхній шар мінімум на 20см вглиб. Ну а потім ще додатково вздовж фундамента заглибитись на 30см і не обов`язково навіть на ширину штикової лопати , можна чимось і вужчим. От і буде необхідне (50см) утеплення фундамента+цоколь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Marat Мiftachov Опубліковано: 1 березня Автор Поділитись Опубліковано: 1 березня В цьому і полягає питання,чи є принципова різниця з чого починати утеплення,чи не зроблю я помилку якщо утеплю спочатку фундамент? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 18 годин тому, andrey_ka сказав: У будь-якому разі для улаштування вимощення буде зніматись верхній шар мінімум на 20см вглиб Необов'язково, я наприклад утпелював фасад і цоколь 100мм, а вже потім утеплював 50мм поверх старої відмостки (видно на фото) разом з тротуарними роботами, мені здається горизонтальне утеплення на 1м нічим не гірше ніж вертикальне на 0.5м і не треба довбати стару відмостку і підривати глиняний гідрозамок Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 3 години тому, Marat Мiftachov сказав: В цьому і полягає питання,чи є принципова різниця з чого починати утеплення,чи не зроблю я помилку якщо утеплю спочатку фундамент? Ці дві роботи не пов`язані між собою , без різниці яку першу виконувати. Проста логіка підказує черговість роботи. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 27 хвилин тому, normal сказав: Необов'язково, я наприклад утпелював фасад і цоколь 100мм, а вже потім утеплював 50мм поверх старої відмостки (видно на фото) разом з тротуарними роботами, мені здається горизонтальне утеплення на 1м нічим не гірше ніж вертикальне на 0.5м і не треба довбати стару відмостку і підривати глиняний гідрозамок Звісно можна робити як заманеться. Але , якщо робити правильно , то потрібно знімати. 28 хвилин тому, normal сказав: мені здається горизонтальне утеплення на 1м нічим не гірше ніж вертикальне на 0.5м Гірше , і в плані теплоізоляції , і в плані дороговизни матеріалів та робіт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 1 година тому, andrey_ka сказав: Путь для "холода" на первом рисунке длиннее чем во втором) и если у вас утеплитель в глубину не глубже промерзания то горизонтальное утепление лучше. И не все фундаменты на глубине промерзания) А по стоимости да - утеплять отмостку конечно дороже - больше Эппс надо. Но проще, можно самому сделать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 33 хвилини тому, ЯД сказав: Путь для "холода" на первом рисунке длиннее чем во втором) Це не так. Холод потрапляючи в світло-голубу зону змінює свою температуру до значень світло-голубої зони. По суті , ваша червона стрілка зупиняється впершись в світло-голубу зону. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 1 година тому, andrey_ka сказав: Це не так. Холод потрапляючи в світло-голубу зону змінює свою температуру до значень світло-голубої зони. По суті , ваша червона стрілка зупиняється впершись в світло-голубу зону. Не зовсім так. Хоча якщо це кілька метрів глибини - можливо. Щоб температура підвищувалась треба щось тепліше. І тепло йде або від землі на глибині або від будинку. Але від будинку тепло відсічено утепленням, і тому до голубої зони воно не дуже підігрівається. Є в інтернетах теплограмми. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня (змінено) 3 години тому, ЯД сказав: Не зовсім так. Зовсім. Голуба зона , це земля (планета) і там температура завжди стала і на неї не впливає зовнішній фактор (мороз). А от на синю впливає , а синя відповідно впливає на фундамент , так як тісно з ним зв`язана. І от щоб відсікти синю зону від фундаменту і робиться вертикальне утеплення. А горизонтальним ви цього не добєтесь. 3 години тому, ЯД сказав: Є в інтернетах теплограмми. Я більш схильний довіряти не теплограмам з інтернетів , а офіційним рекомендаціям , ДБН , ДСТУ , і.т.п... І я більш ніж впевниний , що люди які складали ці документи перелопатили всі ті теплограми і дійшли висновку , що горизонтальне утеплення недоцільне , інакше вони б їх внесли в ці документи. Змінено 1 березня користувачем andrey_ka Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 1 березня Поділитись Опубліковано: 1 березня 28.02.2025 в 11:00, Maryan_bhfz сказав: Думаю від традицій регіонів залежить, в Тернопільській області, де я виріс, переважна більшість будинків тих часів штукатурилась, не залежно з якого матеріалу був будинок. І більшість в той час була з червоної цегли, на другому місці - силікатна цегла (силікатну деколи клали під розшивку Можливо не класична штукатурку а набризг типу "Шуба". В такому випадку площини не буде і якщо бухтить то збивайте повністю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз