Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Розгрузка матеріалів. Питання.

amg777amg

Рекомендовані повідомлення

Виникло у мене непорозуміння з моїми будівельниками щодо розгрузки будівельних матеріалів. До початку робіт не оговорювалось питання платної розгрузки. Зараз, коли почали привозити матеріали, мені почали виставляти ціни за розгрузку. Треба було розгрузити 44 куба мінвати, мені виставили рахунок в 9000 грн за розгрузку Привозмо арматури 350-400 кг- рахунок і так далі. Коли кажу що дорого і я можу знайти людей які зроблять це дешевше мені починають казати , що у них майстри , а не грузчики, і вони не зобовязані робити розгрузки. 

Питання, чи повинні оплачуватись такі роботи і не треба було робітникам задалегідь попереджати було, і якщо не попередили , а зараз ставлять перед фактом, чи правильно це?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вся сума і умови повинні обговорюватися до того, як виникає оплата. Це безвідносно до сфери обслуговування.

Коли, наприклад, купуєте меблі, ви ж одразу обговорюєте вартість самих меблів, вартість доставки (включаючи доставку на поверх) або самовивіз, збірка майстром, або самомтійно, і т.д.

Як на мене, доставка включає розвантаження на місці ("до дверей", без заносу в приміщення), якщо не обговорено іншого завчасно. В мене був лише випадок, коли плитку потрібно було розгрузити самому, але там органіщовано було безкоштовну доставку і про все домовилися заздалегідь.

• Лайк 1
Посилання на коментар

16 минут назад, Falwar сказал:

Вся сума і умови повинні обговорюватися до того, як виникає оплата. Це безвідносно до сфери обслуговування.

Прораб і назвав суму. Але як по мені 45 кубів вати розгрузити за 9000 при тому що вата ім потрібна для робіт які вони ж будуть робити. Я розумію, що кожна праца потребує оплати. Але я почав сперечатись що це дорого. На наступний день розгрузив це все за 3000 грн робочими, яких знайшов на ***у. Але осад залишився. 

Посилання на коментар

51 хвилину тому, amg777amg сказав:

До початку робіт не оговорювалось питання платної розгрузки. Зараз, коли почали привозити матеріали, мені почали виставляти ціни за розгрузку.

21 хвилину тому, amg777amg сказав:

Прораб і назвав суму.

То ви фінальну суму за всю роботу знали до початку робіт чи ні? Звісно, всі прораби включають різні види робіт в прайс. Але ж Вас має цікавити лише фінальна ціна за роботу "під ключ"?!

Змінено користувачем Falwar
Посилання на коментар

4 минуты назад, Falwar сказал:

То ви фінальну суму за всю роботу знали до початку робіт чи ні? Звісно, всі прораби включають різні види робіт в прайс. Але ж Вас має цікавити лише фінальна ціна за роботу "під ключ"?!

мене цікавить вартість робіт по будівництву. Розгрузка матеріалів туди не входила. І до початку будівництва не обговорювали те, що розгрузка буде коштувати додатково. Ц е у мене не перше будівництво і раніше питання розгрузки з будівельниками не обговорювалось-приїхав матеріал розгрузили і працюють ім. Гроші за це не брали. 

Посилання на коментар

1 час назад, amg777amg сказал:

Виникло у мене непорозуміння з моїми будівельниками щодо розгрузки будівельних матеріалів. До початку робіт не оговорювалось питання платної розгрузки.

А чего обсуждать.

Вы строителей наняли а не грузчиков.

Посилання на коментар

Якщо б прораб включив розргрузку у вартість основних робіт та матерілів (тобто Ви б не бачили цей пункт витрат взагалі) і мали б умовно прайс 500грн/м "під ключ", Вам би так спокійніше було? :)

Якщо Вам надана опція прорабом до! початку робіт: розвантажуємо ми за 9к, або ви самі, щоб здешевити будівництво, - це ж добре.

А от якщо прораб назвав умовно, що утеплення коштуватиме 200к, а потім почав виставляти додаткові рахунки вже під час роботи - це вже не ОК.

Посилання на коментар

10 минут назад, Vitaliy67 сказал:

А чего обсуждать.

Вы строителей наняли а не грузчиков.

То есть по вашему разгрузка материалов это моя забота? Это у меня третье строительство и я такое вервые вижу, чтобы разгрузка материала была заботой заказчика и оплачивалась отдельно. 

• Лайк 2
Посилання на коментар

Да Ваша.

По крайней мере с моей колокольни.

Любая работа должна оплачиваться.

Посилання на коментар

1 годину тому, amg777amg сказав:

Виникло у мене непорозуміння з моїми будівельниками щодо розгрузки будівельних матеріалів. До початку робіт не оговорювалось питання платної розгрузки. Зараз, коли почали привозити матеріали, мені почали виставляти ціни за розгрузку. Треба було розгрузити 44 куба мінвати, мені виставили рахунок в 9000 грн за розгрузку Привозмо арматури 350-400 кг- рахунок і так далі. Коли кажу що дорого і я можу знайти людей які зроблять це дешевше мені починають казати , що у них майстри , а не грузчики, і вони не зобовязані робити розгрузки. 

Питання, чи повинні оплачуватись такі роботи і не треба було робітникам задалегідь попереджати було, і якщо не попередили , а зараз ставлять перед фактом, чи правильно 

Якщо цього пункту не було в договорі, то це типовий розвод...ну хай виконує роботу без розгрузки

Посилання на коментар

44 куба ваты , это не пару банок с краской и не ящик с гвоздями.

• Лайк 1
Посилання на коментар

42 хвилини тому, Vitaliy67 сказав:

44 куба ваты , это не пару банок с краской и не ящик с гвоздями.

Так, але має бути прописано в договорі чи має бути домовленність ПЕРЕД початком , але замовник був поставлений перед фактом...я такі роботи оплачувала, вони були внесені в кошторис ( інші витрати) і всі були задоволені...це як в тому анекдоті  пункт 10 " прокатило"

• Лайк 3
Посилання на коментар

4 часа назад, amg777amg сказал:

...чтобы разгрузка материала была заботой заказчика и оплачивалась отдельно. 

Это не Ваша забота, оплачивается отдельно от стоимости работ... но обговаривается всегда до того как.

"Прораб" загнул с 9т... да и Ваши 3т тоже многовато... хотя, в зависимости от дистанции и высоты, всё может быть.

Посилання на коментар

Если исполнитель принялся за выполнения работ, не поставив за условие оплату, это значит по умолчанию, что эта работа будет выполнена бесплатно. Это база.

Иначе можно выставить по факту выполнения работ счёт за подъём инструментов, доставку прораба, мобильный интернет бригадира и т.д.

Змінено користувачем #roofinspector
  • Лайк 4
Посилання на коментар

15 часов назад, irina1969 сказал:

Якщо цього пункту не було в договорі, то це типовий розвод...ну хай виконує роботу без розгрузки

Легко. Пусть вата находится в машине , а строители будут каждый день брать необходимое количество. 

• Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Розповім як все починалось. Дали кошторис, зайшли на обєкт, почали роботи. Все ок.  Вчасно сплачую, навіть наперед. Були пара машин з арматурою, деревом, та іншим. В кошторисі про розгрузку нічого не було вказано. Потім у хлопців почались проблеми з ТЦК , вони потратились на вирішення проблем. Після цього почали витавляти рахунки та ті розгрузки, які були вже виконані півтора місяця тому. 

Замовив по їх проханню вату для утеплення. Саме в цей час почались проблеми і робота стала на 3 тижні. Вата лежала на складі , я за це ще продавцю платив додатково. Потім домовився про доставку. 2 пятитонні автівки доставка по 2 тис за кожну. Пізно ввечері напередодні дня доставки мені кажуть- ми розгрузимо, ок, але за 9 тис грн. Якби і попередили, і поставили перед фактом, що якщо завтра о 9й ранку будут 2 вантажівки то розгружати ми не будемо, а якщо будемо то тільки за таку суму. Я не піднімав питання оплати розгрузки до цього, тому , що будував не перший вже обєкт і до цього питань оплати розгрузки ніколи не піднімалось. Ці хлопці беруть ціну немаленьку за роботи, і у мене було чітке розуміння, що вартість розгрузки матеріалів вже включена в роботи. Але чомусь вона зявилась після того як у них почались витрати на вирішення своїх якіхось питань. 

Посилання на коментар

12 часов назад, MAESTRO DNEPR сказал:

Это не Ваша забота, оплачивается отдельно от стоимости работ... но обговаривается всегда до того как.

"Прораб" загнул с 9т... да и Ваши 3т тоже многовато... хотя, в зависимости от дистанции и высоты, всё может быть.

От авто до места хранения 10 метров. Высота складирования 2 метра

Посилання на коментар

16 часов назад, Vitaliy67 сказал:

Да Ваша.

По крайней мере с моей колокольни.

У каждого свое видение ситуации. Но я считаю, что если до этого вопрос разгрузки не обсуждался, то они входят в стоимость работ. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

9 минут назад, amg777amg сказал:

От авто до места хранения 10 метров. Высота складирования 2 метра

Ну, вот считаем. Если плотность 145, толщина 100мм, то это приблизительно 400 пачек по 17 кг каждая.  10 поддонов по 40 пачек. Для  4 человек это часа 3 работы. 9 000 явный перебор. 4 000 норм.

• Лайк 1
Посилання на коментар

11 минут назад, ks6 сказал:

Ну, вот считаем. Если плотность 145, толщина 100мм, то это приблизительно 400 пачек по 17 кг каждая.  10 поддонов по 40 пачек. Для  4 человек это часа 3 работы. 9 000 явный перебор. 4 000 норм.

получилось 267 пачек. 2 человека. Полтора часа

Посилання на коментар

якщо вартість  розвнтажувальних робіт не вказана в кошторисі, то  ця вартість є в розцінці на роботу,  що тут обговорювати )))) хлопці вирішили підзаробити.

• Лайк 3
Посилання на коментар

5 часов назад, amg777amg сказал:

Розповім як все починалось. Дали кошторис, зайшли на обєкт, почали роботи. Все ок.  Вчасно сплачую, навіть наперед. Були пара машин з арматурою, деревом, та іншим. В кошторисі про розгрузку нічого не було вказано. Потім у хлопців почались проблеми з ТЦК , вони потратились на вирішення проблем. Після цього почали витавляти рахунки та ті розгрузки, які були вже виконані півтора місяця тому. 

Замовив по їх проханню вату для утеплення. Саме в цей час почались проблеми і робота стала на 3 тижні. Вата лежала на складі , я за це ще продавцю платив додатково. Потім домовився про доставку. 2 пятитонні автівки доставка по 2 тис за кожну. Пізно ввечері напередодні дня доставки мені кажуть- ми розгрузимо, ок, але за 9 тис грн. Якби і попередили, і поставили перед фактом, що якщо завтра о 9й ранку будут 2 вантажівки то розгружати ми не будемо, а якщо будемо то тільки за таку суму. Я не піднімав питання оплати розгрузки до цього, тому , що будував не перший вже обєкт і до цього питань оплати розгрузки ніколи не піднімалось. Ці хлопці беруть ціну немаленьку за роботи, і у мене було чітке розуміння, що вартість розгрузки матеріалів вже включена в роботи. Але чомусь вона зявилась після того як у них почались витрати на вирішення своїх якіхось питань. 

Анекдот згадався "... чому так дорого? - гроші дуже потрібні....."

Якщо виставляють рахунки за розвантаження, які були півтора місяці тому, то готуйтеся до нових неврахованих оплат робот, та перевіряйте об'єм роботи за яку вони просять гроші і витрати матеріалів.

• Лайк 2
Посилання на коментар

4 минуты назад, andry07 сказал:

Анекдот згадався "... чому так дорого? - гроші дуже потрібні....."

Якщо виставляють рахунки за розвантаження, які були півтора місяці тому, то готуйтеся до нових неврахованих оплат робот, та перевіряйте об'єм роботи за яку вони просять гроші і витрати матеріалів.

Там саме така ситуація- "гроші дуже потрібні". Бо витратили за вирішення питань і тепер за мій рахунок збираються їх заробити. Але наврядчи вийде

Хочу з ними зустрітись на наступному тижні і вияснити,-якщо так далі буде продовжуватись , будемо прощатись. Альтернатива є. 

Це не в моїх правилах міняти будівельників на середині робіт, але якщо починається така хімія, на майбутнє не хочу собі псувати нерви і витрачати іх на сперечання по таки випадкам

• Лайк 1
Посилання на коментар

Якщо вони почали виставляти додаткові рахунки за роботу, яка вже була зроблена і оплачена, то я б міняв таких будівельників одразу.

• Лайк 5
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...