Дмитрий Ф Опубліковано: В п'ятницю в 14:57 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 14:57 27 минут назад, ЯД сказал: В бетонном помещении? Это надо нагреть весь бетон вокруг. Ну или утеплять изнутри, хз) а почему не снаружи? Например надуть все полиуританом? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: В суботу в 04:55 Поділитись Опубліковано: В суботу в 04:55 (змінено) Якщо вже мислити такими категоріями то взагалі треба перебиратися жити під землю (я не серйозно єслі шо😉)-бо кількість тривог зараз йо-майо. Доречі один з найкращих архітекторів України (на мою думку) Сергій Махно має концепцію підземного будинку класу "лухарі", десь я навіть бачив експлікацію того бункеру: Underground house plan В добавляю: експлікація виконана анімовано по ссилці на сайті (я не уважний) Змінено В суботу в 06:59 користувачем Nikolay Cherednichenko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Багато є рішень іноземного досвіду повноцінного підземного будівництва. Більшість з нас ще досі уявляє це як похмурий погріб. Але ж ні, це роблять підземне місце з повноцінними умовами для життя, обов'язково вентиляція та рекуперація для економії ресурсів. З резервним живленням електроенергії та системою зберігання/фільтрування води. З зоною зберігання продуктів тривалого зберігання, відпочинку, фізичної активності, душ/с.в... . І підземне житло є менш затратне на обігрів взимку. Там весь рік буде підтримуватись стала температура близько 18 градусів. Ще раз, це Не погріб обігрівати. У мене підземні приміщення повністю під землею, температура стала 16-18град навіть ті які не обігріваються, лише за рахунок перетоків повітря/тепла. Але це все не про 25 к дол а в рази дорожче. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 02.08.2025 в 07:55, Nikolay Cherednichenko сказав: Сергій Махно має концепцію підземного будинку класу "лухарі", десь я навіть бачив експлікацію того бункеру: Underground house plan В Дуже схоже на підземні будинки фріменів у Дюні ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз