Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Бомбосховище

Дмитрий Ф

Рекомендовані повідомлення

27 минут назад, ЯД сказал:

В бетонном помещении? Это надо нагреть весь бетон вокруг.

Ну или утеплять изнутри, хз)

а почему не снаружи? Например надуть все полиуританом?

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Якщо вже мислити такими категоріями то взагалі треба перебиратися жити під землю (я не серйозно єслі шо😉)-бо кількість тривог зараз йо-майо. Доречі один з найкращих архітекторів України (на мою думку) Сергій Махно має концепцію підземного будинку класу "лухарі", десь я навіть бачив експлікацію того бункеру:

Underground house plan В

добавляю: експлікація виконана анімовано по ссилці на сайті (я не уважний)

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Багато є рішень іноземного досвіду повноцінного підземного будівництва. Більшість з нас ще досі уявляє це як похмурий погріб. Але ж ні, це роблять підземне місце з повноцінними умовами для життя, обов'язково вентиляція та рекуперація для економії ресурсів. З резервним живленням електроенергії та системою зберігання/фільтрування води. З зоною зберігання продуктів тривалого зберігання, відпочинку, фізичної активності, душ/с.в... . І підземне житло є менш затратне на обігрів взимку. Там весь рік буде підтримуватись стала температура близько 18 градусів. Ще раз, це Не погріб обігрівати. У мене підземні приміщення повністю під землею, температура стала 16-18град навіть ті які не обігріваються, лише за рахунок перетоків повітря/тепла.

Але це все не про 25 к дол а в рази дорожче.

Посилання на коментар

02.08.2025 в 07:55, Nikolay Cherednichenko сказав:

Сергій Махно має концепцію підземного будинку класу "лухарі", десь я навіть бачив експлікацію того бункеру:

Underground house plan В

Дуже схоже на підземні будинки фріменів у Дюні )

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...