Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Де знайти подібний проект будинку

Luxor Marker

Рекомендовані повідомлення

20 хвилин тому, allanek сказав:

Чомусь згадала. Коли були в пошуку розуміння, який хочемо будинок, то був момент, коли дивились в бік скляного фахверку. І мали змогу поспілкуватися з Миколою Мазуренко. Це ім'я і є сертифікатом професійності. Пройшло багато років, а приємний посмак від спілкування з цим архітектором пам'ятаю і досі. Будинки по його проектам радують своїх власників по всій Україні. Такі люди є і на нашому форумі, але скажуть про це, якщо самі захочуть.  І головне, що ні він нічого не казав про свої сертифікат чи ліцензію, ні ми не запитували його про це, бо це не було потрібно

це мій будинок  :oops:і він на сайті 

Прихований текст

mazurenko.com.ua/

так що для ТС і форумчан,також буде цікаво подивитись як працюють та реалізуюсь свої роботи, архітектори в Україні

6 хвилин тому, allanek сказав:

Я хотіла викласти ще один польський канал, де, як ти кажеш, набагато скромніше та не менш цікаво. Але ТС не залишив ніяких пояснень стосовно своїх фінансових "хотелок", а те, що виклав, до "скромнішого" не має відношення. Тому і виклала тільки цей канал. Поки почекаю того будинку, про який ти кажеш. Не маю сумніву, що буде цікаво, бо поляки це вміють.

тільки десь ТС пропав ((

• Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 хвилин тому, irina1969 сказав:

тільки десь ТС пропав ((

Так ото ж. Тема дрейфує вже незалежно від того, хто її відкрив)

12 хвилин тому, irina1969 сказав:

це мій будинок  :oops:і він на сайті 

Дякую, що сказала. От скажи, чи були мої враження від спілкування з Мазуренко такими, як я сказала? Бо наше з ним спілкування було недовгим, на відміну від тебе.

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар

18 хвилин тому, allanek сказав:

Так ото ж. Тема дрейфує вже незалежно від того, хто її відкрив)

Дякую, що сказала. От скажи, чи були мої враження від спілкування з Мазуренко такими, як я сказала? Бо наше з ним спілкування було недовгим, на відміну від тебе.

я не можу бути об"єктивною на всі 100 %, бо ми його знаємо і по роботі, і так по життю вже дууже багато років...твої враження були вірними

• Дякую 1
Посилання на коментар

14 хвилин тому, irina1969 сказав:

бо ми його знаємо і по роботі, і так по життю вже дууже багато років..

Я цього не знала. Тож при нагоді передай, що ми дякуємо, що зустрілись з ним. Так, праці не вийшло, бо поміняли думку стосовно будинку, але спілкування згадуємо і досі. Це було професійно і  з повагою.

• Дякую 1
Посилання на коментар

7 годин тому, allanek сказав:

І наостанок. Відповіді на купу запитань та закидів в мій бік.

1. Анонімна думка. Ні, я жива людина. Дехто з форумчан знайомий зі мною, дехто був в мене і коли будували будинок; і потім, коли вже все було збудовано і сад посаджений. 

2. Освіта, бо бачу, що "папірці" наче фетиш. Спочатку про свою. На двох з чоловіком два дипломи КИСИ ( бо на той час це був КИСИ, а не будівельний універ) + ще диплом будівельного технікуму у чоловіка. До цього додаю те, що чоловік працював конструктором в проектному бюро, що займалось великими промисловими об'єктами і здійснював технічний нагляд за будівництвом тих об'єктів. В мене немалий досвід кошторисника (сметчика) ще в ті часи, коли не існувало програм для цього. Тож СНиП та знання технології процесів від фундаменту до лампочки на стелі повинна була знати. І те, що комусь здається зверхністю та ще багато чим, є лише впевненістю в тому, про що кажу. Бо маю підстави для цього - реальний досвід та багато часу, що присвячується "розширенню власних горизонтів".

Далі просто цитата з ФБ: 

"Grechukh_architect

18 квітня 2023 р.  ·

Я архітектор Олег Гречух. У 2008 році почав будувати свій будинок площею 120 м2 за власним проектом. Поради шукав на будівельному форумі "Строим дом", адже освіти архітектора недостатньо, щоб розібратися в тонкощах реального будівництва в Україні."

Якийсь парадокс- на форумі сертифікат, ліцензія та  попрання гідності якоюсь "я сама краще знаю", а на ФБ, в дописі від 2023 року- визнає, що його освіти недостатньо. 

Звісно, що цікаво, де так навчають, що авторитетним джерелом професійних знань дипломованого архітектора став форум забудовників, які, в своїй більшості, не мають профільної освіти. Навчальний заклад знайшла, але коментувати з того приводу нічого не збираюсь. Все сказано цитатою з ФБ.

Чомусь згадала. Коли були в пошуку розуміння, який хочемо будинок, то був момент, коли дивились в бік скляного фахверку. І мали змогу поспілкуватися з Миколою Мазуренко. Це ім'я і є сертифікатом професійності. Пройшло багато років, а приємний посмак від спілкування з цим архітектором пам'ятаю і досі. Будинки по його проектам радують своїх власників по всій Україні. Такі люди є і на нашому форумі, але скажуть про це, якщо самі захочуть.  І головне, що ні він нічого не казав про свої сертифікат чи ліцензію, ні ми не запитували його про це, бо це не було потрібно

3. Гідність, честь та все таке.

Зазвичай, я, як і будь яка притаманна людина, відокремлює, свої особисті якості від якостей професійних.

Тож, сходинки це про професійність, а користування своїм службовим становищем в особистих цілях, це вже про особистість. Поясню. Коли мені задають купу питань і ховають допис з моїми відповідями- це про особистість.

Те, що сталось в темі, це наслідки того, що зветься "мізогінія". 

Повернулась, бо забула про основне. Будинки, бо їх два- гостьовий та основний, будувались фірмами, що мають оті всі "папірці". Зазвичай, з архітекторами є такі варіанти: замовник має свого архітектора; фірма має в штаті архітектора; фірма не має в штаті свого архітектора, але співпрацює з ним. Архітектор був обов'язково, бо того ще вимагала і технологія самого будинку. І взагалі, просто був. Крапка.

у всі часи такі срачі притягували увагу, типу як дебати он-лайн і не про політику. Тому, за відсутності ТС, давайте перетворимо цю тему на потік сторінок на 20-30 :-)

Щодо КИСИ (це чисто радянське скорочення російською мовою, стандартне для інших навчальних закладів того часу за стандартами СРСР, типу ташкентського архітектурно-будівельного інституту), якщо вже правильно транскрибувати українською мовою, то це КІСІ (Кієвскій інженєрно строітєльний інстітут). Я там не вчився, абе бував в гостях, є знайомі викладачі, а також нещодавно пройшов у них курси підвищення кваліфікації.

Якось недавно мене занесло на блог завкафедрою архітектури КНУБА (екс-КІСІ), і мене просто стошнило від совковості того, як він бачить цей навчальний заклад. Погугліть - там багато для шанувальників смердючого совка. В методиці виховання, навчання, в стилістиці оформлення. Здається, що такими потугами можна випускати майбутніх проєктантів для пшонка-стайл і іншого архітектурного бикоко. Проте велика кількість випускників має гарне портфоліо. На мою думку не завдяки, а всуперч викладачам та декану. Реформ цієї застарілої системи, які були б очевидними - я не побачив. https://www.youtube.com/@osleptsov

Щодо вашої цитати, добре, що не забуваєте шерстити інтернет про мене, навіть там, де я не викладав посилання та не маю часу на підтримку актуальності і повноти наповнення. Погугліть краще Українську правду, видання "Тексти" чи подивіться антикорупційні розслідування на Слідство інфо, Громадське та Схеми Радіо Свобода про хати всяких різних топ-посадовців.

Щодо того, що я написав у себе в фейсбуку, що недостатньо української архітектурної освіти, то можу ще раз підтвердити це. Як згадаю, що не було достатньо можливостей, інтернету, скільки гімна прийшлося вивчати від совкових викладачів, стільки пропаганди нам насрали в голови. З яким пафосом викладалася історія архітектури СРСР, як розповідали про болотяну архітектурну спадщину, кремль, скільки підручників було російською мовою та видані в москві - і це в Києві, в 2000-х роках. Сором, сором. 

Коли зараз буваю двічі-тричі на рік в своїй альма-матер, дивуюся від запаху совка, який тримається попри все. Які ще треба докласти зусилля, щоб його вивітрити? Де взяти гроші на видавництво нових підручників? Дослідження української архітектури і розвінчання імперських міфів? Де нові викладачі, де академічні з'язки з  Європою?

Тому форум забудовників свого часу і додав практичного, до того, що викладали і зараз викладають в Україні. Плюс власна підприємницька діяльність, плюс власні ризики будівництва. Бо одна справа, коли ти на фірмі на 100 людей, робиш креслення для інших забудовників, а інша річ - коли ти робиш це сам для себе.

Щодо рекламованого вами архітектора, то кожен має очі, кожен може оцінити те, що бачить. Я особисто оцінюю навіть бігло глянувши - адреси будівницва (які напевно мають додати пафосу і статусу) - Конча-Заспа, Козин, щось типу того. Стилістика як будинок Януковича в Межигір'ї. Це про стару еліту, якихось силовиків, прокурорів, митників, депутатів. Їм таке має сподобатися. Ще багато спільного з Рубльовкою, Барвіхою. Резиденцією Кучми в Карпатах. Ну таке моє особисте враження і оціночне судження.

Ніде не знайшов, що цей спеціаліст критикував пшонка-стайл, чи щось там десь виступав про реформування будівництва і архітектури. Платять люди, ок, робимо багатим людям те, що вони хотять.

image.png.d06706bf78a4a8f761e187c010ddd10a.png image.thumb.png.3bfe333d4e1b2d7e9a704c923c3c77de.pngimage.png.7432841f8ab0ce70dd177efaf1ec756d.pngimage.png.b6fdbf90189d7cff058ac8754f02db6d.pngimage.thumb.png.a5c426004a5ef05775f3dbc95441aabf.png

Зайшов на сайт КНУБА, і що я бачу. Не 2002 рік, коли мені це могло бути актуально, а 2025. Минуло 25 років. За кошти бюджету викладачка КНУБА видала підручник "С.Б.Зиміна. Історія російської архітектури, 2015." і зараз він заявлений як навчальний згідно плану. Фу www.knuba.edu.ua/navchalna-literatura/

Чи той пан, завкафедрою, який проектував храми московського патріархату в Україні і видав про це підручник

Чи такий шлак в стилі кацапстану і безлімітних бюджетів на пафосну архітектуру: "Біоніка в дизайні середовища"

• Хаха 1
Посилання на коментар

19 хвилин тому, архітектор сказав:

Щодо КИСИ (це чисто радянське скорочення російською мовою, стандартне для інших навчальних закладів того часу за стандартами СРСР,

Бачу, що зі сприйняттям тексту з першого разу в вас є проблеми, то я допоможу- підкреслю те, що точнісінько в унісон вашому тексту. Тому і абревіатура збережена так, яку назву він мав в ті часи. 

4 години тому, allanek сказав:

дипломи КИСИ ( бо на той час це був КИСИ, а не будівельний універ)

Це гротеск. Оці цитати нижче.  Мені дуже подобається сюрреалізм, навіть картини в будинок замовляла  київському художнику, але сюрр без самоіронії та легкої посмішки перетворюється на гротеск в найгірших його проявах. 

27 хвилин тому, архітектор сказав:

а також нещодавно пройшов у них курси підвищення кваліфікації.

38 хвилин тому, архітектор сказав:

недавно мене занесло на блог декана архітектурного факультету, і мене просто стошнило від совковості того, як він бачить цей навчальний заклад.

44 хвилини тому, архітектор сказав:

Реформ цієї застарілої системи, які були б очевидними - я не побачив.

Почав з русізмів в тексті, якими дорікав мені- "тошнить" українською буде "нудить" і закінчив тим, що його "тошнить", але підвищувати кваліфікацію вперто пішов туди, де совковість з усіх шпарин лізе. Що таке "фарисейство" знаєте? Добре, щоб вам не звертатися до ШІ чи не ритися у вікіпедії, розповім, що означає цей термін. Не в релігійному значенні, а в загально-суспільному. Це коли хтось намагається спотворити зміст того, що каже візаві і робить це за допомогою надмірної уваги до чогось незначущого в загальному змісті. От так і з вашими русізмами. Мені дорікав  дрібною нісенітницею  та сам туди і вскочив.

41 хвилину тому, архітектор сказав:

Проте велика кількість випускників має гарне портфоліо.

І як це могло статися? Студенти, яких навчали совкові викладачі, мають гарні портфоліо. Може питання не в тому, що це згідно з вашим припущенням, мають це не всупереч, а навпаки, тільки завдяки тим знанням, що їм дали ті викладачі. Вам зрозуміла моя думка? Добре, скажу простіше. Люди приходять в навчальний заклад, щоби отримувати знання. Навчальний заклад готує інженерів, тому їм цікаві знання викладачів, як фахівців-інженерів. Кого цікавить ідеологія , ті навчаються в Могілянці чи в Сорбонні.

1 година тому, архітектор сказав:

що не забуваєте шерстити інтернет про мене,

Я не часто подаю, тож  на здоров'я, бо це мені плюс в карму. 

Погугліть краще

Ні, це була одноразова акція. 

Щодо того, що я написав у себе в фейсбуку, що недостатньо української архітектурної освіти, то можу ще раз підтвердити це.

Що сталося? І ніякої істерики, що це срач та образа честі. А мова ж була про ваше професійне бачення сходинок. Підкреслюю- професійне.

Коли зараз буваю двічі-тричі на рік в своїй альма-матер, дивуюся від запаху совка, який тримається попри все.

Тільки зараз відчуваєте? А коли навчались, то не помічали, що він лізе з усіх щілин вашої альма-матері? Питання гіпотетичне, відповідь не потрібна. Бо  псіходеліку я сприймаю тільки в мистецтві. Але і там в невеличких дозах. Я не про речовини, я про візуальний ряд в мистецтві.

Щодо рекламованого вами архітектора,

Щодо Мазуренко. В поняття "професійність" входить ще і етична складова, коли о колегах або добре, або ніяк. Уявляю, щоб я почула про Махно, якби його згадала. Чекаєте на виправдання стосовно Мазуренко? Не чекайте. Їх не буде. Чому? Читаємо про етичну складову. Обливати колег лайном це багато про вас говорить. І не дивує. 

1 годину тому, архітектор сказав:

Ніде не знайшов, що цей спеціаліст критикував пшонка-стайл, чи щось там десь виступав про реформування будівництва і архітектури. Платять люди, ок, робимо багатим людям те, що вони хотять.

Навіть трохи заздрю здатності казати дурниці і не відчувати стида при цьому. 

1 годину тому, архітектор сказав:

Тому, за відсутності ТС, давайте перетворимо цю тему на потік сторінок на 20-30 :-)

Ні. 

До речі. На мою адресу так багато було слів стосовно того, що я заважаю множити контент. І де той контент? Поки я була відсутня і нікому не заважала, щось не помітила натовпу з  розповсюджувачів гарного контенту. Якщо тема повернеться туди, про що казав ТС, залюбки прийду. Але щось не схоже на його повернення. Тож, гукайте мене, коли з'явиться.

• Дякую 1
Посилання на коментар

49 хвилин тому, allanek сказав:

А коли навчались, то не помічали, що він лізе з усіх щілин вашої альма-матері? Питання гіпотетичне, відповідь не потрібна.

не було можливості вплинути на цей асбурд. Але не все на 100% було безнадійним. В будь-якій ситуації є свої плюси, головне зрозуміти, в чому були помилки

Посилання на коментар

51 хвилину тому, allanek сказав:

Читаємо про етичну складову. Обливати колег лайном це багато про вас говорить. І не дивує. 

це говорить для тих, хто з якою метою пише. Я висловлюю свою думку, оціночне судження щодо колег і це не радянський союз, не якась мафіозна ієрархія, як дехто думає. Я вважаю, що потенційний замовник сам може розібратися - чи ок йому брати проект з тих рук, які працювали для старої еліти, які уже ментально вжилися в ті простори, в ті життєві цінності, що і в замовників. 

Звичайно, можна висловитися - так, були такі часи. Як мій викладач, сам сказав, що себе засуджує зе те, що колись не погребував зробити проект надгробка на Ваганьківському цвинтарі в москві, якомуть кдб-шному генералу, бо тоді це були крутим замовленням, з найкращими скульпторами і за багато рублів подяки. І я це можу зрозуміти

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...