TaurosRMK Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому (змінено) Можливо хтось є "щасливим" власником такого чуда? Хочу зрозуміти чи то проблема тільки в мене, чи має місце бути. Купив колись для деяких робіт з ЛДСП і буквально через декілька днів роботи почав туго ходити. Дійшло до того що в розпал роботи над меблями вже було важко ним працювати, бо потрібно було силу прикладати щоб заглибитися фрезою. В цілому фрезер був на гарантії ще, але оскільки робота без нього стала би, то вирішив розібрати і глянути. І ніби там все ок, чисто, смазка присутня, мав би працювати. Зібрав назад, може до кінця дня більш-менш було добре, а наступного знову те саме. Важко було працювати, але треба було закінчити, тому прийшлося. Після цього ще щось з ним робив і та сама ситуація, ходить туго, таке відчуття що навіть десь клинить. Для грубих робіт ще годиться, для фіксованих робіт, де фрезу виставляєш в одному положенні і так працюєш, також піде, а от для заглиблення то біда. Там висота ходу 55 мм і приблизно на середині клинить, тобто його можна витиснути на всі 55 мм, але якщо відпустити фіксатор, то він повернеться до половини, а дальше хіба силою тягнути, і то здаєтсья не витягнеш повністю. Назад та сама ситуація. Повторно його не розбирав, бо лінь, а з іншого боку не знаю чи то фікситься чи може така його болячка. Хоча мені його не часто потрібно, може раз в рік, але навіть і так хотілося би щоб працював як треба. Тому може хтось підкаже чи знайомий з таким фрезером, щось можна зробити чи така в нього проблема не лічиться? Новим ходив гарно, відпустив фіксатор і фрезер вилетів. Змінено 18 годин тому користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 11 часов назад, TaurosRMK сказал: Хочу зрозуміти чи то проблема тільки в мене, чи має місце бути Вам потрібно зняти підошву і заміряти паралельність направляючих..Замір повинен бути з точністю в сотих міліметра і зробити таке думаю не получиться хіба якщо маєте великий мікрометр..штангенциркулю не вистарчить точності.Також потрібно дивитись що там за втулки,спосіб кріплення в корпусі і їх точність.Але суть проблеми в тому що ручні фрезера не вроджені щоб працювати погружанням.Ну майже не вроджені..навіть тому що підшипники там стоять радіальні.Але не в підшипниках справа а в системі направляючих,для погружної роботи там намічається точний і дорогий вузол.Тому вимагати в нього пінольної роботи не варто.Думаю навіть конструктор що його малював таке не врвховував.Підошва наводиться по z осі в потрібне положення і фіксується.Щось близьке до Ваших вимог присутнє у ручних фрезерах цінового діапазону 20+.Рекламувати не буду бо мені за то не доплатять))Тому і дорогі що виконані точно)) Змінено 7 годин тому користувачем viksel 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз