TaurosRMK Опубліковано: 18 грудня 2025 Поділитись Опубліковано: 18 грудня 2025 (змінено) Можливо хтось є "щасливим" власником такого чуда? Хочу зрозуміти чи то проблема тільки в мене, чи має місце бути. Купив колись для деяких робіт з ЛДСП і буквально через декілька днів роботи почав туго ходити. Дійшло до того що в розпал роботи над меблями вже було важко ним працювати, бо потрібно було силу прикладати щоб заглибитися фрезою. В цілому фрезер був на гарантії ще, але оскільки робота без нього стала би, то вирішив розібрати і глянути. І ніби там все ок, чисто, смазка присутня, мав би працювати. Зібрав назад, може до кінця дня більш-менш було добре, а наступного знову те саме. Важко було працювати, але треба було закінчити, тому прийшлося. Після цього ще щось з ним робив і та сама ситуація, ходить туго, таке відчуття що навіть десь клинить. Для грубих робіт ще годиться, для фіксованих робіт, де фрезу виставляєш в одному положенні і так працюєш, також піде, а от для заглиблення то біда. Там висота ходу 55 мм і приблизно на середині клинить, тобто його можна витиснути на всі 55 мм, але якщо відпустити фіксатор, то він повернеться до половини, а дальше хіба силою тягнути, і то здаєтсья не витягнеш повністю. Назад та сама ситуація. Повторно його не розбирав, бо лінь, а з іншого боку не знаю чи то фікситься чи може така його болячка. Хоча мені його не часто потрібно, може раз в рік, але навіть і так хотілося би щоб працював як треба. Тому може хтось підкаже чи знайомий з таким фрезером, щось можна зробити чи така в нього проблема не лічиться? Новим ходив гарно, відпустив фіксатор і фрезер вилетів. Змінено 18 грудня 2025 користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 19 грудня 2025 Поділитись Опубліковано: 19 грудня 2025 (змінено) 11 часов назад, TaurosRMK сказал: Хочу зрозуміти чи то проблема тільки в мене, чи має місце бути Вам потрібно зняти підошву і заміряти паралельність направляючих..Замір повинен бути з точністю в сотих міліметра і зробити таке думаю не получиться хіба якщо маєте великий мікрометр..штангенциркулю не вистарчить точності.Також потрібно дивитись що там за втулки,спосіб кріплення в корпусі і їх точність.Але суть проблеми в тому що ручні фрезера не вроджені щоб працювати погружанням.Ну майже не вроджені..навіть тому що підшипники там стоять радіальні.Але не в підшипниках справа а в системі направляючих,для погружної роботи там намічається точний і дорогий вузол.Тому вимагати в нього пінольної роботи не варто.Думаю навіть конструктор що його малював таке не врвховував.Підошва наводиться по z осі в потрібне положення і фіксується.Щось близьке до Ваших вимог присутнє у ручних фрезерах цінового діапазону 20+.Рекламувати не буду бо мені за то не доплатять))Тому і дорогі що виконані точно)) Змінено 19 грудня 2025 користувачем viksel 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg_Nikol Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 18.12.2025 в 23:35, TaurosRMK сказав: Можливо хтось є "щасливим" власником такого чуда? Хочу зрозуміти чи то проблема тільки в мене, чи має місце бути. Маю такий самий фрезер, і таку саму проблему. Намагався щось там смазкою пирскати, але толку мало.. Він не один у мене, тож поставив його в фрезерний стол, і звідти його не знімаю. Там не так критичне плавне заглублення. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 15 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 15 годин тому Може хто підкаже, яку смазку купити для обслуговування інструменту? В даному випадку є перфоратор Bosch GBH 2-26 DFR і болгарка Makita 5030. Я думаю вже пора, бо купував десь в 2018-2019 роках 🤣 Є щось універсальне? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 13 часов назад, TaurosRMK сказал: Може хто підкаже, яку смазку купити для обслуговування інструменту? В обох випадках інструмент треба розбирати майже повністю,мити від старого мастила, замінювати всі підшипники.Ви впевнені що маєте все необхідне для цього і така ревізія не нашкодить?По суті запитання-мастило skf lgmt 2/0.4 або будь яке що від обертів і температури не розпадається.В магазині підшипників знають. Змінено 2 години тому користувачем viksel Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 18 хвилин тому, viksel сказав: В обох випадках інструмент треба розбирати майже повністю,мити від старого мастила, замінювати всі підшипники.Ви впевнені що маєте все необхідне для цього і така ревізія не нашкодить?По суті запитання-мастило skf lgmt 2/0.4 або будь яке що від обертів і температури не розпадається.В магазині підшипників знають. А що ж робити? Ну здалося б обслужити, бо часу вже пройшло багато. Хоча користуюся чисто для дому. В болгарці відчувається що підшипник іноді свистить, так що дійсно замінювати треба. По перфоратору не знаю яка там будова всередині і що треба замінювати, ніби по підшипниках нічого не чути, але не точно. Колись все рівно це треба зробити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 9 минут назад, TaurosRMK сказал: Хоча користуюся чисто для дому. То и трогайте ничего тогда. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 15 хвилин тому, DimaF сказав: То и трогайте ничего тогда. Хай взагалі розпадеться? 😁 В моєму випадку "для дому" це не раз в 3 місяці відрізати кусок арматури. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 минуту назад, TaurosRMK сказал: Хай взагалі розпадеться? С чего вдруг ему распадаться!? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 38 минут назад, TaurosRMK сказал: А що ж робити? Ревізія це тільки звучить просто,а по суті це такий самий ремонт.І якщо вже розбирати то і заміна всіх резинок,підшипників і що там ще знає ремонтний мануал.Як ремонтувати не дорого знає тільки сервісник,тому він там і сидить щоб різницю взяти собі в кишеню.У Вашому випадку втручання загрожує повним виходом з ладу інструменту.Тому краще не рухайте...бо "свербіння в руках" переважно до цього приводить.Не вірите-провіряйте)) Змінено 1 година тому користувачем viksel 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 59 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 59 хвилин тому 6 минут назад, viksel сказал: бо "свербіння в руках" переважно до цього приводить В СССР фильм был, как пацаны изучали устройство всякой домашней техники, а потом что осталось сдавали в лом)) https://ru.wikipedia.org/wiki/Весёлые_истории_(фильм,_1973) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 52 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 52 хвилини тому (змінено) 22 минуты назад, DimaF сказал: В СССР фильм был, как пацаны изучали устройство всякой домашней техники, а потом что осталось сдавали в лом)) https://ru.wikipedia.org/wiki/Весёлые_истории_(фильм,_1973) Це звичайний шлях будь якого ремонтника))Просто в нього наука за чужий рахунок)).В кожного кулібіна свій цвинтар,чого там він крутить.))В мене ручного інструменту не міряна кількість від сектанських до середнього діапазону.Звичайно щось колись тай ломиться.Ремонт навіть для мене це болюче питання і для цього треба "зловити музу")).Переважно це вихідний день,який трапляється вкрай рідко.Потім покупка запчастин.це ще пару днів,або тижнів)).Потім знов ловиш ту музу і складаєш до купи...Тому інструмент я стараюсь купувати з лінійки тяжковбиваючих,вони переважно відробляють свої гроші і критична поломка в кінці байдужа.Йде на цвинтар)).Також бувають не вдалі ремонти.Переважно це ремонти коли не вникаєш,бо нема часу шукати мануали.Саме мануали а не ютубівські відосікі домашніх режисерів)).99 процентів відеоматеріалу знімаються заради контенту і навчальної інформації вони не несуть.Скоріше можуть нашкодити.Навіть форуми ремонтників читати треба довго і переважно "між строк"..тому що інформація яка дійсно заробляє або економить гроші важкодоступна і ділитись нею просто так не спішать. Змінено 32 хвилини тому користувачем viksel Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 21 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 21 хвилин тому (змінено) З одного боку можна не лізти туди, а з іншого - в один момент можна залишитися без інструменту. Або прийдеться реально ремонтувати замінюючи половину деталей, чи навіть новий купувати, замість простого обслуговування. Так то я також це хочу зробити вже як рік чи два, але ніяк руки не доходять 😁 Змінено 20 хвилин тому користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз