Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Компонування електрощитка в приватному будинку.

Сентябрь33

Рекомендовані повідомлення

Вітаю шановні.Допоможіть з проектуванням щитка для будинку 60 кв.

Постало питання прокладання електрики, почав вивчення цієї теми, склав ось такий план щитка,паралельно консультувався з ШІ, але хотілось би почути думки живих людей 😁 бо знайомих і цій справі не маю.Спроектував скромний щиток, бюджет обмежений але це відповідальна сфера тож спланував на мою думку базовий мінімум.Думав вкладуся в щиток на 24 модулі, як видно запланував 22 але рекомендують брати запас в 20 відсотків тож тепер думаю на 36 модулів. Ще є будівлі на вулиці сараї і тд, але туди планую поставити якийсь маленький щиток окремо.Підкажіть чи правильно я все спланував, цікаві зауваження та пропозиції від знавців.Можливо щось зайве або щось додати? Батько каже що в нього все життя  на одному автоматі і все норм 🤣але то вже занадто і йому вже нічого не доведеш.Автомати планую брати фірми Hager  тип "В" узо типу "А" і щиток теж серії Golf.

IMG_20260301_095216.jpg

Змінено користувачем Сентябрь33
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну на холодильник и комп отдельный автомат не особо нужен, но такое.

Щас главное предусмотреть подключение альтернативной энергетики.

Посилання на коментар

1 минуту назад, DimaF сказал:

Ну на холодильник и комп отдельный автомат не особо нужен, но такое.

Щас главное предусмотреть подключение альтернативной энергетики.

Холодильник окремо повз узо щоб раптово не вимкнуло, і якщо відпустка все вимкнув в холодильник залишити.Кімната де пк, має трохи техніки і щоб меньше перешкод ну і щоб повісити на кімнатне узо, бо узо вологих зон може вибивати раптом що.А така пк буде в ділі.З приводу альтернативних джерел енергії, скажу як є , гроші на нулі в це все коштує задорого, тому поки так.Як варіант і щит на 36 модулів раптом життя стане краще, хоча навряд 😁

Посилання на коментар

2 минуты назад, Сентябрь33 сказал:

в це все коштує задорого,

Я не про то что его надо сразу покупать.

Просто предусмотреть подключение инвертора с АКБ, генератора и пр.

Т.е заложить кусок провода по сути.

Посилання на коментар

Только что, DimaF сказал:

Я не про то что его надо сразу покупать.

Просто предусмотреть подключение инвертора с АКБ, генератора и пр.

Т.е заложить кусок провода по сути.

А, зрозумів . Ну в цілому по щитку що скажете ? По наповненню.Ні і певно доцільніше на 36 модулів взяти 🤔

Посилання на коментар

3 минуты назад, Сентябрь33 сказал:

Ну в цілому по щитку що скажете ?

Я когда заказываю щиток, то электрику даю такие требования:

На мощных потребителей по отдельному автомату (бойлер, духовка, плита, кондиционер, насос), остальные по группам.

Ну понятно ЗУБР, и прочие реле.

Посилання на коментар

1 година тому, Сентябрь33 сказав:

Можливо щось зайве

В мене на 100м2 немає отих модулів реле, таймер, коннектор і стоїть одне ПЗВ на 30мА - все чудово працює, але в нас напруга не падає нижче 215в. Біля ПК стоїть екофлоу, біля ноута великий павербанк, біля роутера свій маленький ДБЖ і є великий ДБЖ з подовжувачем, який можна тягати якщо комусь попередніх не вистачало (наприклад до ТВ чи котла), в щитку нічого спеціально не міняв, все влаштовує

Посилання на коментар

3 минуты назад, normal сказал:

В мене на 100м2 немає отих модулів реле, таймер, коннектор і стоїть одне ПЗВ на 30мА - все чудово працює, але в нас напруга не падає нижче 215в. Біля ПК стоїть екофлоу, біля ноута великий павербанк, біля роутера свій маленький ДБЖ і є великий ДБЖ з подовжувачем, який можна тягати якщо комусь попередніх не вистачало (наприклад до ТВ чи котла), в щитку нічого спеціально не міняв, все влаштовує

Реле зараз маст хев, у нас валило 270 в мо і більше, стабілізатор на котлі подав сигнал і я витягував все з розеток.І зараз таке часто.Зараз де живемо таймер на бойлер, щоб на нічний тариф ,стоїть механічний в розетку, вимикають світло він збивається, виявилось існують таймери на дін рейку, там маленька батарейка тож не збивається, в контактор ставлять бо по відгукам таймери лягають від навантаження тому краще перестрахувати контактором.Зручно і економно по нічному тарифу.

Посилання на коментар

6 минут назад, normal сказал:

Біля ПК стоїть екофлоу, біля ноута великий павербанк, біля роутера свій маленький ДБЖ і є великий ДБЖ з подовжувачем, який можна тягати

:shock:

Простенький инвертор с акб поставить, не!?

Я очень рад как раз что ушел от этих ДБЖ, экофлоу и пр.

Посилання на коментар

12 минут назад, DimaF сказал:

Я когда заказываю щиток, то электрику даю такие требования:

На мощных потребителей по отдельному автомату (бойлер, духовка, плита, кондиционер, насос), остальные по группам.

Ну понятно ЗУБР, и прочие реле.

Ну я начебто так і розрахував, без фанатизму як то кажуть базу 🤔

Посилання на коментар

1 годину тому, Сентябрь33 сказав:

Думав вкладуся в щиток на 24 модулі, як видно запланував 22 але рекомендують брати запас в 20 відсотків тож тепер думаю на 36 модулів. 

У Вас заплановано три ПЗВ. В щиті ще треба буде поставити мінімум дві нульові шини. Вони теж займають місце.

Посилання на коментар

8 минут назад, nata1 сказал:

У Вас заплановано три ПЗВ. В щиті ще треба буде поставити мінімум дві нульові шини. Вони теж займають місце.

Так, два скажімо звичайні і одне під питанням перше типу протипожежне , тут хз, хтось каже фігня хтось каже потрібно ще і в дерев'яному будинку.Буду його може ставити колись пізніше трохи.Так дві нульові на дінрейку , це ще місце, ще один плюс на більший щиток 🤝

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...