Сентябрь33 Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) Вітаю шановні.Допоможіть з проектуванням щитка для будинку 60 кв. Постало питання прокладання електрики, почав вивчення цієї теми, склав ось такий план щитка,паралельно консультувався з ШІ, але хотілось би почути думки живих людей 😁 бо знайомих і цій справі не маю.Спроектував скромний щиток, бюджет обмежений але це відповідальна сфера тож спланував на мою думку базовий мінімум.Думав вкладуся в щиток на 24 модулі, як видно запланував 22 але рекомендують брати запас в 20 відсотків тож тепер думаю на 36 модулів. Ще є будівлі на вулиці сараї і тд, але туди планую поставити якийсь маленький щиток окремо.Підкажіть чи правильно я все спланував, цікаві зауваження та пропозиції від знавців.Можливо щось зайве або щось додати? Батько каже що в нього все життя на одному автоматі і все норм 🤣але то вже занадто і йому вже нічого не доведеш.Автомати планую брати фірми Hager тип "В" узо типу "А" і щиток теж серії Golf. Змінено 5 годин тому користувачем Сентябрь33 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Ну на холодильник и комп отдельный автомат не особо нужен, но такое. Щас главное предусмотреть подключение альтернативной энергетики. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сентябрь33 Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому 1 минуту назад, DimaF сказал: Ну на холодильник и комп отдельный автомат не особо нужен, но такое. Щас главное предусмотреть подключение альтернативной энергетики. Холодильник окремо повз узо щоб раптово не вимкнуло, і якщо відпустка все вимкнув в холодильник залишити.Кімната де пк, має трохи техніки і щоб меньше перешкод ну і щоб повісити на кімнатне узо, бо узо вологих зон може вибивати раптом що.А така пк буде в ділі.З приводу альтернативних джерел енергії, скажу як є , гроші на нулі в це все коштує задорого, тому поки так.Як варіант і щит на 36 модулів раптом життя стане краще, хоча навряд 😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 2 минуты назад, Сентябрь33 сказал: в це все коштує задорого, Я не про то что его надо сразу покупать. Просто предусмотреть подключение инвертора с АКБ, генератора и пр. Т.е заложить кусок провода по сути. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сентябрь33 Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому Только что, DimaF сказал: Я не про то что его надо сразу покупать. Просто предусмотреть подключение инвертора с АКБ, генератора и пр. Т.е заложить кусок провода по сути. А, зрозумів . Ну в цілому по щитку що скажете ? По наповненню.Ні і певно доцільніше на 36 модулів взяти 🤔 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 3 минуты назад, Сентябрь33 сказал: Ну в цілому по щитку що скажете ? Я когда заказываю щиток, то электрику даю такие требования: На мощных потребителей по отдельному автомату (бойлер, духовка, плита, кондиционер, насос), остальные по группам. Ну понятно ЗУБР, и прочие реле. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 година тому, Сентябрь33 сказав: Можливо щось зайве В мене на 100м2 немає отих модулів реле, таймер, коннектор і стоїть одне ПЗВ на 30мА - все чудово працює, але в нас напруга не падає нижче 215в. Біля ПК стоїть екофлоу, біля ноута великий павербанк, біля роутера свій маленький ДБЖ і є великий ДБЖ з подовжувачем, який можна тягати якщо комусь попередніх не вистачало (наприклад до ТВ чи котла), в щитку нічого спеціально не міняв, все влаштовує Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сентябрь33 Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 3 минуты назад, normal сказал: В мене на 100м2 немає отих модулів реле, таймер, коннектор і стоїть одне ПЗВ на 30мА - все чудово працює, але в нас напруга не падає нижче 215в. Біля ПК стоїть екофлоу, біля ноута великий павербанк, біля роутера свій маленький ДБЖ і є великий ДБЖ з подовжувачем, який можна тягати якщо комусь попередніх не вистачало (наприклад до ТВ чи котла), в щитку нічого спеціально не міняв, все влаштовує Реле зараз маст хев, у нас валило 270 в мо і більше, стабілізатор на котлі подав сигнал і я витягував все з розеток.І зараз таке часто.Зараз де живемо таймер на бойлер, щоб на нічний тариф ,стоїть механічний в розетку, вимикають світло він збивається, виявилось існують таймери на дін рейку, там маленька батарейка тож не збивається, в контактор ставлять бо по відгукам таймери лягають від навантаження тому краще перестрахувати контактором.Зручно і економно по нічному тарифу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 6 минут назад, normal сказал: Біля ПК стоїть екофлоу, біля ноута великий павербанк, біля роутера свій маленький ДБЖ і є великий ДБЖ з подовжувачем, який можна тягати Простенький инвертор с акб поставить, не!? Я очень рад как раз что ушел от этих ДБЖ, экофлоу и пр. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сентябрь33 Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 12 минут назад, DimaF сказал: Я когда заказываю щиток, то электрику даю такие требования: На мощных потребителей по отдельному автомату (бойлер, духовка, плита, кондиционер, насос), остальные по группам. Ну понятно ЗУБР, и прочие реле. Ну я начебто так і розрахував, без фанатизму як то кажуть базу 🤔 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nata1 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 годину тому, Сентябрь33 сказав: Думав вкладуся в щиток на 24 модулі, як видно запланував 22 але рекомендують брати запас в 20 відсотків тож тепер думаю на 36 модулів. У Вас заплановано три ПЗВ. В щиті ще треба буде поставити мінімум дві нульові шини. Вони теж займають місце. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сентябрь33 Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 8 минут назад, nata1 сказал: У Вас заплановано три ПЗВ. В щиті ще треба буде поставити мінімум дві нульові шини. Вони теж займають місце. Так, два скажімо звичайні і одне під питанням перше типу протипожежне , тут хз, хтось каже фігня хтось каже потрібно ще і в дерев'яному будинку.Буду його може ставити колись пізніше трохи.Так дві нульові на дінрейку , це ще місце, ще один плюс на більший щиток 🤝 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 39 хвилин тому, Сентябрь33 сказав: Так, два скажімо звичайні і одне під питанням перше типу протипожежне , тут хз, хтось каже фігня хтось каже потрібно ще і в дерев'яному будинку.Буду його може ставити колись пізніше трохи.Так дві нульові на дінрейку , це ще місце, ще один плюс на більший щиток 🤝 ваше протипожежне буде захищати 20 см кабелю від нього самого до наступного автомату) Як би ви його ставили на стовпі, то воно мало би якийсь сенс, щоб захищати кабель від стовпа до хати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сентябрь33 Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 41 минуту назад, BugS сказал: ваше протипожежне буде захищати 20 см кабелю від нього самого до наступного автомату) Як би ви його ставили на стовпі, то воно мало би якийсь сенс, щоб захищати кабель від стовпа до хати. О, виходить він тільки так працює 🤔Цікаво, я думав він моніторить виток з усієї проводки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) він то моніторить, але ваші узо на 30 мА зроблять це швидше Змінено 1 година тому користувачем BugS Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз