Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Дах над терасою

gaset

Рекомендовані повідомлення

Добрий день,

Потрібно зробити дах над терасою другого поверху (фото перше). Дуже бажано із мінімальним втручанням в дах будинку. Чи буде нормально виглядати плоский дах. Типу як на другому чи третьому фото? Висота від плитки до софіта 2700. Розмір тераси (балкона) 3500х5500.

IMG_5044.jpeg

IMG_5039.jpeg

IMG_5036.webp

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 часов назад, gaset сказал:

Добрий день,

Потрібно зробити дах над терасою другого поверху (фото перше). Дуже бажано із мінімальним втручанням в дах будинку. Чи буде нормально виглядати плоский дах. Типу як на другому чи третьому фото? Висота від плитки до софіта 2700. Розмір тераси (балкона) 3500х5500.

IMG_5044.jpeg

IMG_5039.jpeg

IMG_5036.webp

Доброго часу доби.

Так на другому чи третьому фото не "плоский" дах... а односкатный.

І сфоткайте свій балкон з різних сторін... бо думаю специ мовчать бо не зовсім розуміють що до чого (вигляд тільки з боку мають). 

IMG_5044.jpeg.08c67a7c7980fb5e60ad49efa98f53bc.jpeg.c1f681854e0f76f08910ee2c34e09c1c.jpeg

якщо моно-скат на всю ширину тераси (червона лінія)-то взагалі без проблем як на мене (ІМХО)

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
  • Лайк 3
Посилання на коментар

З архітектурної точки зору буде виглядати пагано. Але то мій суб'єктивний погляд. А ще 2700 у найвищій точці дуже замало. Буде некомфортно і темно у приміщенні 

Краще продовжити дах. 

Але головне, подумайте: в дійсно воно вам надо? Як довго живете в цьому домі?

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

2 часа назад, #roofinspector сказал:

З архітектурної точки зору буде виглядати пагано. Але то мій суб'єктивний погляд. А ще 2700 у найвищій точці дуже замало. Буде некомфортно і темно у приміщенні 

Краще продовжити дах. 

Якщо робити  чисто щоб під сонцем не сидіти-то можна б було якусь перголу зробити щоб "типу" не спотворило б  будинок. (суб'єктивно)

На рахунок "темно і некомфортно"- то дах може бути і прозорий...

(Виконати в тій же стилістиці що білі елементи тераси знизу і накрити прозорим акрилом чи полікарбонатом)

Хоча придивився на підлогу тераси, і зрозумів що з перголою я погарячкував🙈

Посилання на коментар

14 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

можна б було якусь перголу зробити

Можна. А навіщо?

14 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

дах може бути і прозорий...

Може. А навіщо?

Це не тролінг. Я абсолютно серйозно. Яка ціль? 

Я на з проста запитав як довго ви живете в домі. Бо усі ці МАФи на другому поверсі - це атавізми квартирного життя. 

В будинку зовсім інакша філософія споживання простору. Усе життя проходить на першому поверсі у living room часто поєднаним з кухнею та виходом до тераси. 

Балкони на другому поверсі та усі їхні апгрейди - це викинуті в нікуди гроші. Не вірте мені, почитайте на форумі тему "що б я знову ніколи не зробив та чому". Там балкони на другому поверсі - один із лідерів 

Змінено користувачем #roofinspector
  • Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 час назад, #roofinspector сказал:

Можна. А навіщо?

Може. А навіщо?

Я на з проста запитав як довго ви живете в домі. Бо усі ці МАФи на другому поверсі - це атавізми квартирного життя. 

В будинку зовсім інакша філософія сподівання простору. Усе життя проходить на першому поверсі у living room часто поєднаним з кухнею та виходом до тераси. 

Балкони на другому поверсі та усі їхні апгрейди - це викинуті в нікуди гроші. Не вірте мені, почитайте на форумі тему "що б я знову ніколи не зробив та чому". Там балкони на другому поверсі - один із лідерів 

Так,ваша правда... Особливо погоджуюсь з останнім абзацом.

Я думаю людина має проблему з тим балконом (щось настелене на ньому, але можу помилятися)-тому і розглядає дах над ним. Можливо проблему можна усунути іншим шляхом-але для того щоб щось радити ТСу то треба більше даних...

І якщо просто хочеться дах на балконі- то хто ми такі щоб людині заборонити чи відмовляти?😁 

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 часов назад, #roofinspector сказал:

В будинку зовсім інакша філософія споживання простору. Усе життя проходить на першому поверсі у living room часто поєднаним з кухнею та виходом до тераси. 

Але тераса відрізняється від балкону. На ній людина маєть місце пересуватися, щось робити. Влітку вона може виступати робочим місцем чи затишним місцем відпочинку. Зверху краєвид приємніше.

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Добрий день. Я перепрошую, випав на деякий час. 

Так, балкон або тераса на другому поверсі - це річ, яку я б нікогли ще раз не робив. І так із нею є проблема. Проблема - потрапляння вологи у будинок - у кімнату на другому поверсі, протікає також вода якимось чином на терасу на першому поверсі. Щоб не робити гідроізоляцію, думав зробити дах над тересою. І додатково у суміжній кімнаті не було б так жарко. А ще є одна думка, яка змусила мене знову думати про дах - хочу встановити панелі. Це додаткові 20 м2, а для цього підходить як рах прямий (односхилий) дах.

Посилання на коментар

В 22.03.2026 в 10:18, Nikolay Cherednichenko сказал:

Доброго часу доби.

Так на другому чи третьому фото не "плоский" дах... а односкатный.

І сфоткайте свій балкон з різних сторін... бо думаю специ мовчать бо не зовсім розуміють що до чого (вигляд тільки з боку мають). 

IMG_5044.jpeg.08c67a7c7980fb5e60ad49efa98f53bc.jpeg.c1f681854e0f76f08910ee2c34e09c1c.jpeg

якщо моно-скат на всю ширину тераси (червона лінія)-то взагалі без проблем як на мене (ІМХО)

Мені складно його сфотаграфувати бо немає нормального ракурсу. Зараз закину ще одну фото.

IMG_5063.JPG

• Лайк 1
Посилання на коментар

23 часа назад, #roofinspector сказал:

Краще продовжити дах. 

Живу 5 років. І ніяк не можу вирішити, що із ним робити. Як саме ви пропонуєте подовжити дах?

Я там в окремому коментарі написав, що на сьогодні одна з основних причин, чому я знов думаю про дах - встановити на нього панелі. Там, щоб він мені там був потрібен сам по собі, то ні. Нагальна причина вирішити питання із протіканням.

Посилання на коментар

22 часа назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Якщо робити  чисто щоб під сонцем не сидіти-то можна б було якусь перголу зробити щоб "типу" не спотворило б  будинок. (суб'єктивно)

На рахунок "темно і некомфортно"- то дах може бути і прозорий...

(Виконати в тій же стилістиці що білі елементи тераси знизу і накрити прозорим акрилом чи полікарбонатом)

Хоча придивився на підлогу тераси, і зрозумів що з перголою я погарячкував🙈

Пергола точно ні. Якщо дах, то повноцінний (проблема протікання) + панелі.

Посилання на коментар

9 часов назад, #roofinspector сказал:

Можна. А навіщо?

Може. А навіщо?

Тераса на другому поверсі - це гроші в нікуда з моменту її будівництва.

• Лайк 1
Посилання на коментар

іноді краще не дивитись на сусідські ділянки зверху (( якщо дуже красива панорама з другого поверху, панорамні вікна вирішують цю проблему набагато краще

у ТС дуже красивий та дорогий будинок і втручання в архітектуру  тільки все зіпсує (( якшо вже так кортить дах ніж терасою,  зробіть довшим дах на виносному  фронтоні, але не більше ніж до середини тераси, щоб не давило візуально

щодо скляного даху  добре подумайте, бо мити її ще той квест ( я знаю😪)  

у себе в проекті прибрала всі балкони/ тераси на другому поверсі...спальня Ви прокинулись, хо кави,тобто Вам треба по сходах спуститись на перший поверх, зробити каву і знову по сходах на другий поверх щоб на балконі кави попити ? Це просто приклад з життя

якщо на другому поверсі дитячі, то також балкон / тераса сумнівний плюс

Уявить просто що Ви збираєтесь робити на тій терасі , не просто уявить а промалюйте умовний трафік і тоді все стане на свої місця

поки я писала вже є відповідь🤣

• Лайк 3
Посилання на коментар

13 минут назад, irina1969 сказал:

іноді краще не дивитись на сусідські ділянки зверху (( якщо дуже красива панорама з другого поверху, панорамні вікна вирішують цю проблему набагато краще

у ТС дуже красивий та дорогий будинок і втручання в архітектуру  тільки все зіпсує (( якшо вже так кортить дах ніж терасою,  зробіть довшим дах на виносному  фронтоні, але не більше ніж до середини тераси, щоб не давило візуально

щодо скляного даху  добре подумайте, бо мити її ще той квест ( я знаю😪)  

у себе в проекті прибрала всі балкони/ тераси на другому поверсі...спальня Ви прокинулись, хо кави,тобто Вам треба по сходах спуститись на перший поверх, зробити каву і знову по сходах на другий поверх щоб на балконі кави попити ? Це просто приклад з життя

якщо на другому поверсі дитячі, то також балкон / тераса сумнівний плюс

Уявить просто що Ви збираєтесь робити на тій терасі , не просто уявить а промалюйте умовний трафік і тоді все стане на свої місця

поки я писала вже є відповідь🤣

Ви все правильно пишите. Я шумаю зараз рішення. Я б відверто демонтував би цей балкон. Але це майже нереально, здається.

• Лайк 1
Посилання на коментар

46 хвилин тому, gaset сказав:

Щоб не робити гідроізоляцію

Я робив собі гідроізоляцію такої тераси під плитку, це було дуже просто! У вашому випадку трохи складніше тому що це вже готовий будинок, але виконати демонтаж покриття, накатати гідроізоляцію, і заново покласти плитку – все рівно, думаю, простіше чим будувати там дах. І по хорошому, встановлення даху також не скасовує потребу в гідроізоляції.

Використовував HYPERDESMO-HAA, в інструкції описані всі етапи роботи. 

Змінено користувачем smotesko
  • Лайк 2
Посилання на коментар

9 минут назад, smotesko сказал:

Я робив собі гідроізоляцію такої тераси під плитку, це було дуже просто! У вашому випадку трохи складніше тому що це вже готовий будинок, але виконати демонтаж покриття, накатати гідроізоляцію, і заново покласти плитку – все рівно, думаю, простіше чим будувати там дах. І по хорошому, встановлення даху також не скасовує потребу в гідроізоляції.

Після першої ітерації думаок про дах, я як рах хотів робити гідроізоляцію hyperdesmo. Потім знов почав думати про дах.

Ви гідроізоляцію робили самостійно? Ви "заходили" гідроізоляцією на стіну?

Посилання на коментар

3 хвилини тому, gaset сказав:

Ви гідроізоляцію робили самостійно? Ви "заходили" гідроізоляцією на стіну?

Так, самостійно. Прочитав інструкцію, і ще Вадим продавець з okraska-profi підказав як зручніше працювати. Вийшло з першого разу гарно і якісно, робота зайняла три дні по дві-три години кожен.

Піднімав на стіну на 10-15см.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, smotesko сказал:

Це мабуть самий притомний варіант, беручи до уваги що "гроші на вітер" (на балкон) вже викинуті... 

Але знову ж таки... Якщо хочеться дах-то я думаю що технічно то зробити взагалі не проблема.(Ага, дочитав.. все таки не дуже хочеться🤭)

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...