Gitan Опубліковано: В середу в 13:46 Поділитись Опубліковано: В середу в 13:46 Друзі, потрібна допомога. Родич хоче поставити у квартиру інвертор та батарею. Я раджу Biom LiFePo 5кВт мінімум. Інвертор буде стояти у комірці. Тобто, потрібне пасивне охолодження. Панелей він ставити не планує, тому покупка Deye 6кВт відпадає. Та і по грошам нерозумно покупати зайвий функціонал. Що можно під'єднати до батареї 48В? Щось надійне та перевірене. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В середу в 18:26 Поділитись Опубліковано: В середу в 18:26 4 години тому, Gitan сказав: Друзі, потрібна допомога. Родич хоче поставити у квартиру інвертор та батарею. Я раджу Biom LiFePo 5кВт мінімум. Інвертор буде стояти у комірці. Тобто, потрібне пасивне охолодження. Панелей він ставити не планує, тому покупка Deye 6кВт відпадає. Та і по грошам нерозумно покупати зайвий функціонал. Що можно під'єднати до батареї 48В? Щось надійне та перевірене. З пасивним охолодженням навряд щось знайдете за низьку ціну. Нормальні інвертори шумлять лише при великому заряді/розряді, але ціна питання 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: В середу в 18:48 Поділитись Опубліковано: В середу в 18:48 5 годин тому, Gitan сказав: 48В prom.ua/ua/m-5073231805309368959-gibridnyj-invertor-luxpower.html 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Спартак Владимир Опубліковано: В середу в 18:49 Поділитись Опубліковано: В середу в 18:49 Anenji буде ТОП і не за всі кошти світу, зараз душе гарні ціни. продано багато шт. на 4,2 кВт. 24V - дуже тихо працюють, про версії 6,2 кВт. треба дивитись ютуб але не пасивне пасивних дешевих нема. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому (змінено) В 10.06.2026 в 16:46, Gitan сказал: Друзі, потрібна допомога. Родич хоче поставити у квартиру інвертор та батарею. Я раджу Biom LiFePo 5кВт мінімум. Інвертор буде стояти у комірці. Тобто, потрібне пасивне охолодження. Панелей він ставити не планує, тому покупка Deye 6кВт відпадає. Та і по грошам нерозумно покупати зайвий функціонал. Що можно під'єднати до батареї 48В? Щось надійне та перевірене. Прозвучить дивно на перший погляд, але на умови "в комірку та без сонця, надійне та перевірене" я-би подумав про віктрон. Поясню думку, бо налетять ) В комірці нема умов для нормального охолодження на 5квт (якщо комірка це умовний шкаф метр на метр). У випадку віктрона це рекордне-низьке по індустрії власне споживання і рекордна по індустрії здатність роботи в стані перегріву (бо вони для кемперів та лодок проектувалися). 5000 (це не зовсім чесний 5к але паверасіст) це 560евро зараз + кабель для конфігу (можна в аренду наколупать). Ну і коморка теоретично нівелює можливий гул трансформатора під навантаженням ) Змінено 22 години тому користувачем standov 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому В коморі в квартирі віктрона поставити. Гул транса там з високою йомвірність взагалі чути не буде. Надійно і перевірено десятиліттями. та й не так щоб прям дуже дорого. Поставив і забув. Для квартири якщо під час блекауту трохи економити (тобто якщо працює духовка то вже пральну машинку не запускати чи електрочайник) то хватить і 48/3000 - ціна нового біля 25к з віддаленим моніторингом, маю і беу (2 роки в ідеалі) за 17к без моніторингу, но є можливість ще купити беу cerbo gx за 6000 грн (стан повністю робочий). Всі віктрони тягнуть перегруз +30% до 30хв. Ну і пік там х2 Вентиляція бажана, але хватить умовно отворів внизу дверей. Це ж не виробництво де воно в номіналі 24х7 працює, в квартирі навантаження не до порівняння. Шумить тільки на заряді розряді. Якщо навантаження лампочки, телевізор і холодильник то там вентилятори навіть включатися не будуть. Транзит 7квт, тобто без блекаутів воно не шумить вентиляторами і спокійно пропускає все що є в квартирі (там рідко коли більше 25А вхідний автомат). По вентиляторах тоже є можливість їх вимкнути взагалі на заряді, буде просто гудіти чуть, але струм заряду впаде десь до 10-16А залежно від умов по температурі навколо. Зараз коли нема блекаутів - я так і зробив, по нічному тарифу все за нічку заряжається без шуму вентиляторів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 10 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) Комора в квартирі трешці. Десь 1,2 х 2 метри. Дві стіни гипс, а дві залізобетон. З навантаження єлектро духовика та бойлер. Планував їх винести з ланцюга інвертора. Тобто 3 кВт згодиться. Більше і не треба Змінено 10 годин тому користувачем Gitan Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) 34 хвилини тому, Gitan сказав: З навантаження єлектро духовика та бойлер. Планував їх винести з ланцюга інвертора. Тобто 3 кВт згодиться. Більше і не треба Бойлер сміло можна виносити. Варіанти є такі: 1. Якщо є окрема лінія на бойлер в щитку то його вішається на AC Out2 який теж може керуватися вкл викл або тупо кнопкою ( youtu.be/onCmI9P2otA?si=5uvz1pXbtwyPYJ_I - отут я кнопку на кватро через асистенти прилаштував для керування індукційною плитою від інвертора 24/3000 саме при блекауті коли точково треба щось підігріти їсти при затяжному блекауті і ми точно знаєм що іншого важкого вмикати не будемо) біля інвертора або через gx nodered) віктрон підтримує нормальну інтеграцію (той віктрон що з моніторингом GX), і при великій потребі той бойлер можна з телефона підключати щоб точково помитися. 2. Якщо такої лінії нема, тоді ставиться Shelly смарт розетка (працює в локальній мережі з віктроном, тобто швидко, без китайських тормознутих хмар) - і все керується аналогічно з консолі віктрона (чуть треба програмно налаштувати), тобто бойлер вимикається автоматично при пропаданні мережі, і точково якщо дуже треба то вмикається. Тут більше вузьке місце саме батарея бо 5квт з бойлером воно й так малувато В мене квартира теж трьошка з коморою 1х1.2, я б там сміло вішав віктрона якби мав таку можливість, але тягнути кабеля в мене туда не получається без руйнації ремонту )) В 2024 братові взагалі в шафу запхали віктрона 48/5000. Я знаю що так не можна, но заряд обмежив, як дуже треба то двері в шафу відкриє і заряд на максимум. Але наразі й не було такої потреби. А так то підключена вся квартира (3 кімнати, бойлера нема, плита газова а все решта як у всіх, ще й 3 дітей) з одним pylontech us5000-1 , то духовки і все решта тримає при звичайному життю, ще аварійно не відключався ніразу, хоча батареї трохи малувато для такої моделі (low battery це свідчить про малу батарею), деколи алярми підблимують як духовки з електрочайниками і пралками паралельно працюють але то рідко і аварійно ще ніразу не вимикався, нема червоного графіка в статистиці Навіть якщо вимкненться то він рестартує через 30 сек і так декілька разів. Як навантаження не падає, ну тоді вже руцями треба рестартувати і зняти навантаження. Ну але там взагалі ніхт оні про шо не думає.. просто включає все що треба як завжди. Якщо трошки думати (тобто свідомо не запускати пралку посудомийку електрочайник одночасно при блекауті) то думаю і того 48/3000 буде достатньо. Ефективність за цей рік порахувало якось отак.. 1799 зайшло з мережі, 1707 на виході. Ця статистика досить точно співпадає з реальним лічильником. Похибка незначна. Змінено 9 годин тому користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 9 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 26 минут назад, vovarpd сказал: але тягнути кабеля в мене туда не получається без руйнації ремонту )) Квартира зараз в стадії - до бетону. Всі провода з тамбура зведені в комору. Всі проводка нова і теж в коморі. Родич - власник хоч і працює в IT , але не хоче розбиратись. Йому б щось поставити і не згадувати що воно там. А Віктрон це складний інвертор в нашалтуванні. А я як ініціатор встановлення надалі виявлюся крайнім і мене будуть смикати. Цього не хочу)) Тим паче, що маю досвід тільки з Deye Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 5 хвилин тому, Gitan сказав: А Віктрон це складний інвертор в нашалтуванні. я б сказав що deye значно незрозуміліший в налаштуваннях, але може то тому що я з ним не мав справи. Ну але якщо ставити вам і у вас досвід тільки з Deye, то Victron треба вивчати і тратити час, не те щоб складно, просто по іншому і то дійсно недуже має сенс, бо однозначно вилізуть питання. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yuragon Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 22 хвилини тому, Gitan сказав: Квартира зараз в стадії - до бетону. Всі провода з тамбура зведені в комору. Всі проводка нова і теж в коморі. Родич - власник хоч і працює в IT , але не хоче розбиратись. Йому б щось поставити і не згадувати що воно там. А Віктрон це складний інвертор в нашалтуванні. А я як ініціатор встановлення надалі виявлюся крайнім і мене будуть смикати. Цього не хочу)) Тим паче, що маю досвід тільки з Deye я в кінці літа 23-го мав точно таку ситуацію. ну хіба в квартирі вже був зроблений ремонт, але в кладовці перед щитком мав наперед "на всякий випадок" залишену петлю вхідного кабелю. так само шукав щось таке що не буде шуміти. з того що було тоді на ринку вибирав між дея і віктроном. віктрон відлякав тим що там все треба було докупляти окремо і треба було в тому шарити. вибрав дею на 5 кіловат бо там вже все було в одній коробці. Не шумить як я і хотів, але в кладовці тепер свій мікроклімат - відчутно тепло хоча і є вентилятор під стелею який витягує повітря в коридор (притік під дверима). Якщо узагальнити - вибором задоволений. Змінено 8 годин тому користувачем yuragon 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 час назад, Gitan сказал: А Віктрон це складний інвертор в нашалтуванн він не то шоб складніше просто треба витратити час щоб зрозуміти що потрібно, куди і як + вам потрібне обладнання для налаштування (MK3), далі він стає дуже логічний і гнучкий, у умовної деї наче як прямо з розгону можна кнопочки тицять, але чи не під кожною галочкою є якісь неочевидні нюанси, і виходить так що поріг входу дуже різний але і вихід і результат теж. чисто моє особисте "враження" ну і плюс нема з коробки усіляких вайфаїв і тп плюшек, а так щоб гратися по красівому то це ще cerbo треба Про гул транса ну я би не стверджував на 100% що буде ок, бо є враження що залежить від моделі та екземпляру, приміщення, але тут жеж треба розуміти що пасивного не буде в таких умовах нічого і чимось треба жертвувати. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 1 година тому, yuragon сказав: віктрон відлякав тим що там все треба було докупляти окремо і То було в 23. Зараз для квартири без сонця береться віктрон з вбудованим gx (замість окремого cerbo), та й все. Сонце хіба докупити якщо стане треба колись потім. Mk3 тоже нетреба докуплять, все з компа через remote veconfigure робиться. Mk3 то для складних трифазних систем тощо. Змінено 7 годин тому користувачем vovarpd 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 5 минут назад, vovarpd сказал: То було в 23. Зараз для квартири без сонця береться віктрон з вбудованим gx (замість окремого cerbo), та й все. Сонце хіба докупити якщо стане треба колись потім. Mk3 тоже нетреба докуплять, все з компа через remote veconfigure робиться. Mk3 то для складних трифазних систем тощо. Яка назва такой конфігурації інвертора? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 16 минут назад, vovarpd сказал: береться віктрон з вбудованим gx точно, я шось зовсім забув про цей варіант Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 11 минут назад, Gitan сказал: Яка назва такой конфігурації інвертора? ось трешка Victron Energy Multiplus II GX 48V - 3000VA - 35A ось 5 Victron Energy Multiplus II GX 48V - 5000VA - 70A імхо у випадку віктрона, коли треба 5 то це може бути і 3 бо паверасіст закриває різницю коли є грід, а коли нема то і не понятно куди 5 треба, але звісно хумхау 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 3000va суперовий за свої 460 євро. 2600-2700 вт стіралку зі світлом тягне на акумі 5квт/г без питань До 500Вт навантаження і до 9А зарядки вентилятор не вмикає. Але він гуде трансом, і при наявності мережі гучніше ніж від батареї - постійна складова в мережі... Це треба враховувати. Змінено 7 годин тому користувачем SantehnikPPR100 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 37 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав: Але він гуде трансом, і при наявності мережі гучніше ніж від батареї - постійна складова в мережі... Це треба враховувати. гудіння сильно залежить від будинку і мережі. Скажімо 48/5000 в брата в багатоквартирному будинку в шафі його прям взагалі не чути. хіба як мимо проходиш в коридорі. Але я чув що може прям дуже гудіти якщо в будинку понаставляли багато китайських інверторів і є завади. Без мережі суто з батареї все стає значно тихіше (якшо без вентиляторів). А так то всі гудуть.. десь більше десь менше. От прям не гудить це Victron Multi RS Solar, але по перше ціна, по друге 48/6000 з вбудованим сонцем і треба окремо cerbo. Короче цінник там негуманний получається. Десь на тижнях мають випустити ніби Multi RS без Solar, але ціни невідомі. Ще якби GX вмонтували то для квартир було б супер як альтернатива деям. Тоже високочастотний без транса. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 16 минут назад, vovarpd сказал: гудіння сильно залежить від будинку і мережі. і, ймовірно, від екземпляру, в трифазке 5000 - один прям явно сильніше гуде трансом за два інших, звісно може справа в характері навантаження по цій фазі але то не точно. Але тут ще нюанс що цей гул він дуже низькочастотний (гармоніки 50гц) і прям дуже сильно залежить від стін/приміщення чи вони їх підсилять чи погасять Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз