Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Клей для плитки

Truv

Рекомендовані повідомлення

27 минут назад, andrey_ka сказал:

Ага , а потім.....

Невдалий приклад. Той замовник просто не мав бажання вникати у всі етапи будівництва і сподівався на порядність майстрів. А питання той майстер задав підозрюю з практики - бо часто стикається з замовниками жлобами, яки купують плитку за оверпрайс та економлять на клеї. Тому питання обираємо клей, який треба для цієї плиткі, чи економимо напевно вже звичне в наших реаліях. Це місцеві майстри можуть підтвердити/спростувати. Інша справа, що на різних матеріалах майстри теж часто густо заробляють, ну або не діляться своїми знижками. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

55 хвилин тому, Vikctor сказав:

Тому питання обираємо клей, який треба для цієї плиткі, чи економимо напевно вже звичне в наших реаліях. Це місцеві майстри можуть підтвердити/спростувати.

Та вже підтвердили. Обираєм клей не той який необхідний , а на один порядок вищий/дорожчий. Бо мало лі , раптом я почну жорстко косячити.

4 години тому, mazurati сказав:

На загальному кошторисі при плиточних роботах то буде мізерна різниця. Можна вважати це свого роду страховка .

Стало цікаво , скільки ж коштуе цей страховий поліс.

Дано: Підлога з підігрівом. Плитка 80х80см. Потрібно покласти 100м².

Необхідний клей церезіт СМ117. = 540гр.

Наступний можливий клей церезіт СМ17 aero. = 1156гр.

Витрата СМ117  = 7,6кг і хай ще + 200гр = 7,8кг х м²

7,8х100 = 780кг.

780:25 = 31,2 хай округляєм до 33м.

33м х 540 = 17820гр.

Витрата СМ17 Aero = 5.8кг. і хай ще +200гр. = 6кг х м²

6 х 100 = 600кг.

600:25 = 24 хай округляєм до 25м.

25 х 1156 = 28900гр.

28900 - 17820 = 11080гр. (вартість страхового поліса)

І будучи замовником в мене б виникло цілком резонне питання. А з якого ляду я витягнув з кишені 11000гр. і просто викинув ?

• Лайк 1
Посилання на коментар

Ну якщо церезіт 117 - то я мовчу . 
Взагалі як і для багатьох інших Вас для мене не існує . 
Ви заповнили весь простір( і не тільки в цій темі )….

Посилання на коментар

13 минут назад, andrey_ka сказал:

Та вже підтвердили. Обираєм клей не той який необхідний , а на один порядок вищий/дорожчий. Бо мало лі , раптом я почну жорстко косячити.

7,8х100 = 780кг.

33м х 540 = 17820гр.

6 х 100 = 600кг.

25 х 1156 = 28900гр.

І будучи замовником в мене б виникло цілком резонне питання. А з якого ляду я витягнув з кишені 11000гр. і просто викинув ?

Ви якось дивно перескакуєте з позиції замовника на позицію DIY майстра, в залежності як вам зручніше в спорі. Місцеви майстри неодноразово тут писали, що їх задача повідомити замовнику клей якого класу підійде для його умов, але далі нерідко починається кроїлово/попадалово економія.

Я був замовником й DIY майстром в одному обличчі й тому обрав для себе той клей, який дозволить зручно працювати, коригувати помилки протягом тривалого часу і в решті решт зробить мій сон міцним. Мої гроші - мої правила. Ані трохи не шкодую з цього приводу.

Тепер про клей. Я обрав бауміт і вибір був між двома клеями - C2TE S1 чи  C2TE. В принципі з натяжкою підходив і другий, але за свій кошт я підстрахувався. Нижче свіжий прайс з обведеними в рамку варіантами клею. Якщо виключити акційну пропозицію, яка буває рідко, то вибір між 1016,4грн та 624,2 за мішек. Я в оздобленні будинка в більшості випадків обирав бауміт й тому до плиточних робіт мав вже знижку 30%. Відповідно обирав між 711,48грн та 436,94грн. Причому перший варіант тотожній СМ17 aero (а це святий грааль для більшості місцевих майстрів), але коштував мені як СМ117 з вашого прикладу.

1673707643_.thumb.png.adc7a8c792ed36e48d28a088b1573bad.png

857939581_.png.0c5de58286e475e113de768881933b75.png

692524715_.png.bb63a5709e2d124c6e30b9d4d2079a2d.png

Посилання на коментар

28 минут назад, mazurati сказал:

Ну якщо церезіт 117 - то я мовчу . 
Взагалі як і для багатьох інших Вас для мене не існує . 
Ви заповнили весь простір( і не тільки в цій темі )….

Рассказывать про 117  это значит быть до облицовки плиткой как до Китая раком.

Посилання на коментар

3 часа назад, Vitaliy67 сказал:

Рассказывать про 117  это значит быть до облицовки плиткой как до Китая раком.

Ось такі висери без аргументації гарно показують який ви "спеціаліст" ))

Вже всі зрозуміли, що свою рукожопість намагаєтесь застрахувати матеріалом, але за це платите не ви, а замовник.

Змінено користувачем BAV_Lug
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Все с точностью до наоборот.117 очень дорогой среди одноклассников.

При этом проигрывает им в очень важном эксплуатационном параметре.

Никогда не брал этот клей, всегда рекомендовал более дешёвые варианты.

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 часов назад, andrey_ka сказал:

7,8х100 = 780кг.

33м х 540 = 17820гр.

6 х 100 = 600кг.

25 х 1156 = 28900гр.

Если мастер уважает себя и свою работу, то будет настаивать на покупке продукта в котором он уверен под конкретную задачу и с радостью поделится с заказчиком своей максимальной скидкой (850грн/шт) для приобретения этого продукта и спокойной работы откинув все сомнения.🙂

• Лайк 2
Посилання на коментар

7 часов назад, BAV_Lug сказал:

Ось такі висери без аргументації гарно показують який ви "спеціаліст" ))

Вже всі зрозуміли, що свою рукожопість намагаєтесь застрахувати матеріалом, але за це платите не ви, а замовник.

Навпаки. Видно, що люди розуміють про який клей йде мова. Бо вони орієнтуються не на назву бренду, а на характеристики клею. А також враховують власний досвід. Але, думаю, якщо замовник буде наполягати на використанні більш дорогого у своєму класі клею СМ117, вони заперечувати не будуть. 

Змінено користувачем Миколайчик
Посилання на коментар

51 хвилину тому, Serd сказав:

Если мастер уважает себя и свою работу, то будет настаивать на покупке продукта в котором он уверен под конкретную задачу и с радостью поделится с заказчиком своей максимальной скидкой (850грн/шт) для приобретения этого продукта и спокойной работы откинув все сомнения.🙂

Якщо майстер поважає себе , та без питань хай поважає але за власний рахунок.

ІМХО. Якщо майстер - майстер , то він ніколи не вийде за рамки необхідного. Більш ніж впевнений , що якщо в якійсь Німечині ви запропонуєте / купите не той клей який необхідний , а той який ви любите з яким вам зручно в якому ви впевнені , то наступного дня ви втратите лицензію.

Посилання на коментар

Ось рекомендації німецького виробника полімерів по використанню плитки. 

Normal adhesives: C1

C1 adhesives are recommended for ceramic and porcelain tiles with higher water absorption and for installation on underfloor heating systems, outdoors, in areas of high humidity and on drywall or waterproofing materials. For more demanding substrates and conditions, C1 adhesives should be modified with a higher dosage of dispersible polymer powder in order to increase their flexibility and bonding power and to safeguard the durability and visual appearance of the tiling. It should not be used for tiles larger than 30 x 30 cm.
Their adhesion strength must be at least 0.5 MPa (0.5 N/mm2).

Переведу скорочено. Клей С1 НЕ повинен використовуватись для плитки більшої ніж 30*30 см.

Improved adhesives: C2

These are recommended for all types of ceramic and porcelain tiles and for almost any type of substrate, including old tiles. Tile formats can be up to 60 x 60 cm for standard C2.
Adhesion strength is at least 1 MPa (1 N/mm2).

Переведу. Формат плитки може бути ДО 60*60 см для стандарту C2.

Всю статтю можна прочитати тут. www.wacker.com/cms/en-us/products/insights/tile-adhesives-standards.html

Як видно, ці умови використання клеїв є більш жорсткими ніж будь-які, запропоновані тут на форумі і виробниками клеїв.

Так що, кого будемо позбавляти ліцензії? Наших чи німців?

Посилання на коментар

28 минут назад, andrey_ka сказал:

Якщо майстер поважає себе , та без питань хай поважає але за власний рахунок.

ІМХО. Якщо майстер - майстер , то він ніколи не вийде за рамки необхідного. Більш ніж впевнений , що якщо в якійсь Німечині ви запропонуєте / купите не той клей який необхідний , а той який ви любите з яким вам зручно в якому ви впевнені , то наступного дня ви втратите лицензію.

Уважающий себя мастер и имеющий авторитет и доверие среди заказчиков будет работать тем, чем он посчитает необходимым исходя из поставленных задач.

В Германии это строго нормируется, у нас это под ответственность исполнителя.🤝

Посилання на коментар

5 минут назад, Serd сказал:

Уважающий себя мастер и имеющий авторитет и доверие среди заказчиков будет работать тем, чем он посчитает необходимым исходя из поставленных задач.

"Дикий ринок" ((

Біда в тому, що по факту, жодної відповідальності виконавця не має. І замовник ніяк не застрахований.

Змінено користувачем BAV_Lug
  • Лайк 2
Посилання на коментар

2 минуты назад, Serd сказал:

Думаю, у Німеччині майстер буде працювати з тим, що  написано у проекті і нічим іншим.

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 минут назад, Миколайчик сказал:

Думаю, у Німеччині майстер буде працювати з тим, що  написано у проекті і нічим іншим.

Да, это однозначно. У нас в проектах на жилой фонд не указывают марку сыпучих. Хоть 30*30 , хоть 1200*2800.. клей додумай сам💁‍♂️ 

Посилання на коментар

10 минут назад, BAV_Lug сказал:

"Дикий ринок" ((

Біда в тому, що по факту, жодної відповідальності виконавця не має. І замовник ніяк не застрахований.

Дивіться. У нас на ринку найпоширенішою позицією є керамогранітна плитка розміром 60*60 см. І, як я здогадуюсь, вона ж є і найпопулярнішою. А найбільш популярним клеєм є клей групи ЗК1 (той же СМ11, наприклад), який для такої плитки не підходить або підходить лише з використанням емульсії (останнє я дописав виключно для тих, хто любить додовбуватись. Зрозуміло, що емульсію мало хто використовує). Але, співставивши ці два факти, я можу зробити висновок, що клей групи ЗК1 активно використовується для такої плитки. Думаєте, це вина виключно виконавця? 

Посилання на коментар

29 минут назад, Serd сказал:

Да, это однозначно. У нас в проектах на жилой фонд не указывают марку сыпучих. Хоть 30*30 , хоть 1200*2800.. клей додумай сам💁‍♂️ 

Не знаю, чесно кажучи, як то пишеться у них там у пректах, з назвою бренду чи без. Але, підозрюю, що спеціально навчена людина напише у проекті клас клею точно не нижчий за потрібний. Бо він несе відповідальність за якість рекомендавних матеріалів. І ніхто не скаже йому, що він намагається когось намахати чи обанкротити. 

Змінено користувачем Миколайчик
Посилання на коментар

45 хвилин тому, Миколайчик сказав:

Переведу скорочено. Клей С1 НЕ повинен використовуватись для плитки більшої ніж 30*30 см.

Переведу. Формат плитки може бути ДО 60*60 см для стандарту C2.

Це буде відображено в інструкції до клею , тому німців немає за що позбавляти лицензії.

27 хвилин тому, Serd сказав:

Забули поставити між цими словами слово "тільки"

І ось ця теза цьому підтвердження:

Цитата

Завжди в пріоритеті буде клей на порядок вище . В силу того що він « пробачить « вплив людського фактора. На загальному кошторисі при плиточних роботах то буде мізерна різниця. Можна вважати це свого роду страховка .

Тобто , дай волю такому майстру і він обов`язково купить не той клей який необхідний , а наступний за класом , видом , маркою , чи ще там чимось. Ну або я неправильно трактую це.

Посилання на коментар

Неправильно

Чем отличаются клея С2, С2Т, С2ТЕ

Они однокласники

Змінено користувачем Vitaliy67
  • Лайк 1
Посилання на коментар

7 часов назад, Миколайчик сказал:

Там ще практикують неписані правила - якщо плиточник приступив до вкладання- він автоматично підтвердив придатність основи під вкладання. В подальшому всі збитки за його рахунок. Є практика коли людина засумнівалася і попала лише на 600 євро , а могла на 3-4 кЄ.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...