Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

10 минут назад, volomoto сказал:

Кришка дивиться на північ

Хорошо значит.

Если на солнце, то весь пластик пожелтеет за пол года, и само табло счетчика тоже.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 часов назад, DimaF сказал:

Мои нет, я тут поднимал вопрос, посоветовали убрать (пока руки не дошли правда)

Начинается скачки напряжения, и зубры срабатывают, что очень выбешивает.

Я вам відкрию таємницю - задача всіх без виключення РКН спрацьовувати, якщо напруга виходить за встановлені межі. Бо інакше навіщо вони потрібні...

• Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Vikctor сказал:

Я вам відкрию таємницю - задача всіх без виключення РКН спрацьовувати, якщо напруга виходить за встановлені межі. Бо інакше навіщо вони потрібні...

Это и ежу понятно)

Но питание на зубры приходят с инвертора, а там запредельных значений, в виде 260-270 нет, обычно 225-235, но зубру не нравится периодически и отрубает на 20 секунд.

Посилання на коментар

2 часа назад, DimaF сказал:

Это и ежу понятно)

Но питание на зубры приходят с инвертора, а там запредельных значений, в виде 260-270 нет, обычно 225-235, но зубру не нравится периодически и отрубает на 20 секунд.

Не уявляю чому то у вас відбувається. В мене нічого подібного не бува. Взагалі.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

7 часов назад, volomoto сказал:

СІП в н аконечниках і уродській ізострічці, яку намотав РЕМ:

ще й проблеми з послідовністю фаз

Посилання на коментар

1 годину тому, Телесистемы сказав:

ще й проблеми з послідовністю фаз

Та мені пофіг га ті фази, бо в мене нема 3ф двигунів. А якщо б були, то на них би стояв свій контроль послідовністі фаз.

Хоча в мене інвертор відключиться від мережі, якщо послідовність фаз зміниться, і викине відповідну помилку.

Посилання на коментар

17 часов назад, Vikctor сказал:

Не уявляю чому то у вас відбувається. В мене нічого подібного не бува. Взагалі.

Ну как говорил)

spacer.png

Может у вас качество электричества лучше, а может что то в настройках надо исправить, я не особо понимаю)

Посилання на коментар

В 17.09.2025 в 22:45, volomoto сказал:

Проект — це коли ви замовляєте виконання робіт в когось і робота має бути виконана згідно проекту.

Я зараз переношу лічильник

Так, в дтек мені сказали принаймні що до 50 см вони дозволяють переносити без проблем, а мені як раз нижче трохи і потрібно

Посилання на коментар

Дивлюся відео по темі басейнів і випадково побачив як професійний електрик каже - гарні показники захисного заземлення у Франції це все що нижче 100 Ом. А у нас чомусь вперто фігурує легенда про якісне заземлення в районі 4 Ом... Ще раз - у значно більш розвинутій технічно країні гарні показники заземлення в 25 разів більш поблажливі ніж в гуртку електриків з цього форуму.)

• Хаха 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Відео не дивився. Але є питання. 

Як дізнатись, що то професійний електрика, а не просто ютубер?

Він просто каже про 100 Ом чи якийсь скрин з технічних вимог показує?

Ви володієте французькою, чи то автоматичний переклад був?

Посилання на коментар

3 часа назад, Dendnepr сказал:

Відео не дивився. Але є питання. 

Як дізнатись, що то професійний електрика, а не просто ютубер?

Він просто каже про 100 Ом чи якийсь скрин з технічних вимог показує?

Ви володієте французькою, чи то автоматичний переклад був?

Це єдина стороння людина, яку запросили підрядники що будують басейн за всі 10 відео, бо це ліцензована праця. Трохи раніше в відео є посилання на його сторінку чи інсту (не звернув увагу), бо це затребуваний електрик і сюрпрайз - без каналів просування соцмережами напевно підрядів буде менше. Це я до того що при бажанні ви можете дослідити трудову біографію цього хлопа. Мені то не потрібно. 

Звичайно всі подібні відео засновані за схожим сценарієм - там весь час тільки і роблять, що показують скріни з нормативного будівельного законодавства. Авжеж. Схоже що і в домогосподарки з Німеччини, відео з побудованим нею басейном я подивився раніше, як і з литовським хлопом, що зробив те саме, так і з ціми французькими підрядниками (єдині профі в цьому перелику) головна мета зафіксувати своє будівництво для себе/родичів і при можливості просунути свій бізнес або заробити трохи на переглядах і часто-густо це майже не коментується. Французи в серії відео більш говірки і даже з гумором, але всі роботи як до так і після електрики робили самостійно (фактично вдвох), тому впевнений електрика вийняли з ліцензією.

Зрозуміло що то прога перекладає автоматично і навіть плутає оми та мегаоми, але не важко дізнатись як звучить 100  французькою. Порівняйте, якщо нейметься.

Змінено користувачем Vikctor
Посилання на коментар

58 хвилин тому, Vikctor сказав:

Схоже на правду, глибше досліджувати не став. Ось відповідь з ChatGPT: 

"У Франції, як і в більшості країн ЄС, діють вимоги стандарту NF C 15-100 (національний аналог міжнародного IEC 60364).

Основні норми опору заземлення у Франції:

Для побутових та житлових установок (220/230 В)
Опір заземлювача має бути ≤ 100 Ом.
Але якщо використовується УЗО (пристрій захисного відключення) на 30 мА, допускається опір до 1667 Ом, бо тоді напруга дотику не перевищить 50 В.
На практиці ж у Франції прагнуть отримати менше 50 Ом, а краще 10 Ом і нижче.

Для промислових і спеціальних об’єктів
Вимоги жорсткіші – зазвичай 1–10 Ом, залежно від категорії обладнання і системи заземлення."

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...