SantehnikPPR100 Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому (змінено) Я думаю нет, есть смысл до 3,6 на ячейку зарядить. (Про ктц, то я бу нмс е63 lg проверял на остаточную емкость) Змінено 19 годин тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 9 минут назад, DmiVady сказал: А есть смысл делать этот самый КТЦ на лиферах, до достижения хотя бы 1000 циклов? А зачем после 1000? Это же не свинец, да и сейчас у нас такие условия эксплуатации что и емкость мы каждый день определяем По хорошему надо тикать из этой темы, в более профильную Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому (змінено) Я бы сформулировал вопрос: "а когда наступят эти 1000 циклов у среднего юзверя" ? 😁))) Свинец кстати, когда сниму с постоянной работы, проверю: у меня 2 "монбата" по 140А*ч с 22-го года на квартире, на части потребителей, трудятся. Всё лень было сменить - как любой мужчина: "работает, хватает - не трогай". Но в преддверие того, что заливать возможно станет необходимо много и быстро, пора им куда-то в места не столь расходные переезжать. Да, зафлудили ) и аксакалы с моим вчерашним ребусом не помогли ))) Змінено 19 годин тому користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 19 минут назад, DmiVady сказал: Я бы сформулировал вопрос: "а когда наступят эти 1000 циклов у среднего юзверя" ? 😁))) Это зависит от емкости и нагрузки, в моем сценарии это почти 10 лет 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому (змінено) Я вот тоже прикинул, батарея трудится больше года, но у неё правда задачи только компьютер/интернет держать и по мелочам. Расход редко выше 10А в час. Прихований текст Змінено 18 годин тому користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 17 минут назад, DmiVady сказал: Я вот тоже прикинул, батарея трудится больше года Ну у вас 12 циклов, если вы бмс не сбрасывали то это стремится к 100 лет Я верю в теории что заявленные циелы выбрать поактически невозможно в бытовых условиях, скорее раньше оно от старости сдохнет, ну или марально устареет 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому (змінено) Не сбрасывал, но и периодов отключений в этом году было не так много. Две батареи из 314-х до сих пор с 0 циклов) закупили в 24-м ячеек с запасом (и с перспективой на "после войны в СЕС") для себя и на работу, и вот теперь пригодятся. По циклам, я прикинул в своё время, что в быту все споры в профильной теме о ячейках - на 4000, 5000 или 6000 циклов, о "свежести" или "старении", имеют пользу только в качестве психологической разгрузки при любимой игре самцов - "померяемся ..." 😉 Так как в грамотно собранной (то есть з приличным запасом) системе эти все циклы выработать (в быту) нереально, тут я с вами полностью согласен. А передавать в наследство детям ... технологии так быстро развиваются, что через 10 лет наши лиферы будут таким же раритетом, как свинец сейчас. Даже при 1 цикле в сутки это больше десятка лет пользования без прогнозируемого головняка (неизвестно, как долго живут БМС, но это проверим). Змінено 18 годин тому користувачем DmiVady 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 57 минут назад, DmiVady сказал: Две батареи из 314-х до сих пор с 0 циклов) закупили в 24-м ячеек с запасом (и с перспективой на "после войны в СЕС") для себя и на работу, и вот теперь пригодятся. Но вы в них мультиметром потыкайте, малоли саморазряд Ну и когда будите вводить в эксплуатацию поставьте их предварительно в парралель, так балансиру будет легче на первом этапе 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 9 годин тому, mib сказав: мало кто высаживает батарею в 0 Це правда. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Доброго дня. В будинку 3ф мережа, но споживачів 3ф нема, але сам будинок розкидав на різні фази. В такому випадку який інвертор ліпше поставити, 1чи 3ф на 10 -12 кВт? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 2 минуты назад, Roma_Z сказал: В такому випадку який інвертор ліпше поставити, 1чи 3ф на 10 -12 кВт? 3ф конечно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Я бы ставил однофазный. А вдруг придется нагрузить сварочником или электродуховкой. У трехфазного лимит на фазу сколько? 5кВт? , дальше перегруз. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 8 часов назад, mib сказал: Ну и когда будите вводить в эксплуатацию поставьте их предварительно в парралель, так балансиру будет легче на первом этапе От у вас ця фішка з якихось допросвітницьких часів взялася. В тієї ж темі про необхідність використовувати однакові комірки зібрані в повню незайманими робітницями і не дай боже застосувати в однієї збірці комірку зібрану на 3 години пізніше. Пофігу бмс на всі ці дрібниці. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 минуту назад, SantehnikPPR100 сказал: Я бы ставил однофазный. А вдруг придется нагрузить сварочником или электродуховкой. У трехфазного лимит на фазу сколько? 5кВт? , дальше перегруз. Як щасливий володар й сварочника (правда інверторного а не отого старого одоробла) й електродуховки й багато чого іншого електричного можу стверджувати - 10кВт 3ф інвертора вистачає завжди й для всього. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 6 часов назад, Vikctor сказал: От у вас ця фішка з якихось Там ячейки стоят с 24 года Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 14 хвилин тому, mib сказав: Там ячейки стоят с 24 года Ну вони не просто "стоять") Після збірки та перевірки вони тривалий час балансувались, заразом розрядили акум до 80%. Після цього зберігались вимкненими. Як пішла загроза обстрілів, я той акумулятор, що вдома, зарядив до верху, дав відбалансуватись, та вимкнув. Ось тільки що перевірив: Прихований текст Інший заберу днями, теж перевірю. Цікаво, як себе почуває той, що весь цей час працює, теж гляну як тримає баланс по комірках. Це здебільш "дуття на воду", але, якщо є можливість, то можна собі дозволити розкіш робити все правильно тут я з вами згоден повністю. Але якщо обставини вимагають - то можна дечим нехтувати (якщо воно не критичне для життя та техніки). Це був хвілософський флудопост ))) Змінено 2 години тому користувачем DmiVady 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 4 минуты назад, DmiVady сказал: Це здебільш "дуття на воду", В изночальных условиях или я вас не так понял, было что они стоят с 24 года без всяких подключений и зарядок В вашем случае уже ничего не надо 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 3 хвилини тому, mib сказав: В изночальных условиях или я вас не так понял, было что они стоят с 24 года без всяких подключений и зарядок В вашем случае уже ничего не надо Возможно не поняли, уточню (я тогда писал в лиферной теме): притащили со склада в Европе (нкон ждать было долго) 24 шт. 314-х ячей, и собрали три аккумулятора. Я так заказывал с прицелом чтобы потом (которе нынче весьма зыбко) забрать 16 ячеек на сборку для села. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз