Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

Пошел, глянут на коробке. Аналогичное тому что не выбивает, но трехфазное АС. На однофазные бумажки не сохранились

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 минут назад, igor_d70 сказал:

При втыкании выключеной. 

При включении уже воткнутой никогда не выбивало

В мене подібне було із теном. Не кажу, що це Ваш випадок, але...

При вмиканні тену - іноді вибивало, іноді ні. Як виявилося - в блоці підключення тена нульовий провід мав пошкоджену ізоляцію. При механічному вмиканні виникав невелий здвиг кабеля, який і викликав "торкання" оголеної частини N до корпусу (не завжди - в одному випадку із десяти).

Можливо варто глянути, що всередині розетки?

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, InSAn сказал:

В мене подібне було із теном. Не кажу, що це Ваш випадок, але...

При вмиканні тену - іноді вибивало, іноді ні. Як виявилося - в блоці підключення тена нульовий провід мав пошкоджену ізоляцію. При механічному вмиканні виникав невелий здвиг кабеля, який і викликав "торкання" оголеної частини N до корпусу (не завжди - в одному випадку із десяти).

Можливо варто глянути, що всередині розетки?

Но тогда как зависит от УЗО? На новом эфект должен был остаться. 

Глянуть конечно стоит. Но насколья я помню когда только это проявилось я вроде как даже включал в "голую" розетку, смотрел что там такое. Просто не совсем в этом уверен, давно дело было, почти год

Оно меня не очень торкало раньше потому как машинка все время включена была. А сейчас такое в сети творится что электроника временами "с ума сходит" особенно в стиралке. Поэтому начал выключать после стирки и, соответственно, почти при каждом включении  бегать к щитку.

Посилання на коментар

10 минут назад, igor_d70 сказал:

Я тоді теж на ПЗВ грішив. І також міняв. Після заміни спочатку було все нормально (так склалося), а потім - знову.

Тоді почав копати... і добрався до корпусу тена :)

Згадалась історія про "глину з каміна" (тут на форумі). Теж довгий час гадали - чому із каміна інколи випадає "обпалена глина".

Виявилося, що прораб проклав пластикову каналізаційну трубу на другому поверсі впритул до камінного каналу...

• Лайк 3
  • Хаха 1
Посилання на коментар

59 минут назад, InSAn сказал:

Я тоді теж на ПЗВ грішив. І також міняв. Після заміни спочатку було все нормально (так склалося), а потім - знову.

Тоді почав копати... і добрався до корпусу тена :)

Тоже самое было, диф выбивал, переключил на другую линию с другим дифом сколько то времени поработало и начало выбивать

Заменил тэн все работает, на старом тэне была как микротрещина еле заметная и вероятно не всегда расширялась может от режима стирки зависило

Ну и раз уж про стиралку, то как то упал сливной шланг с крепления сзади со стмралки во время стирки постоянно сливалась вода хотя помпа выключена, и она усердно пыталась ее набрать, думал уже в ремонт везти, потом нагуглил что шланг должен быть поднят выше середины машинки

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 година тому, igor_d70 сказав:

Різні ПЗВ одного і того ж номіналу можуть спрацьовувати при різних струмах витоку. В ПЗВ також є струмо-часова характеристика, тому ефект не мусить повторюватись на різних ПЗВ.

Спочатку потрібно провірити високовольтним омметром ізоляцію (звичайно, всю електроніку потрібно відключити), а тоді вже можна гадати далі.

Посилання на коментар

9 минут назад, volomoto сказал:

Різні ПЗВ одного і того ж номіналу можуть спрацьовувати при різних струмах витоку. В ПЗВ також є струмо-часова характеристика, тому ефект не мусить повторюватись на різних ПЗВ.

Спочатку потрібно провірити високовольтним омметром ізоляцію (звичайно, всю електроніку потрібно відключити), а тоді вже можна гадати далі.

Им можно мерять прямо в розетке отключив автомат в щитке? Линия выделенная автомат  - розетка, распредкоробок нет

Посилання на коментар

5 часов назад, igor_d70 сказал:

Им можно мерять прямо в розетке отключив автомат в щитке? Линия выделенная автомат  - розетка, распредкоробок нет

Напишіть, будь ласка, скільки наміряли і чим, дуже цікаво.

Посилання на коментар

19 часов назад, InSAn сказал:

Тобто, Китай - не технологічна країна? Хоча, за Вашими словами, він набагато технологічніший, ніж країни, де скрутка заборонена та в яких використовуються круглі штирі в розетках? 😱

Ви знову пишете те, чого - не має за правилами з виглядом, що це і є правилом :). Скручування використовують тільки дротокрути (знайти дротокрута серед 1,4 млдр. населення не є якимось дивом :) їх навіть більш ніж достатньо у нас серед 32-42 млн. населення, але це не означає, що всі так роблять), як і кабель з білою оболонкою яка деградує за десяток років (у нас на неї наприклад дають гарантію менш ніж на ВВГНГ тому білу оболонку не використовують в стаціонарній прокладці) для прокладання і це точно не є роботою фахівця (як і всі ці дурні відео з багатожильним кабелем який не використовують у стаціонарній прокладці ніколи! Ось вам відео www.bilibili.com/video/BV1ea411m7XF?t=16.4 або www.bilibili.com/video/BV1PJ411P7fP?t=1.9 або www.bilibili.com/video/BV1Gv41187Zu?t=152.2 або ось гарне відео www.bilibili.com/video/BV1HF41137y1?t=51.2 або ось присують з'єднання www.bilibili.com/video/BV1Na41117fi?t=10.6 www.bilibili.com/video/BV1e84y1C77g?t=81.6 хватить для розуміння, або ще десятка два накидати посилань?). До речі я за вашої поради розібрався і ви знову виявились неправими тому, що ПВС - це багатожильний кабель (на відео з дротокрутом, яке я коментував у вас саме моножила, хоча і в білої оболонці), а у нас подібне маркується ВВП :)

19 часов назад, InSAn сказал:

Я ж казав - не варто притягувати свою логіку за вуха.

Спроба аргументувати свою думку на прикладі дротокрута (це у будь-якій країні показник того, як робити не треба, а не підтвердження якогось правила) це і є спробою притягненням чогось за вуха :), тому самі прислухайтесь до своєї ж поради :).

Посилання на коментар

До речі гарне відео знайшов, як використовують плавку вставку, дуже розумні люди :)

www.bilibili.com/video/BV1HF41137y1?t=69.8

Змінено користувачем laritus
Посилання на коментар

9 часов назад, Vanski сказал:

Напишіть, будь ласка, скільки наміряли і чим, дуже цікаво.

Та у меня такого аппарата нет. Нужно будет искать человека, а сейчас это проблематично. Сами понимаете

Посилання на коментар

16 годин тому, igor_d70 сказав:

Аналогичное тому что не выбивает, но трехфазное АС. На однофазные бумажки не сохранились

Уже ниче не понятно, стиралка была на однофазном УЗО, а переключили на трехфазное? Я бы попробовал стиралку включить от другой розетки и УЗО или в эту розетку включить какой-то чайник, нужно выяснить проблема в самой стиралке или до неё

Посилання на коментар

3 минуты назад, normal сказал:

Уже ниче не понятно, стиралка была на однофазном УЗО, а переключили на трехфазное? Я бы попробовал стиралку включить от другой розетки и УЗО или в эту розетку включить какой-то чайник, нужно выяснить проблема в самой стиралке или до неё

Нет. Трехфазное УЗО стоит на трехфазные потребители. Старое УЗО на линии стиралки заменено на аналогичное другого производителя, тогоже что и трехфазное. Вероятнее всего у него тот же тип потому как брал одной партией.

Эфект вызывался только стиралкой. На том же УЗО кондиционер. Включение его автоматом ничего никогда не выбивало. Фен в розетку включал, тоже ничего не выбивало. На том же УЗО еще розетки по комнатам. Что туда не включал ничего не выбивало. Так что только комбинация "стиралка и старое УЗО" вызывала такой эфект. Правда сейчас, когда переставил старое УЗО на другую линию в те розетки стиралку еще не включал. Надо будет попробовать

Посилання на коментар

Включил - моментально выбило

Кстати это ответ InSAn. Получается сама розетка или провод к ней ни при чем. Это совсем другая фаза

Змінено користувачем igor_d70
Посилання на коментар

47 минут назад, laritus сказал:

Ви знову пишете те, чого - не має за правилами з виглядом, що це і є правилом :). Скручування використовують тільки дротокрути (знайти дротокрута серед 1,4 млдр. населення не є якимось дивом :) їх навіть більш ніж достатньо у нас серед 32-42 млн. населення, але це не означає, що всі так роблять), як і кабель з білою оболонкою яка деградує за десяток років (у нас на неї наприклад дають гарантію менш ніж на ВВГНГ тому білу оболонку не використовують в стаціонарній прокладці) для прокладання і це точно не є роботою фахівця (як і всі ці дурні відео з багатожильним кабелем який не використовують у стаціонарній прокладці ніколи! Ось вам відео www.bilibili.com/video/BV1ea411m7XF?t=16.4 або www.bilibili.com/video/BV1PJ411P7fP?t=1.9 або www.bilibili.com/video/BV1Gv41187Zu?t=152.2 або ось гарне відео www.bilibili.com/video/BV1HF41137y1?t=51.2 або ось присують з'єднання www.bilibili.com/video/BV1Na41117fi?t=10.6 www.bilibili.com/video/BV1e84y1C77g?t=81.6 хватить для розуміння, або ще десятка два накидати посилань?). До речі я за вашої поради розібрався і ви знову виявились неправими тому, що ПВС - це багатожильний кабель (на відео з дротокрутом, яке я коментував у вас саме моножила, хоча і в білої оболонці), а у нас подібне маркується ВВП :)

Спроба аргументувати свою думку на прикладі дротокрута (це у будь-якій країні показник того, як робити не треба, а не підтвердження якогось правила) це і є спробою притягненням чогось за вуха :), тому самі прислухайтесь до своєї ж поради :).

Трохі не по темі але ПВС наче провод, а ШВВП шнур. Ні перше ні друге ні є кабелєм.

Посилання на коментар

2 минуты назад, Vikctor сказал:

Трохі не по темі але ПВС наче провод, а ШВВП шнур. Ні перше ні друге ні є кабелєм.

нехай буде провід (мова насамперед йшла про якість ізоляції і гарантійний строк).

Посилання на коментар

17 годин тому, igor_d70 сказав:

На лицевой не заметил такой маркировки

Тип УЗО можно определить по значку faradays.com.ua/ua/a371191-raznovidnosti-tipov-uzo.html , может стиралка дает утечку именно по постоянному току, хз...

Посилання на коментар

1 час назад, laritus сказал:

як і кабель з білою оболонкою яка деградує за десяток років (у нас на неї наприклад дають гарантію менш ніж на ВВГНГ тому білу оболонку не використовують в стаціонарній прокладці)

"Што курим?" :fool:

А у "нас" - це де?

Є такий документ, як Стандарт. Наприклад в Україні діє ДСТУ ІЕС 60502-1:2009. Можливо треба почитати, перед тим, як давати поради іншим, бо це є пряме порушення Правил Форуму. Хоч сьогодні, в такий день, окстись. Ну не твоє це, не твоє.

ПС. Ти так хотів конкретики? Ну давай, по чоловічому. Якщо я надам кабель білого кольору, у якого срок експлуатації навіть більший за чорний ВВГ і тим самим спростовую твою ахінею, ти привселюдно вибачаєшся і виставляєшся? Кабель дам і фізично, і з ТТХ, і з Нормами. Якщо я буду неправий - тоді я вибачаюсь і виставляюсь.

Готовий, ти ж чоловік, ти ж не балалайка?

Доречі, можу надати не тільки білий кабель, а і червоний, і жовтий, і помаранчевий, і навіть ЗЕЛЕНИЙ)))))

• Лайк 3
  • Хаха 1
  • Дізлайк 2
Посилання на коментар

57 минут назад, normal сказал:

Тип УЗО можно определить по значку faradays.com.ua/ua/a371191-raznovidnosti-tipov-uzo.html , может стиралка дает утечку именно по постоянному току, хз...

Понял, глянул - и то и то АС

Посилання на коментар

17 годин тому, igor_d70 сказав:

Я мав на увазі ізоляцію в пральній машинці, бо малоймовірно, що щось не так в проводці і розетках. В пралці може тен пробивати, EMI фільтр, і просто якийсь дріт протирається до корпусу.

Посилання на коментар

1 час назад, Firetuf сказал:

А у "нас" - це де?

InSAn згадував ПВС?

23 часа назад, InSAn сказал:

Спочатку варто зрозуміти різницю між ПВХ і ПВС.

Ну добре ПВС і ВВГ або ось ПВС і ВВГ ще потрібно?

Є такий документ, як Стандарт. Наприклад в Україні діє ДСТУ ІЕС 60502-1:2009.

Яке має відношення ДСТУ (Державний Стандарт України) до відео білого проводу з дротокрутом із Китаю від InSAn?!? :) І я так зрозумів, що ви так абстрактно свої думки формулюєте тому, що самі не знаєте, що саме написано (інакше наводили б цитати з яких стало б зрозуміло, що саме ви маєте на увазі).

Можливо треба почитати, перед тим, як давати поради іншим, бо це є пряме порушення Правил Форуму. Хоч сьогодні, в такий день, окстись. Ну не твоє це, не твоє.

як завжди безглуздий набір ні про що :)... але знову ж суцільні понти та наізди :)

ПС. Ти так хотів конкретики?

так. Погано, що ви з першого разу не розумієте і щоразу перепитуєте :).

Ну давай, по чоловічому. Якщо я надам кабель білого кольору, у якого срок експлуатації навіть більший за чорний ВВГ і тим самим спростовую твою ахінею, ти привселюдно вибачаєшся і виставляєшся?

Зустрічна (аналогічна) пропозиція якщо я покажу провід білого кольору гарантія на який буде менше ніж на чорний ВВГ і тим самим спростую ваші тупи наїздити і нелогічність в доводах (ну і ще раз доведу, що вказував раніше), то Ви привселюдно вибачатися?  Але стоп, я ж це ж вже вище зробив посиланням... 😆 без всіляких передумов, понтив і наїздів 😂.

Готовий, ти ж чоловік, ти ж не балалайка?

А чого ви досі чекаєте (ви тільки, що стільки тексту написали та як завжди 0 корисної інформації і жодного посилання!)? Я, на відміну від вас, посилання даю (навіть в цьому повідомленні), від вас лише слова :) та ніякої корисної інформації :)...

Доречі, можу надати не тільки білий кабель, а і червоний, і жовтий, і помаранчевий, і навіть ЗЕЛЕНИЙ)))))

Мене це має здивувати? чи щось довести? :)... знову ні про що (як і завжди) :).

Змінено користувачем laritus
  • Лайк 1
Посилання на коментар

44 минуты назад, volomoto сказал:

Я мав на увазі ізоляцію в пральній машинці, бо малоймовірно, що щось не так в проводці і розетках. В пралці може тен пробивати, EMI фільтр, і просто якийсь дріт протирається до корпусу.

А, понял. Не, машину приходили проверяли с сервисцентра. Они первым делом к тену полезли, а кондер вообще поменяли хоть и говорили что он в норме. Там все нормально

Посилання на коментар

3 часа назад, laritus сказал:

кабель з білою оболонкою яка деградує за десяток років (у нас на неї наприклад дають гарантію менш ніж на ВВГНГ тому білу оболонку не використовують в стаціонарній прокладці) для прокладання і це точно не є роботою фахівця 

Можно какой-то нормативный документ подтверждающий это? 

Заодно погуглите цену двуокиси титана (белый пигмент) и техуглерода (черный пигмент)

Посилання на коментар

1 час назад, igor_d70 сказал:

А, понял. Не, машину приходили проверяли с сервисцентра. Они первым делом к тену полезли, а кондер вообще поменяли хоть и говорили что он в норме. Там все нормально

Вочевидь ні...

Посилання на коментар

5 часов назад, laritus сказал:

як і кабель з білою оболонкою яка деградує за десяток років (у нас на неї наприклад дають гарантію менш ніж на ВВГНГ тому білу оболонку не використовують в стаціонарній прокладці) для прокладання і це точно не є роботою фахівця

Lapp и Draka пошли вешаться от горя.

5 часов назад, laritus сказал:

Скручування використовують тільки дротокрути

Скрутка + СИЗ допустимый нормативами способ.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

• irina1969 змінив заголовок на Питання з електрики, які не потребують окремої теми
  • irina1969 змінив заголовок на Питання з електрики, що не потребують окремої теми

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...