Chatter Опубліковано: У вівторок в 14:13 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 14:13 13 минут назад, andrey_ka сказал: Яке це має відношення до визначення терміну ? суть ПВС - область применения. Как только напишут, что ПВС можно и в землю, и в штукатурку - вопросов нет, и не важно, как его зовут, провод или кабель. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: У вівторок в 14:30 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 14:30 4 хвилини тому, Chatter сказав: суть ПВС - область применения. Как только напишут, что ПВС можно и в землю, и в штукатурку - вопросов нет, и не важно, как его зовут, провод или кабель. А... , то ви про те , що ПВС не можна в штукатурку чи землю. Так суперечка ж виникла не в суті , а в назві. А що ПВС (гнучкі проводи) не можна використовувати в стаціонарній (в штукатурці) проводці ? Якщо так , то чим це забороняється? А це тоді для яких проводів написано? 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: У вівторок в 14:55 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 14:55 (змінено) 26 минут назад, andrey_ka сказал: А що ПВС (гнучкі проводи) не можна використовувати в стаціонарній (в штукатурці) проводці ? В какой момент времени "в стаціонарній" стало эквивалентом "в штукатурці"? Буквально, следующий абзац: Змінено У вівторок в 14:57 користувачем Chatter 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: У вівторок в 15:51 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 15:51 19 хвилин тому, Chatter сказав: В какой момент времени "в стаціонарній" стало эквивалентом "в штукатурці"? Ось у цей. ПС.. Я ніде не можу знайти заборону на використання гнучких проводів у проводці (будь-якій). 39 хвилин тому, Chatter сказав: Буквально, следующий абзац: Цей абзац стосується незахищених ізольований проводів. Тобто , якщо ви візьмете жмут проводів ПВ1 , або подібних , то цей жмут потрібно запхати в короб , трубу , і.т.д.. ПС.. І , до речі , у автора якраз питання по підключенню обладнання. Тобто , це той самий подовжувач тільки його не видно. І у випадку шухера , його можна спокійно замінити. То навіщо карячитись та пхати туди ВВГ ? 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: У вівторок в 17:48 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 17:48 1 час назад, andrey_ka сказал: Ось у цей. ПС.. Я ніде не можу знайти заборону на використання гнучких проводів у проводці (будь-якій). Цей абзац стосується незахищених ізольований проводів. Тобто , якщо ви візьмете жмут проводів ПВ1 , або подібних , то цей жмут потрібно запхати в короб , трубу , і.т.д.. ПС.. І , до речі , у автора якраз питання по підключенню обладнання. Тобто , це той самий подовжувач тільки його не видно. І у випадку шухера , його можна спокійно замінити. То навіщо карячитись та пхати туди ВВГ ? Так провода є установочні(монтажні) - ПВ, ППВ, ВВП. А є з'єднувальні - ПВС, або шнур ШВВП. Ну якби, це зовсім не одне і теж. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: У вівторок в 19:14 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 19:14 31 хвилину тому, Energon сказав: Так провода є установочні(монтажні) - ПВ, ППВ, ВВП. А є з'єднувальні - ПВС, або шнур ШВВП. Ну якби, це зовсім не одне і теж. Ну звісно не одне , і я не бачу в ПУЕ а ні слова , що ПВС є якимось з`єднувальним і його не можна використовувати в проводці. По класифікації , це захищений ізольований гнучкий провід. Є про шнур (вище викладав визначення) де зазначено , що шнур використовують для під`єднання рухомих пристроїв. ПВ , ППВ , це незахищений ізольований провід. ВВП , це захищений ізольований провід. ПВС , ШВВП це захищений ізольований провід. ПУЕ ж не може охопити всіх виробників кабельної продукції та прописати що куди який кабель пхати. Вони написали : всі незахищені потрібно пхати в труби (додатково захищати) ПС.. А що там виробник чи сайтописець пише , що це з`єднувальний , монтажний чи ще якийсь байдуже. Ви ж як електрик керуєтесь ПУЕ , а не що на сайті нашкрябали. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: У вівторок в 19:40 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 19:40 13 минут назад, andrey_ka сказал: Ну звісно не одне , і я не бачу в ПУЕ а ні слова , що ПВС є якимось з`єднувальним і його не можна використовувати в проводці. По класифікації , це захищений ізольований гнучкий провід. Є про шнур (вище викладав визначення) де зазначено , що шнур використовують для під`єднання рухомих пристроїв. ПВ , ППВ , це незахищений ізольований провід. ВВП , це захищений ізольований провід. ПВС , ШВВП це захищений ізольований провід. ПУЕ ж не може охопити всіх виробників кабельної продукції та прописати що куди який кабель пхати. Вони написали : всі незахищені потрібно пхати в труби (додатково захищати) ПС.. А що там виробник чи сайтописець пише , що це з`єднувальний , монтажний чи ще якийсь байдуже. Ви ж як електрик керуєтесь ПУЕ , а не що на сайті нашкрябали. Те, що Ви зараз намагаєтесь зрозуміти і не розумієте, а від того намагаєтесь то інтерпретувати на свій розсуд, вчать на першому курсі професійного технікуму. Там з розумінням цих азів проблем немає. Та і крім ПУЕ є технічна документація кабельної продукції, її теж варто враховувати. Колись у ПУЕ був пункт 2.1.48 - что провода и кабели должны применяться исключительно в тех областях, где указано это в соответствующих стандартах и технических условиях. Это означает, что использование определенного типа кабеля или провода ограничено теми условиями и приложениями, которые указаны в документации на данный продукт. Чесно не дивився чи є він зараз. 2 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: У вівторок в 21:32 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 21:32 1 годину тому, Energon сказав: Та і крім ПУЕ є технічна документація кабельної продукції, її теж варто враховувати. Варто , але я ж до того , що ПУЕ не забороняє використання ПВС в проводці. Чи забороняє? А виробник про це не пише , бо це.... ну просто не доцільно , економічно не вигідно. Для цього в нього є інша продукція ПВ1,2,3,4,5. З точки зору електрики ПВ5 і ПВС чимось відрізняються ? ПС.. Розібрався (принаймні я собі так думаю) і з замонолічуванням ПВС , можна чи ні , але то вже завтра. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 7 годин тому, andrey_ka сказав: ПС.. Розібрався (принаймні я собі так думаю) і з замонолічуванням ПВС , можна чи ні , але то вже завтра. 1. Що таке стаціонарна проводка. Згідно з ПУЕ , це відкрита проводка. 2. Що до замонолічування в стіни. Замонолічувати в стіни можна виключно кабелі і немає значення багатожильні вони чи моноліт. Головне , щоб вони були іменно кабелем , тобто мали дві і більше захисні оболонки. В ПУЕ вказують на 73 способи монтажу електропроводки і лише два (57,58) говорять про замонолічування. І говориться тут виключно про кабелі. Тому термін , що таке кабель таки має значення. І ПВС таки відрізняється від ВВГ. Принаймні має відрізнятись , якщо вірити виробнику. ВВГ має дві і більше захисних оболонки , а ПВС тільки одну. Але , якщо взяти в руки реальні ПВС та ВВГ , то я не бачу абсолютно ніякої різниці , в обох випадках захисна оболонка лише одна. Це і ввело мене в оману , коли я писав , що ПВС і ВВГ це захищений ізольований провід. Висновок: ПВС можна використовувати в проводці (ПУЕ цього не забороняє), але тільки в трубах , гофрах , і.т.д... Просто це не доцільно , бо існують інші , простіші проводи ПВ1,2,3,4,5. Замонолічувати можна виключно кабелі. А тут , я Хз.. як можна віднести реальний ВВГ до кабелю. Хіба що ці додаткові захисні оболонки якісь невидимі. ПС.. Тобто , автору можна використати ПВС , тим більше що в нього буде можливість заміни. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому Разный состав оболочек вас не смущает? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sirkonium Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому А який термін служби ПВС? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 20 минут назад, sirkonium сказал: А який термін служби ПВС? А який? Раніше наче було - ПВС 15 років гарантії, а ВВГ 30 років. А наразі я на сайті Одескабель наприклад такого не бачу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 31 хвилину тому, Vitaliy67 сказав: Разный состав оболочек вас не смущает? В тім то і справа , що я не бачу різниці. В обох випадках захисна оболонка це "полівінілхлоридний пластикат" (у ПВС вона навіть товстіша ніж у ВВГ) . Але для ВВГ пишуть ще про якийсь додатковий шар між зовнішньою оболонкою і ізольованими провідниками і навіть на малюнку його показують окремим шаром. А по факту абсолютно незрозуміло є він там чи немає. На зрізі оболонка абсолютно однакова в обох випадках. Ось що ще знайшов стосовно ізоляції. І тут чітко пишуть , що ця додаткова оболонка має бути відокремлена як від жил так і від зовнішньої оболони. Тобто , її повинно бути видно . А по факту фіг. Принаймні на моїх огризках з ВВГ. ПС.. І всюди пишуть кабелі , і показують їх виключно круглими. Що в ПУЕ , що на сайті виробника (одесакабель) , що в ДСТУ. А що це за звір такий плоский ВВГ , поки залишається під питанням. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 1 час назад, andrey_ka сказал: В тім то і справа , що я не бачу різниці перечитайте еще раз назначение ПВС, которое Вы сами же и выкладывали неоднократно. ПВСом можно бойлер подключить или холодильник, но в назначении не указано, что им можно электропроводку делать 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 20 хвилин тому, igorrius сказав: ПВСом можно бойлер подключить или холодильник, но в назначении не указано, что им можно электропроводку делать Вказано і іменно для електропроводки. І в ПУЕ вказують що такі проводи можна використовувати в стаціонарній проводці .А виробник не вказує , що ПВС можна використовувати де інде в проводці тому що це тупо недоцільно і для цього в нього є інші , дешевші і простіші проводи ПВ1,2,3,4,5. А якщо у вас десь є ПВС і ви вирішите використати його в проводці , наприклад замість ПВ5 , то це жодним чином не буде порушенням. Це означає , що такий провід ви можете прибити до стіни (стаціонарно) і підєднати до нього якесь стаціонарне обладнання. А для підєднання стаціонарного обладнання , яке може в процесі життя пересуватись (холодильник , бойлер) потрібно під`єднувати гнучкими кабелями , шнурами (не проводами , не ПВС) , бо ПВС це зовсім не кабель і не шнур. І в ПУЕ це також зазначено. Як вам такий пердімонокль , що ПВСом холодильник підключати ні,ні. Тому я і кажу про важливість термінів та їх трактування. Бо тут ви кажете (не особисто ви) , що ПВС це не кабель а провід , а в той же час ПУЕ каже , під`єднувати холодильник іменно кабелем , або шнуром. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 4 часа назад, andrey_ka сказал: 1. Що таке стаціонарна проводка. Згідно з ПУЕ , це відкрита проводка. 2. Що до замонолічування в стіни. Замонолічувати в стіни можна виключно кабелі і немає значення багатожильні вони чи моноліт. Головне , щоб вони були іменно кабелем , тобто мали дві і більше захисні оболонки. В ПУЕ вказують на 73 способи монтажу електропроводки і лише два (57,58) говорять про замонолічування. І говориться тут виключно про кабелі. Тому термін , що таке кабель таки має значення. І ПВС таки відрізняється від ВВГ. Принаймні має відрізнятись , якщо вірити виробнику. ВВГ має дві і більше захисних оболонки , а ПВС тільки одну. Але , якщо взяти в руки реальні ПВС та ВВГ , то я не бачу абсолютно ніякої різниці , в обох випадках захисна оболонка лише одна. Це і ввело мене в оману , коли я писав , що ПВС і ВВГ це захищений ізольований провід. Висновок: ПВС можна використовувати в проводці (ПУЕ цього не забороняє), але тільки в трубах , гофрах , і.т.д... Просто це не доцільно , бо існують інші , простіші проводи ПВ1,2,3,4,5. Замонолічувати можна виключно кабелі. А тут , я Хз.. як можна віднести реальний ВВГ до кабелю. Хіба що ці додаткові захисні оболонки якісь невидимі. ПС.. Тобто , автору можна використати ПВС , тим більше що в нього буде можливість заміни. еще раз перечитайте ЗАСТОСУВАННЯ в своем же сообщении пвс и ввг и Вы увидите разницу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 16 хвилин тому, igorrius сказав: еще раз перечитайте ЗАСТОСУВАННЯ в своем же сообщении пвс и ввг и Вы увидите разницу Прочитав , різницю бачу і... Що ви цим хочете сказати? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) 6 минут назад, andrey_ka сказал: Прочитав , різницю бачу і... Що ви цим хочете сказати? ввг :для передачи и распределения электроэнергии . пвс :для подключения электрооборудования что значит не видите разницы ? первым ведется линия от щитка к розетке , вторым- от этой розетки к потребителю Змінено 12 годин тому користувачем igorrius 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому На два кондиціонери бажано прокладати дві окремі лінії чи достатньо однієї? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 4 хвилини тому, igorrius сказав: что значит не видите разницы ? Це не я не бачу , а ви неуважно читаєте , або погано розумієте українську. Цитата Прочитав , різницю бачу і... Що ви цим хочете сказати? 5 хвилин тому, igorrius сказав: первым ведется линия от щитка к розетке , вторым- от этой розетки к потребителю А що , я другим не можу прокласти лінію від щитка до споживача ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Телесистемы Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 8 минут назад, XL.pro сказал: На два кондиціонери бажано прокладати дві окремі лінії чи достатньо однієї? для побутових кондиціонерів з електричною потужністтю до 1,8кВт можливо підключення однією ,або двома окремими трасами питання в зручності експлуатації 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 16 хвилин тому, igorrius сказав: пвс :для подключения электрооборудования От дивіться , три застосування , з трьох різний сайтів. Цитата ПРИЗНАЧЕННЯ Проводи призначені для приєднання електричних машин і приладів побутового і аналогічного застосування до електричної мережі на номінальну змінну напругу 300/500 В. Проводи можуть використовуватися для електричних систем 380/660 В. Проводи відносяться до класу стійких до поширення полум’я за умови поодинокого прокладання по ДСТУ 4809. Проводи марок ПВСнг, ПВСнгд відносяться до класу стійких до поширення полум’я при прокладанні в пучках по категорії А згідно з ДСТУ 4809. Цитата Провід гнучкий з скрученими мідними жилами з ПВХ ізоляцією в ПВХ оболонці. Провід ПВС застосовується для приєднання до електромережі електроприладів і електроінструментів, ремонту холодильників, пральних машин та інших подібних приладів. ПВС можна також використовувати для виготовлення шнурів – подовжувачів на напругу до 380 В для систем 380/660 В. Цитата Застосування Провід призначений для монтажу і стаціонарного приєднання електрообладнання, машин побутового та аналогічного застосування до мереж номінальною змінною напругою до 380/660 В. В одному пишуть про поодиноке прокладання , навіть про прокладання в пучках , в другому взагалі не згадують про монтаж чи прокладання , в третьому кажуть про монтаж і тільки потім приєднання обладнання. А ось з одного сайта два ПВС і різне застосування. Цитата Застосування Провід призначений для монтажу і стаціонарного приєднання електрообладнання, машин побутового та аналогічного застосування до мереж номінальною змінною напругою до 380/660 В. Цитата Застосування Провід призначений для приєднання машин і приладів побутового та аналогічного застосування до мереж номінальною змінною напругою до 380 В для систем 380/660 В. Для приєднання електроприладів і електроінструменту по догляду за житлом і його ремонту, пральних машин, холодильників, засобів малої механізації для садівництва і городництва та інших подібних машин і приладів, і для виготовлення шнурів подовжувальних. То кому вірити. Чи , може , все ж таки варто в першу чергу при влаштуванні електропроводки керуватись ПУЕ ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому (змінено) Який оптоволоконний кабель найкраще провести для інтернету? Розведення проводів необхідно зробити, провайдера не вибрав, але на сайті одного з них читав про волокно G657 Змінено 11 годин тому користувачем XL.pro Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Телесистемы Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 29 минут назад, XL.pro сказал: Який оптоволоконний кабель найкраще провести для інтернету? Розведення проводів необхідно зробити, провайдера не вибрав, але на сайті одного з них читав про волокно G657 заложіть канали з протяжкою, мінімальні, щоб уникнути спайок ОВ легко протягується навіть на складних закладних 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 1 час назад, andrey_ka сказал: А що , я другим не можу прокласти лінію від щитка до споживача ? Коли ти приходиш до замовника з хорошим мегоамметром, і перевіряєш кабельні лінії на опір ізоляції чи старіння ізоляції, то різниця по значенням між кабелем ВВГ і проводом чи шнуром ШВВП чи ПВС прокладеним в стіні в штукатурці, доволі суттєво відрізняється не на користь останніх А коли даєш ПВС 2500В на приладі, то показники стрімко падають в рази. І це при терміні всього 6-8 років експлуатації. Думаю, на цьому діалог вже можно припиняти, тому що ВВГ тут значно доцільніший і по характеристикам значно кращий під стаціонарний монтаж. 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз