Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, які не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

13 минут назад, andrey_ka сказал:

Яке це має відношення до визначення терміну ?

суть ПВС - область применения. Как только напишут, что ПВС можно и в землю, и в штукатурку - вопросов нет, и не важно, как его зовут, провод или кабель.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 хвилини тому, Chatter сказав:

суть ПВС - область применения. Как только напишут, что ПВС можно и в землю, и в штукатурку - вопросов нет, и не важно, как его зовут, провод или кабель.

А... , то ви про те , що ПВС не можна в штукатурку чи землю. Так суперечка ж виникла не в суті , а в назві.

А що ПВС (гнучкі проводи) не можна використовувати в стаціонарній (в штукатурці) проводці ? 

Якщо так , то чим це забороняється?

А це тоді для яких проводів написано?

22.png.0134dd28d218a429d61a8a575290e7b0.png

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

26 минут назад, andrey_ka сказал:

А що ПВС (гнучкі проводи) не можна використовувати в стаціонарній (в штукатурці) проводці ?

В какой момент времени "в стаціонарній" стало эквивалентом "в штукатурці"?

Буквально, следующий абзац:

1227873670_.png.b14eeb30e9cf4060efc1b08b4c15729f.png

Змінено користувачем Chatter
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

19 хвилин тому, Chatter сказав:

В какой момент времени "в стаціонарній" стало эквивалентом "в штукатурці"?

Ось у цей.

23.png.3489943637a42a756a171223513d9630.png

ПС.. Я ніде не можу знайти заборону на використання гнучких проводів у проводці (будь-якій).

39 хвилин тому, Chatter сказав:

Буквально, следующий абзац:

1227873670_.png.b14eeb30e9cf4060efc1b08b4c15729f.png

Цей абзац стосується незахищених ізольований проводів.

Тобто , якщо ви візьмете жмут проводів ПВ1 , або подібних , то цей жмут потрібно запхати в короб , трубу , і.т.д..

ПС.. І , до речі , у автора якраз питання по підключенню обладнання. Тобто , це той самий подовжувач тільки його не видно. І у випадку шухера , його можна спокійно замінити.

То навіщо карячитись та пхати туди ВВГ ?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, andrey_ka сказал:

Ось у цей.

23.png.3489943637a42a756a171223513d9630.png

ПС.. Я ніде не можу знайти заборону на використання гнучких проводів у проводці (будь-якій).

Цей абзац стосується незахищених ізольований проводів.

Тобто , якщо ви візьмете жмут проводів ПВ1 , або подібних , то цей жмут потрібно запхати в короб , трубу , і.т.д..

ПС.. І , до речі , у автора якраз питання по підключенню обладнання. Тобто , це той самий подовжувач тільки його не видно. І у випадку шухера , його можна спокійно замінити.

То навіщо карячитись та пхати туди ВВГ ?

Так провода є установочні(монтажні) - ПВ, ППВ, ВВП.

А є з'єднувальні - ПВС, або шнур ШВВП. 

Ну якби, це зовсім не одне і теж. 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

31 хвилину тому, Energon сказав:

Так провода є установочні(монтажні) - ПВ, ППВ, ВВП.

А є з'єднувальні - ПВС, або шнур ШВВП. 

Ну якби, це зовсім не одне і теж. 

Ну звісно не одне , і я не бачу в ПУЕ а ні слова , що ПВС є якимось з`єднувальним і його не можна використовувати в проводці. По класифікації , це захищений ізольований гнучкий провід. Є про шнур (вище викладав визначення) де зазначено , що шнур використовують для під`єднання рухомих пристроїв.

ПВ , ППВ , це незахищений ізольований провід.

ВВП , це захищений ізольований провід.

ПВС , ШВВП це захищений ізольований провід.

ПУЕ ж не може охопити всіх виробників кабельної продукції та прописати що куди який кабель пхати. 

Вони написали : всі незахищені потрібно пхати в труби (додатково захищати)

ПС.. А що там виробник чи сайтописець  пише , що це з`єднувальний , монтажний чи ще якийсь байдуже. Ви ж як електрик керуєтесь ПУЕ , а не що на сайті нашкрябали.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

13 минут назад, andrey_ka сказал:

Ну звісно не одне , і я не бачу в ПУЕ а ні слова , що ПВС є якимось з`єднувальним і його не можна використовувати в проводці. По класифікації , це захищений ізольований гнучкий провід. Є про шнур (вище викладав визначення) де зазначено , що шнур використовують для під`єднання рухомих пристроїв.

ПВ , ППВ , це незахищений ізольований провід.

ВВП , це захищений ізольований провід.

ПВС , ШВВП це захищений ізольований провід.

ПУЕ ж не може охопити всіх виробників кабельної продукції та прописати що куди який кабель пхати. 

Вони написали : всі незахищені потрібно пхати в труби (додатково захищати)

ПС.. А що там виробник чи сайтописець  пише , що це з`єднувальний , монтажний чи ще якийсь байдуже. Ви ж як електрик керуєтесь ПУЕ , а не що на сайті нашкрябали.

Те, що Ви зараз намагаєтесь зрозуміти і не розумієте, а від того намагаєтесь то інтерпретувати на свій розсуд, вчать на першому курсі професійного технікуму. Там з розумінням цих азів проблем немає. Та і крім ПУЕ є технічна документація кабельної продукції, її теж варто враховувати.

Колись у ПУЕ був пункт 2.1.48 - что провода и кабели должны применяться исключительно в тех областях, где указано это в соответствующих стандартах и технических условиях. Это означает, что использование определенного типа кабеля или провода ограничено теми условиями и приложениями, которые указаны в документации на данный продукт. 

Чесно не дивився чи є він зараз.

• Лайк 2
  • Дякую 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Energon сказав:

Та і крім ПУЕ є технічна документація кабельної продукції, її теж варто враховувати.

Варто , але я ж до того , що ПУЕ не забороняє використання ПВС в проводці.  Чи забороняє?

А виробник про це не пише , бо це.... ну просто не доцільно , економічно не вигідно. Для цього в нього є інша продукція ПВ1,2,3,4,5.

З точки зору електрики ПВ5 і ПВС чимось відрізняються ?

ПС.. Розібрався (принаймні я собі так думаю) і з замонолічуванням ПВС , можна чи ні , але то вже завтра.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...