Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Участки под Ворзелем. Кооператив "Ясная поляна"

chief civil engineer

Рекомендовані повідомлення

Может знающие люди осветят на страницах темы, как согласно устава кооператива или других документов урегулированы такие вопросы:

1. Благоустройство (ограждение, освещение, дороги и пр.).

2. Содержание (охрана, мусор и пр.).

3. Платежи (назначение и размеры).

4. Штат (обязанности и зарплата).

5. Отчётность.

И ещё: члены кооператива - абоненты РЭСа (прямые договора)?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

С Викторией встретились, вот составили несколько типов вот таких планов. есть план с телефонами купленных участков. Рассылать можно только тот что я выложил. Тут общая инфа что мы нарыли :) Ну и я приложил чуть формул с ДБН :) для справки КТП у нас 250 кВА (вроди так, если не поменяли) Сами понимаете что там уже даже в идеале на одну половину мощности не хватит.

По письмам частично определились, сейчас немогу тратить время - надо пару дней - неделя.

 

Добавлено через 4 минуты

Сейчас немогу прочитать, постараюсь по памяти:

 

1. Благоустройство (ограждение, освещение, дороги и пр.).

никак не прописано.

2. Содержание (охрана, мусор и пр.).

никак не прописано.

3. Платежи (назначение и размеры).

есть пункты но сумма не прописана.

4. Штат (обязанности и зарплата).

есть обшая инфв без конкретики.

5. Отчётность.

есть общие пункты без конкретики

И ещё: члены кооператива - абоненты РЭСа (прямые договора)?

нет в целом на весь кооператив :(

 

Сейчас пороюсь свои посты гляну, где я пункты из статута выписывал с комментариями. Наш статут ООООЧЕНЬ урезанная версия нормального типового статуа. Точней с ним поработал толковый юрист и вырезал все что руководству ненадо было. Можно сказать лишили достоинства.

 

Добавлено через 8 минут

Дренажная имеет смысл когда есть куда воду сливать ... Напомню что творилось там.

 

92ae744517966cbb3d596b5a81dda608.jpg

 

68b233c4bd84b5a1dab80579d4c4939c.jpg

 

8fb98d4eae381697eef3614e15502fe9.jpg

 

на последней выталкиваю авто, так и не смогли, вызвали трактор

 

вот хочу напомнить что было пару лет назад.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А почему два года назад, это было весной2013года и такое было весной 2014 года, когда поднимали вопрос про дренаж
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

fb7dedda45a4t.jpg

 

Информация для раздумий на тему армагедона в электрике

 

И что это значит? Александр, расскажите пожалуйста. Очень интересно.

Очень мелко под схемой. Непрочитать. Но уже вижу информация не полная. Сторож сказала, что по Луговой не выкупленные только 7 участков. Так у нее на схеме. И домов многих построенных нет.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Обещанные фото

 

20130406103549h.jpg

20130406103603h.jpg

20130406103618h.jpg

(ссылка устарела)

(ссылка устарела)

(ссылка устарела)

 

1b248b3698.jpg.html

Это был 13й год.

 

(ссылка устарела) в районе этого поста я анализировал состояние нашего статута и что в нём должно быть на примере нормальных статутов (обратите внимание на год)

 

(ссылка устарела) моя неудачная попытка снова начать платить членские в надежде что что-то начнут таки делать.

 

(ссылка устарела) а это попытка понять сколько и как бабло размутили :)

 

Добавлено через 12 минут

И что это значит? Александр, расскажите пожалуйста. Очень интересно.

Очень мелко под схемой. Непрочитать. Но уже вижу информация не полная. Сторож сказала, что по Полевой не выкупленные только 7 участков. Так у нее на схеме.

 

это то что смогли собрать. И это только то что мы с Викой смогли сделать, другие снова таки как-то неочень хотят помогать - у нас просто куча свободного времени :)

Внизу основные характеристики и ситуация по эл. снабжению

 

Вот такст:

- то что есть:

48 домов по 12 кВт (по факту ограничение до 14 кВт)

смотрю ДБН В.2.5-23:2010 (Объекты гражданского назначения)

Руд.дома=2.65 кВт (на дом, при количестве 48 домов)

Ррас.48д=2.65*48=127,2 кВт. (расчёт опираеться на ооочень давнюю статистику, и учитывает только электрические плиты до 10,5 кВт, отопление электрическое он не учитывает).

Если учитывать зимний максимум с эл. отоплением используються другие формулы (много считать) но смысл в том что это никак не 2,65 кВт на дом. (Холодильник - 400Вт, Бойлер - 1500 Вт, Свет - 300 Вт, Компютер/Телефизор - 400 Вт, Отопление - свои цыфри, явно вечером в выходной зимний день у каждого из этих домов общая нагрузка будет не меньше 5 кВт ) Р.ор. 48д=48*5=240кВт (оріентовно)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не втримався... Я ЗА те, щоб зібратися і познайомитися (не пропускав поки що жодного зібрання). А щодо багатьох віртуальних сварок та чвар, то мені просто дивно :unknown: ми ж ДОРОСЛІ люди. Які можуть бути суперечки з підвищенням тону, або звинуваченнями? Які можуть бути форумні війни? В кожного своя правда. Хоче хтось платити внески - платить, не хоче - не платить (це дійсно проблема, але керівництва, а не наша). Я особисто заплатив наперед на пів року. Хоче хтось платити за електроенергію - платить, ні - не платить (керівництво має право і мало б відключити неплатника, а не ставити вимоги до інших членів повпливати на нього), хоче хтось ходити через дірку в заборі - ходить, не хоче - не ходить (це проблема власника ділянки з діркою, а не наша), хоче хтось приймати активну участь в житті кооперативу - приймає (моя повага і підтримка), не хоче - ну ви зрозуміли, і т.д. Але... є нюанси. До тих пір, доки власники ділянок не зібралися і не прийняли рішення не платити внески, складається наступна ситуація: послуги які надаються за внески (можливо і неякісно, можливо і не в повній мірі) оплачують ті, хто платить. Оплачують за СЕБЕ і за тих, хто НЕ платить.

 

Я мусор вивожу окремо, охорона (не раз говорив мені не потрібна) За що саме за мене платять інші? Зарплату голові кооператива який нічого не робить? (вибачте я НЕХОЧУ щоб за мене платили гроші на вітер) По друге. Я гроші, членські, потрачі на дорогу, яка потрібна усім - ось це вже буде тіпа: Я за інших плачу свої членські на щось дійсно корисне. Як бачите з 13го року НІЧОГО не змінилося. Люди платять дань навіть не задумуючись куди діваються гроші ... Ну якщо подобається дарувати гроші то це не мій шлях, я звик вимагати щось у відповідь! За роки мого проживання в кооперативі я постійно просив людей схаменутися та почати щось робити. А пропозиція хай все буде так як є - ну що я можу сказати хай усе буде так як є :(

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Для Кабуша: Дійсно, керівництво погано переймається проблемами кооперативу. Але...

по-перше, докоряти їм розтратами без причини - безглуздо (загальні внески, думаю, становлять менше 8 тис. грн/місяць, а це зарплата одному/двом працівникам, а ще вра***те сміття, чистку снігу, тощо)

по-друге, скажіть, а чи вдасться за ті ж 100 грн/міс виконувати ті ж роботи дешевше? (вра***те, що внески стануть платити ще менше людей, адже вони не зобов'язані навіть обіцянкою) і хто за це візьметься? Я особисто ні.

 

Не сприйміть мої слова, як підтримку ГВ. Я просто не хочу, щоб не трапилося так, що більшість перестане сплачувати внески і ми потонемо в смітті, загрузнемо в снігу і т.д.

 

Ідеальний варіант, що бачиться - залишити кесарю кесареве, а Богу - боже. Я б з задоволенням здавав би 100 грн для ГВ, і ще б 100 для ініціативного колективу кооперативу на вирішення поточних потреб (це доречі 120 000 грн зі 100 людей в рік), якщо б вирішувалися реальні проблеми. Але й за цю ідею я не агітую, оскільки розумію, що 100 людей на це не пристане

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Инфа 2 года назад.

 

1. Охрана 4000 грн

2. Аренда земли 2500 грн

3. Уличное освещение - 3000 грн

4. Мусор (вывозят два раза в месяц) - 1000 грн

5. Чистка снега - 2000 грн за зиму

6. ЗП руководство (председатель кооператива) - тут не уточняли.

 

Снега в этом году почти не было

Уличное освещение отдельно оплачиваеться.

Мусор далеко не всем нужен и его можно безплатно вывозить. (есть предложение) (точней те кто не живут платят за других :)

 

По сути реально нужно только плата за землю ... но это раз в год не каждый месяц. И никак не 100 грн из 160 человек. И примите во внимание никто не простит должнику его долг, всё равно нужно будет членские платить в той или иной форме, не оплата членских это только задержка оплаты и попытка хоть как-то влиять на денежные колебания кооператива.

 

Когда люди заедут с них долг соберут, вплоть до того что сами же соседи будут требовать. А если участок продадут то долг переноситься на нового покупателя участка.

 

Сейчас не оплата членских это больше создание резерва блогадаря которому, если нормально организовать кооператив, можно будет сделать хороший объём работ. Но снова таки - нормально организованный кооператив!

 

 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Саша (дімідролкін), мені теж охорона не потрібна. А Олегу (перший будинок) та ще десятку людей, думаю, не потрібні дороги. В кого отоплення не електричне - не зважатиме на обмеження по потужності (а в разі проблем з мережею запропонує всім обмежити використання електрики). Хто не проводить газ - того не цікавлять проблеми газифікації. Кого не підтоплює - не зацікавлений в дренажі. Тим хто не будувався і не планує - не потрібно нічого. Як пропонуєш визначати пріорітети? На твій, чи на мій розсуд?

Щодо внесків... тут ти абсолютно правий але... зараз хтось платить замість ТЕБЕ за вивезення сміття і охорону, які тобі ЗГОДЕН не потрібні, а ти збудуєш (можливо) частину дороги замість когось, кому вона теж не потрібна. Але, зрозумій, це абсолютно симетричні речі. А для пересічного мешканця, всередньому по палаті потрібні ВСІ перераховані пункти. Питання не to pay or not to pay, а як за одні і ті ж суми (здані для ГВ, або Жені на осушення, або Вікторії на дорогу, або в інші фонди по благоустрою), отримати максимально комфортне проживання, причому не для мене, або тебе, а для усіх.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Для Кабуша: Дійсно, керівництво погано переймається проблемами кооперативу. Але...

по-перше, докоряти їм розтратами без причини - безглуздо (загальні внески, думаю, становлять менше 8 тис. грн/місяць, а це зарплата одному/двом працівникам, а ще вра***те сміття, чистку снігу, тощо)

по-друге, скажіть, а чи вдасться за ті ж 100 грн/міс виконувати ті ж роботи дешевше? (вра***те, що внески стануть платити ще менше людей, адже вони не зобов'язані навіть обіцянкою) і хто за це візьметься? Я особисто ні.

 

Не сприйміть мої слова, як підтримку ГВ. Я просто не хочу, щоб не трапилося так, що більшість перестане сплачувати внески і ми потонемо в смітті, загрузнемо в снігу і т.д.

 

Ідеальний варіант, що бачиться - залишити кесарю кесареве, а Богу - боже. Я б з задоволенням здавав би 100 грн для ГВ, і ще б 100 для ініціативного колективу кооперативу на вирішення поточних потреб (це доречі 120 000 грн зі 100 людей в рік), якщо б вирішувалися реальні проблеми. Але й за цю ідею я не агітую, оскільки розумію, що 100 людей на це не пристане

 

В ЯП уже 160 членов. Зарплата сторожей так и осталась 4 000 грн. Мусор кажеться 1000 грн. Бухгалтер раз в месяц считает показания счетчика и делает счета, ведет учет взносов, перечисляет плату за аренду земли. Ладно, это я понимаю. А председатель? Что он делает? Год наза на собрании Г.В. сказала, что он типа помогает ей. Точно не помню. Помогает землю продавать? Так это не к кооперативу. Он без толку совсем. Если бы не было мусорников, то люди с собой бы увозили мусор.

Кооператив у нас вообще САДОВЫЙ. Т. е. люди в основном приезжают отдыхать летом. У нас же не коттеджный городок? Зимой домов 15 живут.

Так что как не крути, взносы кормят правление. И самое интересное . Если бы правление на взносы что-то делало для кооператива, то и платило бы гораздо больше. И тогда можно было бы требовать, как со светом.

Володя, вы живете там постоянно, и для вас 100 грн. как квартплата. Это действительно копейки. А я летом раз 20 приезжаю.А плачу и зимой тоже.

В общем я считаю, нужно требовать отчета о взносах.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Саша (дімідролкін), мені теж охорона не потрібна. А Олегу (перший будинок) та ще десятку людей, думаю, не потрібні дороги. В кого отоплення не електричне - не зважатиме на обмеження по потужності (а в разі проблем з мережею запропонує всім обмежити використання електрики). Хто не проводить газ - того не цікавлять проблеми газифікації. Кого не підтоплює - не зацікавлений в дренажі. Тим хто не будувався і не планує - не потрібно нічого. Як пропонуєш визначати пріорітети? На твій, чи на мій розсуд?

по данному питанню я дуже багато писав. Скажу честно мене цыкавило лише питання собак. І те що я кучу часу вгатив в вивчення технологыъ виконання дорожных робіт, типів дренажних рвів, зізвони з всякими прорабами за матеріали і т.д. Та банально в автокаді накреслити план з адремами, телефонами і т.д. людей. Це і є мій вклад в добробут кооперативу. Я вдячний що мене таки хоть хтось підтримав і собаку привязали. Я вже писав - я з дуже далекого села і до ДУЖе страшних доріг я звик. Пріорітети я хотів визначити опросами які проігнорувала дуже велика кількість людей! На них я теж тратив час. Я шукав питання які обєднають максимум людей і усі захочуть прийняти участь.

 

Щодо внесків... тут ти абсолютно правий але... зараз хтось платить замість ТЕБЕ за вивезення сміття і охорону, які тобі ЗГОДЕН не потрібні, а ти збудуєш (можливо) частину дороги замість когось, кому вона теж не потрібна. Але, зрозумій, це абсолютно симетричні речі. А для пересічного мешканця, всередньому по палаті потрібні ВСІ перераховані пункти. Питання не to pay or not to pay, а як за одні і ті ж суми (здані для ГВ, або Жені на осушення, або Вікторії на дорогу, або в інші фонди по благоустрою), отримати максимально комфортне проживання, причому не для мене, або тебе, а для усіх.

 

Тому і потрібно було щось робити вже два роки тому. Як і рік тому. Я постійно людей агітую що сидіти дома і не приймати участь не варіант. Банально навіть щоб пожежу затушити потрібно було підняти попу.

 

Внесками ділитися не корректно.

 

Доречі можна тоді скидуватися лише на плату за землю а все інше хай організовують кожен собі що потрібно. Мені потрібна дорога, тобі потрібен вивіз сміття, комусь потрібно світло біля його ділянки. Все це можна зробити собі без особої проблеми.

 

Проблеми що не так легко вирішуються це електрика. В нас, лише на нашій территорії, майже 200 чоловік. 12 кВт. згідно ДБН майже 400 кВт ... де їх взяти? хто буде скидуватися на таку реконструкцію? це може бути більше 500000 грн. невже кооператив буде скидуватися?

 

Добавлено через 4 минуты

Володя, вы живете там постоянно, и для вас 100 грн. как квартплата. Это действительно копейки. А я летом раз 20 приезжаю.А плачу и зимой тоже.

В общем я считаю, нужно требовать отчета о взносах.

 

Ось і виходить що Ви платите за усіх, хоча по суті нічим толком не користуєтесь :( Вмене сосіди теж так наїздами. В них город і барбекю + невеличкий содочок. Приїхали посиділи і поїхали на Київ. Будуватися не скоро будуть. ТАж сама ситуація - платять внески за інших!

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ідеальний варіант, що бачиться - залишити кесарю кесареве, а Богу - боже. Я б з задоволенням здавав би 100 грн для ГВ, і ще б 100 для ініціативного колективу кооперативу на вирішення поточних потреб (це доречі 120 000 грн зі 100 людей в рік), якщо б вирішувалися реальні проблеми. Але й за цю ідею я не агітую, оскільки розумію, що 100 людей на це не пристане

 

Я тоже готов к такому варианту!!

НО:

1. не уверен, что завтра-послезавтра не встанет вопрос об увеличении ежемесячных сборов - курс, цены и т.д.

2. многие не захотят этого. Аргумент прост: "я сдаю 100 грн, сделайте мне красиво!"

3. не жалко 100 грн, но обидно, что они уйдут в никуда.... нам даже свет ночью не могут включать

4. вывоз мусора, охрану и уборку снега можно организовать на месте при наличии здравого подхода всех жителей и при наличии инициативной группы.

 

Сейчас опять все идет к тому, что инициатива самых неравнодушных задушится "сверхмудрыми" аргументами самых "рассудительных"... и все останется, как есть, а наше "праление" будет радостно подсчитывать собранные деньги....

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Для М.Vihrov: 160 точно не платять. А якщо й платили б, то це 16 000 мінус вказані вами суми, оренда землі і раз в рік чистка снігу - вийде замало для значимих дій. Щодо голови кооперативу, моя думка - звільнити (але чи в наших це силах? і чи точно він нічого не робить? адже хтось спілкується з РЕСом, вивізниками сміття, розчищачами доріг :)) А щодо того, хто проживає - тут ваша правда, це тотальна несправедливість :D. Причому я не жартую, на новій стороні ділянку придбав мій брат, а будуватися поки що не збирається. Можливо він теж потенційний неплатник, або ж платник за непотрібні йому послуги. Добре б було, щоб була якась градація, але це теж непросто зробити...

 

Саша, можливо ти мене не так зрозумів. Я не за те, щоб кожен робив щось сам, навпаки, лише колективно ми можемо вирішити ті чи інші питання. Але, перед тим як щось зламати (наприклад, перестати платити внески і по ланцюжку сміття, сніг, і т.д.) варто гарно подумати і запропонувати кращу альтернативу (наприклад Вася зоб'язується виконувати те ж за 80 грн/міс), або ж ПРИЙДЕТЬСЯ залишити все як є незалежно від нашого бажання.

 

Щодо контролю, то я лише ЗА ПОВНИЙ контроль зі сторони БУДЬ-КОГО хто забажає, причому контролю витрат і керівництва ЯП і витрат ініціативної групи/груп.

 

Щодо ініціативності, так тут важливо не путати. В нас в кооперативі дуже багато ініціативних людей, якщо викреслити тих, хто не проживає в ЯП взагалі і участі в її житті не бере зовсім. Ініціативний - це кожен, хто готовий прийняти матеріальну участь в вирішенні проблем, кожен, хто з'являється на суботники, допомагає гасити пожежі, патрулює вулиці в смутні часи, приходить запитати у незнайомців, чому вони ходять біля чужого наділу і т.д.

 

Те, про що пишеш ти - плани, опитування людей, розробка варіантів, тощо - це вже координаторство і управління, а для цього якраз потрібні не ініціативні люди, а амбіційні лідери і управлінці (причому дуже добре, коли їх мало, і вони замість суперечок між собою зайняті організацією; і дуже погано, коли їх немає зовсім). А от лідером потрібно просто бути (напевно з дитсадка) і заставити когось ним стати не реально, і ображатися на когось, що він не лідер і не хоче ним бути - безглуздо.

 

Проблема ж в нас не в ініціативності, а в тому, що ми багато зусиль тратимо на пошук винуватих, на з'ясування справедливості, на визначення пріоритетів і так далі, але дуже мало на виконання будь-яких справ.

 

Добра всім :flag1:

Змінено користувачем hmel
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Для М.Vihrov: 160 точно не платять. А якщо й платили б, то це 16 000 мінус вказані вами суми, оренда землі і раз в рік чистка снігу - вийде замало для значимих дій. Щодо голови кооперативу, моя думка - звільнити (але чи в наших це силах? і чи точно він нічого не робить? адже хтось спілкується з РЕСом, вивізниками сміття, розчищачами доріг :)) А щодо того, хто проживає - тут ваша правда, це тотальна несправедливість :D. Причому я не жартую, на новій стороні ділянку придбав мій брат, а будуватися поки що не збирається. Можливо він теж потенційний неплатник, або ж платник за непотрібні йому послуги. Добре б було, щоб була якась градація, але це теж непросто зробити...

Добра всім :flag1:

 

Так потому многие и не платят, не понимают за что. То, что люди тут живут, мне все равно. Мне тут нравится. Я бы тоже жил, если бы работа поближе. Дело не в этом.

И 100 грн не большие деньги, но за что?

Алекс 65 совершенно правильно и четко написал "не жалко 100 грн, но обидно, что они уйдут в никуда.... нам даже свет ночью не могут включать"

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Для М.Vihrov: 160 точно не платять. А якщо й платили б, то це 16 000 мінус вказані вами суми, оренда землі і раз в рік чистка снігу - вийде замало для значимих дій. Щодо голови кооперативу, моя думка - звільнити (але чи в наших це силах? і чи точно він нічого не робить? адже хтось спілкується з РЕСом, вивізниками сміття, розчищачами доріг :))

Голови кооперативу вже, як я розумію, нема. Він зник десь рік тому, мається на увазі як голова кооперативу.

 

16000 в місяць а віднімаєм те що один раз в рік ;)

 

16000*12=192000 грн - оренда землі та чистка снігу = 170000 грн. вибачте за таку суму багато що можна зробити ;) Згоден що половина не платить (хочу судячи з цькувань в мою сторону - неплатять не так багато) виходить 100000 тепер 4 роки моїх кіпішів = 400000 дивна сума виходить. Може трохи приукрасив але сума велика

 

Добавлено через 19 минут

Місячні трати:

4000 на охорону

700 грн мусор

2500/12=208 грн за землю

2000/12=167грн за уборку снега

=5100 грн

 

Про інші затрати кооперативу я не чув (голови наче нема вже дуже давно).

 

ладно хай ще буде бугалтер фрілансер - рахунки за ел. енергію - 1000 грн в місяць

 

а членські вже рахували 16000грн ділимо навпіл = 8000

 

2000 грн в місяць має осідати в бїюджеті кооперативу це мінімум! за кілька місяців можна машину щебню взяти!

 

Про яку чесність і обовязкові оплати ми говоримо?

 

Добавлено через 4 минуты

Я це вже другий рік тут пишу пишу а людям якось зовсім не цікаво. Я один нічого зробити не можу! Хоть розірвися потрібно щоб більша частина членів підняли питання!

 

Кооперативу майже 5 років, коли я купував вже були куплені близько 60ти ділянок. Доволі непогана сума за цей час могла набігти - спокійно могли купити ділянку для дитячого майданчику чи для вигулу собак... спортивний майданчик. 2000грн*12*5=120т грн. це при самих гірших умовах.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Голови кооперативу вже, як я розумію, нема. Він зник десь рік тому, мається на увазі як голова кооперативу.

 

16000 в місяць а віднімаєм те що один раз в рік ;)

 

16000*12=192000 грн - оренда землі та чистка снігу = 170000 грн. вибачте за таку суму багато що можна зробити ;) Згоден що половина не платить (хочу судячи з цькувань в мою сторону - неплатять не так багато) виходить 100000 тепер 4 роки моїх кіпішів = 400000 дивна сума виходить. Може трохи приукрасив але сума велика

 

Добавлено через 19 минут

Місячні трати:

4000 на охорону

700 грн мусор

2500/12=208 грн за землю

2000/12=167грн за уборку снега

=5100 грн

 

Про інші затрати кооперативу я не чув (голови наче нема вже дуже давно).

 

ладно хай ще буде бугалтер фрілансер - рахунки за ел. енергію - 1000 грн в місяць

 

а членські вже рахували 16000грн ділимо навпіл = 8000

 

2000 грн в місяць має осідати в бїюджеті кооперативу це мінімум! за кілька місяців можна машину щебню взяти!

 

Про яку чесність і обовязкові оплати ми говоримо?

 

Золотые слова!!!!!!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Числа, бог з ними... А альтернатива яка? Адже потрібно обговорювати не те як погано є, а те, як зробити краще. Які пропозиції? Спробую сам відповісти собі:

1. Не платити внески. Гарна ідея, але лише після того, як організуємо самі те, що поки що виконується керівництвом (з огляду на те як ми синхронізуємося я в це вірю мало)

2. Вимагати від керівництва звітності. Я двома руками за. Як це зробити? Хто це зробить? Чи дасть це результат? Я просто не знаю, але готовий підтримати того, хто знає що і як потрібно робити

3. Скидатися фінансово додатково. Гарна ідея, але на що скидатися, якими сумами, хто буде ними розпоряджатися, хто їх буде контролювати? Доречі. От саме ТЕ, що потрібно обговорювати на зборах. Але скажи, хоч хтось піднімає ЦІ питання? Всі концентруються на конкретиці (наприклад дирка в паркані, або безфункціональність охоронців) та на пріорітетах, що головніше. А це ТІ питання, які якраз обговорювати і не варто, щоб не потонути в охлократії, а досить просто проголосувати.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1. Благоустройство (ограждение, освещение, дороги и пр.).

никак не прописано.

 

Значит законным путём вам ничего не положено.

 

2. Содержание (охрана, мусор и пр.).

никак не прописано.

 

Значит законным путём вам ничего не положено.

 

3. Платежи (назначение и размеры).

есть пункты но сумма не прописана.

 

Должны быть решения руководства кооператива об их назначении и размере.

 

4. Штат (обязанности и зарплата).

есть обшая инфв без конкретики.

 

Тогда должны быть решения руководства кооператива о штатном расписании, функциональных обязанностях и оплате.

 

5. Отчётность.

есть общие пункты без конкретики

 

В рамках этих пунктов и можете требовать отчёты.

 

Как видим, законными методами решить проблему будет сложно или невозможно. А если пойти на конфликт (начать реализацию плана выполнения целевых программ за счёт ежемесячных взносов), руководство кооператива начнёт шевелится и тут уже поле для поиска консенсуса.

 

И ещё: члены кооператива - абоненты РЭСа (прямые договора)?

нет в целом на весь кооператив

 

Есть вероятность, что где-то прописана возможность прекращения/ограничения электроснабжения в случае злостного нарушения правил кооператива.

 

Сейчас пороюсь свои посты гляну, где я пункты из статута выписывал с комментариями. Наш статут ООООЧЕНЬ урезанная версия нормального типового статуа. Точней с ним поработал толковый юрист и вырезал все что руководству ненадо было. Можно сказать лишили достоинства.

 

Устав любой организации регистрируют только после его проверки на соответствие законодательству. Как пример, для исключения из членов общественной организации необходимо 3/4 голосов, хотя по жизни мы знаем только право простого (>1/2) и конституционного (2/3) большинства. И попытка уменьшить этот барьер в 3/4 не пройдёт при регистрации.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Значит законным путём вам ничего не положено.

Устав любой организации регистрируют только после его проверки на соответствие законодательству. Как пример, для исключения из членов общественной организации необходимо 3/4 голосов, хотя по жизни мы знаем только право простого (>1/2) и конституционного (2/3) большинства. И попытка уменьшить этот барьер в 3/4 не пройдёт при регистрации.

Я тому так і верчуся, що у нас законних прав дуже мало. Одним з листів потрібно отримати можливість доповнювати статут, хочу проконсультуватися у юриста чи може правління дозволити таку правку. Чи існує лише зміна статуту в цілому.

 

Листи самі часу нема зараз скласти, але ідея така:

 

лист №1. Прохання від членів кооперативу до керівництва. надати звіт про функціонування кооперативу цих 5ть років. Який баланс рухунку. Які роботи проводились.

лист №2. Запросити можливість використання членських внесків як цільові вклади по роботам в кооперативі.

лист №3. ЗАпросити заборону на підключення нових членів (після купівлі ділянок) до існуючої ТП. Лише після розширення загальної потужності можна буде відновити підключення.

лист №4. В статуті прописані деякі группи перевіряючих осіб, необхідно призначити цих осіб. (Зараз не готовий назвати правильну назву, але одна група перевіряє фінанси інша майно та роботи - ці групи вони не мали права вилучати з статуту).

лист №5. Про включення світла з такого-то часу і до такого.

лист №6. Лист санкцій та покарання.

6.1 Чітко прописати покарання за не спрату ел. енергії (важливо так як можуть відключити весь кооператив, вра***те що я сам іноді затримую тому жорстких писати не буду ;) )

6.2 Трава біля будинку та на территорії. Прописати про необхідність скошувати/спалювати ще в осінній час.

6.3 Умови знаходження собак на территорії.

6.4 Мусор навколо ділянки та загалом на территорії.

лист №7 Дії що до сміття. Є можливість, якщо сміття сортувати то можуть вивозити його безоплатно. (хочу прописати вимогу що сміття потрібно сортувати та викидати в конкретний контейнер, їх буде кілька).

лист №8. Дії що до шлагбауна. Необхідно таки зобовязати купити пульти, але не через тих хто тут продає. а кажуть можна дешевше.

лист №9. Лист прохання про надання тимчасово, вказати скільки років. Ділянку в центрі кооператива під дитячий майданчик. Потрібно десь знайомитися людям.

лист №10. лист прохання про самостійне часткове самоврядування. Мається на увазі: Рішення погоджені більшою половиною асоційованих членів кооперативу мають автоматично (може не автоматично але погоджувати рішення що незаважають їм продавати землю) підтримуватися 3ма членами кооперативу що його створили (зобумовлено тим що на життя кооперативу цим людям начхати а нам ні)

 

нагадаю: Юредично можуть вирішувати наші проблеми лише ці три члени кооператив. Тому будь яке наше рішення потрібно погоджувати з ними. Зрозуміло що нас членами кооперативу робити їм невигідно - потрібно йти на компроміс :(

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Добрый вечер, Александр и Владимир. Должна быть спостережна рада та ревизионная комиссия. До 1 апреля ЕЖЕГОДНО ДОЛЖЕН предоставляться отчет о деятельности СТ за прошедший год, который докладывается на собрании. За 5 лет не одного отчета.
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я тому так і верчуся, що у нас законних прав дуже мало. Одним з листів потрібно отримати можливість доповнювати статут, хочу проконсультуватися у юриста чи може правління дозволити таку правку. Чи існує лише зміна статуту в цілому.

 

При сьогоднішньому рівні розвитку комп'ютерної техніки перенабрати весь текст статуту - справа декількох годин, а у вас стільки проблем, що простим доповненням краще не обмежуватися. Власники можуть все дозволити, але навіщо їм це? Вони зорганізували кооператив, щоб отримати разовий прибуток на продажу землі, а потім невеликі гроші - на щомісячних внесках. Це як будівельна компанія зі своїм ЖЕКом.

 

Листи самі часу нема зараз скласти, але ідея така:

лист №1. Прохання від членів кооперативу до керівництва. надати звіт про функціонування кооперативу цих 5ть років. Який баланс рухунку. Які роботи проводились.

лист №2. Запросити можливість використання членських внесків як цільові вклади по роботам в кооперативі.

лист №3. ЗАпросити заборону на підключення нових членів (після купівлі ділянок) до існуючої ТП. Лише після розширення загальної потужності можна буде відновити підключення.

 

Повністю підтримую намір теребити керівництво стосовно всіх наболілих питань. Але згідно статуту у Вашій версії, вони не зобов'язані.

 

лист №4. В статуті прописані деякі группи перевіряючих осіб, необхідно призначити цих осіб. (Зараз не готовий назвати правильну назву, але одна група перевіряє фінанси інша майно та роботи - ці групи вони не мали права вилучати з статуту).

 

Це єдина зачіпка припинити здійснювати платежі "до моменту організації фінансово-господарської діяльності кооперативу згідно вимог статуту". Друга справа, хто обирає/призначає ці групи і які їх повноваження.

 

лист №5. Про включення світла з такого-то часу і до такого.

лист №6. Лист санкцій та покарання.

6.1 Чітко прописати покарання за не спрату ел. енергії (важливо так як можуть відключити весь кооператив, вра***те що я сам іноді затримую тому жорстких писати не буду

 

Зі світлом проблем не повино бути: заборгованність понад __ діб - відключення з правом відновлення після сплати боргу та послуг з відключення/підключення. При такому підході через 2-3 місяці в кооперативі буде повний порядок. Досвід багатьох.

Відключення кооперативу через несплату деяких членів вас не повино турбувати, оскільки стягнення плати за електроенергію і розрахунок з РЕСом - це проблеми правління кооперативу. Кожний з вас отримує послугу від кооперативу і проблеми сусіда вас не повинні хвилювати.

 

6.2 Трава біля будинку та на территорії. Прописати про необхідність скошувати/спалювати ще в осінній час.

 

Зазвичай пишуть: утримувати в належному стані, освоїти, обробляти. Спалювати заборонено. Це ж гарний компост.

 

6.3 Умови знаходження собак на территорії.

 

Зробіть посилання на існуючі правила утримання тварин для Києва.

 

6.4 Мусор навколо ділянки та загалом на территорії.

лист №7 Дії що до сміття. Є можливість, якщо сміття сортувати то можуть вивозити його безоплатно. (хочу прописати вимогу що сміття потрібно сортувати та викидати в конкретний контейнер, їх буде кілька).

 

Європейський підхід, але навіть в Києві не повністю сприймається.

 

лист №8. Дії що до шлагбауна. Необхідно таки зобовязати купити пульти, але не через тих хто тут продає. а кажуть можна дешевше.

 

Самі пробийте по Інтернету. :)

 

лист №9. Лист прохання про надання тимчасово, вказати скільки років. Ділянку в центрі кооператива під дитячий майданчик. Потрібно десь знайомитися людям.

 

... і проводити віче.

 

лист №10. лист прохання про самостійне часткове самоврядування. Мається на увазі: Рішення погоджені більшою половиною асоційованих членів кооперативу мають автоматично (може не автоматично але погоджувати рішення що незаважають їм продавати землю) підтримуватися 3ма членами кооперативу що його створили (зобумовлено тим що на життя кооперативу цим людям начхати а нам ні)

 

Нічого особистого, але це бізнес. Правління кооперативу може піти назустріч деяким конкретним вимогам асоційованих членів, але давати їм в руки таку зброю - ніколи. :(

 

нагадаю: Юредично можуть вирішувати наші проблеми лише ці три члени кооператив. Тому будь яке наше рішення потрібно погоджувати з ними. Зрозуміло що нас членами кооперативу робити їм невигідно - потрібно йти на компроміс :(

 

Тому я вам і пропоную довести ситуацію до мягкого конфлікту, а потім провести перемовини з власниками кооперативу про реалізацію цільових програм за рахунок частини щомісячних платежів, що призведе до зростання привабливості ділянок в кооперативі (взаємна вигода).

 

Добавлено через 1 минуту

Должна быть спостережна рада та ревизионная комиссия. До 1 апреля ЕЖЕГОДНО ДОЛЖЕН предоставляться отчет о деятельности СТ за прошедший год, который докладывается на собрании. За 5 лет не одного отчета.

 

А вот и формальная зацепка приостановить все платежи до выполнения норм устава. (Уточните: кто избирает, из числа кого).

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Добрый вечер, Александр и Владимир. Должна быть спостережна рада та ревизионная комиссия. До 1 апреля ЕЖЕГОДНО ДОЛЖЕН предоставляться отчет о деятельности СТ за прошедший год, который докладывается на собрании. За 5 лет не одного отчета.

 

Іх ще потрібно вибрати ;) лист потрібен щоб примусити їх вибрати

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...