TaurosRMK Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому (змінено) 4 години тому, Vikctor сказав: травосуміш з високим вмістом райграсу і жаліються, що косити часто доводиться. 20% — Мятлик луговий 30% — Райграс багаторічний 30% — Костриця очеретяна 20% — Костриця червона Суміш порівняно не дешева, тобто не ноунейм з базару, але і не дорогі суміші по 500-600 грн за кг, бо для такого потрібні відповідні умови, яких нажаль немає. Хіба 30% райграсу то багато? Тай не так страшно, бо передивлявся багато сумішей від всяких європейських виробників - спортивні, універсальні, посухостійкі та інші мають в складі по 20-30% райграсу. Так що наче нормально. Але дивно, бо реально якщо придивлятися то росте там де дощувач більше всього поливає, там де вручну не так швидко росте і колір інший. Якось цікаво як так, я ж не спеціально вибирав насіння райграсу і сіяв там де буде поливатися 🤣 І цієї площі явно більше, ніж 30%. Може десь 75% покривають дощувачі, а решту поливаю вручну, і от цих 75% росте як на дріжджах. Змінено 11 годин тому користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому все нормально . так и должно быть. разная трава растет по разному ,мятлик вообще на второй год нормально растет ,но выдавит к примеру овсянницу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 2 часа назад, TaurosRMK сказал: Хіба 30% райграсу то багато? Як на мій смак і 5% забагато. Росте у вас здебільшого назарі саме райграс, бо він одразу всходить і бурно росте і лишень через 2-3 сезони виводиться і заміщується іншими видами з вашой травосуміши. Читав, що його якраз і додають у суміші, щоб галявина швидше походила на газон, бо користувачив не влаштовує чекати кілька місяців, поки нормальні трави виростуть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 6 годин тому, Made in USSR сказав: все нормально . так и должно быть. разная трава растет по разному ,мятлик вообще на второй год нормально растет ,но выдавит к примеру овсянницу. Хм... то виходить що, можна припустити що 30% райграсу зійшло, а решта 70% суміші все ще сходить, десь більше, десь менше? І з часом воно вирівняється? Чи як не крути, райграс все рівно буде швидше рости на фоні іншого? Навіть якщо його всього 30%. Цікаво що є два невеликих місця по 3-4 м2, де в середині дня паде тінь, то там трава росте повільніше, хоча поливається нормально як і інша площа. І як я не пробував зрозуміти де райграс, а де вівсяниця, гугл видає однакову на вигляд траву, то виглядає так, що в цих місцях не попався райграс, бо трава рівномірна по висоті і кольору. А там де на сонці, то перепади висоти до 5 см. Дивно. Чи просто для райграсу полив і сонце саме краще місте для зростання? 😄 6 годин тому, Vikctor сказав: Як на мій смак і 5% забагато. Це ваші вподобання. Для мене і ця травосуміш підійде. Косити раз в 5 днів не так і страшно, всього сотка площі, і в скошеному виді непогано дивиться. Єдине що росте не рівномірно, але може з часом вирівняється. Так що хай буде. --- Я чомусь думав що якщо в суміші 30% райграсу, то умовно на моїх 100 м2 десь 30 м2 буде райграс, або на кожні 10 м2 буде 3 м2 райграсу. І 30% то ніби не так і багато, не мало би сильно в очі кидатися. А по вигляду здаєтсья що там всі 70% 🤣 Хоча може накручую. І насіння добре перемішував, хоча і сіяв вручну, але старався рівномірно засипати площу. А зараз виглядає так, ніби в одному місці випав весь райграс, а в інших місцях інше насіння 😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз