TaurosRMK Опубліковано: 25 червня Поділитись Опубліковано: 25 червня (змінено) 4 години тому, Vikctor сказав: травосуміш з високим вмістом райграсу і жаліються, що косити часто доводиться. 20% — Мятлик луговий 30% — Райграс багаторічний 30% — Костриця очеретяна 20% — Костриця червона Суміш порівняно не дешева, тобто не ноунейм з базару, але і не дорогі суміші по 500-600 грн за кг, бо для такого потрібні відповідні умови, яких нажаль немає. Хіба 30% райграсу то багато? Тай не так страшно, бо передивлявся багато сумішей від всяких європейських виробників - спортивні, універсальні, посухостійкі та інші мають в складі по 20-30% райграсу. Так що наче нормально. Але дивно, бо реально якщо придивлятися то росте там де дощувач більше всього поливає, там де вручну не так швидко росте і колір інший. Якось цікаво як так, я ж не спеціально вибирав насіння райграсу і сіяв там де буде поливатися 🤣 І цієї площі явно більше, ніж 30%. Може десь 75% покривають дощувачі, а решту поливаю вручну, і от цих 75% росте як на дріжджах. Змінено 25 червня користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 25 червня Поділитись Опубліковано: 25 червня все нормально . так и должно быть. разная трава растет по разному ,мятлик вообще на второй год нормально растет ,но выдавит к примеру овсянницу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 25 червня Поділитись Опубліковано: 25 червня 2 часа назад, TaurosRMK сказал: Хіба 30% райграсу то багато? Як на мій смак і 5% забагато. Росте у вас здебільшого назарі саме райграс, бо він одразу всходить і бурно росте і лишень через 2-3 сезони виводиться і заміщується іншими видами з вашой травосуміши. Читав, що його якраз і додають у суміші, щоб галявина швидше походила на газон, бо користувачив не влаштовує чекати кілька місяців, поки нормальні трави виростуть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 25 червня Поділитись Опубліковано: 25 червня 6 годин тому, Made in USSR сказав: все нормально . так и должно быть. разная трава растет по разному ,мятлик вообще на второй год нормально растет ,но выдавит к примеру овсянницу. Хм... то виходить що, можна припустити що 30% райграсу зійшло, а решта 70% суміші все ще сходить, десь більше, десь менше? І з часом воно вирівняється? Чи як не крути, райграс все рівно буде швидше рости на фоні іншого? Навіть якщо його всього 30%. Цікаво що є два невеликих місця по 3-4 м2, де в середині дня паде тінь, то там трава росте повільніше, хоча поливається нормально як і інша площа. І як я не пробував зрозуміти де райграс, а де вівсяниця, гугл видає однакову на вигляд траву, то виглядає так, що в цих місцях не попався райграс, бо трава рівномірна по висоті і кольору. А там де на сонці, то перепади висоти до 5 см. Дивно. Чи просто для райграсу полив і сонце саме краще місте для зростання? 😄 6 годин тому, Vikctor сказав: Як на мій смак і 5% забагато. Це ваші вподобання. Для мене і ця травосуміш підійде. Косити раз в 5 днів не так і страшно, всього сотка площі, і в скошеному виді непогано дивиться. Єдине що росте не рівномірно, але може з часом вирівняється. Так що хай буде. --- Я чомусь думав що якщо в суміші 30% райграсу, то умовно на моїх 100 м2 десь 30 м2 буде райграс, або на кожні 10 м2 буде 3 м2 райграсу. І 30% то ніби не так і багато, не мало би сильно в очі кидатися. А по вигляду здаєтсья що там всі 70% 🤣 Хоча може накручую. І насіння добре перемішував, хоча і сіяв вручну, але старався рівномірно засипати площу. А зараз виглядає так, ніби в одному місці випав весь райграс, а в інших місцях інше насіння 😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 26 червня Поділитись Опубліковано: 26 червня ждите ! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 4 липня Поділитись Опубліковано: 4 липня (змінено) На газоні появилися плями з вигорівшою травою, от зовсім нічого немає, декілька стебел залишилося і ті жовтіють, а також здаєтсья місцями газон стає рідшим. Косив у вівторок і там де утворилися вигорівші плями точно була трава. Пройшло декілька днів і майже чорна земля. Це майже в куті, там не ходять, щоб витоптати. При чому якісь такі дивні по формі місця, прямокутники по 30-40 см в довжину и 10-15 см в ширину. Перед першим покосом в тому місця була найкраща схожість і густота, а зараз починає рідшати. Поливаю зазвичай вечером до заходу сонця десь в 19:30-20:00 (ховаєтьсья за дерева). Не знаю скільки води йде, ну приблизно 200-250 л (орієнтуюся по кільцях в криниці, йде як мінімум половину кільця об'ємом 0.4 м3. Нагадаю що площа майже рівно 1 сотка. Кошу 4-5 см поперемінно. Можливо низько і треба більше, 5-6 см, чи завжди 6 см? Можливо більше поливатися хоче, ранок-вечір чи просто більше за один полив? На більшості площі бачу що сходить молода трава і густота збільшується, а на деяких місцях таке відчуття що тільки підгарає і нічого нового не сходить. І на цих вигорівших місцях щось зійде (ну через місяць хоча би, або після добрячих дощів) чи потрібно буде підсівати (під дощ, чи коли похолодає, чи на осінь)? Змінено 4 липня користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 4 липня Поділитись Опубліковано: 4 липня а ви після поливу перевірте на другий день вологість цього місця і там де нормально, бо у друзів було таке, думали болячка, а виявилось, що погано спроектований автоматичний полив не перекривав усю площу рівномірно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 5 липня Поділитись Опубліковано: 5 липня 11 годин тому, Фрай сказав: а ви після поливу перевірте на другий день вологість цього місця і там де нормально, бо у друзів було таке, думали болячка, а виявилось, що погано спроектований автоматичний полив не перекривав усю площу рівномірно. Хм... Трава відновилася сама чи підсіювали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 5 липня Поділитись Опубліковано: 5 липня Запитаю ось так було 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 6 липня Поділитись Опубліковано: 6 липня (змінено) 05.07.2025 в 12:05, TaurosRMK сказав: Хм... Трава відновилася сама чи підсіювали? Сама, на це місце на фото порадив поставити миску і порівняти з зеленою зоною, а вона додумалась піти під час поливу і побачити прогалину, коли поливає то воно за бризками непомітно, тим паче, що полив робили фахівці. )) У мене інша біда, дрібна конюшина поступово захоплює все і не знав як боротись, а тоді плюнув, хай буде мене й так влаштовує ) газону вже 11 років, пора робити рекультивацію, але більш важливих проблем вистачає, хай буде. Змінено 6 липня користувачем Фрай 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В п'ятницю в 08:04 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 08:04 (змінено) Чи можна/треба вносити добрива на молодий газон? Посіяний газон 2 місяці тому. Одночасно з травою купив весняно-літні добрива NPK 30-10-10. Зараз період дощів, тому якраз гарний час для добрив. Також десь 2 тижні назад трохи підсівав місця, де пропала трава. Не зашкодять зараз добрива? І що вони дадуть - густоту, швидший ріст? Бо скоро літо закінчиться, а там вже будуть потрібні інші добрива. Змінено В п'ятницю в 08:05 користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: В п'ятницю в 13:20 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 13:20 густоту нет . ускоренный рост -возможно. Но для молодого газона главное это развитие корневой системы ,укоренение. Скосить и внести 70 проц. от нормы . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В п'ятницю в 14:55 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 14:55 1 годину тому, Made in USSR сказав: Скосить и внести 70 проц. от нормы . Точно... з одного боку добре що дощ, добрива гарно розчиняться, але з іншого боку проблема, бо мокру траву газонокосаркою наче не бажано косити. Треба чекати щоб підсохло, наче з понеділка 1-2 дні має бути без опадів і потім знову дощі. В цілому гірше не буде, якщо добрива гарно пролити в той же день або ж зразу буде дощ декілька днів? --- Ось такі плями в різних місцях появилися. Зараз фото після дощу, тому все мокре. Але на сухо там просто чорна земля і висохша трава, а кругом все зелене. Став підозрювати що то кішка мітить територію. Бо там де декілька днів назад була трава, сьогодні вже чорна земля. Ну або прибульці лазером випалюють 🤣 Прихований текст Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: учора в 15:48 Поділитись Опубліковано: учора в 15:48 А може хтось розбираєтсья в сортах трави? Останнім часом багато такого повилазило, місцями поодиноко і непомітно, а місцями заросло трохи більше. Не розумію що це, чи той самий райграс (по пошуку важко зрозуміти як саме виглядає райграс на газоні), чи щось інше, яке не відноситься до газонної трави? За тиждень виростає з 5 до 15 см. Вигладає наче росте кущем по 4-6 стеблин і стебла доволі грубі, місцями по 3 мм. Під час скошування фактично залишається лише стебло, бо перший листок десь на висоті 5-6 см. Гугл через раз видає різні результати, то плоскуха, то якийсь тонконіг, то ще щось. Також знаходиться інформація що можна обробити Пума Супер, наче від плоскухи і подібних допомагає. Але чи є це небажана культура, з якою треба боротися, чи це той самий райграс? Також повилазило багато інших бурянів. Я так розумію що по молодому газоні (2 місяці після посіву) не бажано обробляти від бур'янів? Прийдеться змиритися і чекати наступної весни чи можна обробити? Варіант вимикувати вручну має місце, але не думаю що то сильно ефективно, сьогодні вимикав, через день-два вже нові повилазили... Прихований текст Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: учора в 15:55 Поділитись Опубліковано: учора в 15:55 3 хвилини тому, TaurosRMK сказав: А може хтось розбираєтсья в сортах трави? Останнім часом багато такого повилазило, місцями поодиноко і непомітно, а місцями заросло трохи більше. Не розумію що це, чи той самий райграс (по пошуку важко зрозуміти як саме виглядає райграс на газоні), чи щось інше, яке не відноситься до газонної трави? За тиждень виростає з 5 до 15 см. Вигладає наче росте кущем по 4-6 стеблин і стебла доволі грубі, місцями по 3 мм. Під час скошування фактично залишається лише стебло, бо перший листок десь на висоті 5-6 см. Гугл через раз видає різні результати, то плоскуха, то якийсь тонконіг, то ще щось. Також знаходиться інформація що можна обробити Пума Супер, наче від плоскухи і подібних допомагає. Але чи є це небажана культура, з якою треба боротися, чи це той самий райграс? Також повилазило багато інших бурянів. Я так розумію що по молодому газоні (2 місяці після посіву) не бажано обробляти від бур'янів? Прийдеться змиритися і чекати наступної весни чи можна обробити? Варіант вимикувати вручну має місце, але не думаю що то сильно ефективно, сьогодні вимикав, через день-два вже нові повилазили... Приховати вміст Похож на тонконог Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому 2 години тому, ЯД сказав: Похож на тонконог Тонконіг він же мятлик? В складі суміші є мятлик, але тут писали що він сходить аж наступного року після посіву, а то лише 2 місяці пройшло. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 28 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Тонконіг він же мятлик? В складі суміші є мятлик, але тут писали що він сходить аж наступного року після посіву, а то лише 2 місяці пройшло. Та вроде не, хотя они все с злаковые, как и пырей, внешне похожи. Да и тех мятликов и тонконогов же кучи видов. Какие то могут выводить для газона, а какие то бурьяны. (Как и клены, например) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому Ну и я не ботаник, просто выглядит как растение, которое я знаю как тонконог))) Добавляют ли его в газоны - хз. Но он и сам в полях растет и в принципе бурьян Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 21 хвилину тому, ЯД сказав: мятликов и тонконогов 😐 Цитата Тонконіг лучний (мятлик) Насіння Тонконогу незамінне при створенні газонів, що піддаються підвищеним навантаженням (спортивні майданчики, зони активного відпочинку). Мятлик належить до родини злакових. Це багаторічна культура, яка характеризується повільним ростом, густим покривом і міцню кореновою системою. Мятлик луговий - це найкращий злак для газону, але його мінусом є повільний розвиток. В перший рік він розвиває кореневу систему, і зовсім не багато показує на поверхні. І тільки на другий сезон повноцінно показує зелену листву. Враховуючи що росте він повільно, то я б не сказав що це саме тонконіг (хоча без поняття що це), бо на газоні росте він як не в себе, перед вечером покосив, на другий день вже +2-3 см може бути, при чому більшість території плюс-мінус рівна. Ну а через декілька днів інші підтягуються. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 29 хвилин тому, TaurosRMK сказав: 😐 Враховуючи що росте він повільно, то я б не сказав що це саме тонконіг (хоча без поняття що це), бо на газоні росте він як не в себе, перед вечером покосив, на другий день вже +2-3 см може бути, при чому більшість території плюс-мінус рівна. Ну а через декілька днів інші підтягуються. Тонконог это не одно растение) и рос бы он медленно - не считался бы бурьяном. Может мятликом называют один из видов тонконога. Если бы у корня были корни как проволоки - я бы сказал что то пырей. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз