Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вопросы по сантехнике, не требующие создания отдельных тем.

B.S.V.

Рекомендовані повідомлення

В 14.11.2024 в 23:18, yoojin сказал:

Так, підійде трубка хромована мідна д. 10 мм, голка-трубка. На приборні вентилі (вони ж на 3/8?) взяти накидну гайку 3/8*10.

Гнути пружинним трубогібом найпростіше.

Неа, не підійшли ( на крані якась інша різьба на голках, це шось стандартне чи ні?

Це мабуть m8? 

PXL_20241123_095317890.jpg

Upd. Купив перехідники 8-10, стали. Взагалі дивно що в інструкції на сайті одне а по факту інше

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 часов назад, standov сказал:

Неа, не підійшли ( на крані якась інша різьба на голках, це шось стандартне чи ні?

Це мабуть m8? 

PXL_20241123_095317890.jpg

Upd. Купив перехідники 8-10, стали. Взагалі дивно що в інструкції на сайті одне а по факту інше

Так, дивно. Жодного разу не стикався з нестандартною голкою в змішувачі.

А щодо невідповідності інструкції з фактичними розмірами або іншими параметрами, то це багато випадків.

Посилання на коментар

Чи є якась різниця між такими кранами для приладів (в даному випадку пральна машина)?

Замовив в епіцентрі на нову пошту, бачив що кран не той прийшов, але крім нього було ще багато інших товарів і відмовлятися від усієї посилки не хотів, бо інші товари потрібні вже зараз. Сам кран можу повернути, але чи є сенс в тому? Тут трохи інший принцип закривання, може він навіть кращий/надійніший за звичайний кульовий кран? Не зрозуміло тільки по ціні, прислали дорожчий чи дешевший, тому що той який мав бути, знаходиться по інтернет-магазинах, а той який прислали мало де знаходиться і переважно на рос сайтах видає пошук.

Мав бути Valtec 1/2"х3/4" VT.282.N.0405 (перший скрішнот), прийшов Valtec 1/2"х3/4" VT.282.GBC.0405 (другий скріншот).

image.png.873997749e5d3d5c855303182284e4d4.png image.png.3637ae074e4ca9a4681dbd3ca4f39c84.png

Посилання на коментар

10 минут назад, TaurosRMK сказал:

Чи є якась різниця між такими кранами для приладів (в даному випадку пральна машина)?

Замовив в епіцентрі на нову пошту, бачив що кран не той прийшов, але крім нього було ще багато інших товарів і відмовлятися від усієї посилки не хотів, бо інші товари потрібні вже зараз. Сам кран можу повернути, але чи є сенс в тому? Тут трохи інший принцип закривання, може він навіть кращий/надійніший за звичайний кульовий кран? Не зрозуміло тільки по ціні, прислали дорожчий чи дешевший, тому що той який мав бути, знаходиться по інтернет-магазинах, а той який прислали мало де знаходиться і переважно на рос сайтах видає пошук.

Мав бути Valtec 1/2"х3/4" VT.282.N.0405 (перший скрішнот), прийшов Valtec 1/2"х3/4" VT.282.GBC.0405 (другий скріншот).

image.png.873997749e5d3d5c855303182284e4d4.png image.png.3637ae074e4ca9a4681dbd3ca4f39c84.png

10 минут назад, TaurosRMK сказал:

Живут люди и хромые и косые. А этот кран и вас ..... как на схеме указано будет шланг стиралки перегибаться. Если перевернёте, фильтр не будет работать (а он вам нужен?) Одно неудобно - открывать плоской отвёрткой. Но если вы не фанат перекрывать машинку после стирки, то откроете и забудете. Ставьте.

Посилання на коментар

31 хвилину тому, TaurosRMK сказав:

Кран, то не фундамент, можна з часом і замінити. Перший - то зручніше для пральних машин чи бойлерів, другий - для змішувачів, щоб регулювати максимальний напір.

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 хвилин тому, Дорофеев Сергей сказав:

будет шланг стиралки перегибаться

Яким боком це буде? Щось не зрозуміло... 🤔

9 хвилин тому, Дорофеев Сергей сказав:

Если перевернёте, фильтр не будет работать (а он вам нужен?)

А чому? Яка різниця буде вверх ручкою, чи вниз, чи навіть в бік? Ну якщо так як намальовано, ручкою вниз, то теоретично "мусор" буде накопичуватися навколо штоку і з часом він не закриється повністю. Тому напевно треба ручкою вверх. А той фільтр мені не принциповий, я брав кран із за його форми, тому що на типовий кран з ручкою на торці проблемно прикрутити невелику колбу-фільтр з поліфосфатами.

Посилання на коментар

2 минуты назад, BugS сказал:

другий - для змішувачів, щоб регулювати максимальний напір.

прийшов Valtec 1/2"х3/4" VT.282.GBC.0405

Для мощных смесителей. С усиленным протоком воды.

Посилання на коментар

3 хвилини тому, BugS сказав:

Кран, то не фундамент, можна з часом і замінити. Перший - то зручніше для пральних машин чи бойлерів, другий - для змішувачів, щоб регулювати максимальний напір.

Та це так, але для цього можна було взяти варіанти за дві копійки, які точно раз в рік міняти треба. Взяв такий по-перше по формі, по-друге щоб точно років 10 не міняти. Виробник же заявляє гарантію 10 років, то чому його міняти раніше цього терміну 😁

Посилання на коментар

1 хвилину тому, Дорофеев Сергей сказав:

я про конструкцію, з можливістю регулювання. На вході у всіх 1/2, яка вам різниця, що на виході 3/4 чи 3/8.

Посилання на коментар

7 хвилин тому, Дорофеев Сергей сказав:

Можливо і так, бо є декілька модифікацій на 1/2, 3/8, 3/4 і М10

Посилання на коментар

6 хвилин тому, BugS сказав:

я про конструкцію, з можливістю регулювання.

Принципово є якась різниця в надійності, якщо враховувати що один раз закрутив, відкрив кран на 100% і не лізти туди?

Посилання на коментар

2 хвилини тому, TaurosRMK сказав:

Принципово є якась різниця в надійності, якщо враховувати що один раз закрутив, відкрив кран на 100% і не лізти туди?

Гадаю, що кульовий надійніший, але справа не в цьому. На змішувачі краще ставити з регулюванням, в мене вони 10 років прожили. Кульові живуть і далі, вже більше 12 років. Навіть кульовий періодично треба відкривати/закривати.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, BugS сказав:

На змішувачі краще ставити з регулюванням

Так мені не для змішувача, а на пральню машинку, де регулювання не потрібне, а тільки закрито/відкрито.

Там зараз стоїть якись кульовий не дорогий (напевно), модель і виробника не знаю, принаймні на корпусі нічого не знайшов (не помітив), значить щось не дороге. Вже років десь 6-7 точно працює. Але ручка на торці заважає накрутити ось такий фільтр, глибина різьби в фільтрі велика, а на крані менша і фільтр впираєтсья в ручку, протікає. Хіба що знімати ручку ))) І плюс відстань від осі вихідного отвору до стіни якраз впритик по радісу фільтра, впираєтсья в стіну.

image.png.9ee4f9d4eab7e3efeb0847651a170ebe.pngimage.png.e7a59c05964333a3d6f71f656513634d.png

Посилання на коментар

6 хвилин тому, TaurosRMK сказав:

Так мені не для змішувача, а на пральню машинку, де регулювання не потрібне, а тільки закрито/відкрито.

Там зараз стоїть якись кульовий не дорогий (напевно), модель і виробника не знаю, принаймні на корпусі нічого не знайшов (не помітив), значить щось не дороге. Вже років десь 6-7 точно працює. Але ручка на торці заважає накрутити ось такий фільтр, глибина різьби в фільтрі велика, а на крані менша і фільтр впираєтсья в ручку, протікає. Хіба що знімати ручку ))) І плюс відстань від осі вихідного отвору до стіни якраз впритик по радісу фільтра, впираєтсья в стіну.

epicentrk.ua/ua/shop/udlinitel-fadokhrom-3-4-x20.html

• Лайк 2
Посилання на коментар

10 хвилин тому, BugS сказав:

epicentrk.ua/ua/shop/udlinitel-fadokhrom-3-4-x20.html

Та я знаю, але не допоможе, там на фільтрі глибина різьби дісно велика, скоріш за все не вистачить і впреться в сам подовжувач. Там під прокладку, тому треба щоб різьба була довга, або щоб нічого не заважало добре затягнути. Як варіант фум стрічку мотати, але то таке, лишній необережний оберт назад і перемотуй. І плюс ще подовжувач щоб від стіни збільшити відступ. Там подовжувач, тут подовжувач, простіше вже було кран іншої форми купити, менше з'єднань.

• Лайк 2
Посилання на коментар

6 часов назад, TaurosRMK сказал:

ось такий фільтр

IMHO. Такой фильтр нужен при отсутствии водоподготовки. Общедомовая водоподготовка решит все вопросы внутридомового водоснабжения. Это будет более разумно, чем защита только стиральной машинки.

• Лайк 4
Посилання на коментар

15 годин тому, TaurosRMK сказав:

І плюс відстань від осі вихідного отвору до стіни якраз впритик по радісу фільтра, впираєтсья в стіну.

Люди зараз наоборот купляють миючі засоби без фосфатів, а ви ще й хочете добавити, бідна наша природа..... :(
Не ставте це чудо на пралку. З досвіду, вода стане дуже м,якою, і машина не взмозі добре виполоскати білизну, с фосфатами навіть мило з рук погано змивається. Цю приблуду краще ставити на закриту СО, де теплоносій не контактує з побутовою водою. Якщо сильно переживаєте за ТЕН у пралці, ставте краще магнітний активатор води. Раніше я теж дивився на цю арматуру як баран із загального стада, але при заміні пралки, поставив його і спостерігав. Результат є і добрий. Тепер активатор у мене стоїть на пралку і котел. До речі на котел поставив ще у 2006р. З тих пір ніколи не промивав котла із сторони СО.

• Лайк 4
Посилання на коментар

1 час назад, naupv сказал:

Люди зараз наоборот купляють миючі засоби без фосфатів, а ви ще й хочете добавити, бідна наша природа..... :(
Не ставте це чудо на пралку. З досвіду, вода стане дуже м,якою, і машина не взмозі добре виполоскати білизну, с фосфатами навіть мило з рук погано змивається. Цю приблуду краще ставити на закриту СО, де теплоносій не контактує з побутовою водою. Якщо сильно переживаєте за ТЕН у пралці, ставте краще магнітний активатор води. Раніше я теж дивився на цю арматуру як баран із загального стада, але при заміні пралки, поставив його і спостерігав. Результат є і добрий. Тепер активатор у мене стоїть на пралку і котел. До речі на котел поставив ще у 2006р. З тих пір ніколи не промивав котла із сторони СО.

Корпуса может и надёжные, если стоит за машинкой, и не трогать. А шранулы полифосыатные один раз не стали растворяться, а в кашу превратились в кашу и забили, все что можно было. Применение этого фильтра, больше, вопрос веры

Посилання на коментар

Доброго дня.

Підкажіть будь ласка як правильно (без шкоди трубам) замутувати такі отвори в стіні? Цемнентним розчином? Піною? Чи потрібно від першого чи другого ізолювати труби?

Естетики не потнібно, ці отвори за кухонними меблями.

image.png.2ad8cfbae01b24c5bbb96c953e0a5906.pngimage.png.63adc29b687dcf6a33111c4cfbad7578.png

Змінено користувачем Куркуль
Посилання на коментар

Запінюйте.

Як висохне - підріжете по стіні 

Змінено користувачем murava
  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Добрий день. 

Пропустимо історію про попередніх власників рукожопів, яки перенесли батарею і вирізали байпас... 

В малих іноді завоздушується батарея і повітря блокує весь стояк, поки вони не спустять воздух. 

Чи можна "автоматизувати" цей процес вставивши замість крана Маєвського спусник? 

1) Чи підійде такий?

2) Що значить "без клапана"?

Посилання: prom.ua/ua/p1639201885-vozduhootvodchik-avtomaticheskij-fado.html

Випадково попався ролік в Фб, але не завжди довіряю блохєрам :) 

3860817338_w640_h640_vozduhootvodchik-avtomaticheskij-fado.webp

Посилання на коментар

24 минуты назад, sapozhnik сказал:

Чи можна "автоматизувати"

IMHO. Можно, но нежелательно. Теплоноситель в централизованном отоплении не самый чистый.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1. В принципі можна. 

2. Без клапана означає, що там немає зворотного клапана і при його заміні необхідно буде перекривати радіатор.

3. Треба мати на увазі, що така штука вміє з часом залишати і текти.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...