Propeller Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому (змінено) 11 минут назад, LITMANENko сказал: З сіткою Значить якщо десь на протязі 80 метрів труби, а також на протязі розводки всіх труб в хаті, а також на всіх кранах для поливу є хоча б невеличка шпарина (а вона очевидно десь є), то виходить стовп води таки давить на зворотній клапан? Але з іншого боку, тільки в прямій магістралі близько 80 літрів води, а ще є труби в хаті, є гідроаккум - то невже всі літрів 100 встигнуть стекти в колодязь через ЗК? Адже доливаю я літри 3 всього. Та і більш того, чим більше з 80 літрів зливається води, ти менше тиск. І коли зіллється багато води, то ЗК перестане пропускати воду, бо на нього вже нічого не тисне. Так у вас же там все норм. Я про запорну арматуру в лінії нагнітання і про те, чи ділить центробіжний насос лінію на дві труби, коли насос не працює? Як виглядає проблема? Ви відкриваєте кран в домі, а звідти не тече вода, коли ви довгий час не користувались насосом? Тиск в системі зазвичай підтримує гідроакумулятор (це перед тим як спрацює реле). Він у вас живий? Змінено 12 годин тому користувачем Propeller Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 7 минут назад, Propeller сказал: Якщо це реле тиску, яке вмикає насос при падінні тиску за ним, то не миттево, якщо гідроакумулятор живий. Точно - я про гідроакумулятор не подумав, бо в моїй схемі його немає. І в пана LITMANENko (і в мене теж) той прилад трохи складніший ніж реле тиску. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LITMANENko Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому Только что, Propeller сказал: Як виглядає проблема? Ви відкриваєте кран в домі, а звідти не тече вода, коли ви довгий час не користувались насосом? Я відкриваю кран і одразу маю гарний напор, виглядає наче все круто і все працює. Але через хвилину дві напор падає і зникає. А тим часом насос спрацьовує, гудить, але не качає. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 13 хвилин тому, LITMANENko сказав: Я відкриваю кран і одразу маю гарний напор, виглядає наче все круто і все працює. Але через хвилину дві напор падає і зникає. А тим часом насос спрацьовує, гудить, але не качає. Виглядає так, що ГА у вас працює і видає свій запас води. Також тримає тиск магістраль після насосу. А от перед насосом якимось чином з'являється повітря і він через те не може запуститись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LITMANENko Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 1 минуту назад, delic сказал: Виглядає так, що ГА у вас працює і видає свій запас води. Також тримає тиск магістраль після насосу. Виходить, що насос таки розділяє собою дві магістралі. Тобто насос не пропускає через себе воду так просто в зворотному напрямку. Після насосу тиск є, до насосу вода зникає. Тобто після насосу ставити ЗК необовязково. Хоча б з цим розібрались. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому А тиск повітря в ГА міряли? І при якому тиску включається насос? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LITMANENko Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 50 минут назад, delic сказал: А тиск повітря в ГА міряли? І при якому тиску включається насос? Тиск ГА близько 1,5. Тиск включення близько 1,8. Але не розумію яке це відношення має до того, що доводиться доливати воду в насос. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 57 хвилин тому, LITMANENko сказав: Тобто насос не пропускає через себе воду так просто в зворотному напрямку А у вас стоїть зворотний клапан на вході у сам насос? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LITMANENko Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 54 минуты назад, Фрай сказал: на вході у сам насос? ні. ЗК стоїть тільки внизу на кінці труби у воді. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 1 година тому, LITMANENko сказав: Тиск ГА близько 1,5. Тиск включення близько 1,8. Але не розумію яке це відношення має до того, що доводиться доливати воду в насос. У мене коли був замалий тиск в ГА, то перед включенням насоса виникала деяка пауза, коли переривався потік води. Подумав, що може цей момент у вас якось впливає. Але тоді мабуть частіше б спостерігались невключення насосу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз