Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вопросы по сантехнике, не требующие создания отдельных тем.

B.S.V.

Рекомендовані повідомлення

11 минут назад, LITMANENko сказал:

З сіткою

Значить якщо десь на протязі 80 метрів труби, а також на протязі розводки всіх труб в хаті, а також на всіх кранах для поливу є хоча б невеличка шпарина (а вона очевидно десь є), то виходить стовп води таки давить на зворотній клапан? Але з іншого боку, тільки в прямій магістралі близько 80 літрів води, а ще є труби в хаті, є гідроаккум - то невже всі літрів 100 встигнуть стекти в колодязь через ЗК? Адже доливаю я літри 3 всього. Та і більш того, чим більше з 80 літрів зливається води, ти менше тиск. І коли зіллється багато води, то ЗК перестане пропускати воду, бо на нього вже нічого не тисне.  

Так у вас же там все норм. Я про запорну арматуру в лінії нагнітання і про те, чи ділить центробіжний насос лінію на дві труби, коли насос не працює?

Як виглядає проблема? Ви відкриваєте кран в домі, а звідти не тече вода, коли ви довгий час не користувались насосом? Тиск в системі зазвичай підтримує гідроакумулятор (це перед тим як спрацює реле). Він у вас живий? 

Змінено користувачем Propeller
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 минут назад, Propeller сказал:

Якщо це реле тиску, яке вмикає насос при падінні тиску за ним, то не миттево, якщо гідроакумулятор живий. 

Точно - я про гідроакумулятор не подумав, бо в моїй схемі його немає. І в пана LITMANENko (і в мене теж) той прилад трохи складніший ніж реле тиску.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Только что, Propeller сказал:

Як виглядає проблема? Ви відкриваєте кран в домі, а звідти не тече вода, коли ви довгий час не користувались насосом?

Я відкриваю кран і одразу маю гарний напор, виглядає наче все круто і все працює. Але через хвилину дві напор падає і зникає. А тим часом насос спрацьовує, гудить, але не качає. 

Посилання на коментар

13 хвилин тому, LITMANENko сказав:

Я відкриваю кран і одразу маю гарний напор, виглядає наче все круто і все працює. Але через хвилину дві напор падає і зникає. А тим часом насос спрацьовує, гудить, але не качає. 

Виглядає так, що ГА у вас працює і видає свій запас води. Також тримає тиск магістраль після насосу. А от перед насосом якимось чином з'являється повітря і він через те не може запуститись.

Посилання на коментар

1 минуту назад, delic сказал:

Виглядає так, що ГА у вас працює і видає свій запас води. Також тримає тиск магістраль після насосу.

Виходить, що насос таки розділяє собою дві магістралі. Тобто насос не пропускає через себе воду так просто в зворотному напрямку. Після насосу тиск є, до насосу вода зникає. Тобто після насосу ставити ЗК необовязково. Хоча б з цим розібрались.

Посилання на коментар

50 минут назад, delic сказал:

А тиск повітря в ГА міряли? І при якому тиску включається насос?

Тиск ГА близько 1,5. Тиск включення близько 1,8.  Але не розумію яке це відношення має до того, що доводиться доливати воду в насос. 

Посилання на коментар

57 хвилин тому, LITMANENko сказав:

Тобто насос не пропускає через себе воду так просто в зворотному напрямку

А у вас стоїть зворотний клапан на вході у сам насос?

Посилання на коментар

54 минуты назад, Фрай сказал:

на вході у сам насос?

ні. ЗК стоїть тільки внизу на кінці труби у воді. 

Посилання на коментар

1 година тому, LITMANENko сказав:

Тиск ГА близько 1,5. Тиск включення близько 1,8.  Але не розумію яке це відношення має до того, що доводиться доливати воду в насос. 

У мене коли був замалий тиск в ГА, то перед включенням насоса виникала деяка пауза, коли переривався потік води. Подумав, що може цей момент у вас якось впливає. Але тоді мабуть частіше б спостерігались невключення насосу.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...