Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Дом возле Бучи (начало строительства май 2009)

Andrey-Bucha

Рекомендовані повідомлення

Ще один етап готовий, але дуже важливий та дорогий. сьогодні завершили укладку мембрани на плоский дах та установили модний інверторний кондиціонер, щоб одразу запаяти всі коммунікаціі

IMG_20250526_194038204.jpg

IMG_20250526_194022967.jpg

IMG_20250526_193941191.jpg

IMG_20250526_191812199.jpg

IMG_20250526_125609962_HDR.jpg

IMG_20250526_115948866_MP.jpg

IMG_20250525_194604219.jpg

• Лайк 17
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Сьогодні за пів дня розклали мати для теплої підлоги біля 70 кВ.м.

завтра маю тут 3 контура по 75-80м розкатати.

у понеділок стяжка

IMG_20250528_091136772_HDR.jpg

IMG_20250528_114017716_HDR.jpg

IMG_20250528_114037751_HDR.jpg

IMG_20250528_140024663_HDR.jpg

IMG_20250528_140034719_HDR.jpg

Змінено користувачем Andrey-Bucha
  • Лайк 12
Посилання на коментар

2 години тому, Andrey-Bucha сказав:

Сьогодні за пів дня розклали мати для теплої підлоги біля 70 кВ.м.

завтра маю тут 3 контура по 75-80м розкатати.

у понеділок стяжка

Наскільки я памятаю, у Вас плита на пінопласті. Тепер ці мати, своїми 5-ти сантиметрами утеплювача, відріжуть той бетонний масив від труб теплої підлоги.

Це призведе до втрати теплоакумулюючих особливостей будинку з бетону, зменшить комфорт. Адже теплоємність самої стяжки ТП набагато менша за ті куби, що вже є. 

Я б на фундаментні утеплені плиті просто поклав металеву сітку 100*100, і привязав до неї труби ТП. Зверху стяжку 100мм будь-яким способом.

• Лайк 3
Посилання на коментар

8 часов назад, yur43 сказал:

Наскільки я памятаю, у Вас плита на пінопласті. Тепер ці мати, своїми 5-ти сантиметрами утеплювача, відріжуть той бетонний масив від труб теплої підлоги.

Це призведе до втрати теплоакумулюючих особливостей будинку з бетону, зменшить комфорт. Адже теплоємність самої стяжки ТП набагато менша за ті куби, що вже є. 

Я б на фундаментні утеплені плиті просто поклав металеву сітку 100*100, і привязав до неї труби ТП. Зверху стяжку 100мм будь-яким способом.

ну там не все так просто. по факту в мене залита решітка з використанням таких блоків. 

був складений фундамент с таких блоків, потім залит бетоном. края фундамента, щоб не витік бетон були заклеїни 5 см полістиролу. я ще додав потім 5 см по фундаменту щоб вийти рівно со стінами. тобто края той решітки мають ізоляцію 10 см. а весь будинок 20 см полістиролу + 20-25 см газоблоку.

тому і використовували мати.

втрата комфорту буде якщо або підлога холодна, або коливання температури. в мене такого не буде.

Screenshot_20250529-071357.png

Змінено користувачем Andrey-Bucha
Посилання на коментар

2 часа назад, Andrey-Bucha сказал:

ну там не все так просто. по факту в мене залита решітка з використанням таких блоків

А навіщо тоді такий фундамент? Якщо все одно утеплюєте підлогу то чому не зробили звичайний стрічковий фундамент?

Посилання на коментар

54 минуты назад, andry07 сказал:

А навіщо тоді такий фундамент? Якщо все одно утеплюєте підлогу то чому не зробили звичайний стрічковий фундамент?

У нього завод, виробляє і блоки , і  ті самі мати. :)

У вас що, не було ніколи дяді на гуталіновій фабриці чи що :)

• Хаха 5
Посилання на коментар

Фундамент хороший. 10см пінопласту до грунта теж цілком досить. Мати в даному випадку лишні.

• Лайк 1
Посилання на коментар

16 минут назад, yur43 сказал:

Фундамент хороший. 10см пінопласту до грунта теж цілком досить. Мати в даному випадку лишні.

читайте вище від Андрія про гуталіновий завод.

ви розумієте, що витрати енергіі тем більше, чи більше різниця температур. там в фундаменті який має розмір 14*17 метрів 30 кубів бетона. по перше думаєте їх легко нагріти до 30-35?

по друге є тепловтрати з приміщення де +22 градуса, а на вулиці скажемо -5-10. ми маємо різницю температур біля 30 градусів та 20 см полістиролу та 25 см газоблоку. можно прийняти що 25-30 см полістиролу в еквіваленті.

а в фундаменті тоді вже буде різниця температур 40 градусів (+30-35 підлога та -5-10 на вулиці), а ось утеплення всього 10 см полістиролу (але тільки на 30% поверхні через решітку)

ці мати мають підложку 3 см (не 5 см) і я вважаю що це рішення точно зменшить тепловтрати через фундамент-підлогу на 30-50%.

Посилання на коментар

31 минуту назад, yur43 сказал:

Фундамент хороший. 10см пінопласту до грунта теж цілком досить.

там є 10 см від грунтах, та ще висота 40см над грунтом де 30 см це бетонна решітка, 10 см знищу суцільний полістирол. тому 10 см точно по діючим нормам не достатньо, а я маю мету мати дуже теплий будинок

Посилання на коментар

13 хвилин тому, Andrey-Bucha сказав:

ви розумієте, що витрати енергіі тем більше, чи більше різниця температур

Живу з 2022р в будинку, з 50 кубів бетону, грію ТП з 21 кубом бетону на 10 см пінопласту, в стінах 15см, нагорі 20см. Всим задоволений.

Змінено користувачем yur43
  • Лайк 1
Посилання на коментар

7 годин тому, Andrey-Bucha сказав:

ну там не все так просто. по факту в мене залита решітка з використанням таких блоків. 

Там все дуже добре. Це плита кесонного типу.

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 часов назад, yur43 сказал:

Живу з 2022р в будинку, з 50 кубів бетону, грію ТП з 21 кубом бетону на 10 см пінопласту, в стінах 15см, нагорі 20см. Всим задоволений.

в мене сусід має будинок 30 см газоблоку без утеплення і теж всім задоволенний. у кожного свої стандарти

Ось дам приклад:

zaxid.net/shvidkomontovani_budinki_yak_zbuduvati_vlasne_zhitlo_u_naykorotshi_termini_n1554949

це демо будинок збудований у Львові. такий самий кесонний фундамент. стіни полістирол графіт 24 см. дах 30 см. каркасна технологія. такі самі мати для теплої підлоги, АЛЕ тепла підлога електрична. тобто із акумуляторів тепла тільки 55 кВ.м. стяжки 6 см і все. у кожної кімнаті тепла підлога і свій контролер. і теж комфортно. 

Тобто наявність великої кількості бетону не впливає на комфорт. для комфорту треба температура, вологість + вентиляція (тут рекуператор є). 

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 часов назад, Andrey-Bucha сказал:

по перше думаєте їх легко нагріти до 30-35?

Ще б зрозуміти навіщо так сильно нагрівати підлогу... При 35 градусах босими ногами вже не походиш...

• Лайк 2
Посилання на коментар

8 часов назад, Vikctor сказал:

Ще б зрозуміти навіщо так сильно нагрівати підлогу... При 35 градусах босими ногами вже не походиш...

згоден. але 25-28 точно може бути

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...