US7IGN Опубліковано: 18 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 18 січня 2022 6 минут назад, Дощ сказал: Не. У нас в приватному сг хаос, особливо тваринництво воу... а в чому ж у нас стабільність та послідовність, крім національної гри "обери гіршого за попереднього"? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 18 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 18 січня 2022 1 хвилину тому, US7IGN сказав: а в чому ж у нас стабільність та послідовність Авто ЗАЗ! Стабільна державна підтримка, стабільні загороджувальні мита, стабільне збирання з російських машинокомплектів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 18 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 18 січня 2022 4 хвилини тому, MaksymS сказав: Авто ЗАЗ! Стабільна державна підтримка, стабільні загороджувальні мита Та не, при пороху прибрали все, а збирання з рашакомплектів - васадзерулить 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 18 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 18 січня 2022 8 хвилин тому, US7IGN сказав: а в чому ж у нас стабільність та послідовність Ну як, майдани щодесять років ☝️ 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
y29 Опубліковано: 18 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 18 січня 2022 2 години тому, Дощ сказав: Не. У нас в приватному сг хаос, особливо тваринництво. Маю пару знайомих фермерів, постійно гіморой через невизначеність навіть у короткій перспективі, безкінечні ризики. Свиней тримали, плануєш одне, і тут херась хтось імпорту вкинув безмірно - ціни впали, всі завернулись, згорнули - на наступний рік дефіцит ціни вверх, знов цікаво, поки росли - імпорт гей, і знову все коту під хвіст. ВРХ так само, тримав шт 40 чи 50, ще й брав якісь породні, помаявся пару років, потім плюнув вибив нафіг, пшеницю, соняшник і сою садить - вихід менший зато стабільно. Ну что сказать. Великая аграрная держава, в которой даже производство свинины не рентабельно. Бегом все на сою, рапс и подсолнечник ... А вот видел ли такой сельхоз-гений как вы цены, к примеру, на капусту, на буряк, на говядину? Что, тоже нерентабельно? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 6 часов назад, US7IGN сказал: воу... а в чому ж у нас стабільність та послідовність, крім національної гри "обери гіршого за попереднього"? В гопаке на граблях! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 (змінено) 9 часов назад, US7IGN сказал: это инфляция и рынок. молоко должно стоить еще дороже. купи корову, корми, содержи, доярку найми, а потом посчитай сколько литр выйдет... Каждый раз когда езжу Польшу привожу от туда моло ко, крайний раз привез в октябре упаковку, что-то около 18 грн/литр было. В то время, как у нас на десятку за 870 грам больше. Сейчас там вообще ПДВ на продукты отменили, хоть оно и так 8% было. А с нас 20 гребут на ровном месте. Змінено 19 січня 2022 користувачем sergio 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Narval Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 (змінено) 2 минуты назад, sergio сказал: Каждый раз когда езжу Польшу привожу от туда моло ко, крайний раз привез в октябре упаковку, что-то около 18 грн/литр было. В то время, как у нас на десятку за 870 грам больше. Сейчас там вообще ПДВ на продукты отменили, хоть оно и так 8% было. А с нас 20 гребут на ровном месте. Ну так полякам не надо много денег. дороги построили, медицина развита, образование построено. а нам еще строить и строить! все для фронта, все для победы! Змінено 19 січня 2022 користувачем Narval 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 9 часов назад, Kirill_Dnepr сказал: Сейчас газ для молокозаводов 54 грн плюс пдв. Я уверен при такой цене газа, у бабули молоко дороже получится, чем на заводе. Бабулька молоко не пастеризует. Тож по любому дешевле будет. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 (змінено) Мы о газе или о молоке? У нас домашнее по 23 грн/л. С доставкой на дом 2 раза в неделю Это уже подорожало , осенью был 20 Змінено 19 січня 2022 користувачем Canton Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 3 минуты назад, Kirill_Dnepr сказал: Однажды была идея поставить молокоприемные пункты у меня, собирать в них молоко в пяти крупных пгт, контролировать качество и продавать организованно это. Заработал в тестовом режиме только один, и у меня о бабулях навсегда мнение очень быстро поменялось. Это не божьи одуванчики - это твари. Они любое похоже по цвету говно несли под видом молока 😂 Я в селе живу, брал молоко и сыр у бабки буквально 50 м от меня, пока мне раз прелый сыр не подсунула( да там и не так просто взять было, там на молоко от её одной коровы куча клиентов типа меня). Сейчас беру на базаре в центре Львова, там одна перекупка привозит с Николаева(райцентр). Всегда мне 2-3кг лучшего подбирает 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 34 минуты назад, Kirill_Dnepr сказал: это твари не каждая бабка собственную жопу утром помоет, не говоря о вымени коровы перед доением... 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 Фубля, у вас якісь занедбані життєві травми 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 (змінено) 7 минут назад, Дощ сказал: Фубля, у вас якісь занедбані життєві травми не я первый вспомнил прелый подьюбочный творог. может хоть с газом там порядок Змінено 19 січня 2022 користувачем US7IGN 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 3 хвилини тому, Kirill_Dnepr сказав: Хорошее молоко есть, на ферме Ща вам тут насиплять про ферму, як про ковбасний цех з пацюками 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Агитатор Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 Ну если про молоко. То Специально спросил у товарища, который работает в крупном молочном хозяйстве. Сколько коров не знаю, но дофига. Грубо говоря, цена 4% молока примерно 14 грн на опте. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 о, кто в теме, объясните в чем прикол этих процентов, что в молоке, что в масле? в ЮАР меня удивило, что на пачках масла не указывали проценты. в магазине было или масло или "маргарин". масло это масло. да и молоко из коровы это молоко, а не белый напиток. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Агитатор Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 5 минут назад, US7IGN сказал: о, кто в теме, объясните в чем прикол этих процентов, что в молоке, что в масле? в ЮАР меня удивило, что на пачках масла не указывали проценты. в магазине было или масло или "маргарин". масло это масло. да и молоко из коровы это молоко, а не белый напиток. Товарищ начал объяснять, что цена во многом зависит от количества белка и его качества. Больше я нифига не понял Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
YELENA Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 30 хвилин тому, Агитатор сказав: Товарищ начал объяснять, что цена во многом зависит от количества белка и его качества. Так, для размышления «В Украине существует метод, определяющий жирность молока по поверхностно активным веществам. Как раз моющие средства являются таковыми, они показывают наличие большего количества жира в молоке, а материально-финансовые расчеты идут в зависимости от того, какой жир. Поэтому заготовители-фальсификаторы добавляют стиральный порошок для того, чтобы поднять содержание жира в молоке. На предприятиях, которые занимаются розливом и переработкой молока, идет обеззараживание перекисью водорода, поэтому там попадание моющих средств невозможно» Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 9 хвилин тому, YELENA сказав: На предприятиях, которые занимаются розливом и переработкой молока, идет обеззараживание перекисью водорода, поэтому там попадание моющих средств невозможно» Дааа, один хрен слаще редьки Пероксид водню Цитата Біологічна дія У біологічних системах токсичний, оскільки утворює вільні радикали. Знешкоджується з допомогою ферментів антиоксидативного захисту у цитоплазмі клітини та деяких органелах, зокрема мітохондріях та пероксисомах. Шкіра, яка підлягла впливу 35% розчину H2O2. Більш концентровані розчини спричиняють опіки шкіри, слизових оболонок та дихальних шляхів; ГДК в повітрі встановлено на рівні 1,4 мг/м³. Білий колір опіку пояснюється окисненням ліпідів, як наслідок епідермальний шар шкіри стає малопрозорим. Через декілька днів ліпідні оболонки оновлюються, опік пергідролем проходить безслідно. Застосування Перекис водню, 3% розчин для зовнішнього застосування. Для відбілювання паперу, шкіри, хутра, текстильних матеріалів, олій, жирів. Окисник у складі ракетних палив. Дезінфекційний засіб для знешкодження побутових та промислових стічних вод. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 (змінено) Був на найбільших молокозаводах неньки, мав справу безпосередньо з баклабами. Гіггієна, вимоги на високому рівні. Якщо коротко про контроль якості: 1) експедитори збирають зразки прямо у постачальника і в лабу. Якщо є відхилення - сировина навіть не їде на завод. 2) на завод заїжджає величезна цистерна, відбираються зразки і в лабу (10 хв ніхто не дихає). Якщо все Ок - зливають. 3) далі уже іде детьльний і тривалий аналіз партії, по ньому виставляється ціна за закупку сировини. Сама лінія "миється" по регламенту з відборами змивів до під час і після. Є відхилення - перемивають. При запуску партії, на початку, підчас з інтервалом 10 - 15 хв та в кінці беруться проби. Аналогічно, готова продукція з інтервалом відбирається і потрапляє в інкубатор. Партія падає в карантин. Лаба шайтанить сотні проб (інкубація, посів, аналіз) і лише тоді продукт відпускають на дитрибюцію. Описане лише по food safety, органолептика окремо по ній подробиць не знаю. Хтось зyає що за прилад і для чого? Навряд чи. Їх поки тільки 2 на просторах неньки. І заводи не зря хваляться Змінено 19 січня 2022 користувачем porterlv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 6 минут назад, porterlv сказал: Описане лише по food safety, органолептика окремо по ній подробиць не знаю Це просто економіка, а не турбота за споживача. Занадто технологічне та наворочене обладнання. Мав справу з пивзаводами. Найменше забруднення води або відхилення від технології псує все. А це величезні втрати по сировині та енергії. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 3 хвилини тому, GarryBar сказав: давайте узнаем как проверяется крафтовое молоко от бабушки на рынке Пляшка чиста? Навозом не пахне? Значить все Ок. І пофіг, що корова коло траси паслась. Але я хз яке краще для організму, бо пастеризоване мало не стирильне. Не вцій темі пояснювати. Якось писав за нітрати в зелені. Бабка сипе курячим навозом, не розуміючи що то чисті нітрати. Якщо в зелені з теплиці нітрати на верхній межі і дуже дбають, щоб не перевищило. То бабчиний кропик може мати 3 - 4 ПДК (ГДК), як пити дати... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 От тільки не треба за бабиних курей. Ту курку посмалиш соломою то вона жовта, запашна та красива, і з жодної птахофабричної курки таку юшку не звариш, хоча там все по науці. Все життя дід гній по городу розкидував і все гарно родило і смачне було. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
YELENA Опубліковано: 19 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 січня 2022 39 хвилин тому, porterlv сказав: Був на найбільших молокозаводах неньки, мав справу безпосередньо з баклабами. Гіггієна, вимоги на високому рівні. Якщо коротко про контроль якості: 1) експедитори збирають зразки прямо у постачальника і в лабу. Якщо є відхилення - сировина навіть не їде на завод. 2) на завод заїжджає величезна цистерна, відбираються зразки і в лабу (10 хв ніхто не дихає). Якщо все Ок - зливають. 3) далі уже іде детьльний і тривалий аналіз партії, по ньому виставляється ціна за закупку сировини. Сама лінія "миється" по регламенту з відборами змивів до під час і після. Є відхилення - перемивають. При запуску партії, на початку, підчас з інтервалом 10 - 15 хв та в кінці беруться проби. Аналогічно, готова продукція з інтервалом відбирається і потрапляє в інкубатор. Партія падає в карантин. Лаба шайтанить сотні проб (інкубація, посів, аналіз) і лише тоді продукт відпускають на дитрибюцію. Описане лише по food safety, органолептика окремо по ній подробиць не знаю. Хтось зyає що за прилад і для чого? Навряд чи. Їх поки тільки 2 на просторах неньки. І заводи не зря хваляться Проходила практику в бухгалтерии молзавода, на то время чуть ли не единственного, закупившего европейское оборудование. Главбуха до сих пор с теплом вспоминаю, реально научила и именно благодаря ей меня, без опыта работы, по собеседованию взяли главбухом крупного куста в холдинг. Но, совок он и самое лучшее умеет превратить в совок. Химии немало добавляется и назвать молоко в упаковке молоком можно с большой натяжкой. Про вот это переписывай, а это, это и то, никому не говори и не показывай навсегда запомнила. Как и то, что молоко и прочую молочку они сами не ели, у бабулек для дома покупали и сами все готовили. Для своего крафта я покупаю цельное молоко и мясо в небольших фермерских хозяйствах, имеющих лабораторию и занимающихся переработкой. Кстати, продукция таких мне тоже нравится, но на полках сетевых магазинов или на рынке ее не встретишь. Они имеют несколько своих магазинчиков и там очереди, невзирая на ценники. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз