Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

7188 грн/1т. куб. м. Новые тарифы на газ.

левша

Рекомендовані повідомлення

6 минут назад, Дощ сказал:

Не. У нас в приватному сг хаос, особливо тваринництво

воу... а в чому ж у нас стабільність та послідовність, крім національної гри "обери гіршого за попереднього"?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, US7IGN сказав:

а в чому ж у нас стабільність та послідовність

Авто ЗАЗ! Стабільна державна підтримка, стабільні загороджувальні мита, стабільне збирання з російських машинокомплектів. 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 хвилини тому, MaksymS сказав:

Авто ЗАЗ! Стабільна державна підтримка, стабільні загороджувальні мита

Та не, при пороху прибрали все, а збирання з рашакомплектів - васадзерулить

  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 хвилин тому, US7IGN сказав:

а в чому ж у нас стабільність та послідовність

Ну як, майдани щодесять років ☝️

  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Дощ сказав:

Не. У нас в приватному сг хаос, особливо тваринництво. Маю пару знайомих фермерів, постійно гіморой через невизначеність навіть у короткій перспективі, безкінечні ризики. Свиней тримали, плануєш одне, і тут херась хтось імпорту вкинув безмірно - ціни впали, всі завернулись, згорнули - на наступний рік дефіцит ціни вверх, знов цікаво, поки росли - імпорт гей, і знову все коту під хвіст. ВРХ так само, тримав шт 40 чи 50, ще й брав якісь породні, помаявся пару років, потім плюнув вибив нафіг, пшеницю, соняшник і сою садить - вихід менший зато стабільно.

Ну что сказать. Великая аграрная держава, в которой даже производство свинины не рентабельно.

Бегом все на сою, рапс и подсолнечник ...

А вот видел ли такой сельхоз-гений как вы цены, к примеру, на капусту, на буряк, на говядину?
Что, тоже нерентабельно?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 часов назад, US7IGN сказал:

воу... а в чому ж у нас стабільність та послідовність, крім національної гри "обери гіршого за попереднього"?

В гопаке на граблях!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 часов назад, US7IGN сказал:

это инфляция и рынок. молоко должно стоить еще дороже. купи корову, корми, содержи, доярку найми, а потом посчитай сколько литр выйдет...

Каждый раз когда езжу Польшу привожу от туда моло ко, крайний раз привез в октябре упаковку, что-то около 18 грн/литр было. В то время, как у нас на десятку за 870 грам больше. Сейчас там вообще ПДВ на продукты отменили, хоть оно и так 8% было. А с нас 20 гребут на ровном месте. 

Змінено користувачем sergio
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, sergio сказал:

Каждый раз когда езжу Польшу привожу от туда моло ко, крайний раз привез в октябре упаковку, что-то около 18 грн/литр было. В то время, как у нас на десятку за 870 грам больше. Сейчас там вообще ПДВ на продукты отменили, хоть оно и так 8% было. А с нас 20 гребут на ровном месте. 

Ну так полякам не надо много денег.

дороги построили, медицина развита, образование построено.

 

а нам еще строить и строить!

все для фронта, все для победы!

Змінено користувачем Narval
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 часов назад, Kirill_Dnepr сказал:

Сейчас газ для молокозаводов 54 грн плюс пдв.

Я уверен при такой цене газа, у бабули молоко дороже получится, чем на заводе.

Бабулька молоко не пастеризует. Тож по любому дешевле будет. 

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Мы о газе или о молоке?

У нас домашнее по 23 грн/л. С доставкой на дом 2 раза в неделю

Это уже подорожало , осенью был 20

Змінено користувачем Canton
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, Kirill_Dnepr сказал:

Однажды была идея поставить молокоприемные пункты у меня, собирать в них молоко в пяти крупных пгт, контролировать качество и продавать организованно это.

Заработал в тестовом режиме только один, и у меня о бабулях навсегда мнение очень быстро поменялось. Это не божьи одуванчики - это твари. Они любое похоже по цвету говно несли под видом молока 😂

Я в селе живу, брал молоко и сыр у бабки буквально 50 м от меня, пока мне раз прелый сыр не подсунула( да там и не так просто взять было, там на молоко от её одной коровы куча клиентов типа меня). Сейчас беру на базаре в центре Львова, там одна перекупка привозит с Николаева(райцентр). Всегда мне 2-3кг лучшего подбирает 

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

34 минуты назад, Kirill_Dnepr сказал:

это твари

не каждая бабка собственную жопу утром помоет, не говоря о вымени коровы перед доением...

  • Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 минут назад, Дощ сказал:

Фубля, у вас якісь занедбані життєві травми :(

не я первый вспомнил прелый подьюбочный творог. может хоть с газом там порядок :lol:

Змінено користувачем US7IGN
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, Kirill_Dnepr сказав:

Хорошее молоко есть, на ферме

Ща вам тут насиплять про ферму, як про ковбасний цех з пацюками :pozor:

  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну если про молоко.

То

Специально спросил у товарища, который работает в крупном молочном хозяйстве. Сколько коров не знаю, но дофига.

Грубо говоря, цена 4%  молока  примерно 14 грн на опте.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

о, кто в теме, объясните в чем прикол этих процентов, что в молоке, что в масле? в ЮАР меня удивило, что на пачках масла не указывали проценты. в магазине было или масло или "маргарин". масло это масло. да и молоко из коровы это молоко, а не белый напиток.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, US7IGN сказал:

о, кто в теме, объясните в чем прикол этих процентов, что в молоке, что в масле? в ЮАР меня удивило, что на пачках масла не указывали проценты. в магазине было или масло или "маргарин". масло это масло. да и молоко из коровы это молоко, а не белый напиток.

Товарищ начал объяснять, что цена во многом зависит от количества белка и его качества. Больше я нифига не понял

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

30 хвилин тому, Агитатор сказав:

Товарищ начал объяснять, что цена во многом зависит от количества белка и его качества. 

Так, для размышления

«В Украине существует метод, определяющий жирность молока по поверхностно активным веществам. Как раз моющие средства являются таковыми, они показывают наличие большего количества жира в молоке, а материально-финансовые расчеты идут в зависимости от того, какой жир. Поэтому заготовители-фальсификаторы добавляют стиральный порошок для того, чтобы поднять содержание жира в молоке. На предприятиях, которые занимаются розливом и переработкой молока, идет обеззараживание перекисью водорода, поэтому там попадание моющих средств невозможно»

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 хвилин тому, YELENA сказав:

На предприятиях, которые занимаются розливом и переработкой молока, идет обеззараживание перекисью водорода, поэтому там попадание моющих средств невозможно»

Дааа, один хрен слаще редьки

Пероксид водню
 

Цитата

 

Біологічна дія

У біологічних системах токсичний, оскільки утворює вільні радикали. Знешкоджується з допомогою ферментів антиоксидативного захисту у цитоплазмі клітини та деяких органелах, зокрема мітохондріях та пероксисомах.

Шкіра, яка підлягла впливу 35% розчину H2O2.

Більш концентровані розчини спричиняють опіки шкіри, слизових оболонок та дихальних шляхів; ГДК в повітрі встановлено на рівні 1,4 мг/м³. Білий колір опіку пояснюється окисненням ліпідів, як наслідок епідермальний шар шкіри стає малопрозорим. Через декілька днів ліпідні оболонки оновлюються, опік пергідролем проходить безслідно.

Застосування

Перекис водню, 3% розчин для зовнішнього застосування.

Для відбілювання паперу, шкіри, хутра, текстильних матеріалів, олій, жирів. Окисник у складі ракетних палив. Дезінфекційний засіб для знешкодження побутових та промислових стічних вод.

 

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Був на найбільших молокозаводах неньки, мав справу безпосередньо з баклабами. Гіггієна, вимоги на високому рівні. Якщо коротко про контроль якості:

1) експедитори збирають зразки прямо у постачальника і в лабу. Якщо є відхилення - сировина навіть не їде на завод.

2) на завод заїжджає величезна цистерна, відбираються зразки і в лабу (10 хв ніхто не дихає). Якщо все Ок - зливають.

3) далі уже іде детьльний і тривалий аналіз партії, по ньому виставляється ціна за закупку сировини.

Сама лінія "миється" по регламенту з відборами змивів до під час і після. Є відхилення - перемивають.

При запуску партії, на початку, підчас з інтервалом 10 - 15 хв та в кінці беруться проби. Аналогічно, готова продукція з інтервалом відбирається і потрапляє в інкубатор. Партія падає в карантин. Лаба шайтанить сотні проб (інкубація, посів, аналіз) і лише тоді продукт відпускають на дитрибюцію.

Описане лише по food safety, органолептика окремо по ній подробиць не знаю.

spacer.png

Хтось зyає що за прилад і для чого? Навряд чи. Їх поки тільки 2 на просторах неньки. І заводи не зря хваляться :)

Змінено користувачем porterlv
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 минут назад, porterlv сказал:

Описане лише по food safety, органолептика окремо по ній подробиць не знаю

Це просто економіка, а не турбота за споживача. Занадто технологічне та наворочене обладнання. Мав справу з пивзаводами. Найменше забруднення води або відхилення від технології псує все. А це величезні втрати по сировині та енергії.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, GarryBar сказав:

давайте узнаем как проверяется крафтовое молоко от бабушки на рынке

Пляшка чиста? Навозом не пахне? Значить все Ок. І пофіг, що корова коло траси паслась.

Але я хз яке краще для організму, бо пастеризоване мало не стирильне. Не вцій темі пояснювати.

Якось писав за нітрати в зелені. Бабка сипе курячим навозом, не розуміючи що то чисті нітрати. Якщо в зелені з теплиці нітрати на верхній межі і дуже дбають, щоб не перевищило. То бабчиний кропик може мати 3 - 4 ПДК (ГДК), як пити дати...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

От тільки не треба за бабиних курей. Ту курку посмалиш соломою то вона жовта, запашна та красива, і з жодної птахофабричної курки таку юшку не звариш, хоча там все по науці. Все життя дід гній по городу розкидував і все гарно родило і смачне було.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

39 хвилин тому, porterlv сказав:

Був на найбільших молокозаводах неньки, мав справу безпосередньо з баклабами. Гіггієна, вимоги на високому рівні. Якщо коротко про контроль якості:

1) експедитори збирають зразки прямо у постачальника і в лабу. Якщо є відхилення - сировина навіть не їде на завод.

2) на завод заїжджає величезна цистерна, відбираються зразки і в лабу (10 хв ніхто не дихає). Якщо все Ок - зливають.

3) далі уже іде детьльний і тривалий аналіз партії, по ньому виставляється ціна за закупку сировини.

Сама лінія "миється" по регламенту з відборами змивів до під час і після. Є відхилення - перемивають.

При запуску партії, на початку, підчас з інтервалом 10 - 15 хв та в кінці беруться проби. Аналогічно, готова продукція з інтервалом відбирається і потрапляє в інкубатор. Партія падає в карантин. Лаба шайтанить сотні проб (інкубація, посів, аналіз) і лише тоді продукт відпускають на дитрибюцію.

Описане лише по food safety, органолептика окремо по ній подробиць не знаю.

spacer.png

Хтось зyає що за прилад і для чого? Навряд чи. Їх поки тільки 2 на просторах неньки. І заводи не зря хваляться :)

Проходила практику в бухгалтерии молзавода, на то время чуть ли не единственного, закупившего европейское оборудование. Главбуха до сих пор с теплом вспоминаю, реально научила и именно благодаря ей меня, без опыта работы, по собеседованию взяли главбухом крупного куста в холдинг. Но, совок он и самое лучшее умеет превратить в совок. Химии немало добавляется и назвать молоко в упаковке молоком можно с большой натяжкой. Про вот это переписывай, а это, это и то, никому не говори и не показывай навсегда запомнила. Как и то, что молоко и прочую молочку они сами не ели, у бабулек для дома покупали и сами все готовили. Для своего крафта я покупаю цельное молоко и мясо в небольших фермерских хозяйствах, имеющих лабораторию и занимающихся переработкой. Кстати, продукция таких мне тоже нравится, но на полках сетевых магазинов или на рынке ее не встретишь. Они имеют несколько своих магазинчиков и там очереди, невзирая на ценники.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...