yur43 Опубліковано: 24 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 травня 2024 4 години тому, Vic-Tor сказав: Так а як додати ще штук 6? Це вже все стоїть. а хіба я не писав? Старі 12 шт підключити в один ланцюг, він буде на одному вході, нові 6 шт підключити на інший вхід. Просто нові 6 шт будуть працювати з трохи нижчою ефективністю - втрати на підвищуючому перетворювачі МРРТ, а ланцюг з 12 шт буде показувати максимальну ефективність. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 28 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 травня 2024 (змінено) В 21.05.2024 в 18:56, Vic-Tor сказал: НХХ фотоелектричної решітки Інвертора 500Vdc, НХХ кожної панелі 41В 41х12=492В. Знайдіть мануал на свої панелі, знизу в ньому є як правильно рахувати НХХ і будете здивовані що ваш розрахунок - перебір. 10 цих панелей в ряд вийде максимум... Ну 11 може впритик до 500В.... Змінено 28 травня 2024 користувачем Leader9 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 28 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 травня 2024 Есть у кого-то опыт крепления панелей на ЦПЧ черепицу? Желательно негативный ))) Я так понимаю, там хитрые кронштейны, заходящие под саму черепицу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 28 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 травня 2024 1 час назад, Leader9 сказал: Знайдіть мануал на свої панелі, знизу в ньому є як правильно рахувати НХХ і будете здивовані що ваш розрахунок - перебір. 10 цих панелей в ряд вийде максимум... Ну 11 може впритик до 500В.... Це ви про те що НХХ росте при охолодженні панелей, і зимою у соняшний день інвертор може випустити чарівний дим ? Чи ще є ньюанси? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 28 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 травня 2024 Тому у себе обмежився 10 шт аналогічних 410 панелей... НХХ 420-430В зараз. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
walkman3000 Опубліковано: 28 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 травня 2024 6 часов назад, sly сказал: Есть у кого-то опыт крепления панелей на ЦПЧ черепицу? Желательно негативный ))) Я так понимаю, там хитрые кронштейны, заходящие под саму черепицу опыта нет но себе, надеюсь, буду ставить на николаевскую цпч vortex. там изи процесс: толкаем вверх черепицу, ищем стропила и к ним прикручиваемся и потом низ плитки подпиливаем чтоб убрать щель. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 28 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 травня 2024 (змінено) 15 минут назад, walkman3000 сказал: там изи процесс: что-то звучит не совсем изи. Мне больше интересен сам крепеж Змінено 28 травня 2024 користувачем sly Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
walkman3000 Опубліковано: 29 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 травня 2024 12 часов назад, sly сказал: что-то звучит не совсем изи. Мне больше интересен сам крепеж Спойлер 220v.com.ua/PV-modules/2298.html 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 29 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 травня 2024 13 часов назад, walkman3000 сказал: Показать контент 220v.com.ua/PV-modules/2298.html Дякую. Низькій уклін))) Але є нюанс......... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 29 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 травня 2024 19 минут назад, Dalet сказал: Дякую. Низькій уклін))) Але є нюанс......... в этом месте нужно бухнуться на колени и просить, чтобы о великий и всемогущий пояснил? 3 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 29 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 травня 2024 В 28.05.2024 в 13:00, Leader9 сказал: Знайдіть мануал на свої панелі, знизу в ньому є як правильно рахувати НХХ і будете здивовані що ваш розрахунок - перебір. 10 цих панелей в ряд вийде максимум... Ну 11 може впритик до 500В.... Якщо це важно, то MPPT входа 2 і система працює з 20-го року. Щось Слава Богу, ще не сгоріло! 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
walkman3000 Опубліковано: 31 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 31 травня 2024 В 29.05.2024 в 23:26, sly сказал: в этом месте нужно бухнуться на колени и просить, чтобы о великий и всемогущий пояснил? не, в личные сообщения кидаете ему скрин с подтверждением обновления данных в тцк с Резерв+ и тогда он отвечает 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 31 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 31 травня 2024 6 часов назад, walkman3000 сказал: не, в личные сообщения кидаете ему скрин с подтверждением обновления данных в тцк с Резерв+ и тогда он отвечает Внесены изменения в 560-ю, с резерва мало. Штрихкод нада 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 12 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2024 Хто в Соф Борщагівці може 4 панелі прикрутити на кришу 1-й поверх і план намалювати? План чисто для бумажки. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 24 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 червня 2024 Посоветуйте крепление панелей на битумку, угол наклона самой крыши 23 градуса, как я понимаю для нас оптимально размещение под 50-51 град. И как лучше располагать с дополнительным углом панели - горизонтально или вертикально? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 6 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 липня 2024 У зв'язку зі зміною інвертора виникла потреба поміняти і панелі. Тому буду встановлювати 16 панелей JINKO SOLAR 575ВТ, по 8 панелей на кожен МППТ. Інвертор зараз Аксіома-8000. Раніше були панелі 280Вт 24шт, розміщені всі на південь під 60 градусів. Питання наступне: чи залишити розміщення нових панелей також на південь, чи розмістити на сусідній будівлі, в якої двоскатний дах (схід-захід) 30 градусів, по 8 панелей з кожної сторони? Відстань між будівлями 8 метрів, то ж сонячного кабеля додасться небагато. Сонячна станція без ЗТ, тільки для себе споживання. Панелі прийдуть вже за пару днів, то ж хотілося почути думку знаючих, щоб оптимально розмістити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 6 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 липня 2024 5 годин тому, sanyas15 сказав: Відстань між будівлями 8 метрів, то ж сонячного кабеля додасться небагато От я також планую пізніше додати, але мені кажуть фахівці, що відстань кабеля до можливого місця розташування порядка 50 метрів і це проблема у втратах. Чи так це? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 6 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 липня 2024 36 минут назад, Фрай сказал: От я також планую пізніше додати, але мені кажуть фахівці, що відстань кабеля до можливого місця розташування порядка 50 метрів і це проблема у втратах. Чи так це? та какие там проблеммы . сечение провода потолще , панели последовательно подключить , чтоб напряжение повыше было - и потерь не много будет 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 6 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 липня 2024 7 часов назад, sanyas15 сказал: Питання наступне: чи залишити розміщення нових панелей також на південь, чи розмістити на сусідній будівлі, в якої двоскатний дах (схід-захід) если есть возможность - размещайте все на юг 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 6 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 6 липня 2024 9 годин тому, sanyas15 сказав: У зв'язку зі зміною інвертора виникла потреба поміняти і панелі. Тому буду встановлювати 16 панелей JINKO SOLAR 575ВТ, по 8 панелей на кожен МППТ. Інвертор зараз Аксіома-8000. Раніше були панелі 280Вт 24шт, розміщені всі на південь під 60 градусів. Питання наступне: чи залишити розміщення нових панелей також на південь, чи розмістити на сусідній будівлі, в якої двоскатний дах (схід-захід) 30 градусів, по 8 панелей з кожної сторони? Відстань між будівлями 8 метрів, то ж сонячного кабеля додасться небагато. Сонячна станція без ЗТ, тільки для себе споживання. Панелі прийдуть вже за пару днів, то ж хотілося почути думку знаючих, щоб оптимально розмістити. В мене нема нчого на південь тому не можу порівняти, але поле на 4кВт схід зараз о 8-й ранку вже дає 1,5 кВт. Поле на захід 10 кВт, 19:50 давало 2,3 кВт. Подивитись можна онлайн калькулятори що буде. Південь це гарно для ЗТ - макисимум для продажу, у різні сторони - річне виробництво трохи знижується але весь день щось є для власного споживання. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 7 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 липня 2024 13 годин тому, k-master сказав: Південь це гарно для ЗТ - макисимум для продажу, у різні сторони - річне виробництво трохи знижується але весь день щось є для власного споживання. Так і я думаю. ЗТ не планую, а компенсація на споживання більше розтягнеться на протязі дня. Дякую! 15 годин тому, igorrius сказав: если есть возможность - размещайте все на юг В мене раніше були всі панелі на південь. Але після 17 годин влітку вже виробітку майже немає, а сонце на заході ще світить добре! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 7 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 липня 2024 1 час назад, sanyas15 сказал: В мене раніше були всі панелі на південь. Але після 17 годин влітку вже виробітку майже немає, а сонце на заході ще світить добре! чем ниже солнце находится над горизонтом - тем больше энергии солнца теряется в атмосфере по пути к Вашим панелям . Когда солнце поднимается высоко в полдень - это оптимальное время , выработка в это время максимальна . Но и угол панели нужен правильный . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 7 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 липня 2024 1 час назад, sanyas15 сказал: В мене раніше були всі панелі на південь. Але після 17 годин влітку вже виробітку майже немає, а сонце на заході ще світить добре! У меня примерно до 19 чуть дольше, но +10 градусов от юга Понаблюдайте за крышами, возможно будет лучше юг+запад Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 7 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 липня 2024 (змінено) 6 годин тому, igorrius сказав: Когда солнце поднимается высоко в полдень - это оптимальное время , выработка в это время максимальна Я це прекрасно розумію, але в мене немає Зеленого Тарифа для максимальної віддачі, а для себе потрібно як можна довше розтягти виробітку на протязі дня! 6 годин тому, mib сказав: У меня примерно до 19 чуть дольше, но +10 градусов от юга В мене також таке ж розміщення, панелі під зимовим кутом (постійно) 63 градуси. Зараз залишок панелей (8 штук по 280Вт) вдень видають 1700-1800Вт/год, а після 16 годин вже лише 850-900Вт/год. Опустив панелі на дах (літній кут 23 градуси) - в 17 годин видавали 630Вт, через 10 хвилин на 23 градуси стали видавати 930Вт. Таки оптимальний кут багато дає толку! Тому й планую нові панелі на схід/захід поставити. 6 годин тому, mib сказав: Понаблюдайте за крышами, возможно будет лучше юг+запад Зараз немає чим поекспериментувати... Змінено 7 липня 2024 користувачем sanyas15 Зміна кута нахилу панелей. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 7 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 липня 2024 8 годин тому, igorrius сказав: чем ниже солнце находится над горизонтом - тем больше энергии солнца теряется в атмосфере по пути к Вашим панелям . Когда солнце поднимается высоко в полдень - это оптимальное время , выработка в это время максимальна . Но и угол панели нужен правильный . Коли треба для власного споживання то нема особливого значення скільки там залишається в атмосфері. От людина пише що після 17-ї нічого нема, а в мене тільки що о 20:00 вимкнули світло, у той час було 1,5 кВт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз