Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Моя стройка - zx50 в Ворзеле с заморочками

standov

Рекомендовані повідомлення

А ви не лізьте, а просто на початку зробіть і змотайте довгі трубки, щоб можна було то все витягнути назовні, обслужити  - і запхати назад

Змінено користувачем murava
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, allanek сказал:

Це єдина причина, щоб не ставити його в кут кухні? Бо в мене зараз така сама ситуація- кухня кутова  і той кут краще використати під осмос. Мене більше цікавить, наскільки зручно міняти фільтри?

Я фільтри змінюю раз на рік й тому це несуттєвий мінус.  Звичайно зручніше змінювати фільтри не в стиснутих умовах і не сидячи дупою на підлозі, але це не часто треба робити.

• Дякую 1
Посилання на коментар

32 хвилини тому, murava сказав:

А ви не лізьте, а просто на початку зробіть і змотайте довгі трубки, щоб можна було то все витягнути назовні, обслужити  - і запхати назад

1660442031_.thumb.png.17524d2d019d58346aa14b5b0f9e9d20.png

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

7 минут назад, sergij68 сказал:

і коментувати нічого не треба. 4 шурупа з більшими шляпками - повісив, зняв...

Згоден - тримати однією рукою оцю халабуду на вашему фото, а іншою крутити ковбу це верх зручності.

Посилання на коментар

3 години тому, Vikctor сказав:

Був би розумніше, то встановив би його в котельні, а на кухню лишень трубки протягнув би

Котельну робити заради осмосу теж не варіант, в мене наприклад її взагалі немає, і помпи немає і осмос не протікав жодного разу

17 хвилин тому, sergij68 сказав:

і коментувати нічого не треба. 4 шурупа з більшими шляпками - повісив, зняв...

У кутовій з мусорним відром так не вийде, треба відро розбирати, або ставити менший осмос, хоча там дійсно раз на рік це потрібно і можна розібрати

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

Только что, normal сказал:

Котельну робити заради осмосу теж не варіант, в мене наприклад її взагалі немає

Та я наче не про вас писав, а про себе.

Посилання на коментар

Ви процитували murava і написали про себе, я процитува вас і написав про себе, в чому різніця чи проблема? Наступний читач вже сам екстраполює до своїх умов...

Посилання на коментар

1 час назад, Vikctor сказал:

Згоден - тримати однією рукою оцю халабуду на вашему фото, а іншою крутити ковбу це верх зручності.

Кладеш на підлогу, відкручуєш ключем півоберта всі колби, потім ставиш вертикально і руками викручуєш остаточно. Не верх зручності, але краще ніж в шафу залазити майже повністю. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

14 минут назад, andry07 сказал:

Кладеш на підлогу, відкручуєш ключем півоберта всі колби, потім ставиш вертикально і руками викручуєш остаточно. Не верх зручності, але краще ніж в шафу залазити майже повністю. 

Я би посперичався, бо мені наприклад значно зручніше викручувати ковбу вертикально, коли конструкція закріплена. Навіть в умовах обмеженого простору.

Посилання на коментар

1 година тому, andry07 сказав:

Кладеш на підлогу, відкручуєш ключем півоберта всі колби, потім ставиш вертикально і руками викручуєш остаточно

І так кожен квартал... Розкажу знову про себе: викинув ті всі колби (які тріскають з часом) з картриджами (2 на вводі і 3 під мийкою, які зараз коштують 700грн), залишив тільки мембрану осмосу і вона рік працює без проблем, корпус мембрани коштує 200-300грн, дешевше і простіше нічого не відкручувати, а міняти тільки мембрану навіть разом з колбою, якщо геть погана вода як в мене, то можна поставити промивку і відкривати кранік раз на квартал (простіше ніж гратися з колбами), або взяти по акції пачку картриджів AICRO (той рік було 75грн\шт) замість трьох штатних по 100грн і ставити як один універсальний і все швидкозємними з'єднаннями без гемору з ключами чи колбами, осмос це офігенна і технологічна і надійна річ, коли не обвішана зайвою херньою

Посилання на коментар

34 минуты назад, normal сказал:

залишив тільки мембрану осмосу і вона рік працює без проблем

Кондуктометр є? Яка електропровідність такої води? Орієнтуюсь, що час міняти картриджі, саме по підвищенню електропровідності води за мембраною. А що там без попередньої фільтрації? 

Посилання на коментар

33 минуты назад, normal сказал:

якщо геть погана вода як в мене

Ну ХЗ. Це перший фільтр осмоса після двох тижнів роботи. При цьому третій фільтр майже чистий за цей час. Мені і в голову ніколи не приходило ці фільтри прибирати. Не кажучи вже про вугільний фільтр з нашею міською хлоророваною водою

image.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

31 хвилину тому, yurriy сказав:

Кондуктометр є? Яка електропровідність такої води? Орієнтуюсь, що час міняти картриджі, саме по підвищенню електропровідності води за мембраною. А що там без попередньої фільтрації?

Звісно, на вході 500ppm по TDS, після нової мембрани 11ppm, через рік стає вище 100 і тоді міняю мембрану (як перевищує 90ppm як у моршинській)

29 хвилин тому, andry07 сказав:

Мені і в голову ніколи не приходило ці фільтри прибирати. Не кажучи вже про вугільний фільтр з нашею міською хлоророваною водою

А мені прийшло, ці фільтри один хер зеленіють навіть у чистій воді навіть з хлоркою, чи може покажете бездоганно чистий? Там стільки срані заводиться у тіх порах і колбах коли вночі вода перестає протікати і прогрівається, чи ви колби не протирали і слизу не відчували? Хлорка у міському водогіні 0.09мг, мембрана по даташиту пропускає до 0.1мг без втрат властивостей чи пошкоджень, тобто маємо купу зайвих фільтрів... Хоча я вже це все писав неодноразово, більше ну буду. А ще ці попередні 3 картриджи суттєво знижують тиск потрібний мембрані і людям впарюють ще помпу, хоча якщо все викинути - може працювати ідеально ))

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, normal сказав:

Звісно, на вході 500ppm по TDS, після нової мембрани 11ppm, через рік стає вище 100 і тоді міняю мембрану (як перевищує 90ppm як у моршинській)

Це не електропровідність 

Посилання на коментар

А в чому різниця поясніть? В мене не було потреби чистити воду від електронів, тільки від накипу і слизу в чайнику. Предфільтри знижують електропровідність? Не знав...

Посилання на коментар

4 години тому, ЯД сказав:

Ничего не разбухло, хоть кухня из самого дешевого ДСП

Мало часу пройшло

27.01.2025 в 22:32, shneider_vova сказав:
27.01.2025 в 22:19, Vikctor сказав:

Для цього там вода повинна була стояти декілька діб напевно.

Саме так. 

Саме на стиках і починає пухнути

Посилання на коментар

4 хвилини тому, normal сказав:

А в чому різниця поясніть?

brom.ua/uk/u-chemu-riznica-mizh-konduktometrom-ta-tdsmetrom

З точки зору фізхімії tds більше відповідає «сухому залишку після випарювання», але ті приборчики, які в побуті вимірюють tds, фактично вимірюють електропровідність і конвертують її в ppm. Зазвичай у промисловості воду після осмосу оцінюють саме за електропровідністю, яка вимірюються в мкСм/см.

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 часов назад, normal сказал:

Предфільтри знижують електропровідність?

Так, знижують. З новими картриджами наміряю 8-10, міняю при 60-70 (зазвичай через 8 місяців). На вході 200-240. Мембрані вже років 12, не міняв жодного разу. Тільки картриджі.

• Лайк 1
Посилання на коментар

треба і собі купити, цікаво шо покаже, бо в мене продуктивна мембрана - чогось думаю що там буде більше солей на виході ніж в 50ї. але то не точно. Як раз каже фільтр що треба міняти

• Лайк 1
Посилання на коментар

Посилання на коментар

В 29.01.2025 в 17:11, standov сказал:

треба і собі купити, цікаво шо покаже, бо в мене продуктивна мембрана - чогось думаю що там буде більше солей на виході ніж в 50ї. але то не точно. Як раз каже фільтр що треба міняти

Купив, поміряв

Зі скважини

6.7ph

320us/cm

160ppm

Sail O.o1% 158ppm ? Це шо?

Після проточного осмоса 400 мембрана, десь рік мабуть як встановлена

29ppm

6.32ph

60us/cn

Salt 0% salt 29ppm

Схоже з мемраною все ок, але пш якийсь в мене дивний. Ну схоже предфільтри треба поміняти чи що?

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

Чатжпт має таку думку

Оцінка стану вашого зворотного осмосу за показниками до та після фільтрації:

До фільтра (вхідна вода):

pH: 6.7 – у межах норми, хоча трохи кислувата.

Провідність: 320 µS/cm – доволі жорстка вода.

Загальна мінералізація (TDS): 160 ppm – середній рівень.

Солі: 158 ppm – доволі високий вміст розчинених солей.

Після фільтрації (осмотична вода):

pH: 6.32 – трохи нижчий, що типово для осмотичної води.

Провідність: 60 µS/cm – значне зниження, що свідчить про ефективну роботу мембрани.

TDS: 29 ppm – дуже хороший результат, означає, що мембрана працює належним чином.

Солі: 0 – фільтр добре видаляє розчинені солі.

Висновок:

Фільтр працює ефективно – видалення мінералів та солей відбувається належним чином. Зниження TDS з 160 ppm до 29 ppm свідчить про близько 82% ефективності мембрани, що є нормальним показником для хорошого зворотного осмосу.

Якщо система вже працює тривалий час, слідкуйте за подальшим зростанням TDS після фільтра – якщо він перевищить 40-50 ppm, можливо, варто розглянути заміну мембрани.

Ще один момент – pH після фільтра трохи знизився (6.32), що типово для осмотичної води. Якщо ви хочете підняти його ближче до нейтрального рівня (7.0), можна додати мінералізатора бо нейтралізуючий картридж.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Додайте картридж рн-корекції, їх повно є - може досить цікаво в кращий бік повпливати на смак.

Всі осмоси підкислюють воду, це норма

• Лайк 1
Посилання на коментар

37 минут назад, murava сказал:

Додайте картридж рн-корекції, їх повно є - може досить цікаво в кращий бік повпливати на смак.

Всі осмоси підкислюють воду, це норма

подумаю, чатжпт так теж порадив )
 мене фільтр в "коробці" то буде надто колхозно мабуть, але вивчу тему за нагоди

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...