standov Опубліковано: В середу в 16:51 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 16:51 7 минут назад, Vikctor сказал: Але чомусь мало хто хоче замовляти собі порізку плит на ірпінському заводі чи скажемо в епіцентрах, а на віярі аж бігом. ну я за всіх сказати не можу, але я особисто не хочу по простій як двері причині - софт і ассортимент ) Якшо шо я не проти бізнесу чи моделі Віяра, я лише за, просто була ремарка про ціну матеріалів. Логіка Віяра зрозуміла, якщо вони лупануть ціни ринкові на матеріали та підвищать ціни на роботи то люди будуть в них більше купувати чистий матеріал, то явно не їх бізнес-модель, тому ціна матеріалів не ринкова і *дисконт* на роботи Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: В середу в 17:01 Поділитись Опубліковано: В середу в 17:01 Та все в них ринкове , але для тих, хто постійно несе їм гроші. Для пацієнта з вулиці просто порізати шафу-дві там буде дорого, довго і досить складна для швидко вкурити модель їх бізнес-процесу. Хоча вони наполегливо йдуть в роздрібний ринок до кінцевих клієнтів, тихцем попихаючи своїх же меблярів, які в них працюють на опті - то запроваджують готові комплектації кухонь по шаблонам, то вот зараз надають послуги проектування зі своєю порізкою - тобто можна з обмірами приміщення прийти до них і получити готовий файл порізки... Кароч, шукають місце під сонцем. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В середу в 17:51 Поділитись Опубліковано: В середу в 17:51 49 минут назад, standov сказал: ну я за всіх сказати не можу, але я особисто не хочу по простій як двері причині - софт і ассортимент ) А мені наприклад ще важливе крайкування пур-клеєм чи лазерне. На віярі воно є, а деінде не впевнений. 51 минуту назад, standov сказал: Якшо шо я не проти бізнесу чи моделі Віяра, я лише за, просто була ремарка про ціну матеріалів. Та ремарка була стосовно непрофільного матеріалу, бо я не уявляю де я б міг собі ОСП плити в меблях використати. А ось наприклад меблеві щіти якось для дитячей використовував. І на віярі ціна була або така сама або трішки дорожча за епіцентр. Порівнювати ДСП мені ні з ким, бо асортимент віяру навряд хтось досягне. Ви надто молодий щоб пам'ятати як на ринку напевно наприкінці 90-х з'явилися попередники віяра. Тоді це було вау, але наразі це як продукти в ларьку собі купувати. А віяр це якраз як сучасний супермаркет в своєму сегменті. І спробував його продукти і сервіс ти вже не маєш бажання повертатись до ларьків. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: В середу в 19:01 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 19:01 1 час назад, Vikctor сказал: ремарка була стосовно непрофільного матеріалу Мені казали про дсп, і майже впевнений що той ірпінський виробник все кромкує, як мінімум пуром, але софт то софт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: В четвер в 05:05 Поділитись Опубліковано: В четвер в 05:05 (змінено) Вставлю і своїх п'ять копійок (далеко не експертних). Маю трошки досвіду проектування і виробництва меблів своїми руками (собі, родичам і друзям). Так от, я останнім часом почав звертати увагу на емісію формальдегіду в плитному матеріалі з якого нам розпускають заготовки для корпусних меблів, і якщо навіть подивитись на Віярі (ніколи там нічого не замовляв, замовляв там де порізка і інші послуги були вигідніше і якість робіт краща + логістика), то в них переважно клас Е1 - безпечний для людини, але ми всі розуміємо що це умовна безпека яка може досягатися лише в ідеальних умовах експлуатації (з гарно працюючою вентиляцією, певною температурою, вологістю і не критичною кількістю меблів і покриття підлоги (ламінат)). Формальдегіди хоч і не накопичуються в організмі, але приводять до інтоксикації організму при вдиханні ( як результат: головні болі,безсоння,астма). Задумуватись над цим питанням почав із-за негативного досвіду покупки дешевого ламінату від якого нам було погано (певно що і вентиляція була не альо і до цього фактору додався ще і великий рівень CO2), після цього я знайшов дорогий і хороший ламінат (Е0) з нульовою емісією і перестелив, стало краще і навіть пропав паскудний запах який тримався на протязі 5 років експлуатації того ламінату.(Такий же паскудний запах притаманний і для поганих ЛДСП-плит ) На майбутнє, для свого нового будинку я прийняв рішення не робити в спальнях і дитячій меблів з ЛДСП, а робити лише з масиву деревини (можливо комбінація з металом)... Так це дорого, але в мене будинок має бути маленький і меблів там не так багато. Меблі з плитних матеріалів будуть лише в кухні/вітальні, передпокої і санвузлах (хоча це теж під питанням). Також повністю відмовлюся від ламінату , і не тільки по вище описаній причині а і тому-що планую систему теплих підлог по всьому будинку (радіаторів не буде) Я можу помилятися в деталях і розумію що це може бути не самий шкідливий фактор присутній у наших будинках. Але в цілому я рахую що ця тема варта уваги. Змінено В п'ятницю в 04:40 користувачем Nikolay Cherednichenko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому (змінено) 09.10.2025 в 08:05, Nikolay Cherednichenko сказав: Вставлю і своїх п'ять копійок (далеко не експертних). Маю трошки досвіду проектування і виробництва меблів своїми руками (собі, родичам і друзям). Так от, я останнім часом почав звертати увагу на емісію формальдегіду в плитному матеріалі з якого нам розпускають заготовки для корпусних меблів, і якщо навіть подивитись на Віярі (ніколи там нічого не замовляв, замовляв там де порізка і інші послуги були вигідніше і якість робіт краща + логістика), то в них переважно клас Е1 - безпечний для людини, але ми всі розуміємо що це умовна безпека яка може досягатися лише в ідеальних умовах експлуатації (з гарно працюючою вентиляцією, певною температурою, вологістю і не критичною кількістю меблів і покриття підлоги (ламінат)). Формальдегіди хоч і не накопичуються в організмі, але приводять до інтоксикації організму при вдиханні ( як результат: головні болі,безсоння,астма). Задумуватись над цим питанням почав із-за негативного досвіду покупки дешевого ламінату від якого нам було погано (певно що і вентиляція була не альо і до цього фактору додався ще і великий рівень CO2), після цього я знайшов дорогий і хороший ламінат (Е0) з нульовою емісією і перестелив, стало краще і навіть пропав паскудний запах який тримався на протязі 5 років експлуатації того ламінату.(Такий же паскудний запах притаманний і для поганих ЛДСП-плит ) На майбутнє, для свого нового будинку я прийняв рішення не робити в спальнях і дитячій меблів з ЛДСП, а робити лише з масиву деревини (можливо комбінація з металом)... Так це дорого, але в мене будинок має бути маленький і меблів там не так багато. Меблі з плитних матеріалів будуть лише в кухні/вітальні, передпокої і санвузлах (хоча це теж під питанням). Також повністю відмовлюся від ламінату , і не тільки по вище описаній причині а і тому-що планую систему теплих підлог по всьому будинку (радіаторів не буде) Я можу помилятися в деталях і розумію що це може бути не самий шкідливий фактор присутній у наших будинках. Але в цілому я рахую що ця тема варта уваги. Ну я зараз придивляюсь маленьку шафу . Шафа з дерева130 000. Шафа з віярда це 26 0000це малесенька шафа 200*140. Ікея « гола- боса» 36000. То звісно, я б б залюбки купувала б тількі деревину, вона взагалі по всім параметрам краща , але……цени вражають Змінено 16 годин тому користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 18 часов назад, Сарочка сказал: Ну я зараз придивляюсь маленьку шафу . Шафа з дерева130 000. Шафа з віярда це 26 0000це малесенька шафа 200*140. Ікея « гола- боса» 36000. То звісно, я б б залюбки купувала б тількі деревину, вона взагалі по всім параметрам краща , але……цени вражають Весь кайф сучасного світу полягає у тому що завжди є великий діапазон вибору і свобода дій. Тому ви в праві самі для себе вирішувати що вам купувати а що ні. Я просто дав тему для роздумів і поділився своїм печальним досвідом. Якісні плитні матеріали мінімально "фонять" тими формальдегідами і мабуть шкоди від них буде менше ніж від підвищеної концентрації СО2 яке ви самі і виробляєте своїм організмом... А я зробив свій вибір.. і головне що всі задоволені))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому В 09.10.2025 в 08:05, Nikolay Cherednichenko сказал: Вставлю і своїх п'ять копійок (далеко не експертних). Маю трошки досвіду проектування і виробництва меблів своїми руками (собі, родичам і друзям). Так от, я останнім часом почав звертати увагу на емісію формальдегіду в плитному матеріалі з якого нам розпускають заготовки для корпусних меблів, і якщо навіть подивитись на Віярі (ніколи там нічого не замовляв, замовляв там де порізка і інші послуги були вигідніше і якість робіт краща + логістика), то в них переважно клас Е1 - безпечний для людини, але ми всі розуміємо що це умовна безпека яка може досягатися лише в ідеальних умовах експлуатації (з гарно працюючою вентиляцією, певною температурою, вологістю і не критичною кількістю меблів і покриття підлоги (ламінат)). Формальдегіди хоч і не накопичуються в організмі, але приводять до інтоксикації організму при вдиханні ( як результат: головні болі,безсоння,астма). Задумуватись над цим питанням почав із-за негативного досвіду покупки дешевого ламінату від якого нам було погано (певно що і вентиляція була не альо і до цього фактору додався ще і великий рівень CO2), після цього я знайшов дорогий і хороший ламінат (Е0) з нульовою емісією і перестелив, стало краще і навіть пропав паскудний запах який тримався на протязі 5 років експлуатації того ламінату.(Такий же паскудний запах притаманний і для поганих ЛДСП-плит ) На майбутнє, для свого нового будинку я прийняв рішення не робити в спальнях і дитячій меблів з ЛДСП, а робити лише з масиву деревини (можливо комбінація з металом)... Так це дорого, але в мене будинок має бути маленький і меблів там не так багато. Меблі з плитних матеріалів будуть лише в кухні/вітальні, передпокої і санвузлах (хоча це теж під питанням). Також повністю відмовлюся від ламінату , і не тільки по вище описаній причині а і тому-що планую систему теплих підлог по всьому будинку (радіаторів не буде) Я можу помилятися в деталях і розумію що це може бути не самий шкідливий фактор присутній у наших будинках. Але в цілому я рахую що ця тема варта уваги. Та там і e0, ну якщо звісно довіряти нашим експертизам. Але ви жеж в курсі що формальдегід виділяє і саме по собі дерево? Ось шо каже продажна женщіна (жпт) Формальдегід — це природна органічна сполука, яка присутня в самій деревині як побічний продукт метаболізму клітин. Він утворюється при розпаді природних компонентів, зокрема: лігніну (структурного полімеру клітинних стінок), целюлози та її похідних при старінні чи нагріванні деревини. В цілому, як на мене то емісія формальдегіду з ламінованого, а ще і покромкованого *теоретично* має бути близькою до нуля, але це не точно. Приблизно тому, в мене в хаті немає ніде ОСБ не закритого мембранами а о якимось плівками. Меблі з дерева то беззаперечно "тема", я завжди, де можу собі дозволити, то купую саме з дерева (як ото ліжко з масиву дуба). Але я ніколи не куплю меблі з сосни (ну бо жуть же) а з нормального дерква - в мене нема стільки грошей, нажаль. Плюс цікаво було би поміряти формальдегіди в клеєного меблевого щита) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому Про усілякі летючі сполуки - в мене вся хата викрашена нільзоемісійною фарбою і є лише одне місце де вона закінчилася - комора, і мене прораб вмовив не чекати банку, а купити то шо було в сусідньомц магазі "бо яка різниця, тут комора". Вгадайте в якому приміщенні я все ще відчуваю запах фарби )) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 30 минут назад, standov сказал: формальдегід виділяє і саме по собі дерево? Чесно признатися-я не знав... 30 минут назад, standov сказал: Але я ніколи не куплю меблі з сосни (ну бо жуть же) Вашпе ужос))) 30 минут назад, standov сказал: як ото ліжко з масиву дуба Ми теж дитині і собі з масиву бука купили ліжка. 30 минут назад, standov сказал: в мене нема стільки грошей, нажаль. Плюс цікаво було би поміряти формальдегіди в клеєного меблевого щита Ой, в мене грошей мабуть ще менше))) І на рахунок щита згоден. бо не тільки обробка а і клеючий склади можуть "фонити" чимось.. Змінено 3 години тому користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 30 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: на рахунок щита згоден. бо не тільки обробка а і клеючий склади можуть "фонити" чимось Дерево жеж все йде з обробкою - усілякі лаки, просочення, "воски" які до бджіл жодного відношення не мають ) я до того що, як мені здається, то обирати дерево лише через емісію то хибний шлях, просто не купупувати дсп незрозумілого походження та максимально кромкуввти, теоретично, має бути достатньо. Дерево можна обирати за то шо воно дерево )) але бути готовим за то платити, бо капрізи то завжди дорого ) маю на своєму столі робочому столешню з масиву горіху - бо хочу) Дружина все ще не знає скільки вона коштувала . Змінено 3 години тому користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 час назад, standov сказал: Дерево жеж все йде з обробкою - усілякі лаки, просочення, "воски" які до бджіл жодного відношення не мають ) я до того що, як мені здається, то обирати дерево лише через емісію то хибний шлях, просто не купупувати дсп незрозумілого походження та максимально кромкуввти, теоретично, має бути достатньо. Дерево можна обирати за то шо воно дерево )) але бути готовим за то платити, бо капрізи то завжди дорого ) Може й так.. але я хочу купити дерево і вірити в його екологічність і безпечність (навіть якщо це буде на рівні самопереконання...(Доречі психіатри кажуть що в їх практиці ефект плацебо-це теж терапевтичний результат😁)) 1 час назад, standov сказал: маю на своєму столі робочому столешню з масиву горіху - бо хочу) Це мабуть виглядає дуже гарно. Я собі для інструменту ручки поробив з горіху...по кайфу. 1 час назад, standov сказал: Дружина все ще не знає скільки вона коштувала А нам розкажете, чи дружина на форумі?😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз