Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Моє будівництво - zx50 у Ворзелі з "заморочками"

standov

Рекомендовані повідомлення

2 часа назад, mib сказал:

Та проще в двух словах 12 вольт 24 вольт сейчас 48

Имхо с виктроном в трехфазной конфигурации вы наиграетесь, и это будет заметно дороже чем поставить одну трехфазную дею, а для генератора к ней зарядное из блока питания 

У деи один минус она не любит перекос напряжения по фазам, но при этом работает от 90 вольт, на практике у меня работает на 155

Про дею ви мабуть не дочитали ) дея то останне що я буду купляти, не люблю бути бета-тестером)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Шось прибирав лід з бруківки і трошки офігев від того як їй місцями підняло, щось не пам'ятаю щоб в минулому році так було, може не помічав. Застібка хвіртки, змонтована на бруківці піднялася десь на 2см, прям якось дуже дохера

PXL_20260214_122851794.jpg

PXL_20260214_122908662.jpg

PXL_20260214_122916938.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 минут назад, standov сказал:

Про дею ви мабуть не дочитали ) дея то останне що я буду купляти, не люблю бути бета-тестером)

Я не обновлялся и не планирую, это же по желанию

Да и к инвертору за полтора года подходил пару раз, тайм оф юс сменить и напряжение понизить

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, mib сказал:

Я не обновлялся и не планирую, это же по желанию

Да и к инвертору за полтора года подходил пару раз, тайм оф юс сменить и напряжение понизить

Ну вам пощастило, в мене знайомий тиждень без pv сидів бо якась так в хмарі херня оновилася і генерація пропала, нічого ніхто не знає, "чекайте". Але питатання ще в тому що набортний функціонал досить обмежений а цвна вже доросла, колись віктрон був дорого але зараз я хз нашо та дея, якщо звісно це не квартира коли місця мало

• Лайк 1
Посилання на коментар

В когось і в котельні немає місця для трьох окремих інверторів і ще купи необхідного у випадку віктрона. Тож деє з їх олінклюзив якраз саме те. Чомусь в місцевих власників деє не було траблів з pv як у вашого знайомого.

Змінено користувачем Vikctor
  • Лайк 1
Посилання на коментар

В цьому плані мені подобається булетпруфності вольтроніка (оригінального, не клонів з дремучих форків). Воно примітивне, нічого не вміє, але прошивці 20 років, версія 50 якась там, раз на рік-два виходить нова версія яка фіксить якийсь дуже мінорний косяк в якихось дивних сценаріях. Воно натурально буває в двох станах, або дає 220 з усього чого може або вимкнуто з розетки.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, Vikctor сказал:

В когось і в котельні немає місця для трьох окремих інверторів і ще купи необхідного у випадку віктрона. Тож деє з їх олінклюзив якраз саме те. Чомусь в місцевих власників деє не було траблів з pv як у вашого знайомого.

Коли місця немає то і питань немає, я це написав. Я свій вибір зробив, тут вже на кожний товар купець

• Лайк 1
Посилання на коментар

26 минут назад, standov сказал:

Ну вам пощастило, в мене знайомий тиждень без pv сидів бо якась так в хмарі херня оновилася і генерація пропала, нічого ніхто не знає, "чекайте". Але питатання ще в тому що набортний функціонал досить обмежений а цвна вже доросла, колись віктрон був дорого але зараз я хз нашо та дея, якщо звісно це не квартира коли місця мало

Хз у нас в городке 90% дея таких проблем не было, да в целом вообще не было, функционала как по мне выше крыши, нормальная интеграция в умный дом без танцев и доп приблуд

Но я вас понял еще тогда когда первый раз спросил :-)

Буду с любопытством наблюдать :-)

Посилання на коментар

воно навіть в пабліку деяя-Україна обговорювалось, десь пару тижнів тому. Якесь оновлення клауда після якого якщо поміняти там в налаштуваннях струм заряду то злітала відповідна зарядка (або грід або пв), златала намертво, нарід чекав оновлення. В цілому у всіх бувають баги звісно але в деї вони якісь дитячі, я, як пограміст, сприймаю як загальну культуру делівері.
Якби мені був цікавий інвертор формата деї то я би *мабуть* дивився на сансинк, воно з того самого заводу але в нього прошивка *по відчуттям*(не можу довести %) стабільніша, але він і дорожче. хардварно мені дея/сансінк симпатичні, але не софтово. З іншого боку, НЧ з гальвано-розв'язкою це теж тема, повз яку не можу пройти.

Посилання на коментар

Ось знайшов якийсь ролік про цей епічний косяк, якщо цікаво . 

m.youtube.com/shorts/wmLNwa57-k0

Посилання на коментар

11 минут назад, standov сказал:

воно навіть в пабліку деяя-Україна обговорювалось, десь пару тижнів тому. Якесь оновлення клауда після якого якщо поміняти там в налаштуваннях струм заряду то злітала відповідна зарядка (або грід або пв), златала намертво, нарід чекав оновлення. В цілому у всіх бувають баги звісно але в деї вони якісь дитячі, я, як пограміст, сприймаю як загальну культуру делівері.
Якби мені був цікавий інвертор формата деї то я би *мабуть* дивився на сансинк, воно з того самого заводу але в нього прошивка *по відчуттям*(не можу довести %) стабільніша, але він і дорожче. хардварно мені дея/сансінк симпатичні, але не софтово. З іншого боку, НЧ з гальвано-розв'язкою це теж тема, повз яку не можу пройти.

Там про грід йшлося. І лікувалося одразу самими коритувачами. Просто змінювали налаштування. І це не через баг якийсь, а через те що в новій прошивці деє розширив функціонал та додав параметрів для програмування. В той же вечір в ютубі з'явилося купа відео як то виправити. Це я вже мовчу, що йшлося виключно про 1ф інвертори, бо в 3ф такого не було. Ну або ще не було. Зато є вже реальні кейси, коли користувачи при мережі 150А спокійно заряджають акб. Люкспавер в цю мить лежить мертво і не зрушиться поки його за гроші не реанімують віддаленно.

Посилання на коментар

Не знаю про той самий день, там наввть в коментарях нарід ниє що супорт морозиться і каже що все ок працює. Ну насправді воно добре що пофіксили звісно, було би гірше аби не пофіксили ))) це про культуру делівері, коли в вас є номенклатура пристроїв в десяток-два моделей то випускати софт без регресії не дуже важко, коли є бажання, а тут мабуть бажання нема, ну або я хз чого воно так.

Пс. Коли питають що поставити в квартиру або таун і видно що в людини не останні гроші то я теж раджу дею. Але собі не хочу, трифазну не хочу в два рази більше)))

Посилання на коментар

Навіть більше, останне мабуть що я пораджу рендомній людині то віктрон, ну бо це специфічна техніка, пересічний гуманітарій з нею не впорається, вбо заїбеться або не буде використовувати так як вона може. Але "мандалорцям" ок

• Лайк 1
Посилання на коментар

20 минут назад, standov сказал:

Пс. Коли питають що поставити в квартиру або таун і видно що в людини не останні гроші то я теж раджу дею. Але собі не хочу, трифазну не хочу в два рази більше)))

Та ми вас не змушуємо). Як вірно вище підмітили - в мандалорця свій шлях.

Я про те що у порівнянні з будь-яким іншим інвертором деє в рази надійніше й функціональніше, має широки можливості для інтеграції зі всілякими розумними будинками. Стосовно надійності безумовно віктрон не гірше, але там фактично ломатись немає чому - великий важкий мідний  бублик обмотки трансформатору на 2/3 корпусу і кілька товстих дротів. Я коли дивився відео нижче, то аж сумно стало - девайс з 70-их... Товщіна корпусу 2,5мм. В мене корпус для акб має тонкіші стінки і то важить 20кг.

https://www.youtube.com/feed/history

Це я вже мовчу що кожен чих, який в деє вже вбудований, у віктрона коштує ще мішок грошенят.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Ну ВЧ дея майже за визначенням не може бути надійніше за НЧ віктрон, якщо прям справа надійності, але справа не в цьому, апаратно до неї нема питань, з вч счеси вони витягують мабуть асе можливе да.

Це не мідний бублик це реалізація НЧ перетворення, вона має переваги і недоліки, але надійність точно в перевагах.

Посилання на коментар

48 минут назад, standov сказал:

але надійність точно в перевагах

По надежности точно нет вопросов, они сертифицированы по всей европе для мед учреждений

Да и есть куча железок которые по 20+ лет работают

Если бы вы говорили про одну фазу у меня бы вопросов не возникло, а с тремя это и куча дс проводов и куча ас проводов и надо конкретную такую стену что бы это все разместить

И вот проблема перекоса напряжения в трехфазной сети скорее всего сохранится, это даже не баг и не фича, это скорее защита потребителя, в целом у всех ибп/инверторов задача любой ценой обеспечить потребителя качественным питанием, а то что оно жрет акб так для того оно и придумано

Но наши реалии с сетями конечно корректируют 

Посилання на коментар

Куча дс кабелів, це як не прозвучить дивно - перевага, бо коли треба ккчати 200а то це або 100 квадратів 1 кабель або 4 по 25, це банально зручніше (але може не так естетично звісно як кабель товщиною з найдорожче). Перекос зі сторони гріда мене ніразу не турбує, а от той факт що я маючи 5квт інвертор по фазі можу з гріда в піку на фазі знімати 11 і 8 довгий час це фішка НЧ, і актуально, в випадку деї то треба 20ку 3ф брати що прям і споживання улітає і ціна, вже не кажучи про однофазне живлення.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Ну і знову таки, по перше я стартую з однофазки, бо викаладати одразу значну суму я не хочу а по друге питання генератора/гріда це блокер для трифазної деї

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, standov сказал:

трифазну не хочу в два рази більше)

Впевнений, що Ви хотіли написати "... у три рази більше).

Відповідно до кількості фаз.

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 час назад, standov сказал:

Куча дс кабелів, це як не прозвучить дивно - перевага, бо коли треба ккчати 200а то це або 100 квадратів 1 кабель або 4 по 25, це

4 ампера на квадрат считается нормой, итого 50 квадратов а не 100, собственно я 0 awg и поставил, но я заряжаю током 50 ампер, как правило когда я на резерве редко больше 50 ампер пару раз было 100 но в основном +-10 ампер

5квт інвертор по фазі можу з гріда в піку на фазі знімати 11 і 8 довгий час це фішка НЧ, і актуально, в випадку деї то треба 20ку 3ф

С грида у деи вроде 40 автомат, у меня вводной 32, если речь от акб то дея может на фазу 6 квт

Перекос зі сторони гріда мене ніразу не турбує

Вас нет, а вот инвертор волнует, дею точно и с большой вероятностью если аы три виктрона объедините в три фазы тоже будет волновать

Посилання на коментар

13 минут назад, mib сказал:

итого 50 квадратов

Віктрон пропонує 70

Я 100 отримую як суму 4х кабелів на lynx від 4х джерел "популярного" пілонтечного перетину 25. Ну хай навіть 70.

Я зараз 50-70 заряджаю (2 по 25 кабель) і того вже нетдостатньо на 20квтг (а буде 25). Бажання вийти на пікове 0.5с це десь 200-250а (210 теоретично грід і ще окремо pv)

грида у деи вроде 40 автомат, у меня вводной 32, если речь от акб то дея может на фазу 6 квт

В паспорті, 50% потужності на фазу пікове *від інвертора*, автомат то на байпас. Тобто 10квт від 20ки, далі захист по перекосу.

аы три виктрона объедините в три фазы тоже будет волновать

Не, це окремо показано, трифазна схема віктрона це 3 окремих фази сінхронізовані по ac вони окремо це кажуть що трифазка обмежена лише можливостями кожного по окремим фазам. Звідси і можливість штатна роботи від 1ф джерела, вони це розкладають через dc. Дея так не вміє.

Screenshot_20260214-202949.png

Змінено користувачем standov
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, АлександрБ. сказал:

Впевнений, що Ви хотіли написати "... у три рази більше).

Відповідно до кількості фаз.

Десь може навіть 4, три та ще трошечки 

• Лайк 1
Посилання на коментар

30 минут назад, standov сказал:

Я зараз 50-70 заряджаю (2 по 25 кабель) і того вже нетдостатньо на 20квтг (а буде 25). Бажання вийти на пікове 0.5с це десь 200-250а (210 теоретично грід і ще окремо pv)

Я 50 заряжаю 16 квт, не потому что больше нельзя для акб, а потому что у нас чутли не в каждом доме стоит инвертор, и я скоро построю себе сторожку возле трансформатора, потому как бывает за включение на 3 часа я хожу дважды включать выбивший автомат

Поэтому в городке всех прошу не заряжаться больше 50 ампер соответственно и планировать разряд так что бы потом успеть щарядиться

33 минуты назад, standov сказал:

В паспорті, 50% потужності на фазу пікове *від інвертора*, автомат то на байпас. Тобто 10квт від 20ки, далі захист по перекосу.

Я много лет до этого жил с 16 автоматом, соответственно все очень тщательно размазано по фазам

В моем случае 10 квт на одной фазе просто невозможны, да и моя 12 дея никогда не уходила в защиту не по одной не по общей нагрузке, 20 мне может быть хотелось бы под ЗТ но оно неокупаемо в итоге смысла нет, сейчас панелей 11,6 квт тоесть все что есть продать могу

37 минут назад, standov сказал:

Не, це окремо показано, трифазна схема віктрона це 3 окремих фази сінхронізовані по ac вони окремо це кажуть що трифазка обмежена лише можливостями кожного по окремим фазам. Звідси і можливість штатна роботи від 1ф джерела, вони це розкладають через dc. Дея так не вміє.

От дс как раз три однофазника могут, я про байпас у деи если 180-200-230 она уйдет ра дс потому как это уже плохое напряжение для трехфазных потребителей а ее задача их защитить, у виктрона думаю будет так же

А в дс без проблем

Посилання на коментар

По кабелю смотрите для какой длины это указано там 5 и 10 метров, у меня два метра думаю и у большинства не больше двух

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...