volomoto Опубліковано: В середу в 08:39 Поділитись Опубліковано: В середу в 08:39 35 хвилин тому, outdoor24 сказав: яка температура підлоги при цьому? Десь 21 градус. 36 хвилин тому, outdoor24 сказав: як щодо конденсату? Я контролюю відносну вологість кондиціонером щоб не було конденсату. Без контролю вологості підлогове охолодження погано працює. 37 хвилин тому, outdoor24 сказав: чи потрібні якісь зміни / доопрацювання до схеми саморобки для такого використання? Та ні 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: В середу в 09:13 Поділитись Опубліковано: В середу в 09:13 30 хвилин тому, volomoto сказав: Я контролюю відносну вологість кондиціонером щоб не було конденсату. Без контролю вологості підлогове охолодження погано працює. Поділіться алгоритмом, який рівень вологості в результаті ? Бо в мене вона при охолодженні підлогою зросла до 70%. В будинку прохолодно, але в ноги холодно без тапків. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В середу в 10:01 Поділитись Опубліковано: В середу в 10:01 29 хвилин тому, yur43 сказав: Поділіться алгоритмом, який рівень вологості в результаті ? Бо в мене вона при охолодженні підлогою зросла до 70% Алгоритм дуже простий: дивлюся на вологість витяжного повітря ПВУ і якщо вона перевищує 55% і температура повітря в кімнатах більше 25 градусів, то включаються кондиціонери в режимі осушення. Але практично це дуже рідко спрацьовує, бо в мене кондиціонери по розкладу працюють вночі на охолодження і це дає достатньо осушення, щоб денне охолодження підлогою не задирало вологість. В мене просто дружина хоче холодне повітря вночі і тепліше вдень, але не хоче щоб вдень щось дуло, тому без кондиціонерів, які працюють вночі, та підлоги, яка працює вдень, цього не досягнути. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
stpuh Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому Купив ПТО, навіть по тиску з запасом. Цікавить во фреоновим входам/виходам, в ПТО грубша трубка від зовнішнього блоку має заходити зверху чи знизу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 5 хвилин тому, stpuh сказав: Цікавить во фреоновим входам/виходам, в ПТО грубша трубка від зовнішнього блоку має заходити зверху чи знизу? Газ, тобто грубша трубка, заходить зверху, а рідина, тобто тонка трубка, виходить знизу. Тоді рух води має бути знизу вгору, тобто назустріч потоку фреону. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
stpuh Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому А є різниця як теплообмінник почепити, є у нього верх низ? Бо у моєму фреонові трубки припаяні внизу грубша зверху тонша, потрібно їх перепаювати чи можна просто теплообмінник перевернути.Верх умовно кажу судячи з етикетки . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 3 години тому, stpuh сказав: А є різниця як теплообмінник почепити, є у нього верх низ? Залежить від конкретного ПТО. В мого, SWEP B25TH, чітко вказано де верх, а де низ, але можуть бути і універсальні моделі. Тут найкраще звернутись до технічної документації виробника. Верх-низ важливий там, де проведена певна оптимізація рельєфу пластин так, що є дві зони: для газу і для рідини. Якщо перевернути, то якогось криміналу не буде, але продуктивність не буде відповідати заявленій. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз