Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Недострой из 90-х

AndryG

Рекомендовані повідомлення

20 годин тому, AndryG сказав:

хто пройшов цей шлях і темний ліс для мене :)

Минулим власникам слово "вентиляція" було невідомо

А може вони просто не лізли у темний ліс? В мене вся вентиляція через вікна, взимку через мікропровітрення (аналог старих вікон), більшість міжкімнатних дверей відчинені, в санвузлі витяжкою практично не користуємся, кухонна вмикається теж не часто, але з 4-5 мікро забирає собі потрібне, вночі нічого не гудить, було недалекій сусід вночі палив листя - дружина прокинулась, понюхав звідки тягне димом і зачинив мікро у спальнях, відчинив з іншого боку будинку, глянув по датчику CO2 норм і до ранку не прокидались

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

@normal, правильно кажете. Коли ніде нічого не мокне, не пліснявіє і дихати комфортно, то все нормально і непомітно. Непомітні нормальні витяжні канали зроблені у кладці, теплі, з нормальною тягою без конденсату т.ін. У мене таких нема в будинку, тому і починаються фантазії як то все зробити, щоб потім не піднімати утеплення на даху, не перероблювати капітально витяжки, не міняти вздуту підлогу від калюж конденсату.

Посилання на коментар

6 хвилин тому, AndryG сказав:

У мене таких нема в будинку

І в мене не було, я просто у фронтон вивів витяжки і набив у каркас залишками мінвати після утепленя горища, невеличкий уклін зробив, конденсат бачив пару раз і тільки на вулицю капав, немає ніяких проблем з тим, ви більше себе накручуєте...

1.jpg

2.jpg

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 хвилини тому, normal сказав:

ви більше себе накручуєте

Може й так. Так хотілося все ж від чогось відштовхнутись і якісь числа отримати, а не по кратинці в магазині обрати той же вентилятор.

Посилання на коментар

До чого тут вентилятор? Періодично-примусові витяжки (над плитою і унітазом) потрібні тільки щоб швидше позбутися смердючого повітря, вони ніяк не стосуються постійної вентиляції (для підтримання рівня CO2)

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

Сьогодні газовики роботу свою закінчували. Скажемо так "люди не перестають мене дивувати" :) Кличеш людей за гроші зробити тобі роботу, бо відчуваєш, що сам не потягнеш це - не знаєш як і взагалі, а потім думаєш "іди вже з Богом звідси, я сам зроблю".

А потім чувак коронкою пробиває дірку у стіні, намагається засунути туди гільзу для газопроводу. Не лізе. Що треба робити? Правильно - зняти кромку в трубі - "заточити" - і намагатися засунути кувалдою. Витяг гільзу, перевернув іншим боком (де він вже зробив наклеп) і, прокручуючи руками, зрізав зайвий піноблок. Вставив голими руками, що майстер не зміг забити кувалдою. Про принципи розмітки отворів, соосності, нахили - це все таке дурне. Треба прикласти і обвести. А якщо не можна обвести - димар конвектора на стіні - то спочатку б'ємо дірку як получиться, а потім навколо неї кріпимо конвектор як стане. 

Як по-людськи заробити той димар конвектора треба вирішити самому, бо послуга 2500грн включає лише пробити дірку і повісити конвектор на два дюбеля. Пишу і самому смішно :) Коли говориш: "Як воно стільки коштує, то мені треба було стояти поруч і смалити, а не розмітку робити і назустріч перформатором працювати, бо темніє, давайте тоді вже і дірку заробляйте нормально, а не я сам".
наєте відповідь? - Тоді це чотири тисячи! :) 

Дружина каже "якби ти купив готове і не бачив, як то робиться, то все було би нормально". А я думаю чи побачу я колись майстра, якого захочу комусь порекомендувати.

Таке собі. Залишу на згадку.

Змінено користувачем AndryG
  • Лайк 5
Посилання на коментар

16 часов назад, AndryG сказал:

Сьогодні газовики роботу свою закінчували

В мене газовики поступили простіше. Сказали щоб до їх приїзду були виконані всі отвори в стінах і кронштейни під труби, а вони будуть лише труби варити. На моє зауваження що вся ця робота проплачена вже, сказали щоб я йшов і розбирався з міськгазом, але це ще на півроку роботи затримає. Згодом, дивлячись як вони варили труби, я зрозумів що добре що кронштейни та отвори довелося робити своїми силами.

Посилання на коментар

17 часов назад, normal сказал:

В мене вся вентиляція через вікна, взимку через мікропровітрення (аналог старих вікон), більшість міжкімнатних дверей відчинені, в санвузлі витяжкою практично не користуємся, кухонна вмикається теж не часто

+1 Але собі поставив приточні клапани. Простіше регулювати ніж вікна на мікропровітрювання.

Посилання на коментар

13.11.2024 в 14:12, andry07 сказав:

поставив приточні клапани

Може знаєте в які можна засунути моторчик для автоматизації? 

Є на московії чувак, робить клапани звичайні дистанційними. Не можу знайти у нас таку можель. Не в рязані ж вони їх роблять. 100% Китай.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Поки голова думає над одним, руки роблять вже придумане. Вчора клеїв пінопласт під звісами щоб обійти "теплим контуром" примикання даху, а насправді - щоб мінвата не висипалась :) Все що мені вдалося виграти - це всього 10см на утеплення. Різав пінопласт, зрізав кромку одну і ліпив під звісами. На клей-піну. Сьогодні на горище труби затягнув вентиляційні. Дуже сміявся. І вам покажу - посміємося разом. Гарно, що сьогодні дощ зі снігом пішов і я на горище заліз, а не на другий звіс пінопласт клеїв.
image.thumb.png.268b32e8ba6dbaf370da0cb4f9613eb4.png

Посилання на коментар

2 часа назад, AndryG сказал:

Може знаєте в які можна засунути моторчик для автоматизації?

Ні, навіть і в голову таке не приходило. 

Посилання на коментар

Перший є! Залишилось 419.

Буде три шари по 100мм. По краях, де не буде підлоги, прикрутив рейки, щоб можна було дістатися до стіни.

Думається мені, що варто зробити "штору" між ватою і мембраною см 40. Щоб вітер не гуляв по ваті. Може туди двп/оргаліт прикрутити? Вологи тут не повинно бути - стоятиме. Чи щось інше?

А може мембрани стрічку степлером? Все одно закрити дірку в стелі доведеться купляти  більше потрібного... Знаю, що пароізоляція тут не в тему, та її буде всього з торця шару вати.

IMG_20241119_163909.jpg

IMG_20241119_164017.jpg

Посилання на коментар

На обличчі посмішка і в душі трошки радості, коли випадає покласти цілий лист без підрізання :)

А ще постійно треба себе зупиняти щоб менше поправляв листи. Бо як починаєш його сховати та жмакати, то стає тільки гірше.

IMG_20241123_123343.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Нарешті закрив дірку в стелі! Все більше стіни стають схожі на житло :)

Поставив двері тимчасові. За цілу тисячу знайшов дверцята. До сих пір посміхаюсь при згадуванні "коробки" із жерсті. Двері такі самі: 0.3-0.5мм бляхою обгорнуті 4см пінопласту і зверху наліплені пластини МДФ. Язичок замка запав при першому відкриванні, замок за заклепках - довелось ще і з ним погратись. Кожного разу, як за ручку берусь, посмішка на обличчі :) Невже хтось такі двері використовує "по справжньому". Як тільки руки піднімаються таке виготовляти. Зато марками ОТК обліплені з прізвищами виконавців.

IMG_20241202_134651.jpg

IMG_20241202_140031.jpg

IMG_20241202_140046.jpg

• Лайк 3
Посилання на коментар

18 хвилин тому, AndryG сказав:

Нарешті закрив дірку в стелі! Все більше стіни стають схожі на житло :)

Поставив двері тимчасові. За цілу тисячу знайшов дверцята. До сих пір посміхаюсь при згадуванні "коробки" із жерсті. Двері такі самі: 0.3-0.5мм бляхою обгорнуті 4см пінопласту і зверху наліплені пластини МДФ. Язичок замка запав при першому відкриванні, замок за заклепках - довелось ще і з ним погратись. Кожного разу, як за ручку берусь, посмішка на обличчі :) Невже хтось такі двері використовує "по справжньому". Як тільки руки піднімаються таке виготовляти. Зато марками ОТК обліплені з прізвищами виконавців.

IMG_20241202_134651.jpg

IMG_20241202_140031.jpg

IMG_20241202_140046.jpg

Мои временные за тоже 1к грн через месяц начали расходится по шву дверей) и я скручивал шурупами через деревяшки, чтобы выдержали. К установке реальных дверей они ещё были живы, хоть и в состоянии двух половинок на шурупах))

Змінено користувачем ЯД
  • Хаха 1
Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

Не думав, що у 44 рочки буду радіти шкільним канікулам як і в 14: дітвора розважає тещу, а я відпочиваю на горищі :)

Вчора доклав утеплення навколо крокв. Сьогодні взявся за центральну частину. Рейка 45х50 - їх трохи є у мене. З опорами через 1.3-1.5м і біля метру між ними. Сподіваюсь, як не влаштовувати на горищі вечірки, стоятиме. Головне багацько мотлоху не заносити )))

IMG_20250103_105858.jpg

IMG_20250103_105927.jpg

• Лайк 4
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Є у мене новина! Хочеться бачити в цьому певний крок, перехід до наступного етапу.
Поки запустив тільки радіаторну частину аби, на випадок проблем з котлом, менше боліла голова як осушити систему.

Влупив 60С подачу. Всі радіатори 22 типу працюють 60С-50С, 11 типу - 60С-55С. Поліз до насоса зменишити швидкість - а фігушки! Нема перемикача. Є тільки одна швидкість і одна потужність у 82Вт. Неприємний момент. Як буде багато вільного часу, то спробую зробити для нього частотник.
Два дні котел працював не зупиняючись. Палив трохи більше куба за годину. Накочегарив у хаті 18С. Конденсат капав звідусіль. Довелося утеплювати димохід котла і ... газову підводку :)  На другий день почали плакати вікна. Відкрив всі на мікропровітрювання, конденсат на вікнах майже прибрався, навіть з вентиляції перестало тікти. На горищі залишився шматок нетупленої труби, то за неї не особо парюсь зараз. Плюс все одно буду робити якийсь злив конденсату - ніяких очікувань від металевих каналів.
В бойлерні все так само холодно. Кімната з котлом виявилась самим холодним місцем. Котел такий "теплий" ззовні, що і руки не зігрієш. Хоч бери тепер радіатор добавляй. Остання надія на  колектор теплої підлоги.

Помацавши вживу труби дійшло, що я пропустив момент з капіляним датчиком термогловки змішувача ТП. Просто на трубу ліпити його стяжками нема ніякого сенсу. День шукав заглибну гільзу і не знайшов. Максимум внутрішній діаметр 10, а у мене датчик D11. Думаю втулити його у 32 трубу на кутнику, замінивши його на трійник, недалеко від змішувача.

Фоточка ззовні підказує наступні роботи  - відкоси...
А ще прикольно видно піноблоки і цегляну кладку під шаром штукатурки. І холодний кут.

photo_4_2025-01-15_15-36-30.jpg

photo_7_2025-01-15_15-36-30.jpg

photo_10_2025-01-15_15-36-30.jpg

• Лайк 2
Посилання на коментар

Відкоси. Скільки шукаю чогось путнього по ютубу, всюди ліплять на різний манер без укосу - під прямим кутом до площини вікна, не розширяючи отвір в  середину приміщення. А  ятак не хочу. З глибиною стіни 330мм виглядатиме як тунель в стіні. Мені так здається зараз.
Хтось тільки шкрябає ЕППС, інші додають бетоноконтакт. Половина знає про установчі кутники. Одні клеють під гребінку, інші піною все завалюють.
А я знову вже кілька днів стою на місті і не знаю, як то робити. Все як було зі штукатуркою.

Від стіни до рами у мене ~40мм (20 контур з ЕППС і 20 піна) На раму зайти більше 5мм не вийде через завіси.
Виходить такий собі прямоктуний трикутник з прямим кутом між вікном та стіною та одним катетом в 45мм.
Може зробити у два прийоми: всередину  приклеїти клин з 20 ЕППС і потім другим шаром ще один лист з опорою на установчий кутник?
Цегляна кладка відкосів не рівна - під гребінку не вийде, тому чиплятиму на піну. Ще і внутришні ребра треба довести до ладу - під час штукатурки їм не приділяв уваги. Видіб'ю лазером вертикаль і додам пилу алмазною чашкою.

Буду радий почути ваші поради і зауваження.

Посилання на коментар

9 хвилин тому, Dendnepr сказав:

казематы или букер

Десь чув легенду, що при розвернутих світло краще розсівається. Може по якимось книжками радянським. Але наскільки?) На 1,5 відсотка

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

19 годин тому, МаТраС сказав:

Десь чув легенду, що при розвернутих світло краще розсівається. Може по якимось книжками радянським. Але наскільки?) На 1,5 відсотка

На 50 !

811921118_.png.f1e1ce21a3b6c0d4a559e1e77d213b81.png

І повірте , навіть візуально в кімнаті одразу стає світліше.

IMG_20220113_144007.thumb.jpg.9b5986c689f0e95011ae572acb804fdd.jpg

ПС.. Розвернутість , це зовсім не совок. Їх робити складніше , невже ви думаєте , що люди просто так ускладнювали собі процес ?

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, andrey_ka сказав:

На 50 !

811921118_.png.f1e1ce21a3b6c0d4a559e1e77d213b81.png

І повірте , навіть візуально в кімнаті одразу стає світліше.

IMG_20220113_144007.thumb.jpg.9b5986c689f0e95011ae572acb804fdd.jpg

ПС.. Розвернутість , це зовсім не совок. Їх робити складніше , невже ви думаєте , що люди просто так ускладнювали собі процес ?

Не будемо про ті уйобища, що вони робили. Бо гидко дивитись на те все. Тоді багато дичини робили і шо?) По поводу 50 не спорю, може десь є дослідження

А я типа не робив їх. Що складного прикласти кутник і зробити 2 відмітки?)

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...