Куркуль Опубліковано: 10 вересня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2024 (змінено) Плиточики продовжують класти плитку, правда робота кипить як мокре горить. Озвучувалися терміни 2 тижні, а вже 3 пішов і зроблена лише половина роботи. А ще сьогодні нарешті поставили пічку. Я так довго чекав цей момент, що півночі не міг заснути. Kratki ROLLO, чорний шамот. Єдиний момент, що майстер відмовив прорізати в стіні отвір для підводу повітря, мовляв задуватиме, тектиме конденсат, і через високий димохід буде реактивна тяга яка видуватиме все тепло. Ну поживу побачу, допрорізати завжди можна буде потім. Змінено 10 вересня 2024 користувачем Куркуль 14 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alexad Опубліковано: 18 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2024 В 10.09.2024 в 22:35, Куркуль сказал: Плиточики продовжують класти плитку, правда робота кипить як мокре горить. Озвучувалися терміни 2 тижні, а вже 3 пішов і зроблена лише половина роботи. А ще сьогодні нарешті поставили пічку. Я так довго чекав цей момент, що півночі не міг заснути. Kratki ROLLO, чорний шамот. Єдиний момент, що майстер відмовив прорізати в стіні отвір для підводу повітря, мовляв задуватиме, тектиме конденсат, і через високий димохід буде реактивна тяга яка видуватиме все тепло. Ну поживу побачу, допрорізати завжди можна буде потім. Вітаю. Також планую встановлення печі (обрав PLAMEN ARIA). Майстер у якого буду замовляти встановлення теж наполегливо пропонує не робити зовнішній підвод повітря, причому каже якщо хочете, зроблю без додаткової оплати. Не підкажете, який димохід ставили 0.8 чи 1 мм? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 18 вересня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2024 7 хвилин тому, Alexad сказав: Вітаю. Також планую встановлення печі (обрав PLAMEN ARIA). Майстер у якого буду замовляти встановлення теж наполегливо пропонує не робити зовнішній підвод повітря, причому каже якщо хочете, зроблю без додаткової оплати. Не підкажете, який димохід ставили 0.8 чи 1 мм? Димохід 150/220 1мм 321 нержавійка. Я думаю краще перебдіти і для надійності замовити товщу стінку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alexad Опубліковано: 18 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 18 вересня 2024 12 минут назад, Куркуль сказал: Димохід 150/220 1мм 321 нержавійка. Я думаю краще перебдіти і для надійності замовити товщу стінку. Дякую за відповідь. Не підкажите, в скільки монтаж з матеріалами обійшовся? Мені пропонують різні варіанти, але ціна монтажу перевищує вартість пічки майже в 2 рази! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 19 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2024 (змінено) В 10.09.2024 в 22:35, Куркуль сказал: Єдиний момент, що майстер відмовив прорізати в стіні отвір для підводу повітря, мовляв задуватиме, тектиме конденсат, і через високий димохід буде реактивна тяга яка видуватиме все тепло. Бред. Как раз наоборот - без внешнего подвода будет вытягивать тепло из хаты. А тяга легко регулируется. есть шибер, есть нижняя заслонка. Змінено 19 вересня 2024 користувачем Dendnepr 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 19 вересня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 19 вересня 2024 6 годин тому, Dendnepr сказав: Бред. Как раз наоборот - без внешнего подвода будет вытягивать тепло из хаты. А тяга легко регулируется. есть шибер, есть нижняя заслонка. Ну значить замовлю окремо, бо наскільки я зрозумів він якби робив, то просто прокинув би гофру в стіні. А тим часом плиточні роботи по підлозі й санвузлах добігли до кінця. Підлога: СВ№1: СВ№2: 13 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 22 вересня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2024 (змінено) Покликав товариша на допомогу з ГК стелями. Дуже незвично монтувати листи на профілі встановлені за 112 технологією без поперечних профілів і тієї жорствості, що присутня 113 системі. А ще змонтували сходи на горище з кріпленням шпильками ПІД балки. Тепер думаю чи потрібно шпильки поливати греметиком для різьби? Я думаю так: сходи монтуються назавжди і розбірність з'єднанню не потрібна, а герметик додасть вперненості, що сходи не просядуть і не дадуть тріщин ГК стелі. Змінено 22 вересня 2024 користувачем Куркуль 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 23 вересня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 вересня 2024 Законтрогаить. сможно гайками с пластиковыми вставками 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 28 вересня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 28 вересня 2024 (змінено) Роблю сьогодні то те то се. Законтрив всі шпильки, що тримають розкладні сходи і дай думаю причеплю вже той люк. І тут... А то шо таке блядь!? Спочатку заперечення і гнів - смикав туди-сюди, сильно матюкався. Потім торг - "а я край люка підріжу, ніхто і не помітить", "Ні помітно буде! Завтра в Епіку куплю магічні петлі і люк буде окремо від драбини опускатися..." Депресія - все пропало, всі варіанти - фігня, я рукожоп! І нарешті прийняття і здоровий глузд що потрібно все ж таки переробити і відсунути люк від стіни. 2 години сраки в милі і вуаля! Змінено 28 вересня 2024 користувачем Куркуль 13 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 30 вересня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 30 вересня 2024 На горищі поверх існуючих 200мм рулонної вати постелив ще 100 ізоверу. Тимчасово без контробрешітки просто нуцільним шаром. Поки що це сама противна робота яку довелося робити. Не дивлячить на респіратор і захистинй костюм руки-ноги свербіли, в носі і горлі шкребло. Ще і долізти нормально до самого краю не виходило доводилося аби як рулон попихати обрізком дошки щоб він більш менш рівномірно розкрутився. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 5 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 5 жовтня 2024 (змінено) Зробив додаткову кришку над горищними сходами. Поки що буде без петель, але результатом задоволений. Залишилося запінити шілини і обкласти ватюю. Коли похолодає потрібно не забути провести заміри яка температура на горищі і яка під кришкою. Змінено 5 жовтня 2024 користувачем Куркуль 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 6 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2024 Довго думав як же без спецзасобів проводити роботи на сходовій клітці. В результаті очі бояться, а руки роблять 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 5 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 (змінено) Дозакріпив, окрім кількох невеликих шматків, ГК і почав шпаклювати стики. Вирішив використати для цього Кнауф Уніфлот. Серпянка на повздовжні стики і папір Semin на поперечні. На периметр теж піде папір але не знаю чи використавувати теж Уніфлот чи купити ще Семін 86. Читаю відповідні теми але сотні сторінок часто повторюваних тверджень, ліричних відступів і холіварів даються дуже важко) Все більше схиляюся до думки що 2 поверх стін робитиму без склополотна, просто пройдуся кількома шарами шпаклівки. Зі стплями так само. В квартирі 10 років тому все робив вперше в житті - просто наносив 3 шари сатенгіпсу шліфуючи і грунтуючи кожен шар. Ще зробив віддалений моніторинг температури і дуже здивований як повільно прогрівається будинок від теплої підлоги. На термостаті виставив нічну (00:00 - 8:00) температуру 18.5 і денну - 15.0. (Т подачі 26,5). Вчора (хмарний день) о 8:00 температура була 18.0 і повільно спусткалася до 17.0 опівночі. За ніч же вона піднялася всього до 17.6 і різко рвонула до 18,0 лише о 8, коли в панорамні південні вікна почало світити сонце. Змінено 5 листопада 2024 користувачем Куркуль Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 Якщо підняти потужність\подачу, то прогріється швидше (може навіть за кілька годин) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 05.10.2024 в 23:08, Куркуль сказав: Зробив додаткову кришку над горищними сходами. Поки що буде без петель, але результатом задоволений. Залишилося запінити шілини і обкласти ватюю. Коли похолодає потрібно не забути провести заміри яка температура на горищі і яка під кришкою. Якщо ці сходи на горище в опалювальному контурі дуже, буде цікаво досвід того короба з осб , через те ,що подібна конструкція в моїй подрузі не спрацювала. На осб почала шануватися пліснява, через то, що по перемітру такі є щілина, довелося зняти короб з осб, живе тількі з мін ватою, не зручно, але нічого не змогли придумати кращого. Через то дуже цікавий ваш досвід опалювального сезону, якщо сходи в середини контура Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 9 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 В 05.11.2024 в 09:36, Куркуль сказал: термостаті виставив нічну (00:00 - 8:00) температуру 18.5 і денну - 15.0. (Т подачі 26,5 Якщо будинок кам'яний то більше 1 градусу різниці ставити жодного сенсу ) Т подачі 26.5 то дуже мало, це реально на поверхні буде мабуть 20, якщо не меньше. Пр температурі на вушиці біля 0 то не скомпенсує втрати. А от ,кркз панорамні вікна в сонячну погоду, особливо якщо без напилення, може і кв вдувати. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 9 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 06.11.2024 в 00:53, Сарочка сказав: Якщо ці сходи на горище в опалювальному контурі дуже, буде цікаво досвід того короба з осб , через те ,що подібна конструкція в моїй подрузі не спрацювала. На осб почала шануватися пліснява, через то, що по перемітру такі є щілина, довелося зняти короб з осб, живе тількі з мін ватою, не зручно, але нічого не змогли придумати кращого. Через то дуже цікавий ваш досвід опалювального сезону, якщо сходи в середини контура Ну в майтутньому я це осб хочу утеплити ватою щоб не ній не було точки роси. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 10 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 А тим частом розмірковаю над вибором шпаклівки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 9 січня Автор Поділитись Опубліковано: 9 січня Швидко казка мовиться, та не швидко діло робиться. Ці 2 місяці наскоками шпаклюю 2 поверх. Вирішив не мудрири з дорогими матеріалами, а просто пройтися 2 рази турецьким сатенгіпсом по стінам і стелі (Лише в санвузлах буде вже готова до використання вологістійка Triora TR-12). Якраз в приватних зонах наб'ю руку для роботи по 1 поверху де має бути красивіше. Штукатурка, цементно-вапняна, має трохи павутинкових тріщин, але на шпаклівці тріщин немає, от і думаю може їх і не буде, адже штукатурилося півтора роки тому, коробці 4 роки, якщо так то може ніякого склополотна на стінах 1 поверху і не потрібно буде. Стики стеля-стіна просто замазав уніфлотом і поверх пошпаклював. Під час фарбування зроблю імітацію тіньового профілю - 1см чорною фарбою. Ще виникла ідея: перед фарбуванням, щоб не було тріщин, взяти і прорізати все по контуру міліметрів на 2, якраз і реноватор для цьогоо діла є, а отвір замажу отаким герметиком. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taisiya Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня В 10.08.2023 в 12:20, Куркуль сказал: От думаю, якщо магістраль до колектора ТП 2 поверху йде від котла, то краще кран ставити не перед перед колектором, а на початку магістралі - так я зможу в разі пошкодження магістралі її перекрити а не просто відключити лтше сам колектор якщо крани біля нього. А ще в якійсь темі бачив що потрібно підійти утеплювачем впритул до панорамних вікон. В мене зараз так буду акуратно зрізати цеглу цю цеглу Скажіть,будласка,так цеглу,всеж-таки зрізали?І як мотали трубу теплого полу під вікнами?В нас теж багато вікон від полу.Яку трубу брали?Чому зупинились на ній? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 10 січня Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 4 години тому, Taisiya сказав: Скажіть,будласка,так цеглу,всеж-таки зрізали?І як мотали трубу теплого полу під вікнами?В нас теж багато вікон від полу.Яку трубу брали?Чому зупинились на ній? Зарізав лише на половину цеглини, щоб не порушити основу на яку опираються двері. Кімнату ділив на 3 приблизно однакові контури тому виходить, що кожне вікно обігрівається 2 контурами. Трубу обирав Рехау раутерм 17, яку тут на форумі всі хвалили. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taisiya Опубліковано: 11 січня Поділитись Опубліковано: 11 січня Так ми не тільки земляки,ще й матеріали обираємо однакові.Теж зупинились на цій трубі і пеноборд на стяжку.Пол теплий? На скільки зрозуміла,по фото,під підрізану цеглу Ви пеноборд не клали?Чому не мотали під вікнами трубу 10см,як радять на форумі?Вибачте,що багато запитань,цим літом заплановані такіж роботи. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 12 січня Автор Поділитись Опубліковано: 12 січня 11.01.2025 в 11:39, Taisiya сказав: Так ми не тільки земляки,ще й матеріали обираємо однакові.Теж зупинились на цій трубі і пеноборд на стяжку.Пол теплий? На скільки зрозуміла,по фото,під підрізану цеглу Ви пеноборд не клали?Чому не мотали під вікнами трубу 10см,як радять на форумі?Вибачте,що багато запитань,цим літом заплановані такіж роботи. Так, опалення лише ПТ. Наскільки зарізав настільки і зайшов пінопластом у вінонний проєм. Якби саме на вікнах не було переходу між контурами то намотав би густіше, бо труба довогі груба і при сильніших поворотах пружинила і виривала гарпуни з утеплювача тому зробив так. Але я не думаю що це кардинально змінить ситуацію з відсіканням холоду від вікна якщо там підлога буде холодніша на 0,5-1 градус. Зебри мене не лякають - я босим ніколи не ходжу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 14 січня Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня Так захопився шпаклюванням, що забув про підвіконня (а може і на краще - без виступаючих елементів простіше шпаклювати). Тож на вихідних поставив кілька. А ще переміряв висоту дверних проємів ~ 215см, проблемка. Ламінат 1см, під дверима 1см, двері - 200 і лиштва 7-8. Отже потрібно максимум 209. Занижу проєми зробивши пиріг з ГК наклеюючи один за одним клей-піною до верху проєму і додатково зафіксую ще грибками для ЕППСу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taisiya Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня Викладіть фото,будь ласка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз