sts Опубліковано: 8 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2018 По поводу подключения и цифр в 25-30 тыс грн: - если дом стоит и подключен уже сколько-лет, то у него не 5 кВт выделено, а 1,3 (пишу для сельской местности) - дом 120 м2, взять котел хотя-бы на 6 кВт - только на повышение мощности сразу уходит 19,3 тыс.грн (Черниговская область), а в идеале расширить до 10 кВт, ведь есть еще холодильник, насосная станция, стиралка и т.п. - итого имеем 26 тыс.грн. - купить счетчик - 2500, установка / замена старого - 500 грн+/-. - заземление - материал, сварка - 1000-1500 грн - проект (пока даже не узнавал стоимость) - но 2 000 думаю будет - а еще купить котел + автоматику - ну тыс 8-10 нужно бы думаю Вот вкратце прикинули сколько 2-м пенсионерам будет стоить отказ от дров.. При пенсии на двоих в 3400 расход в тыс 35+ пока нереален.. Как вариант - не расширяя мощность (автомат позволяет) поставить несколько електробатарей типа Теплотерм или Оптимакс и сидеть в одной комнате, но тогда нет тарифа "електроотопление" - экономически выгоды нет, разве что вынужденно, если здоровье не позволит заниматься дровами... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
trik Опубліковано: 8 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2018 ... Вот вкратце прикинули сколько 2-м пенсионерам будет стоить отказ от дров.. При пенсии на двоих в 3400 расход в тыс 35+ пока нереален.. Как вариант - не расширяя мощность (автомат позволяет) поставить несколько електробатарей типа Теплотерм или Оптимакс и сидеть в одной комнате, но тогда нет тарифа "електроотопление" - экономически выгоды нет, разве что вынужденно, если здоровье не позволит заниматься дровами... пусть субсидию оформят и не морочат голову... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sts Опубліковано: 8 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2018 пусть субсидию оформят это само-собой, но 35+ тыс. взять надо где-то первоначально..( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sts Опубліковано: 8 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2018 пусть субсидию оформят хотя нет, извиняюсь, чуть был не в теме - субсидия по соц.норме это около 100-120 кВт, поэтому толку с нее по сути 0, если топить электрикой Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Diver Опубліковано: 8 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2018 пусть субсидию оформят и не морочат голову... субсидию на что? на газ наверное.. или на дрова дают тоже? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kkluchikk Опубліковано: 8 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2018 По поводу подключения и цифр в 25-30 тыс грн: - если дом стоит и подключен уже сколько-лет, то у него не 5 кВт выделено, а 1,3 (пишу для сельской местности) - дом 120 м2, взять котел хотя-бы на 6 кВт - только на повышение мощности сразу уходит 19,3 тыс.грн (Черниговская область), а в идеале расширить до 10 кВт, ведь есть еще холодильник, насосная станция, стиралка и т.п. - итого имеем 26 тыс.грн. - купить счетчик - 2500, установка / замена старого - 500 грн+/-. - заземление - материал, сварка - 1000-1500 грн - проект (пока даже не узнавал стоимость) - но 2 000 думаю будет - а еще купить котел + автоматику - ну тыс 8-10 нужно бы думаю Вот вкратце прикинули сколько 2-м пенсионерам будет стоить отказ от дров.. При пенсии на двоих в 3400 расход в тыс 35+ пока нереален.. Как вариант - не расширяя мощность (автомат позволяет) поставить несколько електробатарей типа Теплотерм или Оптимакс и сидеть в одной комнате, но тогда нет тарифа "електроотопление" - экономически выгоды нет, разве что вынужденно, если здоровье не позволит заниматься дровами... Ниче се за год цены на подключение подняли... Прошлой осенью закрыл старый договор, где было 3.2кВт одной фазы и подключил 3 фазы 17кВт, все в сумме за 17к грн + до 3к обошлось вписать в техпаспорт эл. отопление, сделать проект эл.о. и подключить тариф. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sts Опубліковано: 9 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2018 на газ наверное.. или на дрова дают тоже? пенсионеры, топят дровами. Но на дрова субсидии не дают, а газа нет и в ближайшие лет 100 не предвидится(( а соцнорма на электричество, там на 2-х примерно 100 или 110 кВт, точно не помню цена - да.. тихий ужас, а с учетом того, что скоро новые будут с нового года и вряд ли что-то уменьшиться.. поэтому решили собирать с пенсии 35+ тыс и делать электро, так как здоровье уже на дрова не сильно позволяет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
trik Опубліковано: 9 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2018 пенсионеры, топят дровами. Но на дрова субсидии не дают, а газа нет и в ближайшие лет 100 не предвидится(( а соцнорма на электричество, там на 2-х примерно 100 или 110 кВт, точно не помню цена - да.. тихий ужас, а с учетом того, что скоро новые будут с нового года и вряд ли что-то уменьшиться.. поэтому решили собирать с пенсии 35+ тыс и делать электро, так как здоровье уже на дрова не сильно позволяет что значит на дрова субсидию не дают? А это что? teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/29.html Субсидія на придбання твердого палива оформляється так само, як і звичайна житлова субсидія. Щоб її отримати, потрібно подати в місцевий орган соціального захисту декларацію про доходи та заяву. В останній слід підкреслити поле зі словами "на придбання твердого палива та скрапленого газу". Якщо раніше середній розмір урядової грошової допомоги становив 2 000 гривень, то після підвищення граничної вартості тонни твердого палива він в середньому збільшиться до 3 000 гривень. На ці кошти, до прикладу, можна придбати в середньому 10-12 кубів дров або дві тонни вугілля, в залежності від цінової політики того чи іншого регіону. Вникайте в тему и оформляйте... Сейчас реально по субсидии вообще лафа с комунальными. Хреново тем кто в нее чуть чуть не попал. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
belosnezka Опубліковано: 9 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2018 субсидию на что? на газ наверное.. или на дрова дают тоже? На дрова там совсем мало дают. 2 тііс грн на весь сезон пару лет назад бііло. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Diver Опубліковано: 9 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2018 пару лет назад и дрова дешевле были чем сейчас. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
belosnezka Опубліковано: 9 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2018 пару лет назад и дрова дешевле были чем сейчас. Государство уведомлено? И сдедало переоасчет? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
2234424 Опубліковано: 10 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2018 Государство уведомлено? И сдедало переоасчет? Ну вот же, черным по белому. Два сообщения назад. teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/29.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
belosnezka Опубліковано: 10 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2018 Ну вот же, черным по белому. Два сообщения назад. не 2, а 3 тыс. - и много можно дров купить? пол машины на зиму???:( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 10 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2018 не 2, а 3 тыс. - и много можно дров купить? пол машины на зиму???:( Мало але краще ніж нічого. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
belosnezka Опубліковано: 10 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2018 Мало але краще ніж нічого. як клянчить ті нещасні 3 тис. грн., так не треба зовсім. не наївсь, не налижешся (народна мудрість). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 10 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2018 А для обсуждения дров и субсидий на них случайно нет специальной темы? 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 10 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2018 як клянчить ті нещасні 3 тис. грн., так не треба зовсім. не наївсь, не налижешся (народна мудрість). Я згоден, але не забувайте про інших. Є пенсіонери, село, малі міста... І повірте, там три тисячі, це як вам штука дві баксів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
belosnezka Опубліковано: 10 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2018 А для обсуждения дров и субсидий на них случайно нет специальной темы? какие все нервные( Добавлено через 1 минуту не забувайте про інших. Є пенсіонери, село, малі міста я про інших і говорю. моїй тітці субсидії на дрова вистачає на пів машини дров. а на зиму їй треба дві, як мінімум. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 10 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2018 какие все нервные( Добавлено через 1 минуту я про інших і говорю. моїй тітці субсидії на дрова вистачає на пів машини дров. а на зиму їй треба дві, як мінімум. Я вибачаюсь, а ви хочте щоб на дві машини дали? Я б так сказав, гімно все це їхні субсидії, зп достойна має буть... але нажаль це окрема історія, не будемо про це, бо як заведусь 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Diver Опубліковано: 11 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2018 моїй тітці субсидії на дрова вистачає на пів машини дров. а на зиму їй треба дві, як мінімум. А взять субсидии на утепление дома - не вариант? После утепления - пол-машины дров может и на сезон хватить.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
belosnezka Опубліковано: 11 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2018 После утепления - пол-машины дров может и на сезон хватить.. не рассказывайте мифы. может после утепления совсем топить не нужно будет? Добавлено через 1 минуту Я вибачаюсь, а ви хочте щоб на дві машини дали? Я б так сказав, гімно все це їхні субсидії, зп достойна має буть... але нажаль це окрема історія, не будемо про це, бо як заведусь первый и второй сезон у тех, у кого газ, субсидии хватало на отопление дома, улицы (окна у всех открыты), еще и остаток средств на счету был. а тем, у кого дрова, на четверть сезона - справедливо? вот о чем я. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 11 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2018 первый и второй сезон у тех, у кого газ, субсидии хватало на отопление дома, улицы (окна у всех открыты), еще и остаток средств на счету был. а тем, у кого дрова, на четверть сезона - справедливо? вот о чем я. Справедливість це дуже цікаве поняття. Я наприклад вважаю що не справедливо що я сплачую, економлю, а хтось вулицю гріє з моїх податків, замість того щоб за них зробили дороги, чи інші більш потрібні для всіх речі. Але саме цікавіше що для цього всього є більш ніж профільна тема. Тому теж не справедливо займати цю тему жорстким офтопом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
belosnezka Опубліковано: 11 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2018 Я наприклад вважаю що не справедливо що я сплачую, економлю, а хтось вулицю гріє з моїх податків, замість того щоб за них зробили дороги, чи інші більш потрібні для всіх речі. Але саме цікавіше що для цього всього є більш ніж профільна тема. Тому теж не справедливо займати цю тему жорстким офтопом. у меня нет и не было субсидии никогда. я тоже плачу. жива. ок, не оффтопим. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Roma_Z Опубліковано: 12 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 12 жовтня 2018 Ниче се за год цены на подключение подняли... Прошлой осенью закрыл старый договор, где было 3.2кВт одной фазы и подключил 3 фазы 17кВт, все в сумме за 17к грн + до 3к обошлось вписать в техпаспорт эл. отопление, сделать проект эл.о. и подключить тариф. зараз займаюся процесом оформлення По цінах: 17кВт = 14800грн Заземлення ~ 4500грн якщо фірма робить. (собі за 200грн оформив протокол+1100 матеріал) Проект ГРП - 600грн Лічильник двотарифний - 2450грн Котел з доставкою - 17000 грн. Проект на електроопалення - 800грн Запис в техпаспотрі будинку про електроопалення 800грн. Дроти нові для 3х фаз + автомати ~6000грн Загалом 43750 грн. Сам сиджу і думаю, коли воно мені окупиться. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Diver Опубліковано: 12 жовтня 2018 Поділитись Опубліковано: 12 жовтня 2018 не рассказывайте мифы. может после утепления совсем топить не нужно будет? так и есть, если вы ну ооочень хорошо все кругом утеплите, то да, почти не придется топить. Такая фигня называется термодом. Но 20-30 см качественного утеплителя кругом - это ведь не наш метод, верно? Но со временем все к этому придем. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз