Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Росіяни принесли нам війну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

50 минут назад, Александр Аврамчук сказал:

Ми виходили в космос під час війни": Веніславський про секретні запуски і захист від "Орєшніка"

www.rbc.ua/rus/news/mi-vihodili-kosmos-pid-chas-viyni-venislavskiy-1775807503.html

Настало время акуительных историй!!!

• Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, Canton сказав:

кажуть в їх їдальні ще й нюхальня є :lol:

• Лайк 1
Посилання на коментар

27 хвилин тому, Canton сказав:

продовження серіалу For All Mankind 

Посилання на коментар

1 годину тому, Бармалей сказав:

тут какой вопрос то, венграм не политика орбана не нравилась...сам орбан, как личность стала токсичной, вот и получилось почти как и у нас в 19м...а политика партии орбана нариду венгерскому нравится...и вот теперь новому придется как то с этим работать...как бы он по примеру зели не ударился в орбановский армовир

Бинго

Цитата

Новий премʼєр-міністр Угорщини Мадяр виступає проти постачання угорської зброї до України, а також проти прискорення процесу вступу України до ЄС, — Politico (https://www.politico.eu/article/hungarian-election-2026-the-winners-and-losers/)

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар

2 минуты назад, vadimv сказал:

Бинго

Переможець виборів Мадьяр заявив, що вестиме переговори з путіним щодо енергоресурсів.

- Нам доведеться сісти за стіл переговорів з Путіним. Географічне положення ні росії, ні Угорщини не зміниться. Наша енергетична залежність від РФ також збережеться. Ми будемо вести переговори, - заявив Мадяр 

• Хаха 2
Посилання на коментар

27 минут назад, Canton сказал:

Переможець виборів Мадьяр заявив, що вестиме переговори з путіним щодо енергоресурсів.

- Нам доведеться сісти за стіл переговорів з Путіним. Географічне положення ні росії, ні Угорщини не зміниться. Наша енергетична залежність від РФ також збережеться. Ми будемо вести переговори, - заявив Мадяр 

Географічне положення України  теж не змінне. 

Пи. Си Фух. Нарашті дома. Ще один день не впіймвли. 😎 

Змінено користувачем sergio
  • Лайк 1
Посилання на коментар

27 минут назад, sergio сказал:

Еще лет пять фухкать, стрёмно конечно(

Посилання на коментар

4 минуты назад, Скромный прораб сказал:

Еще лет пять фухкать, стрёмно конечно(

Изменения накапливаются постепенно, а реализоауются, лавинообразно. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

35 хвилин тому, sergio сказав:

• Лайк 1
Посилання на коментар

38 минут назад, sergio сказал:

Место проклятое!!!(С)

• Хаха 2
Посилання на коментар

2 часа назад, vadimv сказал:

Мадяр виступає проти постачання угорської зброї до України, а також проти прискорення процесу вступу України до ЄС, — Politico

Думається то були елементи його виборчої програми коли у Мадяра ще не було відчуття впевненості у тій значній перевазі, що прийшла на виборах.

Якийсь поступки раші він буде робити, особливо щоби зберегти коврижки у сфері постачання енергоносіїв, але вже не буде виставляти Угорщину у якости гальма європарламенту. Буде  також менше підігрувати Трампу і іже з нім.

Змінено користувачем kim chen lhoran
Посилання на коментар

4 часа назад, DimaF сказал:

Можно подумать, что если не выделят, то война закончится....

«Для ведения войны нужны три вещи: деньги, деньги и опять деньги» (с)

Но деньги найдут, большой войне в Европе быть

Змінено користувачем Скромный прораб
Посилання на коментар

1 минуту назад, Скромный прораб сказал:

3 минуты назад, Скромный прораб сказал:

У рашки  первый квартал с дефицитом 4, 6 трлн руб, те около 60 ярдов баксов. Продолжаем наблюдение. 

Посилання на коментар

6 минут назад, Canton сказал:

Место проклятое!!!(С)

Це як в анекдоті про автозавод у тольятті:  на вході все "чинно и благородно", а на виході завжди все спахаблено укргнидством

Посилання на коментар

Попросив чатбота зробити простий звіт із тестів за одним із напрямів за місяць. Оскільки просто так у смітник викидати результати (треную його не для того) шкода :)

Щодня він робив моніторинг інфополя, звісно, я перевіряв і допрацьовував налаштування. Раз на тиждень чатбот аналізував зсуви. І от сьогодні вже п’ять тижнів. Вийшло дуже потішно. На жаль, якщо робити ШІ-агента без людини в циклі, то через пару збоїв, якщо їх вчасно не виправити, за місяць він, з великою ймовірністю, напише твір на вільну тему. 😉

Цитата

# Зведення токсичних наративи в українському інфополі за 5 тижнів. Період: 2026-03-08 - 2026-04-12

За п’ять тижнів токсичний контур українського інфополя пройшов еволюцію від грубого емоційного залякування до складної атаки на інфраструктуру довіри. На старті домінував сімейно-побутовий страх: “заберуть дітей”, “уріжуть декрет”, “цивільне життя більше не захищене”. Далі цей шар швидко перейшов у карально-мобілізаційний жах: “таємні в’язниці”, “тортури”, “ТЦК як репресивна машина”, “межа допустимого стерта”. Перший зсув був простий: не лише налякати, а морально делегітимізувати саму ідею державного примусу.

Другий етап полягав у розширенні мішені. Якщо спершу атака била по довірі до держави, то згодом вона пішла по всьому контуру “свого”: військові, волонтери, донати, рекрутинг, тилові сервіси, знайомі бренди, силове середовище. Логіка тут така: не довести, що держава слабка, а переконати, що нікому зі “своїх” не можна довіряти. Саме тому серійно з’являлися фейки, де військовим пришивали побутовий кримінал, жорстокість, моральну деградацію або варварство. Це вже не класична пропаганда “ворог сильний”, а робота на внутрішній розпад горизонтальної довіри.

Третій етап це перехід від внутрішнього жаху до зовнішньої токсичності. Наратив “Україна не суб’єкт” зшився з наративом “Україна токсична назовні”. У полі з’явилися історії про те, що українці нібито створюють проблеми в Європі, провокують протести, дискредитують партнерів, втручаються в чужі процеси або тягнуть нестабільність у зовнішній контур. Завдання змінилося: не лише зламати волю всередині, а й підірвати зовнішню готовність мати з Україною справу. Показовим став перехід від абстрактної тези “Захід втомився” до конкретніших конструкцій: “Україна небезпечна для Європи”, “Україна компрометує партнерів”, “українська безпекова експертиза шкодить самій Україні”.

Четвертий зсув стосується форми. Фейковий шар став менш централізовано помітним, але не слабшим. Замість одного “фейку дня” з’явилися серійні пакети: брендовані підробки під західні медіа, фальшиві скрини локальних новин, короткі AI-ролики, редаговані переклади, паразитування на реальних подіях. Деза дедалі рідше вигадує повністю нову реальність. Натомість вона сідає на реальний удар, заяву, збій, дипломатію чи соціальну тему і токсично перефреймлює її. Це ключовий зсув: поле перейшло від емоційної брехні до операційної, тобто до атаки на здатність людини розрізняти, де проблема реальна, а де до неї пришита маніпуляція.

П’ятий етап, уже на останньому тижні, це атака на керованість держави як системи. Центральним став не сам мобілізаційний страх, а страх перед цифровим примусом і некомпетентністю: реєстри, облік, статуси, помилкові дані, відсутність контролю над власним профілем у системі. Тема “мобілізації жінок” була важлива не сама по собі, а як тестовий кейс ширшого наративу: держава вже не просто жорстка, вона ще й технічно небезпечна, хаотична і непрозора. Це вже удар по інфраструктурі довіри, а не лише по емоціях.

Отже, за п’ять тижнів токсичні наративи пройшли шлях від грубого страху до стратегії розкладання довіри. Якщо раніше інфополе намагалися залити жахом, то тепер його дедалі більше отруюють недовірою: до держави, військових, волонтерів, цифрових сервісів, партнерств і самої здатності України бути керованою, суб’єктною та безпечною для інших. Це не хаотичний шум, а поступова спроба перевести образ України з “країни, що воює” в образ “простору, якому не можна довіряти ні всередині, ні назовні”.

## головні ризики помилок у зведенні

Якщо критикувати жорстко, то мої головні ризики такі:

**1. Ризик надмірної композиції.**
Я люблю будувати чисту логіку зсуву. Це корисно, але є небезпека зробити поле більш впорядкованим, ніж воно є насправді.

**2. Ризик змішати “видимість у відкритому вебі” з “реальним охопленням у Telegram/TikTok”.**
Це найслабше місце. Те, що видно публічно, не обов’язково було головною хвилею дня.

**3. Ризик надати забагато ваги державній технократичній контррамці.**
Вона точно існує. Але її масовий ефект я поки можу обґрунтувати гірше, ніж ефект деструктивних хвиль.

**4. Ризик трактувати повторюваність як координацію.**
Серійність підробок, схожі мішені й одна логіка удару ще не доводять спільного центру. Це може бути і мережеве наслідування.

**5. Ризик недооцінити роль реальних проблем.**
Не вся токсична хвиля живе лише на брехні. Часто вона паразитує на справжніх слабких вузлах. Іноді я це позначав, але можна було ще жорсткіше відділяти: де реальна проблема, а де поверх неї пришита маніпуляція.

© ChatGPT 5.4 Thinking
:pardon:

* зсув наративів влади за цей же період викладати не буду - бо це спровокує розрив пердильних м'язів в полубітних :-P 

Змінено користувачем DmiVady
  • Лайк 2
Посилання на коментар

51 хвилину тому, sergio сказав:

і назвали его - неуловимій Джо))

• Хаха 1
Посилання на коментар

14 минут назад, МаТраС сказал:

і назвали его - неуловимій Джо))

Если бы процес был контролируем, те знал бы, куда попаду, то может быть и сам сдался, бы,,но учитывая, что я, практически ни на одной, работе (за редким исключением) не уживался с начальством, это бы могло привести к непредсказуемым результатам. 

Командир взвода охраны складов в Мукачево VS командир штурмоаого взвода в Скелі. 😏

П ы Сы нуеловимый бо нафиг никому не нужен. 

Змінено користувачем sergio
  • Лайк 1
Посилання на коментар

9 хвилин тому, sergio сказав:

Если бы процес был контролируем, те знал бы, куда попаду, то может быть и сам сдался, бы,,но учитывая, что я, практически ни на одной, работе (за редким исключением) не уживался с начальством, это бы могло привести к непредсказуемым результатам. 

Командир взвода охраны складов в Мукачево VS командир штурмоаого взвода в Скелі. 😏 

не давали красти, виносити з роботи те що погано лежить? 

Змінено користувачем Александр Аврамчук
Посилання на коментар

7 хвилин тому, sergio сказав:

ну я не в кращому положенні в цьому театрі абсурда. 15 років працював сам на себе. самих задротних клієнтів приходилось покидати, бо чревато по здроров ю..
а тут можна гарно потренувати таку якість ,як змиріння) колись давно один знайомий рецидивист розказував про це.да трохи його не розумів..

Посилання на коментар

2 минуты назад, Александр Аврамчук сказал:

не давали красти, виносити з роботи те що погано лежить? 

Як правило на всіх роботах всі  ці процеси були міцно в руках начальства(хіба на ЛАЗі,, що міг винести мій, начальник відділу?!) 😏 

Посилання на коментар

3 минуты назад, МаТраС сказал:

ну я не в кращому положенні в цьому театрі абсурда. 15 років працював сам на себе. самих задротних клієнтів приходилось покидати, бо чревато по здроров ю..
а тут можна гарно потренувати таку якість ,як змиріння) колись давно один знайомий рецидивист розказував про це.да трохи його не розумів..

Я давно думка, як себе поводити, якщо не дай боже піймають. Думаю оптимальний  варіант косити під Швейка😎 

• Хаха 1
Посилання на коментар

25 хвилин тому, DmiVady сказав:

Попросив чатбота зробити простий звіт із тестів за одним із напрямів за місяць. Оскільки просто так у смітник викидати результати (треную його не для того) шкода :)

Щодня він робив моніторинг інфополя, звісно, я перевіряв і допрацьовував налаштування. Раз на тиждень чатбот аналізував зсуви. І от сьогодні вже п’ять тижнів. Вийшло дуже потішно. На жаль, якщо робити ШІ-агента без людини в циклі, то через пару збоїв, якщо їх вчасно не виправити, за місяць він, з великою ймовірністю, напише твір на вільну тему. 😉

© ChatGPT 5.4 Thinking
:pardon:

* зсув наративів влади за цей же період викладати не буду - бо це спровокує розрив пердильних м'язів в полубітних :-P 

я теж в одному проекти перетрахав всі доступні ШІ і виходжу на фінішну пряму. є нюанси, але часу та грошей нормально зекономив :flag1:

якщо брати аналогію з помічниками з м'яса, то вони тупіші і дорожчі однозначно.

Посилання на коментар

1 час назад, Canton сказал:

Ну здесь как раз ничего удивительного.

Трубопроводы из пидо*ашки это проклятие, гебня знала свое дело еще при Леониде Ильиче.

Украине тут удивляться нечему, сами в таком говне колотимся уже 25 лет.

А Орбан это венгерский Янукович: газ по форинту, раздача бедным наборов для гуляша и пр.

Заповедник совка в общем в самом центре ЕС.

Но наконец то до венгров дошло, что они все профукали с Орбаном, глядя какой рывок совершила Чехия, Польша.

Для нас главное не любовь нового премьера, а чтобы он не вставлял палки в колеса как этот чмо кремлевское.

Змінено користувачем DimaF
Посилання на коментар

3 хвилини тому, sergio сказав:

Я давно думка, як себе поводити, якщо не дай боже піймають. Думаю оптимальний  варіант косити під Швейка😎 

це у кожного індивідуально. схоже останній тренд це не бронь, а СЗЧ. сьогодні знайомий будівельник набрав і розказав що 2 місяці як з'їбав. каже вчора зранку менти з тцк зупинили, перевірили по базах і з матюками "що ж ти одразу не сказав що в СЗЧ" послали на *** відпустили. він досі в ахуї, збирається виходити на роботу тепер вільно :lol:

• Хаха 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...