vadimv Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня 4 хвилини тому, karbo сказав: У такому випадку достатньо від'їхати від активної зони бойових дій, і це буквально декілька десятків км. Решта шляху, як у звичайних умовах. ...а там на АЗС або черга до горизонту, або вже немає бензину, а в розетці немає струму. Всьо, приїхав - злазь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня Тільки що, vadimv сказав: ...а там на АЗС або черга до горизонту, або вже немає бензину, а в розетці немає струму. Всьо, приїхав - злазь. коли всього дохуя це ніхто не цінує 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня Тільки що, vadimv сказав: ...а там на АЗС або черга до горизонту, або вже немає бензину, а в розетці немає струму. Всьо, приїхав - злазь. Там відносно безпечно і швидкість втечі на результат не впливає. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня Тільки що, karbo сказав: Там відносно безпечно і швидкість втечі на результат не впливає. Це якщо кацапи твої поради не почитали і не пішли з Бреста на Одесу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня (змінено) 2 хвилини тому, vadimv сказав: Це якщо кацапи твої поради не почитали і не пішли з Бреста на Одесу У такому випадку мир би наступив дуже швидко. І з сум тобі точно не було би резону втікати Змінено 29 квітня користувачем karbo 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня (змінено) Пермець - красівоє Змінено 29 квітня користувачем Бездомный 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня Взоржав. І то потенційний майбутній президент!! t.me/gnapinfo/3443?single 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня (змінено) 24 минуты назад, karlito сказал: час (відкинем все інше). а гроші - це еквівалент часу, по суті. з безлімітом часу можна заробити безліміт грошей. тому гроші економлять час, відповідно при наявності збільшують свободу. Как эта философская теория называется , где прочесть ? Сколько стоит 5 лет жизни себе прикупить ? Змінено 29 квітня користувачем рыбак Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня 1 минуту назад, рыбак сказал: Как эта философская теория называется , где прочесть ? я не думав над назвою. взагалі це мої роздуми. запитав клода - виявляється я не першовідкривач. Спойлер Це перетин кількох філософських та економічних концепцій: 🔑 Найближча назва: "Теорія часової вартості" + "Тимчасова автономія" Але конкретно твою думку охоплюють одразу кілька шкіл: 1. Labor Theory of Value (Теорія трудової вартості) Локк, Рікардо, Маркс Гроші = кристалізований час праці Маркс: «Капітал» — гроші як накопичений людський час 2. Austrian School — Time Preference (Часова перевага) Бем-Баверк, Мізес Час — найрідкісніший ресурс, гроші дозволяють його «купувати» Читати: Мізес, «Людська діяльність» (Human Action) 3. Positive Liberty (Позитивна свобода) Ісайя Берлін — свобода не лише від перешкод, а наявність ресурсів для дії Гроші = матеріальна умова свободи Читати: Берлін, «Два концепти свободи» (1958) 4. Сучасна поведінкова економіка Кессі Моґілнер, Ешлі Вілланс — дослідження "time affluence" Книга: Ashley Whillans — «Time Smart» (2020) — буквально про це Афоризм-першоджерело: Бенджамін Франклін, 1748 — «Time is money» — але він мав на увазі саме твою логіку, не навпаки Коротка відповідь: найточніше це називається "temporal autonomy through capital" — і найповніше розкрито у Вілланс + Берліні + австрійській школі разом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
loader Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня (змінено) 1 година тому, vadimv сказав: І взагалі, цифра 1000 км бралася не зі стелі, а зі своїх фізичних можливостей проїхати за день. Реально то було 1100 з Берегово до Сум, то я округлив. Машина не повинна обмежувати свого власника, вона повинна проїзжати без висмички не менше, чим він. 1000км психологічно гарно, але в реалі бензинка проїжає нехай 600 і звісно заправлятися на нулі не будеш, та і їхати більше 200-250км без зупинок не будеш, а це заправка навіть щоб розмятись, мінімум 30хв якщо з сім'єю. Також з сім'єю більше 700 в день я особисто їбав. Так по молодості і 1300 було, але зараз я спланую з зупинкою в готелі, відпочину, погуляю містом і поїду далі. Звісно зараз в умовах війни розклади трохи інші, дійсно в бензинку можна кинути ще літрів 50 в каністрах і їхати більше, з електрикою так не вийде. Але зараз в більшості пара машин мінімум. Змінено 29 квітня користувачем loader Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня Только что, karlito сказал: я не думав над назвою. взагалі це мої роздуми. запитав клода - виявляється я не першовідкривач. Скрыть контент Це перетин кількох філософських та економічних концепцій: 🔑 Найближча назва: "Теорія часової вартості" + "Тимчасова автономія" Але конкретно твою думку охоплюють одразу кілька шкіл: 1. Labor Theory of Value (Теорія трудової вартості) Локк, Рікардо, Маркс Гроші = кристалізований час праці Маркс: «Капітал» — гроші як накопичений людський час 2. Austrian School — Time Preference (Часова перевага) Бем-Баверк, Мізес Час — найрідкісніший ресурс, гроші дозволяють його «купувати» Читати: Мізес, «Людська діяльність» (Human Action) 3. Positive Liberty (Позитивна свобода) Ісайя Берлін — свобода не лише від перешкод, а наявність ресурсів для дії Гроші = матеріальна умова свободи Читати: Берлін, «Два концепти свободи» (1958) 4. Сучасна поведінкова економіка Кессі Моґілнер, Ешлі Вілланс — дослідження "time affluence" Книга: Ashley Whillans — «Time Smart» (2020) — буквально про це Афоризм-першоджерело: Бенджамін Франклін, 1748 — «Time is money» — але він мав на увазі саме твою логіку, не навпаки Коротка відповідь: найточніше це називається "temporal autonomy through capital" — і найповніше розкрито у Вілланс + Берліні + австрійській школі разом. Был тут один теоретик на форуме , всем рассказывал , что он " на кассе' . Угадай где он сейчас ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня 1 хвилину тому, karlito сказав: я не думав над назвою. взагалі це мої роздуми. запитав клода - виявляється я не першовідкривач. Приховати вміст Це перетин кількох філософських та економічних концепцій: 🔑 Найближча назва: "Теорія часової вартості" + "Тимчасова автономія" Але конкретно твою думку охоплюють одразу кілька шкіл: 1. Labor Theory of Value (Теорія трудової вартості) Локк, Рікардо, Маркс Гроші = кристалізований час праці Маркс: «Капітал» — гроші як накопичений людський час 2. Austrian School — Time Preference (Часова перевага) Бем-Баверк, Мізес Час — найрідкісніший ресурс, гроші дозволяють його «купувати» Читати: Мізес, «Людська діяльність» (Human Action) 3. Positive Liberty (Позитивна свобода) Ісайя Берлін — свобода не лише від перешкод, а наявність ресурсів для дії Гроші = матеріальна умова свободи Читати: Берлін, «Два концепти свободи» (1958) 4. Сучасна поведінкова економіка Кессі Моґілнер, Ешлі Вілланс — дослідження "time affluence" Книга: Ashley Whillans — «Time Smart» (2020) — буквально про це Афоризм-першоджерело: Бенджамін Франклін, 1748 — «Time is money» — але він мав на увазі саме твою логіку, не навпаки Коротка відповідь: найточніше це називається "temporal autonomy through capital" — і найповніше розкрито у Вілланс + Берліні + австрійській школі разом. до джерел можна додати uk.wikipedia.org/wiki/Втеча_від_свободи Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня (змінено) 2 хвилини тому, loader сказав: 1000км психологічно гарно, але в реалі бензинка проїжає нехай 600 і звісно заправлятися на нулі не будеш, та і їхати більше 200-250км без зупинок не будеш, а це заправка навіть щоб розмятись, мінімум 30хв якщо з сім'єю. Також з сім'єю більше 700 в день я особисто їбав. Так по молодості і 1300 було, але зараз я спланую з зупинкою в готелі, відпочину, погуляю містом і поїду далі. Звісно зараз в умовах війни розклади трохи інші, дійсно в бензинку можна кинути ще літрів 50 в каністрах і їхати більше, з електрикою так не вийде. Ракета чи діпстрайк тебе все одно дожене. Гармати та дрони далеко не літають. В цій тисячі км жодного здорового глузду. Змінено 29 квітня користувачем karbo 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня (змінено) 22 хвилини тому, karbo сказав: У такому випадку мир би наступив дуже швидко. І з сум тобі точно не було би резону втікати Потрапляння в окупацію в мої плани не входить. Тому вже 15 лютого ввечорі ми були на Закарпатті, на березі Тиси. Змінено 29 квітня користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
loader Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня (змінено) 5 хвилин тому, karbo сказав: Ракета чи діпстрайк тебе все одно дожене. Гармати та дрони далеко не літають. В цій тисячі км жодного здорового глузду. Ну це має сенс якщо зїжаєш з основних трас і катаєш тижнями в горах десь, де заправки ноунейм чи щоб не кататись до них часто. На практиці таке далеко не у всіх буває. Це елемент комфорту, але наприклад бензин замість дизеля в мене того шо не подобається гемор зимою (хоча статистично це теж рідко). Тобто дальнобійність і витрату пального я свідомо обміняв на безгеморність. Електричку я можливо не купив тому що не переварюю черги. 5хв для мене вже дохуя. Але казати що це проблема для більшості - немає сенсу. Змінено 29 квітня користувачем loader Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня (змінено) 8 хвилин тому, loader сказав: але в реалі бензинка проїжає нехай 600 666, якщо точно ) 8 хвилин тому, loader сказав: їхати більше 200-250км без зупинок не будеш Я їхав по 500, приблизно, із зупинками на 3-5 хвилин на заправку і туалет 8 хвилин тому, loader сказав: мінімум 30хв якщо з сім'єю Які ви нєжниє 8 хвилин тому, loader сказав: Також з сім'єю більше 700 в день я особисто їбав. Перед цим були поїздки на 800-900, також одним махом. 8 хвилин тому, loader сказав: дійсно в бензинку можна кинути ще літрів 50 в каністрах і їхати більше, з електрикою так не вийде. Так отож. Змінено 29 квітня користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня 2 минуты назад, рыбак сказал: Был тут один теоретик на форуме , всем рассказывал , что он " на кассе' . Угадай где он сейчас ? яке це має відношення до мене і до мого світогляду? я його не пропагую, нікому не навязую. хто хоче - заробляє, хто хоче - ні. наша розмова про гроші та свободу почалась з мого посту що мій син не проникся ідеєю заробити грошей трохи більше ніж потрібно для просто життя - щоб збільшити ступінь свободи. і ти сказав, що він може розумніший мене (з чим я не спорю, хотілось би) - і почалось катання вати про гроші та свободу. я не на касі, а на чужині. одна з причин цього - що свобода для мене це більш не про робити що захочеш, а не робити що нехочеш, а Україна загалом і ЗСУ зокрема не таке місце. а відповідь - не знаю хто це і мені неважливо де він. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня 7 хвилин тому, loader сказав: Ну це має сенс якщо зїжаєш з основних трас і катаєш тижнями в горах десь, де заправки ноунейм чи щоб не кататись до них часто. На практиці таке далеко не у всіх буває. На Кінбурні взагалі заправок не було, до найближчої звідти їхати півдня і прірва нервів. Аналогічно було на Федотці, хіба що заправка трохи ближче. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня 5 хвилин тому, vadimv сказав: їхав по 500, приблизно, із зупинками на 3-5 хвилин на заправку і туалет І який був смисл у цьому? Понос, блохи ловив чи спав з чужою жінкою? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
loader Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня (змінено) 7 хвилин тому, vadimv сказав: Я їхав по 500, приблизно, із зупинками на 3-5 хвилин на заправку і туалет Які ви нєжниє Для мене не варіант, я не їду на дальняк сам. Але і сам не зможу так, прооперована спина, нога яка повністю не відновилась і тп - реалії від яких нікуди не дінешся) Але є і фактор "я їбав". Куди летіти, треба дивитись по сторонам, не спішити. Умовно 15 років тому ми могли в п'ятницю після роботи сісти в машину, ніч їхати, потім день катати на лижах, потім ніч сну, знову день катали, ніч в дорозі назад, ранком на роботу. Зараз можна згадати, посміхнутись і не робити такої ***ні) Змінено 29 квітня користувачем loader 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня (змінено) 3 хвилини тому, karbo сказав: І який був смисл у цьому? Я не люблю їздити по темному. Тому завжди намагався максимально використати світловий день. Змінено 29 квітня користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня Только что, karlito сказал: яке це має відношення до мене і до мого світогляду? я його не пропагую, нікому не навязую. хто хоче - заробляє, хто хоче - ні. наша розмова про гроші та свободу почалась з мого посту що мій син не проникся ідеєю заробити грошей трохи більше ніж потрібно для просто життя - щоб збільшити ступінь свободи. і ти сказав, що він може розумніший мене (з чим я не спорю, хотілось би) - і почалось катання вати про гроші та свободу. я не на касі, а на чужині. одна з причин цього - що свобода для мене це більш не про робити що захочеш, а не робити що нехочеш, а Україна загалом і ЗСУ зокрема не таке місце. а відповідь - не знаю хто це і мені неважливо де він. Помню последовательность диалога и с чего начинался , но в процессе появляются новые фразы , вот и реагирую. Я со " свитоглядом " не спорил , да и смысл , сильно быстро он тут у многих писателей меняется , иногда уже в следующем предложении , не о тебе пишу , но в уме держу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня 14 хвилин тому, vadimv сказав: Я не люблю їздити по темному. Тому завжди намагався максимально використати світловий день. Так на таку відстань спокійно їде електричка 😂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня 30 минут назад, karlito сказал: я не думав над назвою. взагалі це мої роздуми. запитав клода - виявляється я не першовідкривач. Скрыть контент Це перетин кількох філософських та економічних концепцій: 🔑 Найближча назва: "Теорія часової вартості" + "Тимчасова автономія" Але конкретно твою думку охоплюють одразу кілька шкіл: 1. Labor Theory of Value (Теорія трудової вартості) Локк, Рікардо, Маркс Гроші = кристалізований час праці Маркс: «Капітал» — гроші як накопичений людський час 2. Austrian School — Time Preference (Часова перевага) Бем-Баверк, Мізес Час — найрідкісніший ресурс, гроші дозволяють його «купувати» Читати: Мізес, «Людська діяльність» (Human Action) 3. Positive Liberty (Позитивна свобода) Ісайя Берлін — свобода не лише від перешкод, а наявність ресурсів для дії Гроші = матеріальна умова свободи Читати: Берлін, «Два концепти свободи» (1958) 4. Сучасна поведінкова економіка Кессі Моґілнер, Ешлі Вілланс — дослідження "time affluence" Книга: Ashley Whillans — «Time Smart» (2020) — буквально про це Афоризм-першоджерело: Бенджамін Франклін, 1748 — «Time is money» — але він мав на увазі саме твою логіку, не навпаки Коротка відповідь: найточніше це називається "temporal autonomy through capital" — і найповніше розкрито у Вілланс + Берліні + австрійській школі разом. Глянул по авторам и названиям . К чему эти экономические теории к свободе понять не могу ? Как совместить это со свободой человека -" 1. Labor Theory of Value (Теорія трудової вартості) Локк, Рікардо, Маркс Гроші = кристалізований час праці Маркс: «Капітал» — гроші як накопичений людський час 2. Austrian School — Time Preference (Часова перевага)"?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 29 квітня Поділитись Опубліковано: 29 квітня а що таке свобода? вона ж багатогранна. як реалізувати свободу на переміщення, наприклад, без грошей? лиш пішки. а якщо мені в Австралію хочеться, сил нема? свободу совісті (в частині відмови від служби в армії) - і тут без грошей важкувато, може закінчитись тюрмою. а з грошиками якось вже і ні, купа варіантів. і т д. економіка - базис, все інше - надбудова. так мене вчили на економічному) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз