Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Росіяни принесли нам війну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

автомобили фигня!!! что электрички, что дизель-бензин...в случае ядерного удара авто не доедет на другой континент и не сможет доехать на условный Марс (другую планету) - короткий вывод-выжимка из споров Вадим и Ко

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

29 хвилин тому, karbo сказав:

Так на таку відстань спокійно їде електричка 😂

Максимальна тривалість світлового дня в Україні близько 16 годин.

Множимо на середню швидкість 100 км/год = 1600 км за світловий день.

Електричка таку відстань з однієї зарядки не проїде ні спокійно, ні неспокійно.

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар

Только что, karlito сказал:

а що таке свобода?   вона ж багатогранна. як реалізувати свободу на переміщення, наприклад, без грошей? лиш пішки. а якщо мені в Австралію хочеться, сил нема?  свободу совісті (в частині відмови від служби в армії) - і тут без грошей важкувато, може закінчитись тюрмою. а з грошиками якось вже і ні, купа варіантів. і т д. економіка - базис, все інше - надбудова. так мене вчили на економічному)

Уже ближе к теме.

Но когда я читаю  утверждение , что " свободу можно купить" , то  предполагаю , что уже "все включено" в это понятие , раз не указано какую именно из свобод можно купить. 

Посилання на коментар

19 хвилин тому, karlito сказав:

економіка - базис, все інше - надбудова. так мене вчили на економічному)

Мене на юридичному теж :flag1:

Посилання на коментар

1 година тому, vadimv сказав:

...а там на АЗС або черга до горизонту, або вже немає бензину, а в розетці немає струму.

Всьо, приїхав - злазь.

Зліз, пересів на інший транспорт у випадку необхідності. Тебе не стріляють, памперси ти прихопив у потрібній кількості. 

Посилання на коментар

а может фигне вас учили?...был ли, допустим, товарищ сталин свободен? а если да, то экономика ли принесла ему свободу)))

Посилання на коментар

11 хвилин тому, vadimv сказав:

Максимальна тривалість світлового дня в Україні близько 16 годин.

Множимо на середню швидкість 100 км/год = 1600 км за світловий день.

Електричка таку відстань з однієї зарядки не проїде ні спокійно, ні неспокійно.

І набуя їй стільки їхати?😂³

Посилання на коментар

1 година тому, sergio сказав:

Взоржав. І то потенційний майбутній президент!! 

t.me/gnapinfo/3443?single

Краще цей www.instagram.com/reel/DXjCkYsCDNP/

Посилання на коментар

29 хвилин тому, Бармалей сказав:

автомобили фигня!!! что электрички, что дизель-бензин...в случае ядерного удара авто не доедет на другой континент и не сможет доехать на условный Марс (другую планету) - короткий вывод-выжимка из споров Вадим и Ко

Звідки тобі знати куди тієї ядерної шмальнуть?))

Посилання на коментар

14 минут назад, рыбак сказал:

свободу можно купить

я такого не сверджував. моя теза - більше грошей - більше ступеней свободи (читай ресурсів для реалізації прав і свобод). толку з прав на водіння авто, наприклад, (до речі в США не права на водіння, а привілей,  як там каже Бездомний - правильно назвати і тд) якщо немає коштів на придбання авто. 

Посилання на коментар

9 минут назад, Бармалей сказал:

а может фигне вас учили?...был ли, допустим, товарищ сталин свободен? а если да, то экономика ли принесла ему свободу)))

так і так. він міг не робити, чого не хотів. і саме завдяки економіці аж цілого СССР він міг реалізовувати свої бажання і захищати свої права та свободи. економіка базиш тому що вона матеріальна і натуральна. щоб реалізувати ефемерне поняття право, зїсти, наприклад, помідор - цей помідор має бути в наявності, тобто його хтось чи щось має виростити. навіть збиральницво - це теж економіка (можете почитати Економіка камяного віку). без наявного помідора право його зїсти є таким, що не може бути реалізованим. до речі, Сталін наповнював казну партії, "експропріацією" і добре розумів що "но мані - но хані"

Посилання на коментар

18 минут назад, karlito сказал:

я такого не сверджував. моя теза - більше грошей - більше ступеней свободи (читай ресурсів для реалізації прав і свобод). толку з прав на водіння авто, наприклад, (до речі в США не права на водіння, а привілей,  як там каже Бездомний - правильно назвати і тд) якщо немає коштів на придбання авто. 

Это чье ?-

"заробляти не хоче зовсім. не розуміє, що гроші не тільки свобода , а й безпека".

Ну и мой вопрос с чего начался диалог.-

"Богатый=свободный -?? Это что- то новое . как называется такая философия ? 

.и при чем к этой " философии"  Диоген я так и не понял".

..

Потом уже оказывается , что это  философия  К- М " Капитал " и тд - экономика.

А потом появляются   " ступени свободы".

Как К - Маркс может купить у человека  свободу воли ?

И есть ли у этого цена ?

...накидал мнений , утверждений , ссылок , все намешал , а потом такой невинный :" я не я и хата не моя "  

Змінено користувачем рыбак
Посилання на коментар

ну не майстер я пояснювати. думав що аксіома що не буде "все включено" ні за які гроші - ні абсолютної свободи не безпеки не купиш, на щастя.  а то було б зовсім погано з усіма цими диктаторами.

в людини свободу волі не можна купити. а ось людина можливість матеріальної реалізації  своїх прав та свобод може купити. не безлімітно, звичайно, але певна кореляція з фінансовими можливостями є.  

все, я припиняю. все рівно в мене грошей нема, треба думати як заробляти, а не умнічати. Let’s agree to disagree.

Посилання на коментар

10 минут назад, рыбак сказал:

и при чем к этой " философии"  Диоген я так и не понял".

Діоген - як приклад стоїка, якому дуже мало було для щастя. тобто - свічку можна палити з двох сторін - з однієї сторони мати достатньо грошей для реалізації прав, свобод і бажань, а з іншої - не зашкалювати свої бажання, радіти малому (по справжньому) і не залежати від статків, відчувати себе цілим незалежно від рахунку в банку. гроші - інструмент, не мета. мій  поїнт - Діоген в бочці з великим рахунком в банку краще ніж просто Діоген в бочці.  от набридло в бочці - поїхав дивитись в Японію як сакура цвіте, чи як росте баобаб на Лімпопо.

Посилання на коментар

2 години тому, vadimv сказав:

Це якщо кацапи

А чого ви їх так сцитесь

Може дати їм раз пзди та й вони сцятись будуть? Бо так із заячою душею можна все життя бігати

www.instagram.com/reel/DQ5hH3tCAhe/?igsh=dDVnMnNrbTNiYnc0

Посилання на коментар

15 хвилин тому, Дощ сказав:

Може дати їм раз пзди та й вони сцятись будуть?

Ти це серйозно? Прямо на генеральському рівні віщаєш, як хвалився недавно 😂

Без вибудованої міцної оборони жодної гарантії від нападу (повторного чи тисяча першого) кацапів не буде. 

Тож, воїне, не розповідай казочки тут на ніч.

Змінено користувачем karbo
Посилання на коментар

9 хвилин тому, Дощ сказав:

Йди нах уй

Розумієш, якщо ти взмозі розуміти, ти міг бути авторитетом там,  тут, в дискусії, авторитет перебуванням в окопі не конає, тут інші умови, так що воюй спочатку 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...