Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

 

6 минут назад, MaxS сказал:

З 2004-го. Спочатку запустили про сорти України і досі їдуть на цьому конику. В мене вікна офісу на Центрвиборчком колись виходили. І був період кілька місяців підряд з суцільними мітингами. З гучномовця з ранку до вечора одну й ту ж саму промову вітренчихи крутили, потім яника, потім юлі. Я не слухав, але на жорсткий диск в мозок записалося. Так що всі тези пам'ятаю. 

да да с 2004 пошли желтые/синие, я помню анекдот от Юли, про заливайте бетоном, даже смешно было, а на след. выборах получили Януковича.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Читаю і дивуюсь. Для мене Черномор та його "рекомендація" Вячеслав 69 такі ж латентні кацапоголові, як і dr.alf. Але ж, чомусь перших ніхто не чіпає, а тут накинулись на dr.alf всім гуртом.

Нарешті всім стало зрозуміло, що треба позбавляти форум від подібного баласту? Подивилась профіль dr.alf. Профіль був сплячий с 2018 року, все закрито, навіть відвідувачів не можна побачити. От навіщо витрачати час на таких дописувачів?

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

42 минуты назад, Vinsol2009 сказал:

Маячня. Деу с мелитопольским движком стоил 40 000, когда фабия 80 000 того же класса.

Спасибо Васадзе и Ко, за процент налога, пошлин и т.д. в той фабии, за счет чего можно было свое продавать по 40к

  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, allanek сказав:

Читаю і дивуюсь. Для мене Черномор та його "рекомендація" Вячеслав 69 такі ж латентні кацапоголові, як і dr.alf. Але ж, чомусь перших ніхто не чіпає, а тут накинулись на dr.alf всім гуртом.

Нарешті всім стало зрозуміло, що треба позбавляти форум від подібного баласту? Подивилась профіль dr.alf. Профіль був сплячий с 2018 року, все закрито, навіть відвідувачів не можна побачити. От навіщо витрачати час на таких дописувачів?

а для чого потрібна вакцина?
най буде, щоб імунітет не спав...

  • Лайк 2
  • Хаха 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Том Купер
4 жовтня

Війна в Україні, 4 жовтня 2022 року: Херсон
 

Спойлер

Всім доброго ранку!

Сьогодні вранці, на тлі "цілої низки контрнаступів" Збройних сил України (ЗСУ), я знову спробую розглянути лише один з них, і то такий, щодо якого є багато запитань: на півночі Херсонської області.

Про те, що там відбувалося останні три дні, можна дізнатися здебільшого з російських повідомлень: поки що українці досить неохоче розповідають про те, що відбувається.

Заздалегідь очевидно, що ця операція була підготовлена набагато краще, ніж та, що відбулася наприкінці серпня - навіть якщо її цілі, можливо, навіть напрямки наступу залишилися багато в чому тими ж самими.

Першою проблемою стало те, що під час операцій на півночі Херсонщини наприкінці серпня - на початку вересня у задіяних підрозділів ЗСУ досить швидко закінчилися артилерійські боєприпаси. Причина в тому, що витрати на боєприпаси в цій війні залишаються набагато вищими, ніж будь-хто очікує. При цьому боєприпаси витрачалися не даремно: вони сильно виснажували противника. Більше того, наступ ЗСУ на східний Харків змусив Збройні сили Російської Федерації (ЗС РФ) перенаправити значну кількість підкріплень та вантажів у цьому напрямку: концентрація ВДВ (російських повітряно-десантних військ) та сил сепаратистів у Херсонській області - ними командують 49-а загальновійськова армія (південний та західний Херсон) та XXII армійський корпус (північний Херсон) - поки що не могла отримати подібного підкріплення.

Наступною проблемою було вдосконалення як забезпечення радіоелектронної боротьби (РЕБ), так і розвідки. Про те, що було розгорнуто серйозну РЕБ, можна зробити висновок з російських повідомлень про розрив зв'язку та відсутність авіаційної підтримки. Майже напевно, це спричинило збій і в артилерійській підтримці. Безумовно, здолати недостатньо оснащену 205-ту козацьку мотострілецьку бригаду (сепаратистів) в області радіоелектронної боротьби було легше, ніж здолати роздовбаний наряд ВДВ, але все ж таки: вона була настільки ефективно відрізана від мережі зв'язку, що не знайшла можливості викликати підмогу.

Розвідка була покращена настільки, що ЗСУ краще подбали про те, щоб знайти і знешкодити російські бойові машини перед тим, як розпочати власну атаку. В результаті, за першими повідомленнями, було втрачено лише один або два Т-72М зі складу ("знищеної") 128-ї гірської (порівняно з майже половиною роти під час перших штурмів на початку серпня), в обмін на близько половини батальйонної тактичної групи опозиції (AFAIK, загальна кількість знищеної російської техніки, про яку повідомляється на даний момент, включає близько десятка танків, стільки ж бойових машин піхоти і бронетранспортерів, і вдвічі більше інших транспортних засобів).

Інша проблема полягала в тому, що деякі командири бригад ЗСУ все ще "керували з фронту": це було "в тренді" - дійсно, своєрідним "символом статусу" - протягом більшої частини останніх 70 років, але не є "ідеальним" для сучасної війни. Сьогодні командири найкраще служать, якщо координують свої війська, перебуваючи в безпеці своїх штабів. Вони мають БПЛА та автоматизовану систему тактичного управління "Кропива", можуть спостерігати за боєм "наживо" та "з висоти" і бачити те, що відбувається, набагато краще, ніж з землі. Крім того, я впевнений, що ЗСУ розгорнула свої спецпідрозділи (очевидно, південний філіал Центру ССО) в тилу ворога - заздалегідь, для того, щоб отримати додаткову інформацію про пересування військ противника.
image.png.9d896580b9746c811d322466d02838fb.png

Нарешті, протидія була іншої "якості": ще наприкінці серпня 128-а гірськострілецька штурмувала добре підготовлені позиції двох БТГр тріскової ВДВ. Як повідомлялося тоді, вони зазнали таких втрат, що одну з них довелося повністю вивести з Херсонської області. Таким чином, цього разу 128-й гірській протистояла (порівняно) погано озброєна 205-а козача мотострілецька бригада (сепаратистів), а також виснажена 83-я бригада ДШВ.

Нарешті, цей наступ мав бути підтриманий наступами 35-ї морської піхоти з Інгулецького плацдарму, у північному (Давидів Брід) та східному (Брускинське) напрямках.

Дії

У неділю, 2 жовтня, початковий, багатосторонній штурм швидко зруйнував позиції 205-ї козацької в Миролюбівці та Любимівці, змусивши тих, хто залишився в живих, тікати (за повідомленнями: аж до Берислава, приблизно 80 км далі на південь). Це оголило опорні пункти в Хрещенівці та Золотій Балці: 83-тя ВДВ була тим часом виведена з ладу влучанням в її штаб (що призвело до загибелі щонайменше заступника командира), а ті, хто залишився в живих, були змушені швидко відступити в напрямку Дубчанів.

Росіяни "перегрупувалися" з Михайлівки до ранку понеділка, 3 жовтня. Коли ПКС спробували втрутитися, вони швидко втратили Су-25, десь в районі Нововоскресенського.

На той час "перегрупування" перетворилося на розгром, росіяни залишили Українку та Більваївку і відступають на південь: станом на вчора українці звільнили Новоолександрівку, Гаврилівку, а росіяни, підірвавши місцевий міст на трасі Т0403, залишили навіть Дубчани, зробивши вигляд "повного та успішного перегрупування в Берислав".

Далі на схід, на знак своєї доброї волі і на підтвердження заяви Шойгу, що все йде за планом, ВДВ перегрупувалися з Архангельського і Миролюбівки.

35-та омсбр, схоже, мала невдалий старт, коли одна з її колон була притиснута російською артилерією, і втратила низку техніки (це відео крутять у російських соцмережах вже щонайменше три дні). Однак, врешті-решт, вона прорвалася і, схоже, звільнила Давидів Брід, захопивши в полон кількох сепаратистів.

image.png.7252138b1ab75f9b58228d36cb41a01b.png

Карта операції ЗСУ на півночі Херсона з 2 жовтня. Зверніть увагу: це малювалося вчора, коли ще не було зрозуміло, що ВДВ "перегрупувалися" з Архангельського, а потім залишили всі свої позиції вздовж північного Інгульця (тому над їхніми позиціями там стоять три знаки питання).

Гра в хованки

Як же все це відбувається?

У відповідь на численні запитання останніх днів спробую пояснити, як ведеться війна в Україні, як ті чи інші речі "працюють" (або не працюють взагалі), можливо, навіть, що таке служити там "солдатом" - чи то в піхоті, чи то в бронетанкових/механізованих формуваннях, чи то в артилерії, чи то в логістиці, чи то в чомусь іншому.

Передусім, багато хто задається питанням "а де ж танки?", і - навіть після семи місяців цієї війни - не може дочекатися чогось на кшталт "великих механізованих з'єднань, які будуть здійснювати стрімкі маневри", проїжджати крізь ворожі позиції, розстрілюючи їх на ходу, як лінійні кораблі часів Наполеона (чи, може, Нельсона?)... А якщо танки цього не роблять, або якщо кілька з них розлітаються вщент при першій же спробі, то висновки стають дедалі більш істеричними. На кшталт: "танк застарів"...

Перепрошую всіх: так "війна" просто не влаштована. Так не було навіть у Франції в середині травня 1940 року. Не дивно, що не працює і зараз.

На полі бою в Україні домінує одне. Дві речі, якщо хочете.

Артилерія, керована БПЛА.

.... і то "не просто якась там артилерія з БПЛА", а артилерія з БПЛА, об'єднана в мережу за допомогою автоматичних систем тактичного управління (АСУ) - на кшталт "Кропива/Уртика" (Україна) і "Созвездие/Сузір'я" (Росія).

Це означає не лише те, що обидві сторони розгортають "велику кількість артилерії": і росіяни, і українці розгортають сотні БПЛА, які ведуть постійний пошук військ і техніки противника. За допомогою АТМС ці БПЛА перебувають на постійному зв'язку з польовими штабами. Як тільки БПЛА знаходять щось, що викликає особливий інтерес - по цьому об'єкту відкривається артилерійський вогонь.

Не дивно, що саме БПЛА - не літаки і не гелікоптери - є основною ціллю ППО з обох сторін, і обидві сторони збивають БПЛА масово, кожного дня. Якщо їм це не вдається, то будь-кого і будь-що, виявлене БПЛА в радіусі 10-15 км від "лінії фронту", обстрілюють артилерією протягом 1-5 хвилин.

Доходить до того, що є моменти і ділянки фронту, де українці, які, можливо, краще оснащені БПЛА, витрачають 30, 40, 50% польотного часу своїх БПЛА на розвідку власних позицій, тільки для того, щоб переконатися, що їх не знайдуть російські БПЛА.

Саме тому артилерія обох сторін здебільшого ховається. Так: вона часто ховається навіть тоді, коли бере участь у вогневих діях.

Іноді це доходить до того, що українці захищають свої "найцінніші" самохідні артилерійські установки 1:1 такою рідкісною річчю, як зенітно-ракетний комплекс "Гепард" німецького виробництва: щоразу, коли артилерійська установка виходить на вогневий контакт, зенітно-ракетний комплекс відповідає за її захист - від ворожих безпілотників, а отже, і від ворожої артилерії.

У свою чергу, безпілотники в першу чергу шукають ворожу артилерію. Якщо знаходять, то обстрілюють її доти, доки вона або не буде знищена, або не втече за межі полігону. Це те, що називається "контрбатарейна боротьба/вогонь".

Іноді ворожа артилерія не збирається тікати, коли її прицільно обстрілюють, а - переважно за допомогою БПЛА, але іноді за підтримки артилерійських радарів - відстрілюється від артилерії, яка по ній стріляє. Це те, що називають "артилерійськими дуелями".

Другою основною ціллю артилерії є фортифікаційні споруди: особливо фортифікаційні споруди за лінією фронту, такі як ті, що використовуються для захисту штабів, певних об'єктів та/або транспортних засобів, а також фортифікаційні споруди вздовж лінії фронту. Фортифікаційні споруди - це споруди, призначені для захисту людей і техніки: вони можуть бути як "відносно примітивними" (наприклад, "проста неглибока траншея"), так і "складними" (скажімо, бункер з бетону товщиною 1 м, зі спеціально спроектованими отворами для вогнепальної зброї, які можуть бути закриті за допомогою броньованих кришок тощо).

Саме тому, хто як може, намагається приховати фортифікаційні споруди - замаскувати їх, насамперед за допомогою рослинності, або "вмонтувати" у рельєф місцевості та рослинність; і саме тому, в свою чергу, хто як може, намагається знайти такі об'єкти, а потім і обстріляти їх.

А тепер увага: Я щойно витратив більше повної сторінки формату DIN А4 (і це шрифтом 10), щоб пояснити "лише основи" - і навіть не дійшов до того, щоб "пояснити це на прикладі піхоти та/або танків".

Причина в тому, що це і є "основи" цієї війни. Саме так ведеться 80-90% бойових дій - як з боку росіян, так і з боку українців. Якщо у вас є якісь сумніви, витратьте 5-10 хвилин на гугл, щоб знайти статті, в яких йдеться про те, що 80-90% жертв з обох сторін спричинені артилерією.

Підсумок: більшу частину часу, незалежно від того, рухаються вони чи стоять на місці, всі ховаються: ховаються від БПЛА, ховаються від артилерії.

Зараз, як вчора в приватному чаті мило прокоментував підполковник морської піхоти США у відставці, саме в цьому українці мають значну перевагу. Чому? Російська піхота, чи то моторизована, чи то повітряно-десантна, "прив'язана до транспортних засобів". Її війська рідко відходять від своїх транспортних засобів далі, ніж на 100 метрів. Оскільки ці транспортні засоби легко виявити і відстежити - за допомогою радарів, інфрачервоних або телевізійних систем, що працюють в умовах низької освітленості - російську піхоту теж досить легко знайти. І навпаки, українська піхота часто діє за багато кілометрів від машин підтримки. Тобто піхоту ЗСУ знайти набагато важче.

Так де ж тоді місце танків у цьому всьому?

Здогадайтеся: вони заховані. Точніше, розкидані і заховані. Дійсно: більшу частину часу, і завжди, коли вони знаходяться в межах 10-15 км від лінії фронту, вони так само добре заховані, як і все інше, що хоче вижити.

image.png.d2b5ea36dfa898425d11e14f0578ca84.png

Танкіст 128-ї гірської під час перерви. Як завжди, його танк захований між деревами.


Причина в тому, що танки (та інша бронетехніка) - це великі, гучні машини, які під час руху здіймають пил - а людське око пристосоване до того, щоб першими помічати рух. Таким чином, коли танк рухається, його легко виявити. Особливо за допомогою будь-якого пристойного БПЛА, що "пилососить" на висоті 500-1000 метрів над "своїм" боком лінії фронту. Зберіть два, три, шість, десять і більше танків (або іншої бронетехніки) разом, і їх важко не виявити: "навіть сліпий" - почує, як мінімум. Навіть якщо танки організовані в колону або широкий фронт і добре розосереджені, їх зазвичай виявляють задовго до того, як вони досягнуть лінії фронту: особливо на лінії фронту, насиченій розвідувальними БПЛА, як в Україні, і, безумовно, задовго до того, як вони встигнуть застосувати свою зброю.

Звичайний результат неминучий: маса танків, які знищуються або виводяться з ладу, знищуються або виводяться з ладу артилерією ще на відстані 2000-5000 м за лінією фронту. Єдиний спосіб наблизити їх до лінії фронту - це спочатку знищити ворожі БПЛА, або принаймні провести контрбатарейну боротьбу і таким чином або придушити, або змусити відступити артилерію супротивника. Щоб не дати противнику виявити танки на ранній стадії, а потім не дати противнику поцілити по танках артилерією. .... як варіант, завжди можна їх вигнати - а потім спостерігати, як вони знищуються, один за одним.

 

Як тільки танки опиняються в межах 2000 м від лінії фронту, вони потрапляють в зону дії мінометів противника (принаймні, калібру 120 мм) та протитанкових керованих ракет (ПТКР). Міномети - це як артилерія, тільки менш далекобійні: насамперед, їхні бомби летять по балістичній траєкторії, а отже, б'ють у верхню броню танків, де вона найтонша. Будьте певні: одне влучання 120-мм бомби виведе з ладу - якщо не знищить - будь-який з типів танків, задіяних у цій війні (і те ж саме вона зробить з будь-яким із західних типів танків).

Далі йдуть ПТРК: ПТРК, якими користуються росіяни і українці, мають дальність польоту 4,000-5,000 метрів. Це більша дальність, ніж у 125-мм гладкоствольних гармат, які є основним озброєнням танків, розгорнутих по обидва боки цієї війни, таких як Т-64, Т-72, Т-80 і Т-90 (стверджується, що ця гармата має дальність до 11 000 метрів, однак: у режимі стрільби прямою наводкою вона знижується приблизно до 1 500 метрів).

Тобто до того моменту, коли танки опиняться на відстані 2 000 метрів від лінії фронту, вони майже напевно потраплять під вогонь і ворожої артилерії, і мінометів, і ПТРК.

А далі - міни. Міни - це "не сексуально": будь-який притомний солдат ставиться до них з презирством. Вони руйнують, вбивають, принаймні калічать у спосіб, який багато хто сприймає як "підступний". Мінні поля завжди розташовуються там, де їх найменше очікують, і не інакше, як "легко знайти": ніхто не є настільки божевільним, щоб чітко позначити мінне поле для ворога. На цій війні міни застосовуються в божевільній кількості. Лише один приклад: близько тижня тому українці розпочали розмінування території площею близько 1000 квадратних кілометрів, нещодавно звільненої від росіян: Під час розмінування першого квадратного кілометру було знайдено 12 000 мін.

Улюблений спосіб оборони по обидва боки цієї війни - поєднати все це: артилерію, міномети, ПТРК і міни. Мовляв, нехай ворог вижене свої танки в атаку, потім нехай вони наїдуть на мінне поле у вибраній, відкритій точці, а потім розтрощить його артилерією, мінометами і ПТУРами. Вони називають це "зоною ураження". Ми вже бачили десятки відео, як це відбувається, зокрема, з російськими танкістами: не треба мати жодних сумнівів, що останніми днями росіяни робили те саме - і не лише кілька разів - і з українськими танками. Згодом з'являються і відповідні фото:

image.png.ee5ded478c760ddc5103e780b0047f25.png

Чотири російські основні бойові танки підбиті комбінацією мін, ПТУРів та артилерійського вогню десь на Донбасі.


За цих обставин немає місця для "лицарської битви танк проти танка". Це не війна камікадзе: за рідкісними (як правило, сп'янілими або панічними) винятками, ніхто не бігає з криками "вбий мене, вбий мене першим". І навіщо стороні, що обороняється, підставляти свої танки під артилерію нападника, виганяючи їх з укриттів - якщо танки нападника можуть бути розбиті вщент артилерією, а якщо артилерії недостатньо - то комбінацією артилерії, мінометів, ПТРК і мін, і все це з безпечної відстані, без власних втрат...?

Навіть у тих небагатьох випадках, коли танки все ж таки підходили до ворожих танків, артилерія і ПТРК підключалися протягом 1-2 хвилин, і завжди з одним і тим же результатом: танки повинні тікати, або їх виводять з ладу. Не дивно, що кількість задокументованих "класичних танкових боїв" у цій війні можна перерахувати на пальцях однієї, а то й двох рук. Ось хороший приклад:

 

І зауважте: лише потім, коли все це сталося, та чи інша сторона подає нам добірні, "видовищні" відеоролики, на яких показано, як танки іншої сторони розбиваються вщент.

Чи має це означати, що "танк застарів"?

Ні, не означає.

Це означає, що жодна зі сторін не хоче показувати нам відео, коли її власні війська зазнають втрат.

Після цього "просто так", що за перші сім місяців цієї війни жодна зі сторін не знайшла рішення щодо переваги артилерії. Ось у чому основна причина: як і будь-яка інша система озброєння, танк "працює", коли застосовується у так званих загальновійськових операціях - по суті, це ефективна система ведення війни, що включає танки, артилерію, піхоту тощо. Якщо його залишити наодинці, то він так само марний, як і будь-яка інша система озброєнь, розгорнута наодинці.

Звичайно, ніхто інший (окрім Ірану та Іраку 1980-1988 рр.) не вів війну такого масштабу впродовж століть, а отже, фактично: немає жодного порівнянного досвіду. Дійсно, сучасне "покоління соціальних мереж" просто не знає війн такого масштабу і розмаху. Але, можна припустити, що окремі інші воюючі сторони - особливо якась "західна/натовська" сторона - будуть прагнути нейтралізувати артилерію противника за допомогою авіації. Наприклад, винищувачі-бомбардувальники, оснащені високоточними керованими боєприпасами, або масове розгортання блукаючих високоточних керованих боєприпасів (ВТКБ). До цього часу протиповітряна оборона Росії і України, а також відсутність сучасних ПТРК не дозволяли військово-повітряним силам іншої сторони надавати ефективну підтримку з близької відстані. Незважаючи на деякі західні поставки в Україну, а також нещодавні поставки Іраном "блукаючих" ПТРК, жодна зі сторін, схоже, не здатна розгорнути їх у достатній кількості для того, щоб змінити цю ситуацію.

В цілому: артилерія продовжує домінувати у цій війні, і я не бачу, щоб це змінилося найближчим часом.

***

ДОПОВНЕННЯ: дякую Роберту, це обов'язкова до прочитання стаття: ФБР: Ми відстежили, хто друкував секретні документи, щоб викрити підозрюваного екс-співробітника АНБ.

Майже напевно, що цей ідіот передавав інформацію про ЗСУ - її зв'язок, планування тощо - до ГРУ.

 

Змінено користувачем badgy
  • Лайк 11
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, Alvalk сказав:

Акция "Сдай сына (мужа) - получи 5кг мороженой рыбы"

image.png.b19e9c43a6b87df75a2000d29e844250.png

оце я розумію піклування держави , зразу продукти на помінальний обід))

  • Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, dr.alf сказал:

 пока там танков как у дурака фантиков, мне не до смеха

а екіпажів без інстинкту самозбереження скільки ? :lol:

Змінено користувачем Бездомный
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 минут назад, Alvalk сказал:

Акция "Сдай сына (мужа) - получи 5кг мороженой рыбы"

image.png.b19e9c43a6b87df75a2000d29e844250.png

жлобы, в Тыве пишут что дают барана (живого), мешок угля, а в самых правильных могут картохи с капустой и дров добавить

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, dr.alf сказал:

Для начала прекратить самим делить Украину и ее людей по сортам, пока не будет баланса между всеми, лодку будет раскачивать.

Так людей только на 2 сорта делят - коллаборантов/ватников и украинцев. Отстальное - чисто посраться в отсутствии новостей с фронта 😉 Очень надеюсь, что большая часть первых с оккупированных территорий благополучно свалит в рашу и будет там жить долго и счастливо, получив раша гражданство. Нам так будет проще. Ну и у нас примут закон, запрещающий голосовать на выборах тем, кто добровольно попросил раша гражданство. Типа как в Балтии - неграждане... 

  • Лайк 8
  • Дякую 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Логічне завершення історії з купівлею дронів.

Сам сидить, а дрони - на добру справу.

image.png.b9b1fbf033ee86e2a23b9746e4a52a3b.png

Змінено користувачем Alvalk
  • Лайк 5
  • Хаха 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, OlaR сказал:

Так людей только на 2 сорта делят - коллаборантов/ватников и украинцев. Отстальное - чисто посраться в отсутствии новостей с фронта 😉 Очень надеюсь, что большая часть первых с оккупированных территорий благополучно свалит в рашу и будет там жить долго и счастливо, получив раша гражданство. Нам так будет проще. Ну и у нас примут закон, запрещающий голосовать на выборах тем, кто добровольно попросил раша гражданство. Типа как в Балтии - неграждане... 

я за іспит на "право голосувати" - іспит з історії України , літератури , мови . 

 

не здав - не госуєш .

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, dr.alf сказал:

Могу, но отвечу, 100% недоразумение, деградировало и т.д., отобрать ракеты однозначно да, наказать и т.д. со всем согласен, просто я однозначно уверен, что пока этого не произойдет, нужно адекватно оценивать противника, не с моральной или этической стороны, а со стороны оставшихся возможностей, они не смешные, там не все трусливые, это опасный противник, без моральных принципов, для ЗСУ каждое село это не прогулка, это победа над сильным, наглым и хорошо вооруженным

Могу Вас успокоить. Здесь нет Залужного, Резникова и т.п. Потому оценка противника на данном форуме никак не влияет на действия ЗСУ. Так что не переживайте Вы так ...

  • Лайк 5
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

камент під відео  

My first thought, if I were a Russian in one of those tanks, would be to get the hell out and run. Yet they just sit there waiting to be picked off. I sincerely wonder what goes through their minds. Are they that obedient to their commanders that being blown to bits or burned alive is better than being shot for running?

==========================================

 

Моей первой мыслью, будь я русским в одном из этих танков, было бы выбраться к черту и бежать. Тем не менее, они просто сидят и ждут, когда их снимут. Мне искренне интересно, что у них на уме. Неужели они настолько послушны своим командирам, что лучше быть разорванным на куски или сожженным заживо, чем расстрелянным за бегство?

Змінено користувачем Бездомный
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 минут назад, DimaF сказал:

Тем временем у ватоцефалов))

 

Screenshot_2022-10-04-14-41-33-512_com.android.chrome.jpg

Та там, походу, решили перегруппироваться со всего куска выше условной линии давыдов брод - дудчаны

  • Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 минуты назад, Бездомный сказал:

я за іспит на "право голосувати" - іспит з історії України , літератури , мови . 

 

не здав - не госуєш .

Да ладно. Все можно выучить. И все эти знания любителя русского мира не исправят. Потому взял гражданство раши и досвидание - голосовать не имеешь право

  • Лайк 5
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, eam сказал:

Та там, походу, решили перегруппироваться со всего куска выше условной линии давыдов брод - дудчаны

Вот чего мучаются? Им уже подсказали, куда надо перегруппироваться для наилучшего результата - границы раши на 1991 год будут оптимальными ...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, Бездомный сказал:

каменти під відео  

My first thought, if I were a Russian in one of those tanks, would be to get the hell out and run. Yet they just sit there waiting to be picked off. I sincerely wonder what goes through their minds. Are they that obedient to their commanders that being blown to bits or burned alive is better than being shot for running?

==========================================

 

Моей первой мыслью, будь я русским в одном из этих танков, было бы выбраться к черту и бежать. Тем не менее, они просто сидят и ждут, когда их снимут. Мне искренне интересно, что у них на уме. Неужели они настолько послушны своим командирам, что лучше быть разорванным на куски или сожженным заживо, чем расстрелянным за бегство?

Там вряд-ли послушание, как следствие преданности, там или боязнь последствий (от расстрела на поле боя до трибунала), или, что скорее всего, надежда на то что организованное сопротивление под командованием командиров даст больший шанс на выживание. Не пришло ещё к ним осознание, что толку от вышестоящих командиров не так и много.

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, OlaR сказал:

Да ладно. Все можно выучить. И все эти знания любителя русского мира не исправят. Потому взял гражданство раши и досвидание - голосовать не имеешь право

можна вивчити 

але я ще не бачив любителя узкага міра , який знайшов би в собі на те мотивацію 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, Бездомный сказал:

можна вивчити 

але я ще не бачив любителя узкага міра , який знайшов би в собі на те мотивацію 

Ви розповідали, що у Балтії Ви таких багато бачили ...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

27 минут назад, OlaR сказал:

Ви розповідали, що у Балтії Ви таких багато бачили ...

у тому то й річ , що жодного 

вони так і не спромоглися вивчити мову , та змішатися з місцевим аборигшенним   народом 

живуть у Європі , люто ненавидять місцевих "фашистов" , але й до засратова звалювати не хочуть 

 

Жить в США и ЕС,пользоваться всеми благами цивилизации,но при этом изо всех сил любить Россию и оставаться по сути своей пещерными людьми - как это чисто по-русски.

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 минут назад, allanek сказал:

Для мене

А для меня, такие как вы, являетесь одной из составляющих того, что в своё время про...рали целостность украины - поменьше бы тогда орали за различия, а побольше бы делали для увеличения ВВП (с 2002 украина демонстрировала одни из лучших темпов развития, я то в производстве, а не на базаре, так что представление имею) и совсем не удивлюсь, если со временем официально всплывут документы о финансировании кремлевским режимом иных якобы прозападных движений (даже с национальным присмаком) для расшатывания центральной власти (Янечіпати не берем в расчет - посмотрите кадры сочинской лимпиады, где тот чернее тучи в правительственной ложе рядом с лилипутеном - тогда уже ясно было, что его участь мордором предрешена). Спочатку пошукайте зрадників серед "своїх", коли відповісте на питання - кто сдал крым? Янек тогда уже чкурнул, от кого последовал приказ дееспособным частям не чинити опір зеленым человечкам? Кого они там разоружали, когда возле ворот частей стояли, боясь войти? Нацгвардию, где в подразделениях ниже прапорщика званий не было? Беркут, который одним ударом перешибёт десантника бурята? Погранцов, у которых морчасти севастопольского отряда ещё с 2008 года на контрактной основе были? Даже на Бельбеке, где к зелёным челдовечкам вышел командир части и просто тем сказал, попробуйте войти и караульные просто выполнят требование устава, а там просто пацанва срочники по охране аэродрома и вовсе не дшб, где боец в перевороте метал лопатку. По вказівке зверху без единого выстрела служивые собрались и ушли за сиваш.
А насчёт мови, так коли я складав іспити (наприклад, образ Чіпки або Революціонер дух що тіло рве до бою та ін) ти ще мабудь і по складам читати не вміла або й того не було, бо ще Брежнєва у здравому умі зістав та при Устинові служив, а ти мені дитинко, хоча у свої роки (не 30, не 40 і навіть не 50) з жінкою ще дитинку "знайшли" - немовля син, ще й року не має, отож як то кажуть у Одесі - не дождётесь.

 

1 час назад, iiigolkin сказал:

а для чого потрібна вакцина?

Можу для той візаві "спутник ве" підігнати - все одно його собі не колов.

  • Лайк 1
  • Дізлайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Черномор сказал:

А для меня, такие как вы, являетесь одной из составляющих того, что в своё время про...рали целостность украины - поменьше бы тогда орали за различия, а побольше бы делали для увеличения ВВП (с 2002 украина демонстрировала одни из лучших темпов развития, я то в производстве, а не на базаре, так что представление имею) и совсем не удивлюсь, если со временем официально всплывут документы о финансировании кремлевским режимом иных якобы прозападных движений (даже с национальным присмаком) для расшатывания центральной власти (Янечіпати не берем в расчет - посмотрите кадры сочинской лимпиады, где тот чернее тучи в правительственной ложе рядом с лилипутеном - тогда уже ясно было, что его участь мордором предрешена). Спочатку пошукайте зрадників серед "своїх", коли відповісте на питання - кто сдал крым? Янек тогда уже чкурнул, от кого последовал приказ дееспособным частям не чинити опір зеленым человечкам? Кого они там разоружали, когда возле ворот частей стояли, боясь войти? Нацгвардию, где в подразделениях ниже прапорщика званий не было? Беркут, который одним ударом перешибёт десантника бурята? Погранцов, у которых морчасти севастопольского отряда ещё с 2008 года на контрактной основе были? Даже на Бельбеке, где к зелёным челдовечкам вышел командир части и просто тем сказал, попробуйте войти и караульные просто выполнят требование устава, а там просто пацанва срочники по охране аэродрома и вовсе не дшб, где боец в перевороте метал лопатку. По вказівке зверху без единого выстрела служивые собрались и ушли за сиваш.

Оставьте этот бред для Скабеевой.

Змінено користувачем DimaF
  • Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

25 минут назад, Черномор сказал:

А для меня, такие как вы, являетесь одной из составляющих того, что в своё время про...рали целостность украины - поменьше бы тогда орали за различия, а побольше бы делали для увеличения ВВП (с 2002 украина демонстрировала одни из лучших темпов развития, я то в производстве, а не на базаре, так что представление имею) и совсем не удивлюсь, если со временем официально всплывут документы о финансировании кремлевским режимом иных якобы прозападных движений (даже с национальным присмаком) для расшатывания центральной власти (Янечіпати не берем в расчет - посмотрите кадры сочинской лимпиады, где тот чернее тучи в правительственной ложе рядом с лилипутеном - тогда уже ясно было, что его участь мордором предрешена). Спочатку пошукайте зрадників серед "своїх", коли відповісте на питання - кто сдал крым? Янек тогда уже чкурнул, от кого последовал приказ дееспособным частям не чинити опір зеленым человечкам? Кого они там разоружали, когда возле ворот частей стояли, боясь войти? Нацгвардию, где в подразделениях ниже прапорщика званий не было? Беркут, который одним ударом перешибёт десантника бурята? Погранцов, у которых морчасти севастопольского отряда ещё с 2008 года на контрактной основе были? Даже на Бельбеке, где к зелёным челдовечкам вышел командир части и просто тем сказал, попробуйте войти и караульные просто выполнят требование устава, а там просто пацанва срочники по охране аэродрома и вовсе не дшб, где боец в перевороте метал лопатку. По вказівке зверху без единого выстрела служивые собрались и ушли за сиваш.
А насчёт мови, так коли я складав іспити (наприклад, образ Чіпки або Революціонер дух що тіло рве до бою та ін) ти ще мабудь і по складам читати не вміла або й того не було, бо ще Брежнєва у здравому умі зістав та при Устинові служив, а ти мені дитинко, хоча у свої роки (не 30, не 40 і навіть не 50) з жінкою ще дитинку "знайшли" - немовля син, ще й року не має, отож як то кажуть у Одесі - не дождётесь.

Визвольна війна України  з кацапами була неминуча ще у 1991 му році .

насправді - визвольна війна України з кацапією триває з 1991 го року , та не зупинялася  ані на мить .

 

Коли  я вперше почув те від Дудаєва , я думав , що він здурів , що він  - божевільний .

Але ж теперь я розумію , що Джохар Дудаєв - геніальна людина . 

Смерть ворогам ! Смерть  кацапощелепнвій наволочі !

 

 

Змінено користувачем Бездомный
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • InSAn змінив заголовок на Россияне к нам принесли войну

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...