irina1969 Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 9 годин тому, Сарочка сказав: Шановні панянки , треба ваша порада. Планую клумбу вздовж паркана з трояндами та клематисамі вкривати агротканиною і під соснову кору. Троянди всі вирослі вже прилічно, то можна сказати, що вся посадка пройшла вдало. полоти бурьяни становиться се більш проблематично, через відрастаючіе гілкі, не то щоб я там багато полола, лише раз на тиждень проходила сапкою, то бурʼяни тількі біля стовбурів руцями . Проблеми дві- котики ( їм подобається використовувати клумбу в якості туалету) і відрастаючі гілки троянд з кожним тижнем все длініше і я вирішила не восени вкривати мульчею, а зараз. То тканину я від бурьянів вже вклала, кору завезла. Осталось питання поливу. Планувала зробить крапельний. І ось така ділемма. Кинути просто шланг з крапельницями через 25 см (вбудованими.)такій шланг с отвирамі маю на увазі. Кожна крапельниця дає лише 1,5 литра в годину. І в мене песок, який цю воду всмоктує, ледве вона торкається грунту , то начебто такого поливу мені буде замало( на лохині така стояла, то там не вистачало). То інший варіант поливу - магістраль с отводками і крапельницями на ніжке на 8 літрів/ година. В мене не було досвіду саме з крапельницями. То в кого є поділитись, будь ласка. Як воно буде жити зимою? Чі варто купляти китайськи комплектуючі, чі такі розоритися на гардену ( шлангі крапельни Гардена в мене вже 10 років безотказно працюють і жодного ознаку деградації не мають взагалі. ) Але ж ціна мʼяко скажем не радує, якщо китайці навчились робить більш меньш стабільну якість, яка через три рокі не струхне, то я б подивилась на китайців . Бо здається мені, що другу трасу між гілок троянд буде складно тягнути, враховиваючі, що троянди маю обрізати я санітарно, а не в нуль. А як у вас влаштований полив? Я напишу як влаштовано у мене Ще давно на етапі планування грунту була закладена система автополиву, була закладена система і під розпилювачі й під каплю...коли мені набридлі усілякі шланги, ми її запустили...сад до того часу сильно розрісся тому відсотків 80 розпилювачів ми підняли на висоту ( стовпчики, паркан, басейн і т.і), а умовно в землі залишили тільки на газоні...каплю тимчасово заглушили ( зараз вона для теплиці та високих грядок)...всі рослини поливаються по головах і як я бачу все подобається...полив саду розділено на 4 зони поливу, спочатку поливаються 2 зони по півгодини кожна, потім інші 2...скільки іде води навіть не питайте )), але як я бачу моїм рослинам навіть в минулорічну спеку цілком вистачало, грунт у мене в основному пісок, ну зверху трішки плодородки...агротканини нема, мульча дубовий лист Аню, щодо китайських саме розпилювачів я не підскажу, бо мої були куплені ще на етапі робіт по автополиву, але коли чоловік докупав якісь штуки щоб запустити перероблену систему, то докупав у нас Прихований текст а контролер поливу у мене китайский все розпилювачі ми підрегулювали на потрібний мені кут, стовпчики hand made )) ось як це виглядає Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Дякую всім за поради. В цілому ,в мене з минулого року так саме , як в вас все поливається зверху розбризгівачами , на городі. Клумби поливаю шлангом, тому що шланг поряд завжди і я все ще мрію, що я її буду кардинально переробляти, тому там поки що нічого не робила з поливом. Але ж тут на цю клумбу інша справа , через те, що це прибудинкова територія, за парканом. Бігати туди зі шлангом не дуже зручно. Доводиться размативать всю катушку, і її потім назад замативать , Залишити без поливу зовсім, якось сумнівно, що можна. Просто сочащегося шлангу малувато. Разбризгіватели не підійдуть, бо будуть потенційних прохожих , або не дай Боже, скаженого сусіда оприскувати. То ось і не знаю що придумати такого( у гардени бачила є спіціфічни спиці, які подають воду до корінчика одразу, такі ж сами крапельниці використовивають ще для контейнерів. В кітайців є насадки, що вкручиваються в трубку, потік води з них регулірується( такі є і в Брадіса) але думаю, що плюс мінус то все одно Китай, тому що на Аліке вони теж є один в один, без відмінностей . То ось міркую на чому його робити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Хотіла ще спитати. Схоже моя ялинка підчепила кліща( північна сторона сиплеться хвоей ізнутри (хвоя висить як на павутинках) це точно не хвоепад, бо я весною вичистила всю хвою дочиста напором води . Десь два тижня тому порскакала фунідазол+ Актелік+ Скор,( одразу в бак) але мені здається поки що не допомогло - і висячу хвою на павутінках я знов побачила. Зараз час ще разок такім коктейлем закропить іі, то покі ці дощі, меня беруть смутни сумніви, на том лі я шляху. Бо якщо клещ, то нужен акаріцід, а не фунгіціди+ інсектициди . Чи то я помиляюсь? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
batrasvt Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз