Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

9 годин тому, Сарочка сказав:

Шановні панянки , треба ваша порада. Планую клумбу вздовж паркана з трояндами та клематисамі вкривати агротканиною і під соснову кору. Троянди всі вирослі вже прилічно, то можна сказати, що вся посадка пройшла вдало.  
 полоти бурьяни становиться се більш проблематично, через відрастаючіе гілкі, не то щоб я там багато полола, лише раз на тиждень проходила сапкою, то бурʼяни тількі біля стовбурів руцями

. Проблеми дві- котики ( їм подобається використовувати клумбу в якості туалету) і відрастаючі гілки троянд з кожним тижнем все длініше і я вирішила не восени вкривати мульчею, а зараз.
То тканину я від бурьянів вже вклала, кору завезла. Осталось питання поливу.
Планувала зробить крапельний. І ось така ділемма.

Кинути просто шланг з крапельницями через 25 см (вбудованими.)такій шланг с отвирамі маю на увазі.  Кожна крапельниця дає лише 1,5 литра в годину. І в мене песок, який цю воду всмоктує, ледве вона торкається грунту , то начебто такого поливу мені буде замало( на лохині така стояла, то там не вистачало). 
То інший варіант поливу - магістраль с отводками і крапельницями на ніжке на 8 літрів/ година. В мене не було досвіду саме з крапельницями. То в кого є поділитись, будь ласка. Як воно буде жити зимою? Чі варто купляти китайськи комплектуючі, чі такі розоритися на гардену ( шлангі крапельни Гардена в мене вже 10 років безотказно працюють і жодного ознаку деградації не мають взагалі. ) Але ж ціна мʼяко скажем не радує, якщо китайці навчились робить більш меньш стабільну якість, яка через три рокі не струхне, то я б подивилась на китайців  . Бо здається мені, що другу трасу між гілок троянд буде складно тягнути, враховиваючі, що троянди маю  обрізати я санітарно, а не в нуль. 
А як у вас влаштований полив?

Я напишу як влаштовано у мене

Ще давно на етапі  планування грунту була закладена система автополиву, була закладена система і під розпилювачі й під каплю...коли мені набридлі усілякі шланги, ми її запустили...сад до того часу сильно розрісся тому відсотків 80 розпилювачів ми підняли на висоту ( стовпчики, паркан, басейн і т.і), а умовно в землі залишили тільки на газоні...каплю тимчасово заглушили ( зараз вона для теплиці та високих грядок)...всі рослини поливаються по головах і як я бачу все подобається...полив саду розділено на 4 зони поливу, спочатку поливаються 2 зони по півгодини кожна, потім інші 2...скільки іде води навіть не питайте )), але як я бачу моїм рослинам навіть в минулорічну спеку цілком вистачало, грунт у мене в основному пісок, ну зверху трішки плодородки...агротканини нема, мульча дубовий лист

Аню, щодо китайських саме розпилювачів я не підскажу, бо мої були куплені ще на етапі робіт по автополиву, але коли чоловік докупав якісь штуки щоб запустити перероблену систему, то докупав у нас

Прихований текст

image.png.909bff4daeb3baec7dda00ec6e0631ee.pngimage.png.8c623540a3b4fa672cc52a4301acc161.png

а контролер поливу у мене китайский

image.thumb.png.1e97dbe0ad10db833126857aee5030d2.png

все розпилювачі ми підрегулювали на потрібний мені кут, стовпчики hand made ))

ось як це виглядає

зображення_viber_2025-06-21_20-11-45-924.jpg

зображення_viber_2025-06-21_20-11-45-379.jpg

зображення_viber_2025-06-21_20-11-44-936.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дякую всім за поради. В цілому ,в мене з минулого року так саме , як в вас все поливається зверху розбризгівачами , на городі. Клумби поливаю шлангом, тому що шланг поряд завжди і я все ще мрію, що я її буду кардинально переробляти, тому там поки що нічого не робила з поливом.

Але ж тут на цю клумбу інша справа , через те, що це прибудинкова територія, за парканом. Бігати туди зі шлангом не дуже зручно. Доводиться размативать всю катушку, і її потім назад замативать ,  Залишити без поливу зовсім, якось сумнівно, що можна. Просто сочащегося шлангу малувато. Разбризгіватели не підійдуть, бо будуть потенційних прохожих , або не дай Боже, скаженого сусіда оприскувати. То ось і не знаю що придумати такого( у гардени бачила є спіціфічни спиці, які подають воду до корінчика одразу, такі ж сами крапельниці використовивають ще для контейнерів. В кітайців є насадки, що вкручиваються в трубку, потік води з них регулірується( такі є і в Брадіса) але думаю, що плюс мінус то все одно Китай, тому що на Аліке вони теж є один в один, без відмінностей .  То ось міркую на чому його робити.

Посилання на коментар

Хотіла ще спитати. Схоже моя ялинка підчепила кліща( північна сторона сиплеться хвоей ізнутри (хвоя висить як на павутинках) це точно не хвоепад, бо я весною вичистила всю хвою дочиста напором води . Десь два тижня тому порскакала фунідазол+ Актелік+ Скор,( одразу в бак)  але мені здається поки що не допомогло - і висячу хвою на павутінках я знов побачила. Зараз час ще разок такім коктейлем закропить іі, то покі ці дощі, меня беруть смутни сумніви, на том лі я шляху. Бо якщо клещ, то нужен акаріцід, а не фунгіціди+ інсектициди . Чи то я помиляюсь?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...