Сарочка Опубліковано: В п'ятницю в 15:57 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 15:57 1 годину тому, Nic-олаевна сказав: Так, так, так, це саме про мене. Я кожного року зарікаюсь, що буду скорочувати огород, бо "хто його все оте буде їсти?", але чомусь він у мене тільки розширюється. От викопав чоловік на вихідних кущ смородини і порічки, і каже "а що тепер буде сидіти на цьому місці? Ти ж наче казала що огороду і так багато". От тепер у мене квест під назвою "щоб таке посадити, щоб потім не доглядати і не переробляти з того всього плоди". Декоративний гарбуз. Потім разкидаете по кошикам плоди, все одно не їстівне, а око милує до самої зими. В догляді теж не вибагливий. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В п'ятницю в 16:01 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 16:01 (змінено) А я одразу про кущ білої порички згадала, сорт зветься наче Сніжана. Ой і смачна, солодка. Вона в мене на другому місці після лохини на поїсти. На переробку там ніколи нісого не залишалось, бо все з куща з'їдали. Змінено В п'ятницю в 16:03 користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В п'ятницю в 16:14 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 16:14 7 годин тому, Nic-олаевна сказав: А є у нас така тема, до якої нічого сказати?🤣 Відкриваю, а тут знову енциклопедія премудростєй)) Квантова фізика)) трішки біології ( на цьому я знаюсь) тривалість життя 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: В п'ятницю в 18:38 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:38 (змінено) 2 часа назад, Сарочка сказал: Декоративний гарбуз. Потім разкидаете по кошикам плоди, все одно не їстівне, а око милує до самої зими. В догляді теж не вибагливий. Не моє. Колись садила. Погралася пару років і навтішалася 2 часа назад, allanek сказал: А я одразу про кущ білої порички згадала, сорт зветься наче Сніжана. Ой і смачна, солодка. Вона в мене на другому місці після лохини на поїсти. На переробку там ніколи нісого не залишалось, бо все з куща з'їдали. Одну викопали, іншу посадимо)) У мене є біла і червона порічка. То ж ми один кущ викопали, але ще ж залишилось 2. Я з тої порічки наварила чисто соку декілька банок ( скільки літрів не пам'ятаю), заморозила і ще маму пригостила. А оце після обстрілу, щоб розморозити морозилку, дістала ще і чорну смородину, малину, ожину і вишню. І з цих ягід у мене вийшло 15 літрів варення. Та ми в радянські часи, коли ще люди їли варення, стільки його не мали! Це ж добре, що я ще не фанат полуниці, що померз цвіт на груші, а персики і виноград закатані давно по банках. То оце ягідно-фруктове диво точно треба скорочувати. Напевно, можна замість порічки посадити ще тюльпанчиків, а на місце смородини гарно впишеться щавлик На Флоріум заглянути, чи що?😅 2 часа назад, irina1969 сказал: Квантова фізика)) Я таки маю що сказати 😅 Змінено В п'ятницю в 18:40 користувачем Nic-олаевна 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В п'ятницю в 19:07 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 19:07 32 хвилини тому, Nic-олаевна сказав: На Флоріум заглянути, чи що?😅 Сиджу собі спокійно на Violity дивлюсь на вінтажні оправи для окулярів і тут такий контрольний 🤣 ну от нашо ??? я посилено проробляю 10 кроків програми " мені нічого не треба" 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: учора в 05:05 Поділитись Опубліковано: учора в 05:05 9 годин тому, irina1969 сказав: Сиджу собі спокійно на Violity дивлюсь на вінтажні оправи для окулярів і тут такий контрольний 🤣 ну от нашо ??? я посилено проробляю 10 кроків програми " мені нічого не треба" Не хвилюйтеся. Я однім оком подивилась, знижок нема. Поки що все як зазвичай, треба почекати ще. . 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: учора в 13:59 Поділитись Опубліковано: учора в 13:59 8 часов назад, Сарочка сказал: Не хвилюйтеся. Я однім оком подивилась, знижок нема. Поки що все як зазвичай, треба почекати ще. . Аня, коли будуть знижки, нам не кажіть, бо ми жінки без сили волі щодо квітів. Вженете нас в туман витрат😄 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: учора в 14:22 Поділитись Опубліковано: учора в 14:22 22 часа назад, irina1969 сказал: Квантова фізика)) трішки біології ( на цьому я знаюсь) тривалість життя Тепер моя квантова фізика)) Оскільки графік води і графік світла не співпадають, то....потрібна "квантова фізика")) Поставили пральну машину в сараї, під'єднали її до "водонапірної башні". Башня - це літній душ вуличний, а над ним бак для води на 90 літрів. Злив води з пралки - теж в літній душ. Тепер, коли є світло, але нема води у нас працює "шайтан машина")). 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому (змінено) 6 годин тому, Nic-олаевна сказав: Тепер моя квантова фізика)) Оскільки графік води і графік світла не співпадають, то....потрібна "квантова фізика")) Поставили пральну машину в сараї, під'єднали її до "водонапірної башні". Башня - це літній душ вуличний, а над ним бак для води на 90 літрів. Злив води з пралки - теж в літній душ. Тепер, коли є світло, але нема води у нас працює "шайтан машина")). Ну так давно в ЗСУ пралки так працюють, на цьому варіанті( ще на горищі можна поставити ємність , щоб аварійно запитати. ). то не то щоб ви щось вигадали, але це , як раз норм, бо це цілком норм працюючій вариант. Однозначно з водонапірний баштою жити простіше, якщо в вас нема криниці. . Якщо поставити куб води вищі , ніж ваш забір води насосом . То в вас вдома також буде вода, . Бажано , щоб куб водяний був на лісах гарно, якщо горище . Вийде така собі водонапірна , майже повноцінна башта. Куб коштує не дорого, замерзає довго. Це нормально працює . Нам всім в цю зиму , напевно буде так само складно , напевно, як 23 році, бо зараз удари які орки роблять - це дроблення електромережі на шматки. . І потім ці шматки додатково докинуть обовьязково. . Додатково нові направлення - знищення газу. То таки зима буде …. Прохолодною. Вчора замислилась, не докупить ли простирадла електрични від павербенку. . Тепла постіль чі ковдра це взагалі гарно. .ще Японія підкинула багато ідей. В них взагалі нема опалення в будинках-:живуть як є. Не то щоб в зимку в них було тепло, але філософія така- треба вдягатися і треба обігрівати себе . То в них дуже багато цікавих речей. , які автономні PS Teddy -постільна білизна вже не виглядає безумним натхненням дизайнера . . А мені надіслали тканини і я пішла готуватися до нового проєкту. Ну а якщо ні -то буде план B -; просто покривало. . ну і в нормальному варіанті в вас буде працювати ГА, про якій писали вищі , але його треба вструмляти в систему. Це так , як колись баришня ( пянянкой її складно назвати) з Криму, писала що в них був час подачі води , і вони створювала систему з Г А. Елка - мені здається нік - тема була дуже давно . Десь 13-14 рік гапеано. Але можна знайти, там було детально що і как робилось Змінено 23 години тому користувачем Сарочка 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому Всеодно ця зима буде легше ніж зима 23 а особливо 22, бо ми вже знаємо що очікувати...у мене давно є електропростирадла ( звичайні в розетку), вони дуже мало беруть, приблизно 60 вт, але щоб заснути в теплі тієї години цілком досить...що ми в цьому році зробили, то купили дров в два раза більше ніж зазвичай...якось воно буде https://www.facebook.com/share/p/1BZ35uRrLQ/ 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому (змінено) 17 хвилин тому, irina1969 сказав: Всеодно ця зима буде легше ніж зима 23 а особливо 22, бо ми вже знаємо що очікувати...у мене давно є електропростирадла ( звичайні в розетку), вони дуже мало беруть, приблизно 60 вт, але щоб заснути в теплі тієї години цілком досить...що ми в цьому році зробили, то купили дров в два раза більше ніж зазвичай...якось воно буде https://www.facebook.com/share/p/1BZ35uRrLQ/ А я як раз в 22 купила дров на 3-4 роки, напевно. Ще потім , як дурна тягнула все що можна на дрова, ще три куба притягнула. Дров вистачає. Напевно зараз на 5 років комбіновано . І точно на три роки автономно. Гена . Зараз бенза 150 літрів завжди. Тиждень- два повной автономці . Питна вода ноу проблем , бо криниця не глибока. Технична то також безмежна. Купила плиту з духовкою від газу. Купила балон газу , потім ще два. Один ,врешті решт використала за три рокі. Заправила . Купила прилад, щоб генератор перенести на газ. І я все ще не впевнена що я готова для автономного життя. Не , я готова, але є обмежений час. Автономно десь тиждень- півтора. Далі все одно поповнення запасів. до речі, електрични простирадла в мене відсутні. В житті з ними мала справу тільки коли народилися діти і мене виписали з дітьми , яки не дуже тримали температуру тіла , тому вони жили на цих простирадлах шість тижнів. Змінено 22 години тому користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому Ну на всю зиму чи то на весь сезон автономно, то треба з проекту будинка починати...всеодно, як би там не було , нам в приватних легше ніж людям в квартирах 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 15 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 15 годин тому (змінено) 8 годин тому, irina1969 сказав: https://www.facebook.com/share/p/1BZ35uRrLQ/ Доступу до контенту нема. Що там було по посиланню? 8 годин тому, Сарочка сказав: А я як раз в 22 купила дров на 3-4 роки, напевно. Ще потім , як дурна тягнула все що можна на дрова, ще три куба притягнула. Дров вистачає. Ми завжди замовляли навесні, зазвичай 10 складометрів, іноді 5. Було вигідно, бо навесні знижка сама по собі і ще знижка від кількості замовлення. За сезон витрачали десь 3 з невеличким гаком тих дров. Ми топили кожного дня , починали десь о 3 годині і десь до 8-9 вечора горіли дрова. Коли були відчутні морози, могли і раніше розтопити, але таке було нечасто. Вранці пічка була ще тепла, вона облицьована піщаником, то добре зберігала тепло. Чомусь це запам'яталось більше за все, коли вранці під долонями відчуваєш приємно теплу шовковисту поверхню того каменю. 8 годин тому, Сарочка сказав: І я все ще не впевнена що я готова для автономного життя. Не , я готова, але є обмежений час. Якщо ми на початку навали спокійно прожили 2 тижні відокремлено від цивілізації, маючи лише генератор, СЕС та пічку, то зараз, коли є досвід кількох років війни, то ви вже всі можете облаштуватись, що і зробили, з максимальним набором, щоб більш-менш пережити ці скрутні часи. Я б ще радила, в кого нема, то завести собі хлібопічку. Особливо, якщо є сонячні панелі, потужність в неї невелика, то навіть взимку панелей вистачає на те, щоб бути зі свіжим хлібом. Тим паче, що там є програми скороченої випічки на 2 години. Якщо і нема панелей, то і в графіки відключення можна встигнути спекти хліб. 7 годин тому, irina1969 сказав: нам в приватних легше ніж людям в квартирах Це так. Людям в місті набагато важче виживати в складних умовах, як зараз. Мені страшно думати, як би ми пережили ті часи в квартирі, що була на 21-му поверсі, з якого було видно місто до обрію. Хоча була здивована, коли в розмові з новою власницею ( ми і досі підтримуємо стосунки), почула від неї, що на початку вторгнення, вони з будинку ( в Петрівцях) переїхали в ту квартиру , бо їм здавалось, що там вони в більшій безпеці. Але таке сприйняття було, скоріше від стресу. Коли повернулись в будинок, то до своїх котлів ( електро, газ та пелети) одразу взялись ще і сонячні панелі ставити. А в тому році ще і дівчинку народили. Життя перемагає... Вчора в нас був день з дощем... вечір... Змінено 14 годин тому користувачем allanek 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому Алла, дивно, у мене працює...чи ти просто не на ФБ ? Там був дуже позитивний ролік,щодо того який зараз в Україні треба мати настрій, щоб пережити зиму цього року...профіль хлопця скрин на фото Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 12 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 12 годин тому Іра, в мене є ФБ, я там зареєстрована ще з часів, як син поїхав навчатися. Бо його сторінка в ФБ була гарним наочним посібником, щоб не втручатися в його життя але розуміти в який бік він крокує та як змінюються його погляди. Інша справа, що я, майже, не користуюсь ним. На телефоні , якщо відкривала посилання, то перекидало на загальну стрічку з купою усілякого. На ноуті пише те, про що я в темі сказала. Зараз пошуком знайшла його сторінку. Це вперше таке з посиланнями на ФБ, що ти тут викладаєш. Дякую🙂 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 10 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 10 годин тому Я з питанням. Гіркий перець. Не знаю в яких країнах вони радують цілий рік, але тут при нічних +12 базилік одразу почорнів, добре, що я трохи раніше позрізала листя та посушила, сьогодні викопала штурпаки, бо діла не буде, нового листя вже не дасть. Повертаюсь до перцю. Теж з кониками. ті стручки, що дорослі були достигають та червоніють. Молода зав'язь навряд чи буде набирати сили з температурними гойдалками, коли вночі 12-15 градусів, вдень 20-22 і ще додаються дощі. Питання. Чи можу я зі стиглих стручків, що зрізала, взяти насіння, не сушити і таким сирим тикнути в горщики та подивитись чи вийде з того щось. Чи потрібно а) висушити саму перчину і потім виколупати насіння та тикнути в землю б)виколупати зараз та висушити саме насіння і його тикнути в землю. Вдома саджала в горщики на зиму декоративні гострі перчики, але тоді я сушила перчини на зиму та з цікавості посадила насіння в горщики. Перцям сподобалось. А зараз в мене перець не встигає сохнути і нема в тому потреби, то сушити не дуже хочу але чи зійде сире насіння теж не знаю. Те, що я, взагалі, не знаю, що то за сорт, бо коли купляла розсаду, то продавчиня сказала, що то гіркий зеленого кольору. Те, що він запашний і гіркий але в повній стиглості має червоний колір, я взнала вже потім, по факту🤣. І гібрид він чи ні, теж не знаю. Але то вже потім з'ясую, якщо вийде щось з насінням😊 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Якщо перець зараз зелений,, а по факту в повній стиглості червоний, то насіння в зеленому ще немає сил для того ,щоб у майбутньому дати врожай...щоб зробила я, одну перчину в темному місці, довела б до червоного стану, а от вже потім колупала б насіння. Може у дівчат є інші думки, бо городник з мене ще зелений😀 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) В мене є перчини в повній стиглості. Питання лише в тому, чи можна не сушити саму перчину чи окремо насіння. Хочу дістати насіння з тієї перчини і одразу тикнути в землю. Ось, для порівняння, той що другий знизу, то готовий. Мабуть, таки, залишу його на кілька днів, хай полежить наодинці та подумає над своєю поведінкою😄 В мене ще є бажання спробувати базилік посіяти. В мене на сходах перед квартирою є вікно, там затишно, тепло і наче світла достатньо. Ось там і маю намір "експериментувати". Мене на цю думку наштовхнули спогади з Польщі. Там також на сходах є вікно і сусідка поставила там ящик з петрушкою та всю зиму мала її свіжу. Звісно, що петрушка непримхлива взагалі, але чому і не спробувати з базиліком і перцем та подивитись, що з того вийде. Вдома ж перець ріс в горщиках та був в квітах і перчинках. Змінено 8 годин тому користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 2 часа назад, allanek сказал: Я з питанням. Гіркий перець. Не знаю в яких країнах вони радують цілий рік, але тут при нічних +12 базилік одразу почорнів, добре, що я трохи раніше позрізала листя та посушила, сьогодні викопала штурпаки, бо діла не буде, нового листя вже не дасть. Повертаюсь до перцю. Теж з кониками. ті стручки, що дорослі були достигають та червоніють. Молода зав'язь навряд чи буде набирати сили з температурними гойдалками, коли вночі 12-15 градусів, вдень 20-22 і ще додаються дощі. Питання. Чи можу я зі стиглих стручків, що зрізала, взяти насіння, не сушити і таким сирим тикнути в горщики та подивитись чи вийде з того щось. Чи потрібно а) висушити саму перчину і потім виколупати насіння та тикнути в землю б)виколупати зараз та висушити саме насіння і його тикнути в землю. Вдома саджала в горщики на зиму декоративні гострі перчики, але тоді я сушила перчини на зиму та з цікавості посадила насіння в горщики. Перцям сподобалось. А зараз в мене перець не встигає сохнути і нема в тому потреби, то сушити не дуже хочу але чи зійде сире насіння теж не знаю. Те, що я, взагалі, не знаю, що то за сорт, бо коли купляла розсаду, то продавчиня сказала, що то гіркий зеленого кольору. Те, що він запашний і гіркий але в повній стиглості має червоний колір, я взнала вже потім, по факту🤣. І гібрид він чи ні, теж не знаю. Але то вже потім з'ясую, якщо вийде щось з насінням😊 Пропоную зробити всі можливі варіанти. І розповісти нам про результати. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 21 час назад, Сарочка сказал: Ну так давно в ЗСУ пралки так працюють, на цьому варіанті( ще на горищі можна поставити ємність , щоб аварійно запитати. ). то не то щоб ви щось вигадали, але це , як раз норм, бо це цілком норм працюючій вариант. Однозначно з водонапірний баштою жити простіше, якщо в вас нема криниці. . Якщо поставити куб води вищі , ніж ваш забір води насосом . То в вас вдома також буде вода, . Бажано , щоб куб водяний був на лісах гарно, якщо горище . Вийде така собі водонапірна , майже повноцінна башта. Куб коштує не дорого, замерзає довго. Це нормально працює . Нам всім в цю зиму , напевно буде так само складно , напевно, як 23 році, бо зараз удари які орки роблять - це дроблення електромережі на шматки. . І потім ці шматки додатково докинуть обовьязково. . Додатково нові направлення - знищення газу. То таки зима буде …. Прохолодною. Вчора замислилась, не докупить ли простирадла електрични від павербенку. . Тепла постіль чі ковдра це взагалі гарно. .ще Японія підкинула багато ідей. В них взагалі нема опалення в будинках-:живуть як є. Не то щоб в зимку в них було тепло, але філософія така- треба вдягатися і треба обігрівати себе . То в них дуже багато цікавих речей. , які автономні PS Teddy -постільна білизна вже не виглядає безумним натхненням дизайнера . . А мені надіслали тканини і я пішла готуватися до нового проєкту. Ну а якщо ні -то буде план B -; просто покривало. . ну і в нормальному варіанті в вас буде працювати ГА, про якій писали вищі , але його треба вструмляти в систему. Це так , як колись баришня ( пянянкой її складно назвати) з Криму, писала що в них був час подачі води , і вони створювала систему з Г А. Елка - мені здається нік - тема була дуже давно . Десь 13-14 рік гапеано. Але можна знайти, там було детально що і как робилось Аня, норм, то коли всі системи працюють в штатному режимі, коли газ, вода і світло подаються людям в домівки. Коли наші чоловіки вдома займаються мирними турботами, коли діти ходять в школи, а не сидять в метро, нормально коли..... Не нормально, коли схиблений сусід примушує мати генератори, газові балони, ГА, башні, тощо. Не нормально не розуміти, а що буде в результаті цієї тривоги, а що буде через 5 хвилин, годину, завтра. А як нам пережити зиму, а чи не доведеться покинути оцей свій домашній штаб незламності зі всіма генераторами і ГА і їхати світ за очі. Тому, звичайно, всі ми придумали план Б, В і Г, адаптувалися до реалій, але хай би оці всі премудрості виживання ніколи б нас не торкались, а тим більше наших дітей. В п'ятницю приїхала дочка з Київа до нас, сьогодні вже поїхала назад. Тільки приїхали на вокзал, заглушили машину, повністю погасло світло навкруги. Нічого не можемо зрозуміти, як чуємо - летить і починає пікірувати в низ. В небі шоу з трасерів і більше нічого не видно. І поїзд на підході. Після трагедії у нас на вокзалі два тижні тому, я думала все, зараз знову буде в поїзд, в там моя одна-єдина дитина, моя надія, моє майбутнє, моя любов. Що я пережила в той момент, ви як матері мене зрозумієте. От де не нормально. От де не хочеться нічого, ні газу, ні води, ні світла.... Ну, це так, знову про сумне, бо періодично ж накриває(( Це знаєте, як риторичний крик душі. Аня, до вас то не стосується, то про нову сучасну нормальність, якщо її можна так назвати 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 21 час назад, irina1969 сказал: Всеодно ця зима буде легше ніж зима 23 а особливо 22, бо ми вже знаємо що очікувати...у мене давно є електропростирадла ( звичайні в розетку), вони дуже мало беруть, приблизно 60 вт, але щоб заснути в теплі тієї години цілком досить...що ми в цьому році зробили, то купили дров в два раза більше ніж зазвичай...якось воно буде https://www.facebook.com/share/p/1BZ35uRrLQ/ До речі, і у мене не відкрилося посилання на Фейсбук, просто викидає мене на мою сторінку. Ну, то я вже зрозуміла, про що там. Дрова...дрова то святе 😅 Коли купили будинок, було багато порадників, як в анекдоті про секс на центральній площі)) Викидайте оцю споруду (перероблену піч), нащо вам то серед будинку, оце ще дрова тягати... Тепер ці порадники кажуть протилежне , як вам добре, що ви все залишили. Тому дрова лежать у всіх можливих дровниках, а коли там уже нема місця, то це єдине, що чоловік готовий прийняти в свою святиню під назвою гараж)) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 8 часов назад, allanek сказал: Я з питанням. Гіркий перець. Я думаю що різниці в зборі насіння немає, що у гіркого, що у солодкого перцю. Особливість перцю в тому, що насіння визріває тоді, коли перець максимально достигає на кущі. Плід має набратися максимально червоно кольору на кущі і прямо так достигнути, що аж стати м'яким. А тоді його можна ще 1-2 тижні потримати в будинку. І лише після того дістати насіння, трошки хоча б просушити. У рослин є певні цикли, ріст, дозрівання, період покою, сходи. Чому погано сходить насіння перцю? Бо воно не визріло як слід. Тоді розкопаєш землю, розбереш насіннячко,а воно пусте в середині - не заклалася в ньому точка росту. А от помідор, то зовсім інша історія. Його навіть якщо ледь буренький зірвати, дати йому полежати, то насіння буде уже повноцінне. Якщо будете сіяти насіння з отої передостанньої самої червоної перчини, то сійте з запасом, зважаючи на отаку примхливість насіння перцю 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 14 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: Якщо будете сіяти насіння з отої передостанньої самої червоної перчини, то сійте з запасом, зважаючи на отаку примхливість насіння перцю Ой, Наташа, красно дякую за інструкцію))) На фото перці, що з холодильнику дістала. На кущах ще штук 15 висить дорослих зелених, дозрівають потроху, та ще купа маленьких, що тільки зав'язались, але не думаю, що вони "жильці". Тож оцей, що виграв "першу премію", піде на експеримент. Що з того вийде-побачимо. Чи вистачить йому та базиліку там світла. Базилік обов'язково посію. Я завжди сію з запасом, бо, як ви і сказали, перець це не помідор. В мене влітку компостер, наче помідорна грядка, обов'язково проросте насіння з якогось помідора, що потрапив до компостеру. І повилазить стебло через щілини та такі гарні кущі ростуть, але визріти ті помідори ніколи не встигали. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз