Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Cарочка, дуже дякую! Вичерпна відповідь!

ШІ - льстун ще той!!! Я собі стрижку замовляла - ледь впізнала себе на фото ))))

Почала писати критику на адресу ШІ і стерла! Тре не забувати, що я принаймі - користувач безкоштовної версії!!! 

Щодо вдалих порад, мені ШІ навіть відтінок тонального крему підібрав! А ось питала щодо викрійки моделі по фото - ну і близько не туди.

Читала, шо у медицині ШІ себе добре проявляє: все ж таки накопичений, оцифрований великий обсяг інформації .... і не ткі ми вже і індивідуальності ((((

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, voglya сказав:

Cарочка, дуже дякую! Вичерпна відповідь!

ШІ - льстун ще той!!! Я собі стрижку замовляла - ледь впізнала себе на фото ))))

Почала писати критику на адресу ШІ і стерла! Тре не забувати, що я принаймі - користувач безкоштовної версії!!! 

Щодо вдалих порад, мені ШІ навіть відтінок тонального крему підібрав! А ось питала щодо викрійки моделі по фото - ну і близько не туди.

Читала, шо у медицині ШІ себе добре проявляє: все ж таки накопичений, оцифрований великий обсяг інформації .... і не ткі ми вже і індивідуальності ((((

С моделюванням чертежей та викрійкі  ( навіть самой простой) теж поки не знайшла модель яка хочь якось була б адекватною.  Чі то я не можу составити правільне ТЗ . Декілько разів намагалась і отримала як в том анекдоти повне …. Ось з цім поки що прям погано. Платна версія працює кращє ( довша загальна памʼять) але теж галюцинації є,і навіть платна  преміум так саме, просто кількість запросив більша 

Змінено користувачем Сарочка
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Всім привіт. Після зимніх морозів з яскравим сонцем помітив побуріння хвої Тиса та Коніки, що стоїть поруч. Коніка плюнула і скинула буру хвою та викинула нові бруньки. Від того опіку (?) не лишилося і сліду. А ось Тис трішки вмер (?). Підкажіть, що йому можна зробити? Різати хотів би в останню чергу. Вже після я дізнався в gpt, що тис не любить півдня. А іноді в морозні дні сонце шкварило дуже.

IMG_8162.jpeg

IMG_8163.jpeg

IMG_8164.jpeg

Посилання на коментар

МакДо, є у нас тема "Все что мы хотели спросить/узнать о хвойных", зазвичай там обговорювали саме такі проблеми і є там багато інформації і порад. Але, чи жива ще тема, чи хтось там відповідає не знаю.

У мене досвід з хвойними не великий і таких опіків не було, але думаю шанс у рослини є, хоча поновлювати її доведеться довго. Починайте саме з кореневої системи, Радіфарм або Фертірут вам в допомогу. Чому коріння, бо саме потужний поштовх від коріння дасть нарощування нових гілок і хвої. Якщо гілки де руда хвоя живі, то з них полізе зелень. Але проливати коріння доведеться декілька разів. А уже коли побачите пробудження нових приростів на гілках, тоді можна і по кроні дати антистресс і підживлення. 

Це у разі, якщо дійсно опік, а не шкідник чи хвороба.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, Nic-олаевна сказав:

МакДо, є у нас тема "Все что мы хотели спросить/узнать о хвойных", зазвичай там обговорювали саме такі проблеми і є там багато інформації і порад. Але, чи жива ще тема, чи хтось там відповідає не знаю.

У мене досвід з хвойними не великий і таких опіків не було, але думаю шанс у рослини є, хоча поновлювати її доведеться довго. Починайте саме з кореневої системи, Радіфарм або Фертірут вам в допомогу. Чому коріння, бо саме потужний поштовх від коріння дасть нарощування нових гілок і хвої. Якщо гілки де руда хвоя живі, то з них полізе зелень. Але проливати коріння доведеться декілька разів. А уже коли побачите пробудження нових приростів на гілках, тоді можна і по кроні дати антистресс і підживлення. 

Це у разі, якщо дійсно опік, а не шкідник чи хвороба.

На інших рослинах, що отримали опіки (Коніка і ще якийсь кущ), ураження було плямою, що дивилася прямо на південь. А тис якось дивно по колу побурів. Різати поки не збираюсь, бо воно дивне - хвоя не суха. Напевно оброблю чимось від ржі і робитиму кореневе живлення. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, МакДо сказав:

На інших рослинах, що отримали опіки (Коніка і ще якийсь кущ), ураження було плямою, що дивилася прямо на південь. А тис якось дивно по колу побурів. Різати поки не збираюсь, бо воно дивне - хвоя не суха. Напевно оброблю чимось від ржі і робитиму кореневе живлення. 

Придивіться уважно чи нема на ньому щитівки...у мене в тому році напала ця зараза саме на тис і деякі гілки виглядали так само...так, тиси не люблять сонце, тому восени треба буде пересадити, так що час полікувати у Вас є

• Лайк 1
Посилання на коментар

Доречі, у мене тис сидить в затінку. Правда, він у мене якоїсь кущової форми. Ніколи не бачила на ньому ні хвороб, ні шкідників, ні опіків

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Доречі, у мене тис сидить в затінку. Правда, він у мене якоїсь кущової форми. Ніколи не бачила на ньому ні хвороб, ні шкідників, ні опіків

Мій тис багатостраждальний. Вже не раз було таке, що за літо 2-3 рази обробляв фунгіцидами. Він лише раз за 3 роки був яскраво зеленим, він був тьмяно-зеленим. Він майже не виріс ні у висоту, ні в боки за весь цей час. Поруч з ним росте блакитний ялівець з поодинокими білими гілочками, якому теж не дуже. Також поруч росте Кипарисовик тупий Чірімен. Воно теж страждає, а між головок якісь нарости, що дуже нагадують іржу на рослинах з ютюб. 

IMG_8116.jpeg

Посилання на коментар

Вони печуться (( приберіть оту гальку від стовбура, а бажано і по перимктру крони...з ялівцем треба розбиратись, а кипарисовик, а тим більше тис цього не люблять (( в цьому році дуууже багато хвойних рослин постраждало від весняних опіків, був період коли снігу було ще багато, земля була мерзла як камінь, світило сонце і коренева ще не працювала...у мене попеклось дуже багато рослин, навіть ті хто не має пектися, одну ялинку я мабудь вже не врятую (( здорова ялиця корейська за пару днів стала руда (( я щось намагаюсь зараз зробити але важко, бо дерево було вже за 2 метри

От моя бідося(( 

20260529_122749.jpg

• Сумно 4
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Может не туда, но все же)

Вот такого красавца сегодня утром увидел, жук-олень!?

Здоровый, сантиметров 8-9, вынес за участок на пустырь, ибо косить траву собирался)

IMG_20260610_102354.thumb.jpg.053c92a2d7b530c38f6adbd6e484a763.jpg

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Вся стрічка на ФБ  в жуках оленях, а у нас нема, тільки жуки носороги...в компості купа бронзовок, всі відпущені на волю

20260529_150454.jpg

• Хаха 1
Посилання на коментар

22 часа назад, irina1969 сказал:

Вся стрічка на ФБ  в жуках оленях, а у нас нема

А у нас якась ферма))

Ось ще один, рога побільше))

IMG_20260612_164329.thumb.jpg.0986288570d7ba567c01f726780471fe.jpg

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Трохи квітів . Деякі вже відквітували. Дякуючи пані Ірині в мене завелось декілька кущиків японських троянд .  В більшості яких я навіть закохана. Ніколи не подобались чайнікі через то що що в мене то були не зрозуміли поодинокі квіти . Більшість з яких боялась дощу   

IMG_6505.jpeg

IMG_6503.jpeg

IMG_6502.jpeg

IMG_6500.jpeg

IMG_6499.jpeg

IMG_6498.jpeg

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Ну і просто квіти . Гортензія Хамеліон . Якщо не обрізати жодну гілку  ніяк не вкорочує, то на кінці вона робить таки величезни китиці які квітують перши . Ці гілкі були довши , залишились після того як я зрізала на букет  а ці залишились . Я не поняла де почку листова де квіткова залишила все як є . В березні з кожнойбруньки вже були сторчакі біли і як ми бачимо рівно з кожной брунькі ( абсолютно з кожной) квітконоси які будуть квітувати в другу хвилю , щоб створити різнокольоровий кущ . Зміни кольору я все ще не змогла добитися ( до бузково- синего одночасно з рожевим та зеленим) 

IMG_6510.jpeg

IMG_6508.jpeg

IMG_6488.jpeg

IMG_6468.jpeg

IMG_6476.jpeg

IMG_6477.jpeg

IMG_6493.jpeg

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Такий вибух кольорів, гарно ! У мене в цьому році також яскрава тераса, але воно ще не зовсім розрослось тому показувати нема чого...а вот сад якісь спокійний виходить...трішки стала докупати садового декору, але не для всього знайшла місце

image.thumb.png.d1afdb0ce53c04e25b29043797b070cd.pngimage.thumb.png.cee0f5ae291eb822be1f66b06b48c8e8.pngimage.thumb.png.90a6ad100376468759ae15787a867c37.pngimage.thumb.png.3635a8a655e9cfecdb11d6bb39ea4340.pngimage.thumb.png.93ad593d2d6a0dd1a0a0f8e61c270a53.pngimage.thumb.png.30894ee4e94f0b059460511caf09e7b1.pngimage.thumb.png.c234fd92c7034e10cbff13060127c45c.pngimage.thumb.png.ccc0d55c65f5d0c84cf452f555a26f32.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...