volomoto Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 47 хвилин тому, Vikctor сказав: Тримач тоді був практично безальтернативним Я пішов шляхом гвинтового з'єднання запобіжники і мідної шини. Тобто я просто просверлив в ніжках запобіжника отвори і до них гвинтами приєдную шини. Звичайно, що швидко замінити запобіжник не вийде, але не так часто його треба буде міняти. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 10 минут назад, volomoto сказал: Я пішов шляхом гвинтового з'єднання запобіжники і мідної шини. Тобто я просто просверлив в ніжках запобіжника отвори і до них гвинтами приєдную шини. Звичайно, що швидко замінити запобіжник не вийде, але не так часто його треба буде міняти. В мене це не було куди сховати й тому рішення повинно бути безпечним та естетичним. Зарз взяв би китайський тримач і зберіг би трохи грошенят. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 9 хвилин тому, Vikctor сказав: В мене це не було куди сховати й тому рішення повинно бути безпечним та естетичним. В мене все ховається в стелаж, тому пофіг як воно виглядає, головне щоб контакт був. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 2 години тому, ЯД сказав: А то везде только пишут что надо правильный, а что именно правильный - хз) а Class T чим не гуд. Самий що не є провірений всіма best practice ) Віктрон пару місяців назад нарешті Lynx Power In Class T розродився спеціально під ці запобіжники для літієвих збірок. Ну але то по багатому, можна ж мабуть і в термоусадку зекономивши на тримачі і габаритах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 1 час назад, volomoto сказал: Я пішов шляхом гвинтового з'єднання запобіжники і мідної шини. Тобто я просто просверлив в ніжках запобіжника отвори і до них гвинтами приєдную шини. Звичайно, що швидко замінити запобіжник не вийде, але не так часто його треба буде міняти. а можливість аварійно розімкнути вручну? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 36 минут назад, newbee2020 сказал: а можливість аварійно розімкнути вручну? Аварійно розімкнути запобіжник, що створений для аварійного ж розмикання електричного ланцюга? Може я неправий, але звучить як намагання вберегти вогнегасник від вогню) 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 21 минуту назад, Vikctor сказал: Аварійно розімкнути запобіжник, що створений для аварійного ж розмикання електричного ланцюга? Може я неправий, але звучить як намагання вберегти вогнегасник від вогню) а навіщо там тоді в тримачах дугогасильна камера? і зручний стоп-кран? ті запобіжники мають достаньо довгий час спрацювання, аварійні ситуації різні бувають Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 7 минут назад, newbee2020 сказал: а навіщо там тоді в тримачах дугогасильна камера? і зручний стоп-кран? ті запобіжники мають достаньо довгий час спрацювання, аварійні ситуації різні бувають В моєму тримачеві стоп-крану немає. Для виймання запобіжника тре докупати окремий "виймач", або виймати трохи помучавшись. А дугогасильна камера я думаю потрібна якраз для випадків коли хтось вийматиме запобіжник під навантаженням, бо дуга в DC дуже зла. А ви впевнені взагалі що там є дугогасильні камери? Бо виглядає як просто дуже товсті клеми з гарного металу. Спойлер 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 (змінено) 1 годину тому, newbee2020 сказав: а можливість аварійно розімкнути вручну? Так для цього рубильник зазвичай ставлять окремо. У віктрона на всіх схемах таке. В мене теж запобіжники class t болтами скручені до проводу. Змінено 16 грудня 2024 користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 1 годину тому, newbee2020 сказав: а можливість аварійно розімкнути вручну? Для того ще є автомат: 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 (змінено) Замінив перемички. Свердлив мідну шину вперше. Наробив дірок Наступного разу при роботі з не чорним металом спочатку скористуюся гуглом та ютюбом Мучався не даремно. Результат по різниці вольтажу відразу стало видно. Змінено 16 грудня 2024 користувачем МакДо 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 13 хвилин тому, МакДо сказав: Наступного разу при роботі з не чорним металом спочатку скористуюся гуглом та ютюбом Товстий алюміній важче сверлити, ніж сталь. Ще рекомендую пшикнути на ті зʼєднання спеціальним спреєм прити корозії контактів, бо у вас не луджена мідь контактує з алюмінієм. Спрей продається в Епіцентрі. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 17 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2024 11 часов назад, Vikctor сказал: В моєму тримачеві стоп-крану немає. Для виймання запобіжника тре докупати окремий "виймач", або виймати трохи помучавшись. А дугогасильна камера я думаю потрібна якраз для випадків коли хтось вийматиме запобіжник під навантаженням, бо дуга в DC дуже зла. А ви впевнені взагалі що там є дугогасильні камери? Бо виглядає як просто дуже товсті клеми з гарного металу. в мене такий китайчик, не знаю чи та камера працює але там є пелюстки наче для гасіння. і написано що розмикати швидко, думаю саме для цього. коштує недорого. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 17 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2024 Написав вчора виробнику, що вони ставлять затонкі перемички, через що страждає баланс збірки. Показав зміни в моїй батарейці. Приклав фотографії. Відповіли: "Hello sir, this is possible. You can use it for a while to see. If you have any other questions, please contact us again." 2 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 17 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2024 (змінено) 1 час назад, newbee2020 сказал: в мене такий китайчик, не знаю чи та камера працює але там є пелюстки наче для гасіння. і написано що розмикати швидко, думаю саме для цього. коштує недорого. Так, про цього китайчика я вчора і писав пану ЯД як про класний дешевий замінник тримача від ЕТІ. При відкиданні кришки одночасно виймається запобіжник з контактів? Дугогасильна камера на модульной автоматиці зазвичай закрита. Принаймні я не бачив відкритих камер, хоча не дуже заглиблювався у питання. Порада розмикати швидко, бо при повільному розмиканні в ланцюгу DC дуга буде страшна. Десь нещодавно відео викладали. Змінено 17 грудня 2024 користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 17 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2024 21 хвилину тому, Vikctor сказав: Десь нещодавно відео викладали. Воно? Там щоправда вольтаж суттєво вищий чим в наших акумах. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 17 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2024 (змінено) 49 минут назад, Vikctor сказал: При відкиданні кришки одночасно виймається запобіжник з контактів? Дугогасильна камера на модульной автоматиці зазвичай закрита. так, виймається. і контакт запобіжника в момент розриву проходить через типу пластикову гребінку. підозрюю, що вона одноразова. Змінено 17 грудня 2024 користувачем newbee2020 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 17 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2024 3 години тому, МакДо сказав: Відповіли: "Hello sir, this is possible. You can use it for a while to see. If you have any other questions, please contact us again." Ну типова відповідь китайського сапорту. Вони могли це взяти до уваги, просто говорити не всіють по-людськи. А найцікавіше те, що з шинами воно буде дешевше, ніж з перемичками, бо нарізати шини і насверлити в них отвори є простіше, ніж обжимати наконечники, бо цей процес легше повністю автоматизовується. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 17 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2024 (змінено) Помітив багу: будинок на батарейці. Увімкнув бойлер + шось там ще. Інвертор показує ток розряду 44А, а БМС 25... Хз чи це на щось впливає і чи до чогось може призвести... Змінено 17 грудня 2024 користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 17 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2024 (змінено) Ой, тут було SOC 90 Ah, я заради експерименту змінив на 200. SOC на БМС та інверторі виріс з 66 до 99%. Напевно треба повернути взад. Повернув взад і SOC став 45%. Навіщо я туди поліз... Змінено 17 грудня 2024 користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 17 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2024 Страсті)) увімкнув електро котел. На 25% батарейка пішла в захист по розряду. SOC став «0». Найбільше просаджені виявилися ті страждальні банки на старих перемичках: 5, 9, 13. На них була найбільша просадка. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 17 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2024 1 година тому, МакДо сказав: Інвертор показує ток розряду 44А, а БМС 25... Посмотрите клещами кто прав) в бмс можно немного "поправить", правда оно все равно не будет совпадать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 17 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2024 5 хвилин тому, ЯД сказав: Посмотрите клещами кто прав) в бмс можно немного "поправить", правда оно все равно не будет совпадать Інвертор правий, бо я знав яке навантаження в кВт бралося з АКБ. Плюс до цього розряд по Бмс 100А дозволений і інвертор брав щось 4,5+кВт. Раніше ця програмка все показувала правильно: при виставленому на інверторі обмеженню в 50А на заряд, програмка показувала 46,7А Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2024 2 часа назад, МакДо сказал: при виставленому на інверторі обмеженню в 50А на заряд, програмка показувала 46,7А инвертор чуть перестраховывается как по вольтажу так и по амперам, у меня заряд сейчас тоже стоит 50 ампер от сети, а по данным бсмс 46-47 ампер с хвостиком, так же напряжение заряда стоит 3,45 инвертор заряжает чуть меньше в итоге смс показывает 97% вообще инверторная бмс забавная штука, что то все время пытается за тебя думать и командовать инвертором 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 18 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 18 грудня 2024 Ранок, батарейка зарядилася. Тепер хоч чесно показує Discharge та ток розряду замість Standby і 0,0А при циклічному розряді-заряді 100%-96%. Може то так і сталося в розрахунках, що ті 4% розряду кралися при кожному циклі... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз