volomoto Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 9 годин тому, Vikctor сказав: Якраз все. Тільки в відео цей показник він виставив 3,59 (і в мене відповідно так само), а на скріні 3,449. Але вам спочатку треба зарядити до 100%, бо якщо жодного разу цього не робили, то бмс показує випадкове число в SoC. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 (змінено) 9 годин тому, Vikctor сказав: Якраз все. Тільки в відео цей показник він виставив 3,59 (і в мене відповідно так само), а на скріні 3,449. у нього є декілька роликів по налаштуванням і в останньому він змінив налаштування, вони такі як на сайті. пункт soc 100 volt для того щоб бмс оновлювала показник soc до 100 при досягнені заданої напруги в цьому пункті. це так сказати буде віртуальний показник котрий трошки більше від реального. на декілька відсотків. що означае ви можете не заряджати прям повністю батарею для досягнення 100, можна заряджати до встановленої напруги і бмс буде показувати 100. насправді при зарядці до 3.5в без стадії абсорбції реальний soc 97%. але є ньюанс, показник оновлюється до 100 при досягнені напруги любої з комірок, а не усіх. при бажані можете зменшити напругу в цьому пункті зменшивши реальний рівень soc. як на мене. то це оптимальний режим заряду для таких батарей з цією бмс у варіанті коли інвертор заряджае по soc. батарея буде трошки не дозаряджатися для подовження життя. але в той же час показник soc буде показувати більш менш реальну картинку. але. якщо батарея ще не заряджалась до повного і не балансувалася, то спочатку потрібно зарядити до 3.6в і відбалансувати до різниці не більше 0,01в. а потім вже встановити налаштування по soc Змінено 10 жовтня 2024 користувачем Александр Аврамчук 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 (змінено) 37 минут назад, Александр Аврамчук сказал: насправді при зарядці до 3.5в без стадії абсорбції реальний soc 97% насправді це 90% гляньте на будь який графік заряду LifePo4 Змінено 10 жовтня 2024 користувачем Star1111 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 (змінено) 29 хвилин тому, Star1111 сказав: насправді це 90% гляньте на будь який графік заряду LifePo4 згідно моїх спостережень таки ближче до 100. заряджену батарею до 3.5в пробував зарядити до 3.6в, батарея взяла мізер, декілька відсотків . Змінено 10 жовтня 2024 користувачем Александр Аврамчук Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 1 минуту назад, Александр Аврамчук сказал: це був скріншот з Даташиту виробника для мене вибір між блогер та виробник 100% на користь виробника тому вибачте шо він там наміряв і як повіреним обладнанням навіть дивитися не буду😐 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shusta Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 39 хвилин тому, Star1111 сказав: насправді це 90% гляньте на будь який графік заряду LifePo4 насправді це залежить від струму заряду, дуже сумніваюсь що хтось зряджає на струмі 1с. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 (змінено) 21 минуту назад, shusta сказал: насправді це залежить від струму заряду, дуже сумніваюсь що хтось зряджає на струмі 1с. різниці майже немає, хоча можливо при 0.5С при 3.5 і буде 97%, згоден Змінено 10 жовтня 2024 користувачем Star1111 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 Насправді можна нарити купу графіків, і всі чуть різні, так само різні блогери по різному говорять тому треба щось приймати за "точку відліку" я вважаю що це повинні бути специфікації виробника, бо як що вони офіційні то за них хтось відповідає на відміну від "Блогерів" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 1 хвилину тому, Star1111 сказав: Насправді можна нарити купу графіків, і всі чуть різні, так само різні блогери по різному говорять тому треба щось приймати за "точку відліку" я вважаю що це повинні бути специфікації виробника, бо як що вони офіційні то за них хтось відповідає на відміну від "Блогерів" все це теорія. я більше вірю практиці. практика підтвердила дані блогера. ні що не заважає вам розвіяти чи підтвердити міф на власній батареї. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 (змінено) 21 минуту назад, Александр Аврамчук сказал: ні що не заважає вам розвіяти чи підтвердити міф на власній батареї. На жаль у мене немає чим вимірювати місткість батареї😪 Пороги встановив такі Bulk - 55.2 Float -53 Cut Off - 48 думаю нормально буде Змінено 10 жовтня 2024 користувачем Star1111 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 26 хвилин тому, Star1111 сказав: бо як що вони офіційні то за них хтось відповідає на відміну від "Блогерів" 18 хвилин тому, Star1111 сказав: На жаль у мене немає чим вимірювати місткість батареї Так от у блогерів є чим вимірювати. А папір терпить все ) Гладко било на бумагє да забилі про оврагі (с) На своїх 230A ячейках, я там щось теж непобачив ніяких 10% між 3.45 і 3.65, але струм був 0.1-0.15С 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 8 минут назад, vovarpd сказал: Так от у блогерів є чим вимірювати але ніхто не знає що то обладнання показує як людина яка в своему житті багато що вимірювала я вам виміряю той результат який треба кожен раз 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 11 хвилин тому, vovarpd сказав: я там щось теж непобачив ніяких 10% між 3.45 і 3.65, але струм був 0.1-0.15С то може заводські налаштування і не варто зачіпати, особливо в перші дні користування? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 (змінено) це дуже зручно Бо коли вам треба щось сказати про рівень заряду ви наводите цього блогера але коли треба сказати що треба стискати комірки ви приводите іншого бо ба - цей говорить що не треба стискати а ви вважаєте що треба таким чином головне потрібного блогера підібрати і аргументи будуть залізні😀 Змінено 10 жовтня 2024 користувачем Star1111 2 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 12 хвилин тому, yur43 сказав: то може заводські налаштування і не варто зачіпати, особливо в перші дні користування? Залежно чиї заводські налаштування. На своїх батареях з ячейок grade a, я заводських налаштувань на інверторі не міняю. Зашив те що йде у віктрона з заводу. На практиці ці 3.55 (які розглядаються як 100% SOC) на ячейку мені виглядають ідеально, так як на першому циклі був розбаланс порядка 0.1-0.13 і якраз на спадаючому струмі це дозволило жодній ячейці не вийти за ліміт 3.65 і не поставити бмс в аварію. Все нормально відпрацювало без втручання. Але між 3.45 і 3.65 ну там явно не було 23А в моєму випадку, тобто отих 10%, добре як половина є з того. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 22 хвилини тому, Star1111 сказав: це дуже зручно Бо коли вам треба щось сказати про рівень заряду ви наводите цього блогера але коли треба сказати що треба стискати комірки ви приводите іншого бо ба - цей говорить що не треба стискати а ви вважаєте що треба таким чином головне потрібного блогера підібрати і аргументи будуть залізні😀 саме ці дані підтверджені іншими блогерами і власним досвідом... не треба вірити всьому на 100 відсотків. треба все сприймати через критичне мислення. блогери можуть щось не досказати або помилитись або висказати щось через свій субективний погляд. людський фактор . але тут нема субективізму, тут голі факти, покази вимірювальний приладів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 1 минуту назад, Александр Аврамчук сказал: треба все сприймати через критичне мислення....... блогери можуть щось не досказати або помилитись або висказати щось через свій субективний погляд саме тому не треба давати ссілку на відео блогера як аргумент 2 минуты назад, Александр Аврамчук сказал: покази вимірювальний приладів. прилад називаєтеся вимірювальним коли має метрологічну повірку, все інше це - покзометр 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 15 хвилин тому, Star1111 сказав: саме тому не треба давати ссілку на відео блогера як аргумент прилад називаєтеся вимірювальним коли має метрологічну повірку, все інше це - покзометр дякую з пораду. але я сам буду приймати ріщення про те які посилання давати 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Star1111 Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 3 минуты назад, Александр Аврамчук сказал: дякую з пораду. але я сам буду приймати ріщення про те які посилання давати Це не Вам порада, а тим хто буде читати ваші пости, бо як ви кажете 27 минут назад, Александр Аврамчук сказал: треба все сприймати через критичне мислення 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 2 години тому, Star1111 сказав: Це не Вам порада, а тим хто буде читати ваші пости, бо як ви кажете аналогно можу усім іншим порадити при читані ваших постів... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vitaliy17 Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 9 часов назад, vovarpd сказал: Залежно чиї заводські налаштування. На своїх батареях з ячейок grade a, я заводських налаштувань на інверторі не міняю. Зашив те що йде у віктрона з заводу. На практиці ці 3.55 (які розглядаються як 100% SOC) на ячейку мені виглядають ідеально, так як на першому циклі був розбаланс порядка 0.1-0.13 і якраз на спадаючому струмі це дозволило жодній ячейці не вийти за ліміт 3.65 і не поставити бмс в аварію. Все нормально відпрацювало без втручання. Але між 3.45 і 3.65 ну там явно не було 23А в моєму випадку, тобто отих 10%, добре як половина є з того. а у вас бмс не рулить інвертором? що так - лінь підключати/налаштовувати з'єднання? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 (змінено) 47 хвилин тому, vitaliy17 сказав: а у вас бмс не рулить інвертором? що так - лінь підключати/налаштовувати з'єднання? Бмс дані всі передає через rs485 і драйвера. Але там ліміти вищі зверху, по-моєму 3.65 і нижчі знизу, 2.50. але це вже аварія, інвертор до цього не доводить. В мене проста бмс jk, не інверторна. Все що інвертору треба від бмс це струм заряду і розряду. Це звісно береться до уваги, dvcc працює. Змінено 10 жовтня 2024 користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vitaliy17 Опубліковано: 10 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 28 минут назад, vovarpd сказал: Бмс дані всі передає через rs485 і драйвера. Але там ліміти вищі зверху, по-моєму 3.65 і нижчі знизу, 2.50. але це вже аварія, інвертор до цього не доводить. В мене проста бмс jk, не інверторна. Все що інвертору треба від бмс це струм заряду і розряду. Це звісно береться до уваги, dvcc працює. Ну якщо бмс підключена, тоді особливого змісту в тих налаштуваннях батареї немає (ну крім надто низький вольтаж не ставити). Бо тоді CC/CV рулить драйвер, там по замовчуванню стоїть 3.45В на ячейку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 11 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 7 годин тому, vitaliy17 сказав: Ну якщо бмс підключена, тоді особливого змісту в тих налаштуваннях батареї немає (ну крім надто низький вольтаж не ставити). Бо тоді CC/CV рулить драйвер, там по замовчуванню стоїть 3.45В на ячейку. Це так, драйвер запрограмований на 3.45 по дефолту. Хоча правильніше він мав би передавати оті 3.55 100% soc які я поставив на бмс. Значення в інверторі бачу більше для безпеки, так як це вшито в інвертор, а комунікація з gx програмна через купку проводів і перехідників де потенційно можуть бути проблеми. Gx може вийти з ладу, dvcc можна кривими руцями випадково вимкнути, драйвер може глючити, що доречі я мав на якійсь версії, батарею можем поміняти на іншу без комунікації, ітп. Тоді ці настройки стають корисні. інвертор переходить на свій алгоритм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2024 Обведені показники в налаштуваннях бмс стосуються характеристик самой бмс чи обмеження струму заряджання/розряджання для комірок? Якщо незрозуміло задав питання, то поясню - в мене бмс на 200А, але акб я не хочу заряджати/розряджати з показниками струму вище 150А. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз