yur43 Опубліковано: 17 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 8 хвилин тому, newbee2020 сказав: плита 3 квт чайник 2 квт бойлер 2 квт духовка 4 квт якійсь підігріви, компи 1 квт, кавоварка 1 квт, тостер і тд 13 квт в теорії нарахував. без кондиціонера це ж треба людей ще до цих інструментів, чи принципово все разом має працювати? .. ще парілку трифазну на 8 кВт забули 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 Сьогодні зловив перший перегруз. Стиралка (2 кВт) + духовка (4 кВт)+ чайник 2 кВт + фон 0.4. ну і звісно під час відключення. Після включення інвертора - спочатку чайник, потім все інше - працювало 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 17 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 (змінено) 2 години тому, shneider_vova сказав: Сьогодні зловив перший перегруз. Стиралка (2 кВт) + духовка (4 кВт)+ чайник 2 кВт + фон 0.4. ну і звісно під час відключення. Після включення інвертора - спочатку чайник, потім все інше - працювало в таймофюс графа потужність на всю стоїть? пропоную нік одного спільного знайомого дерусифікувати в "спостерігач", або "трохи не такий" Змінено 17 листопада 2024 користувачем yur43 1 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 5 хвилин тому, yur43 сказав: в таймофюс графа потужність на всю стоїть? 6000 для 6квт інвертора 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 15 минут назад, shneider_vova сказал: Сьогодні зловив перший перегруз. Стиралка (2 кВт) + духовка (4 кВт)+ чайник 2 кВт + фон 0.4. ну і звісно під час відключення. Після включення інвертора - спочатку чайник, потім все інше - працювало В HA можно автоматизации сделать если через розетки с энергомонитором все включить, стиралки в большинстве случаев помнят программу как и посудомойки, духовка под вопросом, ну и тот же бойлер тоесть выключать что то что возобновит свою программу после того как чайник закипит, ну или чайник к примеру не даст включить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 Відчуваю доведеться вкотре перетрушувати електричні щити. На етапі будівництва поділив споживачів на три групи: критичні, важкі, інші. Не вгадав... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 (змінено) 2 часа назад, newbee2020 сказал: плита 3 квт чайник 2 квт бойлер 2 квт духовка 4 квт якійсь підігріви, компи 1 квт, кавоварка 1 квт, тостер і тд 13 квт в теорії нарахував. без кондиціонера І все це у вас на однієї фазі? Співчуваю. Краще найняти толкового спеціально навченого хлопця, який не допустить такого нерівномірного розподілу приладів. Я тут другий день поспіль намагаюся спожити згенероване СЕС (згадав розповіді пана mib про рибаків) і виявилось, що скажемо пралка зовсім не весь час двочасовиї програми споживає електрику по максимуму, а лишень дуже короткі відрізки. А чайник з микрохвильовкою працюють занадто мало.) Мультіварка взагалі максимально енергозберегаюча хрінь. І чомусь мій десктоп (доволі просунутий) не споживає більше 150-200Вт, а скоріш за все значно менше навіть ціх значень. Змінено 17 листопада 2024 користувачем Vikctor 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 51 минуту назад, Vikctor сказал: згадав розповіді пана mib про рибаків) Вот вам еще и удочка для размышлений Понятно что у вчех по разному но это потребление по приборам за эти сутки и за этот месяц 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 Я ж вірно розумію що для повернення в режим праці притаманний для графиків відключень (заряджання акб до 100% за першою ж нагодою) достатньо просто зняти галочку з віконця time of use? 29 минут назад, mib сказал: Вот вам еще и удочка для размышлений Понятно что у вчех по разному но это потребление по приборам за эти сутки и за этот месяц Для завдання спожити якамога більше халявной електрикі за короткий час ваші ескізи не дуже допоможуть. В сенсі я й так розумію що бойлер один з найбільших споживачів, але він в мене нагрівається виключно з 23.00 і приблизно до 0.00 щоденно і в часи наявності сонця не потребує нагріву. І холодильник ніяк не змусити споживати в цей час більше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 35 хвилин тому, mib сказав: Вот вам еще и удочка для размышлений Понятно что у вчех по разному но это потребление по приборам за эти сутки и за этот месяц Отож бо. Я посміхаюсь з попереджень ДТЕК чи Укренерго де на картинці вказані прилади, що споживають найбільше. Відразу хочеться бачити, скільки часу вони так споживають. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 6 хвилин тому, Vikctor сказав: Я ж вірно розумію що для повернення в режим праці притаманний для графиків відключень (заряджання акб до 100% за першою ж нагодою) достатньо просто зняти галочку з віконця time of use? Я не певний, я просто виставив 100% для всіх часових проміжків 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 8 минут назад, Vikctor сказал: В сенсі я й так розумію що бойлер один з найбільших споживачів, але він в мене нагрівається виключно з 23.00 і приблизно до 0.00 щоденно і в часи наявності сонця не потребує нагріву. Летом это гужно поменять, но с другой стороны если будет ЗТ то без разницы когда что греться будет пока выработка будет перекрывать потребление А так у меня фоновая нагрузка 300 ватт сейчас первых пара ночных часов нагрузка 6-9 квт когда работает сушка посудомойка пара бойлеров и может быть котел Я тоже надеюсь на ЗТ но если нет просто всему поменяю расписание на день и к реальной выработке привяжу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 11 минут назад, shneider_vova сказал: Я не певний, я просто виставив 100% для всіх часових проміжків Ну якось до активації time of use в мене ж акб заряджалася з дозволеной потужністю... В тебе ж сьогодні вже було вимикання світла? Бо в мене досі не було, але завтра буде. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 Тільки що, Vikctor сказав: Ну якось до активації time of use в мене ж акб заряджалася з дозволеной потужністю... В тебе ж сьогодні вже було вимикання світла? Бо в мене досі не було, але завтра буде. Було 3 години, але і батарею зарядив вночі, і сонце було вдосталь. Але перегруз зловив (вище писав). Думаю, як була б мережа, то вона підстрахувала б на ті 1-2 хвилини, що було перевантаження 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 6 часов назад, МакДо сказал: Комплектний кабель АКБ 25мм2 очікувано злегка гріється при 80А заряду від мережі. А какая длина комплектного кабеля? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 17 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2024 (змінено) 37 хвилин тому, professori сказав: А какая длина комплектного кабеля? Пишуть 1,5м. Я не перевіряв. Але з урахуванням відстані від конекторів батареї до клемнику інвертору було в «притичок». Маю пірометр та перевірю «нагрів» кабелю за нагоди. Так як органоліптично кабель був теплим у підвалі з температурою 19 градусів. Змінено 17 листопада 2024 користувачем МакДо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 а може хтось знає (щоб не лопатити інструкцію) - чи можна налаштувати різний струм заряду батареї від мережі та від панелей? бо планую на період відключень тримати батарею на 100%, і не хочу зараз насилувати мережу занадтим навантаженням. мене влаштувало б і повільне заряджання від мережі, скажімо, струмом 20А, а від панелей брати 50А 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 (змінено) 6 хвилин тому, shneider_vova сказав: а може хтось знає (щоб не лопатити інструкцію) - чи можна налаштувати різний струм заряду батареї від мережі та від панелей? бо планую на період відключень тримати батарею на 100%, і не хочу зараз насилувати мережу занадтим навантаженням. мене влаштувало б і повільне заряджання від мережі, скажімо, струмом 20А, а від панелей брати 50А Тут ми можемо змінити струм заряду батареї від мережі. На рахунок сонця, здається, обмеження ставиться у Max charge / Max discharge на першій сторінці меню Battery settings Змінено 18 листопада 2024 користувачем МакДо 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 15 часов назад, shneider_vova сказал: Я не певний, я просто виставив 100% для всіх часових проміжків Ти правий. Я не знайшов інших варіантів як зміними відсоток зарядженості і дозволити заряджання від мережі в time of use. Зробив весь час 90% і заборонив заряд від мережі тільки в часи коли може бути сонце. Я чомусь думав, що достатньо буде двічі на рік змінювати налаштування time of use - типу на зиму та на час високой інсоляції. Але схоже це інструмент для постійних змін в залежності від обставин. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 (змінено) 1 година тому, МакДо сказав: На рахунок сонця, здається, обмеження ставиться у Max charge / Max discharge на першій сторінці меню Battery settings От мене це питання хвилювало вже пару тижнів. Не було сонця для перевірки. А вчора було - так навіть не згадав) Хтось перевіряв? Змінено 18 листопада 2024 користувачем beavis Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 20 хвилин тому, beavis сказав: От мене це питання хвилювало вже пару тижнів. Не було сонця для перевірки. А вчора було - так навіть не згадав) Хтось перевіряв? Не мав змоги в цей період витиснути стільки з панелей Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 3 хвилини тому, МакДо сказав: Не мав змоги в цей період витиснути стільки з панелей Та можна просто зменшити цифри в налаштуваннях для перевірки. Але хотів то зробити при хоч якомусь сонці... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 38 хвилин тому, beavis сказав: От мене це питання хвилювало вже пару тижнів. Не було сонця для перевірки. А вчора було - так навіть не згадав) Хтось перевіряв? Max Charge – це максимальний сумарний струм заряду від сонця та мережі, а там де галочка Grip Charge, то це максимальний струм заряду від мережі. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 Чодова мультіплікована роз'яснялка. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 17.11.2024 в 15:25, yur43 сказав: мій 16мм.кв КГ3 кабель при струмі заряду 70А виділяє 0,7w потужності на 1 метр (падіння 0,01в). Інфрачервоний термометр показував 26С на кабелі при кімнатній 20С. При цьому самі батареї теж нагріваються при заряді до 25С. .. просто для інформації. 15хв на 100А розряд 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз