Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

16 хвилин тому, Vikctor сказав:

Як ви зробили такий висновок?

Гарний показник - відповідність заряду очікуваному. Якщо присутній значний дизбаланс, реальний заряд не можна використати в повній мірі. При розряді розбалансованої батареї ми отримаємо "0%" в самому неочікуваному місці, наприклад 30%.

Так само і при заряді. Комірки з вищим зарядом заважатимуть нищим поглинати заряд, тоді БМС може перескочити різко з 70% (наприклад) на 100%.

Після тривалої відсутності балансування з'являються оці неприємні стрибки.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 минут назад, yur43 сказал:

Гарний показник - відповідність заряду очікуваному. Якщо присутній значний дизбаланс, реальний заряд не можна використати в повній мірі. При розряді розбалансованої батареї ми отримаємо "0%" в самому неочікуваному місці, наприклад 30%.

Так само і при заряді. Комірки з вищим зарядом заважатимуть нищим поглинати заряд, тоді БМС може перескочити різко з 70% (наприклад) на 100%.

Після тривалої відсутності балансування з'являються оці неприємні стрибки.

Тобто слід спробувати розрядити акб до 20% (нижче 30%) для перевірки, а не лишень заряджати до 100%? Бо досі нижче 43% не доводилось  розряджати, хоча дозволено в налаштуваннях до 35%.

Посилання на коментар

8 хвилин тому, Vikctor сказав:

Тобто слід спробувати розрядити акб до 20% (нижче 30%) для перевірки, а не лишень заряджати до 100%? Бо досі нижче 43% не доводилось  розряджати, хоча дозволено в налаштуваннях до 35%.

Так. Як ще можна оцінити роботу батареї? Або чекати довгого відключення і подивитись записи історії.

image.png.b1ee5c064863ee0357f830b105879a68.png

Змінено користувачем yur43
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, Vikctor сказав:

Який точний критерій відбалансованих комірок?

напруга на комірці 3.45 або вище і так, різниця в тисячних долях. Вище цієї напруги також може піти розбаланс, але різниця в ампер-годинах там вже мінімальна буде. Для щоденного використання цього достатньо.

• Лайк 2
Посилання на коментар

51 хвилину тому, Vikctor сказав:

Тобто слід спробувати розрядити акб до 20% (нижче 30%) для перевірки

це справедливо для батареї яка вже попрацювала якийсь час: півроку, рік. За цей час дійсно вже може бути різниця в ємності між комірками, виявити яку можна тільки розрядом. Для нової батареї, можна обмежитися періодичним верхнім балансуванням, воно й буде стримувати розбіг комірок по ємності.

Змінено користувачем razzil
  • Лайк 1
Посилання на коментар

15.12.2024 в 21:55, vovapk сказав:

Всіх вітаю, маю таке питання!

Інвертор Deye SUN-6K-SG03LP1-EU + акумулятор Deye SE-G5.1 Pro-B на 5 кВт. В будинок заведено 3 фази, інвертор підключено на одну фазу через трьохпозиційний автомат (в одному крайньому положенні живлення на автомати на цій фазі іде через інвертор, в іншому повз інвертор). Живлення на сам інвертор для заряду акумулятора іде через автомат з іншої фази.

Вчора випадково побачив що при наявності електроживлення з мережі та увімкнених автоматах інвертор знаходиться в режимі офф-грід, і буквально за хвилину він перейшов на заряд акумулятора від мережі. Шляхом спостереження побачив ще 4 таких перехода, і звернув увагу що ніколи не бачив щоб інвертор зарядив акумулятор на 100% і почав просто в режимі байпаса живити будинок. Він заряджає акумулятор до 100%, потім переходить на 1-2 хв в режим офф-грід трохи розряджаючи акумулятор, і знову починає заряджати його.

Це ж не коректна робота? Інвертор має на дисплеї показати що він закінчив заряджати акумулятор і перейшов в режим байпасу?

На фото можна побачити що в 13:53 інвертор в мережі і заряджає акумулятор потужністю близько 30 ват. В 13:56 переходить в режим офф-грід на дві хвилини. В 13:58 знову починає заряджати акумулятор. Наступного разу він перейшов в режим офф-грід за 40 хвилин, а після цього не зміг дочекатися цього протягом півтори години. Хоча перед цим один раз інтервал був близько всього лише 5 хвилин.

Отже, на минулому тижні у мене був електрик і ми зробили наступне:

- замінили автомат в щитовій, що іде на Grid в інвертор з С16 на С50.

- переключили цей автомат з фази В на фазу А, на яку підключено Load в інверторі.

Тепер у мене все наче правильно підключено. Grid та Load на одній фазі, Load підключено через трьозпозиційний перемикач І-0-ІІ.

З моменту перепідключення жодного разу електропостачання не вимикалося протягом декількох діб, акумулятор давно мав зарядитися. Жодного разу не побачив щоб інвертор перейшов в режим офф-грід, проте і біля нього дуже довго не міг слідкувати.

За ці дні жодного разу не побачив іншого стану акумулятор ніж режим заряду.

Питання: чи можна побачити якийсь журнал режиму роботи інвертора в плані переходу з онн-грід на офф-грід та навпаки? Чи не буде відбуватися пришвидшена деградація акумулятора від того що він постійно заряджається малим током?

Ось такі показники зараз на інверторі про акумулятор (систему встановлено декілька тижнів тому).

20241223_120627.jpg

20241223_120632.jpg

20241223_120638.jpg

Змінено користувачем vovapk
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, vovapk сказав:

Чи не буде відбуватися пришвидшена деградація акумулятора

58,4в це саме той випадок

Посилання на коментар

16 минут назад, yur43 сказал:

58,4в це саме той випадок

Це максимальне значення при заряджанні. А наразі там 55,09 В. На першому екрані.

• Лайк 2
Посилання на коментар

29 минут назад, vovapk сказал:

За ці дні жодного разу не побачив іншого стану акумулятор ніж режим заряду.

Ну то дайте йому розрядитись і побачите :-). Він у стані підтримання заряду (Float) весь час буде жерти якусь мізерну потужність. Не звертайте на це уваги. До речі, float здається можна відключити у меню.

Змінено користувачем yurriy
Посилання на коментар

1 годину тому, vovapk сказав:

чи можна побачити якийсь журнал

На багато більший функціонал та історія

www.deyecloud.com/login

Посилання на коментар

3 часа назад, vovapk сказал:

у мене був електрик...

- замінили автомат в щитовій, що іде на Grid в інвертор з С15 на С50.

А ввідний автомат у вас якого номіналу? Бо заміна С16 (С15 я не бачив але не виключаю що у вас якась позиція під замовлення стояла) на С50 звучить як поганий анекдот.

Посилання на коментар

Інвертор Must перемикався на грід без блимання світла. Інвертор Deye перемикається з блиманням. Начебто ні на шо не впливає, але всеж...
Вичитав що це може бути повʼязано з розриванням нуля. І дехто зʼєднує нулі grid і load, що протиречить схемі підключення інвертора з ТТ заземленням.
То можна щось з цим зробити? І взагалі у кого як проходить процес перемикання?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, Vikctor сказав:

А ввідний автомат у вас якого номіналу? Бо заміна С16 (С15 я не бачив але не виключаю що у вас якась позиція під замовлення стояла) на С50 звучить як поганий анекдот.

З приводу С15 описка, дійсно С16 був.

Зараз у мене ввідний автомат 32А 3 фази від кооперативу індивідуальних забудовників, проте ось чекаю на підключення від ДТЕК 28 кВт потужності, я так розумію що це буде 50А автомат на 3 фази.

Відповідно до цього і ставив автомат на цю фазу С50 щоб пропускав до 9 кВт (до 6 кВт споживання та 3 кВт на заряд акумулятора).

• Лайк 1
Посилання на коментар

25 хвилин тому, razzil сказав:

Інвертор Must перемикався на грід без блимання світла. Інвертор Deye перемикається з блиманням. Начебто ні на шо не впливає, але всеж...
Вичитав що це може бути повʼязано з розриванням нуля. І дехто зʼєднує нулі grid і load, що протиречить схемі підключення інвертора з ТТ заземленням.

У мене нулі розірвані трьохпозиційним перемикачем.

Перемикання відбувається з блиманням світлодіодних ламп, проте ні на якій техніці цього не помічаю.

До цього був звичайний не гібридний інвертор  Ective на 1.5 кВт, перемикання відбувалося без блимання світла.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

29 минут назад, razzil сказал:

Блимало освітлення, доки не поставив стаби. Зараз не помічаю, коли воно перемикається. Справа мабуть у різниці напруг на виході власного перетворювача та мережі. Чим вона більша - тим помітніше блимає.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

40 минут назад, razzil сказал:

Ще давно читав чи дивився відео, де пояснювали чому лишень в дешевих інверторах перемикання відбувається геть непомітно. Маст так - тільки по звуку дізнавався що світло зникло. Deye вдень перемикається настільки непомітно, що я ніколи не знаю чи є мережа. А ввечері так - лампи ледь помітно але блимають. Комп не перезавантажується і взагалі окрім ламп ніяких інших ознак перемикання. В 3-фазному Deye є вбудоване реле, що замикає РЕ на N в автономному режимі. Якраз актуально саме для ТТ. В моєму інверторі для цього треба зняти галочку з island mode і підтвердити цю дію.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

20 минут назад, yurriy сказал:

Блимало освітлення, доки не поставив стаби. Зараз не помічаю, коли воно перемикається. Справа мабуть у різниці напруг на виході власного перетворювача та мережі. Чим вона більша - тим помітніше блимає.

У замовника на люкспавері взагалі комп перезавантажувався. Ця пауза пов'язана з безпекою і вірогідно чим дорожче техника тим більша відповідальність виробника за надійну працю свого  продукту.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Помітив, що в мене не всі лампи блимають при перемиканні. Всі лед, але різних виробників.

• Лайк 2
Посилання на коментар

У когось буває тут інший напис крім Charge та Discharge?

Я у себе жодного разу не побачив Idle (режим простоюювання).

Інсталятори говорять що бмс поки є живлення мережі живиться від інвертора а не від акб, тому це рахується як споживання.

20241223_194508.jpg

Посилання на коментар

3 хвилини тому, vovapk сказав:

Інсталятори говорять що бмс поки є живлення мережі живиться від інвертора а не від акб, тому це рахується як споживання.

20241223_194508.jpg

image.png.593cf765200958a9e19a46c71f8771f7.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

5 хвилин тому, vovapk сказав:

20241223_194508.jpg

Stand by. Коли в Time of use, наприклад, виставити 80%, то при заряді до цієї цифри, або ж розряді вона в Stand by. Так особисто в мене

IMG_2827.jpeg

Змінено користувачем МакДо
  • Лайк 2
Посилання на коментар

Доброго вечора. Вирішив перейти з віктрона 6.4 кВт на дейє. Маю 2 батареї по16 комірок на 280 А тому думаю брати низковольтний.

Вирішив брати 

DEYE SUN-15K-SG05LP3-EU-SM2 15KW 48V 2 MPPT Wi-Fi 220/380V 

або

DEYE SUN-16K-SG05LP3-EU-SM2 16kW, 3Ф, 48V

Чи є в них якась різниця крім 1 кВт потужності і ціні в 200$.?

Посилання на коментар

1 час назад, МакДо сказал:

Помітив, що в мене не всі лампи блимають при перемиканні. Всі лед, але різних виробників.

В мене всі одного виробника - максус і вони блимають, але не дуже помітно.

1 час назад, msgarry сказал:

Доброго вечора. Вирішив перейти з віктрона 6.4 кВт на дейє. Маю 2 батареї по16 комірок на 280 А тому думаю брати низковольтний.

Вирішив брати 

DEYE SUN-15K-SG05LP3-EU-SM2 15KW 48V 2 MPPT Wi-Fi 220/380V 

або

DEYE SUN-16K-SG05LP3-EU-SM2 16kW, 3Ф, 48V

Чи є в них якась різниця крім 1 кВт потужності і ціні в 200$.?

Тут скоріш за все лишень одна людина може надати відповідь. Дочекайтеся.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...